S

Yarbay
10 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
284 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
5700G RAM HIZI PROBLEMİ (ÇÖZÜLDÜ VE DETAYLI ANLATIM EKLENDİ)
Arkadaşlar selamlar, elimden Ryzen 3100 varken 3000 mhz ramlerimi 3600 mhz e kadar sorunsuz hız aşırtıp kullanabiliyordum. Ancak 5700G ile bir çok denemede bulunmama rağmen 3333 mhz i aşamadım. Bu neden olabilir aşabilmenin bir yolu var mıdır?

Not : Resmi destek olayının bir hükmü yok maalesef.

Edit : Olayı çözdüm ve yaptıklarımı maddeler halinde anlatıyorum;

-Gear down mode yani GDM yi açmalısınız özellikle apu kullanıyorsanız mecbursunuz diyebilirim yüksek ram hızları adına.
-Timinglerle işiniz olmasın, getirileri çok düşük aida64 gibi testlere kulak asmayın onlar yüksek seviye ekran kartlarını ilgilendiren bir konu.
-Önceliğiniz ram hızları olsun 3000 mhz cjr ramlerı 4000 mhz 1.4v ile kullanıyorum(voltaj daha aşağıya çekilebilir), stabiliteyi sağlamak için timingleri 20 nin üzerine kullanıyorum 20-22-22-42 şeklinde.(%33 hız artışı)
-FCLK yı ram hızlarının yarısı kadar tutun, autoda bırakmayın. Örneğin 3600 mhz ramse 1800 mhz de fclk olmalı. Eğer cpu z den uncore freq. yarısı değil de 4 te 1 kadar görünüyorsa 1:2 modda çalışır bu da kayıp demek.
-Ramlerin 1T ya da 2T de çalışması hiç önemli değil o menüde 3. seçenek olan Gear Down Mode u açmalısınız.
-GFX yani gpu voltajı soc voltajını takip eder eşit tutun, 1.19 iyidir. (2250 mhz için)
-Dilerseniz SMT yi kapatabilirsiniz, ben stabiliteye etkisi olduğunu düşünüyorum.
-İşlemciye overclock değil undervolt yapın 1.15 te 4 ghz kullanmak size hiçbir şey kaybettirmeyecektir. Zaten testlerde ciddi bir sıçrama da yapmıyor hız aşırtma karşısında.
-GPU Z de yer alan gpu voltage kısmı yanlıştır, o cpu voltajıdır sizi yanıltmasın.
S
3 yıl
i3 10100f nin 800 TL olması ve i7 7700 ün 2.elde 2000 bandında satılması
Hayatın garipliğine işaret eden bir durum.

Sıfır i3 ün i7 7700 ile performansta kafa kafaya olması, üstelik 7700 ün 2. el olması gibi bir durum var üstelik.

Hayır anakart sahipleri için diyeceğim de anakart + i3 alsan yine ucuz kalıyor, e ikisi de ddr4 sistem?

Hani ne tarafından tutarsak tutalım elde kalıyor.

Hayat çok garip, vapurlar falan...
S
4 yıl
##RYZEN 3100 MİNİ İNCELEME + YORUMLAR## BF1 Videosu eklendi!
Videoyu izlemek için tıklayınız



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Olumlu yönleri

+Hız aşırtma yeteneği



Olumsuz yönleri


-2600 ve 1600 a göre sıcak çalışması(sıvı soğutma ile 65 70 arasında çalışıyor, eski 1600 af 55 civarıydı)
-Çekirdek yapısından ötürü 3300x ile aynı saat hızlarında bile geride kalması ve bu sebeple selefi olan 1600 af ve 2600 ile arasına performans namına fark koyamaması.
-Bazı oyunlarda bu iki işlemciden geri kalması(çok çekirdek isteyen tomb raider gibi oyunlarda problem yaşıyor)
-Hız aşırtma render ve benchmarklarda getiri sağlasa da pratikte oyunlara etkisinin zayıf olması. 3,9 standart hızda çalışan işlemciyi 4,3 e getirdiğimde ciddi bir getirisi olmadı. Performans artışı oyun bazında yüzde 8 den fazla olmadı.
-Kağıt üzerinde single core un performansını oyunlara yansıtamıyor.


Ryzen 1600 ve 2600 sahiplerinin geçme konusunda istisnasız pas geçmeleri gereken bir ürün.
S
5 yıl
Ryzen 1600 den sonra 2600 de indirim.
Nette bakınırken ryzen 2600 ün de fiyatları bir tık aşağıya indiğini gördüm, almayı düşünen arkadaşlara fikir verebilir.
https://urun.n11.com/islemci/amd-ryzen-5-2600-34ghz-16mb-am4-65w-kutulu-fanli-P364411289
S
5 yıl
RADEON IMAGE SHARPENING VEGALARA ÇIKTI! [KALİTE FARKI KARŞILAŞTIRMASI]
Evet Dx9 12 ve Vulkan destekli şu an Dx11 de aktif olmadığını gördüm. Gerçekten fark ediyor mu diyerek BF1 de her ne kadar Dx12 verimsiz çalışsa da bizzat karşılaştırmak istedim. Arkadaşlar detay olarak farkedilir mi diyordum ama daha harita ekranında bile farkı hissettim, yetmedi boş haritada dx11 ve 12 yaptım aradaki fark muazzam!

Soldaki Dx12 sağdaki ise dx11 de çekildi, yani dx11 desteği olmadığını teyit ettim. Sniper ile zoom yapıp aldığım ekran görüntüsüne de yakınlaştırma yaptım, kalite çok bariz.
https://eksiup.com/p/3c213741fjtb


https://i.imgyukle.com/2019/09/30/o7YfVG.png
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Başıma bir şey gelmeyecekse 3500x i bekliyorum.
Sebebi ise elimdeki ryzen 1600 de smt yi kapattığımda artan ortalama fps ler, smtsiz oluşu fiyatlandırma açısından cazip kılınacakmış gibi geliyor.

Ben bir şans verilmesi taraftarıyım. Evet evet 6/6 bu devirde alınmaz onu biliyorum fakat bence fiyatlandırma belirleyecek tercihleri.
S
5 yıl
Aorus anakart boot ekran sorunu
Arkadaşlar sistemi topladığım günden beridir boot ederken ekran böyle oluyor masaüstü problemsiz ama bu sorunun neden kaynaklandığı çözemedim bios update edildi bu arada.
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
6 ram slotlu anakartta triple ya da quad channel ram çalıştırmak için?
Asus x79 rampage iv extreme anakartım var dual ram kullanıyorum(farklı markalar ama dual çalışıyorlar) merak ettiğim bir tane daha ram eklesem triple çalışır mı, sorumun sebebi bir 2 ram slotunun bozuk olması.

Biliyorsunuz iki renk olur bu tip anakartlarda ve birbirlerine denk olması için o şekilde paralel takılmasını önerirler, bu öneriyi yok saymak durumundayım. Ancak bu 3. takacağım ramin slotu triple çalışmasına engel olur mu, yani dual mi çalışır sistemim?
S
5 yıl
[18.12.2018 GÜNCEL SONUÇ]12 çekirdekli işlemcinin darboğaza girmesi -Vega 56 içerir-
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda GTX 1060 dan Vega 56 ya terfi ettim (2780 tl ye aldım ucuz göründüğü için)

Yalnız 2 sorundan muzdaribim, 1.si UV de yapsam, işlemci hayvani güç tüketimi ile beraber ekran kartı yük altına girmesiyle pc reset atıyor. Burası belli FPS 500w yetmiyor (12V kanalı 432w veriyor).

Ancak asıl soruna gelirsek BF1 de işlemci bu karta yetmiyor. Tekil ve çoklu çekirdek performansında günümüz işlemcilerden geri kalır yanı yok fakat bu darboğaz güç yetersizliğinde mi kaynaklı yoksa planlı eskitmeye mi kurban gittim anlamış değilim. İşlemci 4930k ye yükseltsem ufak bir kazanım ve 22nm litografi ile güç tüketimini biraz daha aşağıya çekebilirim ancak bu gerçekten bana çare olacak mı, yoksa sistemi komple değiştirmem mi gerekiyor?

Gördüğünüz gibi BF1 de gpu usafe bölümü dalgalı ve %99 dan bir hayli uzak 5K (evet 4 değil 5) da kart full yük altına giriyor fpsler de ultra ayarlarda + uv ile 45 50 arası seyrediyor ama 2560*1080 de 1060 dan hallice fps alıyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bunlar da sentetik test sonuçları (Cinebenchmark R15 ve CPU Z)
https://valid.x86.fr/mcwcak
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


18.12.2018 GÜNCELLEMESİ
Evet arkadaşlar, reset problemini UV yaparak giderdim, işlemciyi 4930k ya yükselterek biraz daha kazanım elde etmeyi planladım, evet ufak bir fark var testler de bunu söylüyordu zaten yabancı forumlarda ancak "Yok 2700k var hız aşırtayım, yok soğutucu alam rami artıram vs vs vs..." diyen arkadaşlara söyleceğim şudur ki boşa umutlanmayın, 6 serisinden önce çıkan işlemcilerle tepe nokta ekran kartları alıp "1080p 240hz, 144hz de akarım" derseniz sükut u hayale uğrarsınız, kaldı ki Vega 56 en tepede olan bir kart değil, fantastik videolara da kanıp "4k ya abanam işlemciyi ucuz tutam" da demeyin, zira %99 gpu usage bile eski işlemciler ile yeni işlemciler arasındaki farkın olmadığına net kanıt olamıyor (4K da bile stuttering, frametimelarda düzensizlikler, var olduğundan emin olduğum ancak mevcut imkanlarla kanıtlayamadığım min, maks. ve ortalama fpslere direkt etkisi).

GTX 1060 ile aynı fpseri almak açıkçası üzmedi değil, ekran kartı aldım diye yaptığım emek ve masraflar tamamen boşa çıktı. Kaldı ki benim amacım monitörü değiştirip 144 ve ya 240hz lik panelleri deneyimlemekti, oynadığım oyunlarda aksiyon bol olduğu için (Battlefield serisi) açıkçası görsel olarak 4k nın nimetlerinden yararlanmam için bir gerekçe oluşturmuyor, aksine daha akıcı ve seri bir oyun deneyimi için 4k ya kasmayı gereksiz kılmakta.

Şahsi fikrim 4k 60 fps yerine yüksek hzli, 1080p çözünürlüklü oyun deneyimi açısından daha mantıklı buluyorum. Aksini savunan da olacaktır illa ki, bu tamamen kişisel bir zevki kapsıyor.

Bu söylediklerim gamer kitleyi kapsar, render alan kitle bol çekirdek, bol ram almasını gerektiğini benden iyi bildiği kesin zira.
S
6 yıl
Arkadaşıma Latin bir cin musallat oldu
uzun zaman önce başımdan geçen ibretlik hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum. günlerden bir gün, florya ormanında mangal yaparken, arkadaşlarla bir yandan twerk yapan türk kızı olur mu üzerine yaptığımız hararetli tartışmalar sonunda, daha milli formayı üzerine geçireremiş atalay adlı arkadaşın garip tavırlarına maruz kalmıştık.

kendisi, abi pc ye format lazım mı diyebilmesi yüksek ihtimalli bir tipe sahip, etine sıska, dar omuzlu bir çocuktu. ne kadar seksi olabilirine girmeyeceğim, bunu sizlerin vicdanına bırakıyorum.

atalay twerk yapan türk kızı varsa da format atınca düzeleceğini iddia etmekteydi her defasında. bizlerse kasayı yan yatırsa daha hayırlı olacağını düşünmekteydik. karadelik gibi muhabbeti vardı ibişin, o teknik şekilde anlattıkça, twerk yapan hatun gözümüzde adeta windows 98 e dönüşmüştü. odalarda ışıksız, mangalda etsiz kalmıştık resmen bu muhabbet sonrasında...

+yav atalay iyi hoş güzel de şimdi karşımıza twerk yapan bir hatun çıksa hala aynı şeyi mi düşünürdün?
-nereden çıkacak abi bu saatte, gökten kalça yağsa bizim kafamıza gay porno cdsi düşer.

yine dönüp dolaşıp lafı pc ye getirmişti.

o gün bayram arefesiydi ve bizler içki içmeyip sadece mezelerle karnımızı doyuruyorduk. mezeye fazla kaçıran atalay karı karı diye inlemeye başlıyordu. lan oğlum yapma etme kandil gecesi dediğin laf mı diye telkin etmeye çalışsak da nafileydi. daha fazla ortamın tadı kaçmadan mekandan ayrıldık. atalayı da evine bırakmıştım.

1 hafta hiç ses seda çıkmadı tabii, sonra ise kara haberi geldi;

anlattığına göre iri göğüslü, latin amerikalı bir cin musallat olmuştu buna. gece gündüz buna twerk yaptığını iddia ediyordu. çocuğun asıl balatayı sıyırdığı konu ise cinin instragram hesabını patlatmasıydı.

onun hesabından ayakları ters biçimde twerk yaptığı videolar paylaşmıştı. atalay o halde hem çok komik hem de çok iticiydi.

siz siz olun arefe günü haydariyi fazla kaçırmayın arkadaşlar...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.