B

Çavuş
28 Nisan 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Toplumsal Hayatta Liyakat Kitabı - Liyakate Davet TOPLUM
< Resime gitmek için tıklayın >

“LİYAKATE DAVET” kitap serisinin ilk kitabı olan “LİYAKATE DAVET: TOPLUM” içerisinde okuyucu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözleri ışığında, toplumsal hayatta liyakate uygun bir şekilde nasıl yaşayacağının bilincine varacaktır. Bu bilince varmadan önce liyakatsizliğe sebep olan genel nedenleri de keşfederek, liyakatsizliğe sebep olan kültürün nasıl geliştiğini ve liyakatsiz bireylerin toplum içerisinde nasıl davrandığını, genel hatlarıyla öğrenmiş olacaktır.

Bu kitapta yer alan cümleler ışığında; Türk milletinin her bir ferdi,liyakat bilincine göre yaşamayı doğal olarak kabul edecektir. Çünkü liyakate aşık olan bir lidere sahiptir ve bu liderin sözleri ışığında gerekenleri yapmaktan bir adım bile geri durmayacaktır.

Cumhuriyet değerlerini yaşatmanın en önemli yolu, liyakat sahibi bir toplum olmaktan geçmektedir. Liyakat bilincinin kazanılması, muasır medeniyetler seviyesine erişme adına vazgeçilmez bir unsurdur. Bu yönüyle LİYAKATE DAVET: TOPLUM, etkili ve değerli bir vesiledir.

Kitabın ilk 19 sayfasını okumak için tıklayın.

bit.ly/LiyakateDavetToplum19

TÜM KİTAPÇILARDA ve ONLINE KİTAP SATIŞ NOKTALARINDA SİZLERLE!

toplum.liyakatedavet.com
B
4 yıl
Liyakate Davet: TOPLUM - Liyakate Davet Kitap Serisinin İlk Kitabı - Türkiye\u0027mizin İhtiyacı
Merhaba.

Ben Sosyolog & Yazar Muhammet TAŞDEMİR

Öncelikle sizlere kendimi tanıtayım.

2013’te Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldum. 2015’te İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı Sertifika Programını tamamladım. İlk kitabım olan “KENDİME BEN’DEN MUTLULUK” ile okuyucularıma kendi mutluluk serüvenlerinde nasıl yürüyeceklerini, kendi yaşamlarını ve dünyalarını nasıl daha iyi bir noktaya taşıyabileceklerinden bahsettim. “LİYAKATE DAVET” serisi ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözleri doğrultusunda, ülke içerisinde liyakat bilincini geliştirmeyi ve daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflemekteyim.


< Resime gitmek için tıklayın >

Liyakate Davet Serisi Hakkında Bilgi

Liyakat konusu, başta Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından olmak üzere, pek çok siyasi, sosyal, toplumsal, akademik ve diğer pek çok çevre tarafından dile getirilmekte. Medyanın her alanında ve toplumun nabzında, ülke içerisinde yaşanan liyakatsizlikler sürekli sorgulanmaktadır. Aslında dünyada da bu durum çeşitli ülkeler ve makamlar tarafından dile getirilmektedir ancak "Liyakate Davet" serisinin esas hedefi, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde liyakat bilincini canlandırmak ve harekete geçirmektir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, şu sözü söylemiştir:

quote:

"Benim gözümde hiçbir şey yoktur. Ben yalnız "liyakat" aşığıyım."


İşte Liyakate Davet serisinin tamamı, bu sözü merkez alarak hazırlandı. Hazırlanmaya da devam edecektir. Bu serinin başlangıcı olan Liyakate Davet : TOPLUM'u, çeşitli platformlarda olduğu gibi, R10'da da okuyucu adaylarına sunmaktan gurur ve memnuniyet duyarım.

KİTABIN KISA TANITIM VİDEOSU
https://www.youtube.com/watch?v=KotGkl_y1Ik


KİTABIN TANITIM METNİ:

“LİYAKATE DAVET” serisinin ilk kitabı olan “LİYAKATE DAVET: TOPLUM” içerisinde okuyucu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözleri ışığında, toplumsal hayatta liyakate uygun bir şekilde nasıl yaşayacağının bilincine varacaktır. Bu bilince varmadan önce liyakatsizliğe sebep olan genel nedenleri de keşfederek, liyakatsizliğe sebep olan kültürün nasıl geliştiğini ve liyakatsiz bireylerin toplum içerisinde nasıl davrandığını, genel hatlarıyla öğrenmiş olacaktır.

Bu kitapta yer alan cümleler ışığında; Türk milletinin her bir ferdi, liyakat bilincine göre yaşamayı doğal olarak kabul edecektir. Çünkü liyakate aşık olan bir lidere sahiptir ve bu liderin sözleri ışığında gerekenleri yapmaktan bir adım bile geri durmayacaktır. Cumhuriyet değerlerini yaşatmanın en önemli yolu, liyakat sahibi bir toplum olmaktan geçmektedir. Liyakat bilincinin kazanılması, muasır medeniyetler seviyesine erişme adına vazgeçilmez bir unsurdur.

LİYAKATE DAVET : TOPLUM, bu yolda önemli ve değerli bir vesiledir.

Kitabın teknik özellikleri

Kitabın sayfa sayısı : 121
Kitabın ebatı: 11x18
Kaçıncı Baskı: 1. baskı
İlk baskıda kaç adet var: 100 adet
ISBN : 978-605-031-659-9

Diğer Detaylar Hakkında

Kitap herhangi bir yayınevine verilmedi. Bu yüzden belirli adetlerde ve baskı sayılarında hazırlatıp satışını devam ettireceğim. Yayınevinin geniş dağıtım ağına ve uygun teklifine göre yayınevine vererek daha fazla okuyucuya kitapçılarda ulaşmasını tabi ki istiyorum. Ancak şu an bireysel olarak kitap çalışmamı sizlerle buluşturma hedefindeyim.

Kitabın Okuyuculara Dağıtım Tarihi 1 OCAK 2020 ile birlikte başlayacaktır. Resmi tatil olduğundan, kargoya verme durumu 2 OCAK 2020 itibari ile gerçekleşecektir.

Diğer kitapların hangi konularda olacağını görmek için LİYAKATE DAVET'in kendi sitesini ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Liyakate Davet : TOPLUM'u sipariş vermek ve okumak isteyen okuyucularım, ön sipariş taleplerini bana INSTAGRAM üzerinden iletebilirler. (R10 PM üzerinden de gönderebilirsiniz ancak Instagram üzerinden daha hızlı cevap verebilirim)

Instagram hesabı : https://www.instagram.com/liyakatedavett

Kesin siparişlerini şimdi gerçekleştirmek isteyenler

Liyakate Davet: TOPLUM'un kendi sitesi üzerinden http://toplum.liyakatedavet.com WEEPAY güvencesi ile kolayca iletebilirler.

Kitabın fiyatı 29 TL'dir.

Bu değerli çalışmayı, tüm okurlara sunmaktan bir kez daha onur duyarım. Yakın zamanda kitap çalışmamı kitapçılarda da sizlerle buluşturma dileğiyle.

Taleplerinizi ve ön siparişlerinizi bekliyorum.

Sevgilerimle. Birlikte bu ülkeye liyakat sistemini hakim etme dileğiyle.

Esen kalın

Liyakate Davet.com
B
4 yıl
Liyakat ile İlgili Anlamlı ve Değerli Sözler
İş ehline verilmezse kıyamet yaklaşmış demektir. Hz. Muhammed (sav)

Kurbağayı koltuğa oturtsan, o yine çamura atlar. Arthur Miller

Bir kunduracının elinde kuyumcunun aleti, kuma ekilmiş dane gibidir. Mevlana

Kaptanı usta olmayan gemiye, her rüzgar kötüdür. George Herber

Yükselmenin en alçakcası, zayıfların sırtına basarak yükselmektir. La Rochefoucauld

Liyakat olmadan kazanılan, müstahak olmadan kaybedilir. W.Shakespeare

İş, ehli olmayan kişilere verilince kıyameti bekle, kıyametin kopması pek yakındır. Hz. Muhammed (sav)

Başkalarının hürriyetlerini tanımayanlar, hürriyete layık değildir. Abraham Lincoln

Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar verme yetkisi zayıflarda olursa işler bozulur. Hz. Ebubekir

Liyakatli kimselerin hükmettiği yerde, herkes seve seve itaat eder. Latin Özdeyişi

Belki de insan sevmeyi bilmediğinden değil, sevgisine layık biri olmadığından yalnızdır. Can Yücel

Ne mutlu o insana ki, kendi liyakatinden bahsetmeyecek kadar mağrurdur! Montesquieu

Eşeği mektep müdürü yapan, dershanelerin ahıra döndüğünden şikayet etmemelidir. Cenap Şehabettin

İnsanlardan beklediğim tek şey; verdiğim değere layık olmaları, fazlasını istemiyorum.

Hayatımıza giren herkes değerlidir ama herkes özel değildir. Saygı hepsine, sevgi layık olana verilir. Erich Fromm

At binenin, kılıç kuşananın: Her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır. Atasözü

Ölümü anında imparatorluk tacını kime bıraktığını soran generallerine, “layık olana” cevabını verdi ve öldü. Büyük İskender

İktidar, iktidara düşkün olmayan ve iktidardan gelecek yararlara ihtiyacı bulunmayanlara verilmelidir. Eflatun

Bir insan, hiçten kimseler arasında pekguzelsozler.com düdüğünü öttürmek istedi mi, o devir çökmeye yüz tutmuş demektir. Francis Bacon

Kunduracının önünde çiftçinin aleti, köpeğin önünde saman, eşeğin önünde kemik, bir şey ifade etmez. Mevlana

Yeryüzünde gün ışığına layık olmayan nice insanlar vardır; ama güneş her gün yeniden doğar. L. Annaeus Seneca

Bize ait olmayan görevlere layık görünmek, gördüğümüz işlere layık olmaktan daha kolaydır. La Rochefoucauld

Her kim, Allah’ın razı olacağı daha liyakatli birisi varken, adam kayırmak maksadıyla kendi Müslümanların işini deruhte ederse onların üzerine gösteriş için birini seçer, resmi görev verirse, Allah’ın laneti onun üzerindedir. Allah, onu cehenneme sokuluncaya kadar, ne farz, ne nafile hiçbir ibadetini kabul etmez. Hz.Muhammed (sav)

Çünkü adaletin sağlanamadığı toplum düzeninin liyakat esasında işlemediği durumlarda kanunsuzluğa yatkın kimseler başarılı olur. (Kolektif)

Kendisini liyakatli gören bir adama, liyakatsizliğini söylemek onun hırsını, kine çevirmekten başka bir şeye yaramaz. (Ömer Rıza Doğrul)

İslam dünyası liyakat yerine eski hatıralara,aksiyon yerine de nüfus kağıdına dedesinden miras olarak vurulmuş damgaya sığınmaktadır. (Yaşar Nuri Öztürk)

Gayret yoksa kapılar açılmaz; hem de kimseye açılmaz. Gayretin olması yeterli mi? Ne yazık ki tek başına gayret de yetmez; ayrıca liyakat ve nasib de lâzım. (Dücane Cündioğlu)

Sizce devletteki en büyük problem nedir? Devletin içinde çalışan insanlardan en yüksek çıkan cevap ”liyakat” oldu. Yani hak edenin hak ettiği yere gelememesi. (Ahmet Şerif İzgören)

İslâmî hareket insanlık ırmağının kendi mecrasını bulma yönünde gelişen bir harekettir. Böyle bir sorumluluğun yerine getirilmesi, böyle bir göreve liyakat hepimizin tek tek meselesi. (İsmet Özel)

En önemsizlerinden en vahim olanlarına varıncaya kadar tüm yolsuzluklar, tüm aşırı durum ve davranışlar, liyakat kazanılmamış bir haktan ya da gayri meşru bir özgürlükten kaynaklanmıştır. (Said Halim Paşa)

Kendi sorumluluğunu üstlenmeyen toplumlarda görülüyor, hep başkası kabahatlidir. ‘Liyakat’ ölçü olmaktan çıktığında, paçozluk vakayı adiyeden bir hal, sıradan bir toplumsal nitelik oluyor. (Alev Alatlı)

Sosyal adalet, vatandaşlar arasında taşınan yüklerin, çekilen sıkıntıların, mükellefiyetlerin, sağlanan gelirlerin, istifade edilen nimetlerin liyakat ve kabiliyetlere göre adaletle (eşitlikle değil!) dağıtılması demektir. (Alparslan Türkeş)

Bir ülkenin iyi yönetildiğinin en çarpıcı göstergesi, önemli mevkilere gelen insanların partizanlık, hemşerilik, ortaklık, yandaşlık, tarikat, ideoloji vs. ilkelerine göre değil,”liyakat”esasına göre seçilmiş olmaları. Liyakat, layık olmak;işte temel kavram bu. (Zülfü Livaneli)

Ölümü anında imparatorluk tacını kime bıraktığını soran generallerine, “layık olana” cevabını verdi ve öldü. (Büyük İskender)

Liyakat ile alakalı daha fazla paylaşım için !

BURAYA TIKLAYIN ve ZİYARET EDİN
B
4 yıl
Toplumsal Hayatta Liyakatli İnsanlar Var Edebilmek
Liyakat dolu bir hayat için liyakatli insanların sisteme egemen olması gerekir. Bir toplumun gelişmesi için bu gereklidir. Tembel olmayan, çalışmayı ve üretmeyi benimseyen, kendi sınırlarını bilen ve yaşamını doğrudan bir amaç üzerine yaşayan insanların varlığı, toplumsal hayatı daha iyi hale getirdiği gibi, liyakat dolu bir toplumun meydana gelmesine zemin hazırlar. Şimdi gelin ve toplumsal hayatta liyakatli insanlar var edebilmenin önemi hakkında KONUŞALIM.

Liyakat Kolay Elde Edilebilen Bir Şey mi?

Aslında bu insanın vicdanıyla kolay bir şekilde münasebet kurarak elde edebileceği bir durumdur. “Ben ne için yaşıyorum?”, “Hayat amacım ne?” gibi soruları kendisine sorarak elde edeceği cevaplar ile birlikte, bireyin zihin kodlarında bir hareketlenme başlar. Bu aslında liyakati tetikleyen bir durumdur. Kendi cevaplarını bulan birey, kendi yaşamını ihya etmeye başlayacağı gibi, liyakatli olmaya ilk adımı da atmaya hazır hale gelecektir. Liyakatli olmaya bu şekilde başlamak, liyakati kolay bir şekilde elde edebilmek için yeterli bir sebeptir.

Liyakatli İnsanlar Var Edebilmek

Kendi vicdanlarını sorgulayan ve neden yaşaması gerektiğini bilen bireylerin sayısının artışı ile birlikte, liyakati benimseyen ve yaşamlarına bunu dahil etmek isteyen bireylerin sayısı artar. Bu gittikçe bir kültür haline gelir. Liyakat kültürünün gelişmesi ile birlikte, toplumsal hayat kendi kendine kalkınmaya başlar. Tabi bu durumu iyi korumak gerekir. Çünkü liyakatsizliğe içten içten değer veren bireyler, tarihte hep var olmuştur. Buna karşı çok dikkatli olunmalıdır.

Toplumsal Hayatı Kalkındırabilmek

Toplumsal hayatın kalkınabilmesi için, birbirine güvenen, samimiyeti bilen ve her şeyden önce yaşam sınırlarını doğru tespit edebilen insanların varlığı gereklidir. Kimsenin kimseyi herhangi bir şeye zorlamadığı ve başka hayatlara saygı duyduğu bir sistem, ancak liyakat üzerine kurulabilir. Liyakat sistemi, aşırılıkları da önleyen bir sistemdir. Bu yönüyle etkili ve değerlidir.

Sonuç

Toplumsal hayatta liyakatli insanlar var edebilmek için liyakat bilincine iyi sahip olmak gerekir. BURAYA TIKLAYARAK, Liyakate Davet: TOPLUM isimli kitabımın siparişini verebilir ve siz de liyakat bilincine sahip olabilirsiniz.

http://toplum.liyakatedavet.com
B
5 yıl
Kendime \"Ben\"den Mutluluk - 28 Haziran 2019\u0027da Tüm Kitapçılarda
Kendime "Ben"den Mutluluk Tanıtım Filmi

Videoyu izlemek için tıklayınız


Mutluluk; evrenden mucizeler bekleyerek ya da bolluk bereket unsurları ile zihnini rahatlatıp yürütebileceğin bir süreç değildir. Elbette yapman gereken şeylere samimi niyet ile başlaman önemlidir. Ancak niyet, işin başlangıcını oluşturur. Sadece niyet ederek ve işi spritüal öğelere bağlayarak bu süreci asla yürütemezsin. Gece yastığa başını koyduğunda, “Bugün de iyi işler başardım!” veya “Kendime ve dünyama bugün de güzel şeyler kattım!” demenin ve bunu her gün yapmanın önemini artık fark etmelisin.

Kendine inanmalı, cesur olmalı, temiz akıl ile düşünmeli, sınırlarını korumalı, daha dengeli bir yaşam sürmeli ve planlamış olduğun hedefleri başarmak için çaba sarf etmelisin. Bunu ömrün boyunca planlı bir şekilde yaparsan, kendini ve dünyanı daha iyi bir noktaya taşıma konusunda elinden gelenin en iyisini tüm gayretinle yapmış olursun.

“Kendime “Ben”den Mutluluk” isimli eserimde; tüm bunları temiz ve net bir dille, çeşitli bölümler ve başlıklar ışığında açıklamaya çalışarak, sen de farkındalık oluşturma konusunda büyük bir çaba sarf ettim. Evrenden gelecek mucizeleri bekleseydim, şu an bu kitabı elinde tutamazdın. Bu kitap benim için bir hedefti ve başardım. Şimdi sıra sen de! Evrenden bir şey beklememeli, kendi hedeflerin için kendin niyet etmeli, planlar ve hedefler hazırlamalı ve bu hedefler doğrultusunda başarılar elde etmelisin. Mutluluğunu ancak bu şekilde koruyabilir ve onu daha iyi bir noktaya taşıyabilirsin!

Farkındalıklar ile dolu yaşam serüvenini oluşturmana vesile olması dileğiyle!

Kendime "Ben"den Mutluluk - 28 Haziran 2019'da sizlerle!

Internet sitesi :http://kendimebendenmutluluk.com
Facebook :http://facebook.com/kendimebendenmutluluk
Instagram:http://instagram.com/kendimebendenmutluluk
Twitter :http://twitter.com/KBMutluluk
B
5 yıl
Daha Mutlu Olmana Engel Olan 10 şey
Hayatının daha mutlu geçmesine engel olan bazı şeyler var mı? Bunları hissediyorsun fakat farkına varamıyor musun? Kendinde bunları yenebilecek gücü görüyorsun fakat başarılı olamıyor musun? Eğer böyle ise durum ve gerçekten bunların farkındalığına varmak istiyorsan bu yazı tam da senin için! Bu yazı da senin için daha mutlu olmana engel olan 10 şeyden bahsetmek istiyorum.

Kendi Yaşamını Unutma ve Başka Yaşantılara Muhtaç Hale Gelme

Sürekli başka hayatları takip edip ve bunlar üzerinde yorum yaparak mutlu olamazsın. Kendini unutursun. Kendini unutmak demek ise yaşamını unutmak demek aslında. Aslında yapman gereken şey konusunda gerçekten hazırsın fakat kontrolü ele alma konusunda henüz hazır değilsin. Gerçekten hayatının kontrolünü ele almaya karar verdiğinde hayatında inanılmaz değişiklikler olacak buna inan. Bu da aslında şu anlama geliyor. hayatın için daha fazla üretmek ve gereksiz şeylere vakit ayırmamak. Başkalarının kendi hayatın üzerinde egemen olmasına izin verme. Doğru insanlar ile görüş alışverişinde bulun ve gerçekten o görüş senin ve dünya için iyilik içeren bir değer ise bunu uygula. Bu süreç sonrasında gerçekten kendine saygı duymayı öğreneceksin ve insanların da sana duyduğu biri haline geleceksin. Buna inan!

Mükemmeli Bekleme!

Dünyada mükemmellik diye bir şey yok. Dünya özellikle kusurlu yaratılmış. Hayat amacın uğrunda mücadele etmen için var bu dünya. Gerçekten mükemmele ulaşıp mutlu olacağına inanıyorsan bunu şu an bırakmalısın. Şu an yapman gerekene odaklan ve hangisi senin için öncelikli ise bunu şu an yap. Yaşamdaki zorlukları ve sıkıntıları, kusurları görüp kendini daha iyi ve dünyayı daha iyi yapmaya odaklanırsan ve bunun için harekete geçersen, emin ol başını yatağa her koyduğunda vicdanın rahat bir şekilde uyuyacaksın.

Hayatını Para İçin Yaşama!

Emek ve vakit harcadığınız her şeyin, kendiniz ve dünyamız için bir anlamı ve değeri olsun. Hayat amacının genel hatlarına hitap eden en önemli kıstas budur. Pek çok insan iyi düşünmeden aldıkları kararlar ile geçim sıkıntısına düşüyor ve maaşlı bir işe muhtaç kalıyor. Bu da onları oldukça mutsuz ediyor. Hemen kendini mutlu edecek ve bundan tabi ki para kazanabileceğin bir şey üzerine odaklan. Saçma şeyler üretme, hayata değer katabileceğin şeyler üret. Kendin de bu süreçte mutlu ol ve dünyaya da bir değer kat. Kendini gör, kendini tanımla ve ne yapacağını keşfet. Gör bak o zaman hayat sana ne kadar da anlamlı gelmeye başlıyor.

Nefret Duygularından Kurtul!

Nefret seni içten içe bitiren ve hayatınızı ele geçiren çok kötü bir duygu. Nefret ettiğin zaman aslında her şey ve herkes, hem zihninde ve hem de kalbinde kalıcı bir yer tutar. Yani bir şeyi veya birisini zihninden çıkarmak istiyorsan, nefret etme. Bunun yerine, kendinle bağlantı kur, devam et ve geriye bakma. O vakit hayat aslında masmavi bir gökyüzü gibi seyredilebilir bir hale kavuşacak ve sana mutluluk verecek. Karanlıkta kalmak hem kendini görmene ve hem de önünü görmenize engel oluyor. Bunu aklından çıkarma!

Endişelerinden ve Korkularından Uzaklaş

Geçmişte yaşadıklarını düşündüğün zaman aslında endişe ettiğin veya korktuğun her hangi bir olayın aslında sana bir şey kazandırmadığının farkına varman gerekli. Endişe etmek veya korkmak sana ne kazandırabilir ki? Hayat yolunda dimdik durmak ve mücadele etmek, bir hayat amacı uğruna korkmadan cesaretle savaşmak sana tatmin edici gelmiyor mu? Bu senin için bir anlam ifade etmez mi?. Gelecek için yapabileceğin bir çok şey var iken neden şu anda geçmişte yaşadıkların için endişelenip korkuya düşüyorsun. Bunlar aşılamayacak şeyler mi sence? Bir an önce bunlardan kurtulmalısın. Zihinini hayat amacın için güçlendirmeli bunun için hedefler oluşturarak kendini harekete geçirmelisin. Ayağındaki ve ruhundaki prangalardan kurtul ve kendini gökyüzünde
uçan bir güvercin gibi hisset! İşte o zaman mutlu olmanın yolunu keşfedeceksin!

Kötü Günleri Hayatının Tamamına Yaymaktan Vazgeç!

Yeni bir güne uyandığında aslında hayata yeniden başladığını kendine kural edin. O gün içerisinde kendi amacın doğrultusunda ilerlemeye devam et. Sevdiklerine yeterince vakit ayırmayı unutma ama mutlaka hayat amacın uğruna meşgul ol ve bu yolda ilerlemeye devam et. Biraz bile ilerlersen senin için karlı olur biliyor musun. Ancak amacın uğruna hiç bir şey yapmadan günü geçirme. Bugün yaşamın için bir tuğla koyarsın ve 6 ay sonra bakmışsın hayatın 3 katlı tripleks bir villaya dönmüş. Israrla ve çabayla hayat amacın uğrunda hareket et. İnan bana hayat amacın uğruna her gün düzenli olarak yapacağın eylemlerin meyvesini alınca çok mutlu oluyorsun çook.

Yaşamındaki İniş ve Çıkışlar Çizgini Bozmasın

Aslında sürekli iniş çıkışlar yaşamıyor musun hayatında? İnişler moral motivasyonu etkilerken, çıkışlar da moral motivasyonunu güçlendirmiyor mu? Evet yükselişler insanı daha iyi yapar bu doğru ancak bu yükselişler hayat amacı doğrultunda giderken seni rehavete doğru sürükleyebilir. Rehavet ise insana niye yaşadığını unutturan ve uyuşturan bir şey aslında. Buna engel ol. Ne inişler, ne çıkışlar yaşamındaki çizgiyi bozmasın. Dümdüz ilerle demiyorum sana. İyi bir şeyler olduğunda mütevazı ol ve kötü bir şeyler olduğunda üzülme. Sadece bunlardan bahsediyorum. Kötü ve olumsuzluklar sana bir şeyler öğretir ve seni mutlu eden şeylerde dikkat etmezsen seni rehavete sürükleyebilir. Kendine olan inancın ve hayat amacın asla sarsılmasın. Lütfen.

Büyük Değişimlerin Bir Anda Geleceğine İnanmayı Bırak!

Dünyada bir fark yaratmak istiyorsan eğer, etrafındaki dünyayla başlamayı dene lütfen. Bir kerede büyük bir fark yaratmak genellikle imkansız gibidir.. Ancak, kısa süreli değişimleri planlı ve düzenli bir şekilde yaptığında orta büyüklükteki değişimler oluşur. Pastanın hepsini birden yiyemezsin. O yüzden küçük parçalara böl. Büyük değişimler, amacın doğrultusunda düzenli yapılan eylemler ile mümkün olur. Eğer kendinde o motivasyonu göremiyorsan profesyonel yaşam koçun olarak bu süreçte sana destek olabilirim. Dünyayı değiştirmek uğruna kendini strese sokma. Sen kendi değişimini sağladığında ve sürekli ilerlemeye devam ettiğinde, bu değişim ile beraber iyi ve güzel şeyler sunduğunda zaten dünya bundan etkilenmeye başlayacaktır. Ne demek istediğimi anlıyor gibisin. Bunu yüz ifadende görebiliyorum şu an :)

İnsanları Etkilemek İçin Çabalamayı Bırak!

Şu an eğer böyle davranışlar sergilediğini farkında olarak ya da olmayarak yapıyorsan bunu bırakmalısın. Bu tabi insanlarla bağlantını kes veya hiç iletişim kurma anlamına gelmiyor. Burada ince bir sınır var. İşte o sınırı da senin hayat amacın doğrultusunda her gün yürümen belirliyor. Çünkü sen anlamlısın. Senin bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmen gereken önemli hedefler ve ulaşmak istediğin başarılar var. Hayatının tamamında birilerine uzun vakitler ayırıp kendini tüketme. Lütfen. Bunu yapma. Zamanını hem kendi dünyanı ve hem de içinde yaşadığın dünyayı daha güzel hale getirmek için çaba göster. Bu seni gerçek anlamda mutlu edecek. Buna inan ve hayatının merkezine mutlu olmayı koy. Birileriyle mutlu olmayı değil. Bu sana çok şey kazandıracak.

Dış Görünüşün İle Değerli Olacağına İnanmayı Bırak!

Dış görüntünü sürekli olarak değişitirmek seni çok fazla mutlu yapmaz. Dış görünüşüne önem ver tabi ki. Daha da güzelleş. Daha iyi görün. Spor yap ve kendini güçlendir. Bunlar olmazsa olmaz. Ancak iç dünyandaki huzuru ve sükuneti yakalamadığın müddetçe asla mutlu olmayacaksın. Bu da ancak kendin için bir hayat amacı belirleyerek oluyor. Kendine bir hayat amacı edindiğinde bu amaç uğruna mücadele ettiğinde daha mutlu oluyorsun buna inan. O noktadan sonra zaten kendin için güçlenmeyi ve iç dünyandaki huzuru keşfetmeyi sağlıyorsun. Huzur değişim ile geliyor. Dünyanı ve algını değiştirerek. Hayata bakış açını değiştirerek :)

Bu yazı umarım daha mutlu biri olman yolunda karşına çıkan 10 engeli hayatından temizler ve kendini daha mutlu biri olmanı sağlayan bir vesile olur. Konuları olabildiğince net bir şekilde anlatmaya çalıştım. Okuduğun için teşekkürler.

Kaynak : https://muhammettasdemir.com/daha-mutlu-olmak/
B
5 yıl
Bir Hedefe Sahip Olmanın Getirdiği Mutluluk
Sabah uyandığında yine aynı şeyleri yaşamanın verdiği ruhsal sıkıntı ve alışmışlık, pek çok insanı yoran önemli bir konu. Aslında bu bence insanın hayat amacının net olmamasından ve bu amaca yönelik gerçekleştirecek hedefler olmamasından kaynaklanıyor. Hayatta gerçek anlamda ve hak ederek başarıya ulaşmış ve başarıyı yakalamış pek çok insanın aslında hayat amacının ve bu amacı gerçekleştirme yolunda hedeflerinin olduğunu görürüz.

Hedef netleştirmek de öyle kolay iş değil. Kendine doğru soruları sorarak ne istediğini bilmen gerek. Buna da çoğu zaman irade göstermek biraz zorluk yaşatır insana.

İnsanın en büyük yatırımı aslında kendine yapmış olduğum yatırım olduğunu düşünüyorum. Hayatınızda bir şeyleri değiştirmek sizin için ne kadar önemli?

Ha bu arada profesyonel yaşam koçuyum. Yaşam alanlarınızda bir şeyleri değiştirmek istediğinizde belki bana ulaşıp birlikte yol alabiliriz diye inanıyorum. Sitemi BURAYA TIKLAYARAK ziyaret edebilirsiniz.
www.muhammettasdemir.com
B
6 yıl
Metrobüs Güzel Şey
Sağına soluna bir bak metrobüste giderken. Trafiğe takılmış 1000 lerce insan. Sen ise Kadıköy'den Avcılar'a ve ordan Beylikdüzü'ne güneşin batışını izleyerek ve Boğaz manzarasından geçerek varmak istediğin durağa doğru gidiyorsun.

Tabi ara duraklarda binip ayakta gitmek büyük işkence ancak metrobüste giderken kendini koltuklara yakın bir şekilde konumlandırdığında çoğu zaman yakın bir durakta koltukta oturarak gidiyorsun. Metrobüs şoförü seni varmak istediğin istasyona götürüyor.

Gittiğim 10 yolculuğun 7 si konforlu bir şekilde geçiyor. Her şeyin dezavantajı var ne yapalım. Araban olunca; trafiği, benzini, vergisi, ruhsatı, trafik polisi ve bir sürü derdi var. Kredi borcunu bitiremeden satan var.

Metrobüs güzel gerçekten. 25 milyonluk şehirde şikayetçi olsak da gerçekten kıymetli bir şey.

Not : Ergenler yorumlarını yazmasa sevinirim.
B
7 yıl
2001 Yılında Sahibinden Sitesinden Bir Görüntü
Merak ettim. bi bakayım dedim nası görünüyo diye. Gerçekten ilginçmiş :)

< Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
Düzenli Olarak Bitcoin Alın ve Satmayın
Yaklaşık 3 ay önce düzenli olarak belli ölçülerde bitcoin alıyorum. Fiyat kaç olursa olsun. 10 sene boyunca düzenli miktarlarda satın alım yapıcam. Bütçemi aşmadan. Ve fiyat kaç olursa olsun satmayacağım.

Umarım 10 sene sonra zengin olurum :D

Bitcoin alırken özet olarak yapmanız gereken şu :

1- BTCTürk veya diğer Türkiye'de legal iş gören sitelerden bir hesap açın
2- Papara hesabı açın
3- BTCTürk'e para yüklemek için önce Papara'ya para yükleyin.
4- Papara'dan BTCTürk'e para transfer edin.
5- BTCTürk'den bitcoin alın.
6- Aldığınız bitcoin i yabancı cüzdana transfer etmek isterseniz, Blockchain.info dan bir hesap açın. (Opsiyonel)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.