D

Yüzbaşı
27 Nisan 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
107 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 gün
Araç Kiralama (Rent a car) Findeks KKB Skalası Hk. [Toplu Liste]
Merhaba,

Araç kiralama deneyimlerim ve sektöre olan bilgim neticesinde sizlerin de ihtiyaç halinde başvururken yardım alabileceğiniz toplu bir liste yapmak istedim.

Autoland: Genelde 1200-1300 findeks puanına sorunsuz veriyorlar.
Avis&Budget: Araç gruplarına göre değişiyor ama zaten fiyatlar yüksek olduğu için aman aman bişey istemiyorlar. 1000-1400 arası yeterli oluyor.
Greenmotion: Genelde 1200-1300 findeks puanına sorunsuz veriyorlar.
SIXT: Çoğu zaman düzgün profillere KKB Findeks bakmadan veriyorlar.
Enterprise: Bu firma findeks sorgusu hiç yapmıyor ama tipten kıllanırlarsa bir bakalım diyebilirler.
Garenta: 1000-1200 arası puan yeterli.
Central (ZiraatFilo oldu): Central zamanında 1000-1200 arası kabul ediyordu devlete geçtikten sonra hiç tecrübe etmedim.
RentGO: Genelde findeksten araç verilmediğinde ellerinde araç kaldıysa yüksekten kitliyorlar ama işiniz görülüyor.
Turmobil: Kredi kartın varsa gidip alabilirsin şartları sıkı değil.
Novacar: 1300-1400 arası kabul ediyor.
Wish Car Rental: Kredi ürün geçmişinin ve güncel durumunuzun bayağı iyi olması gerekiyor. Güvenlik sebebiyle mümkün olduğunca sağlam ilerliyorlar.
D
2 ay
Gmail Depolama Dolu Hatası
Uzun zamandır Gmail kullanıyorum ve her ay ücret ödeyerek alan satın alıp hem Drive hem de Mail hizmetini kullanıyordum. Yakın zamanda başka bir mail servisi kullanmaya başladım. Bu mail adresime gelen postaları IMAP olarak yönlendirme yapsam yeni gelecek mailleri alabilir miyim? Yoksa Gmail’e gelecek yeni postaları almak için alan satın almaya devam mı etmeliyim?

< Resime gitmek için tıklayın >
D
3 ay
Devlet telefon desteği sim kart kısıtlaması var mı?
Merhaba, herkesin bildiği gibi 9500 TL'ye kadar olan cep telefonlarında devletin üniversite öğrencilerine sağladığı vergi indirimi mevcut. 3 gün önce Samsung A05s satın aldım. Benim normalde 4 yıldır kullandığım hattın yasal sahibi anneannem. Telefon faturası vergi indirimi için benim adıma oldu fakat telefon hattı anneannem üzerine olduğu için koşullarda telefonda sadece bana ait sim kartla çalışacak ibaresi var. Ben vergi iadesi indirimi için imei ve fatura bilgilerini girdiğimde iadeyi aldıktan sonra şuan kullandığım hatla kullanamayacak mıyım? Hat devri konusunu ben de düşündüm ama şuanki tarifem çok uygun. Hat devri yaparsam yüksek fiyatlılar oluyor o sebeple hat devri yapmak istemiyorum. Merak ettiğim başkası adına kayıtlı sim kartla çalışmayacak mı bu telefonlar ?


Sorunun cevabını buldum ;

*** (4) Başvurunun kabulü halinde; ilgili elektronik kimlik bilgisi veya bilgileri (IMEI), başvuru sahibinin adına kayıtlı hatlar ile eşleştirilerek Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde tanımlanır.

*** MADDE 7-  (1) Teknolojik cihaz desteği kapsamında edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır. Bakanlık tarafından başvuruya konu elektronik kimlik bilgisini (IMEI) haiz cihazların IMEI bilgisi veya bilgileri sadece destekten yararlanan adına kayıtlı hatlar ile kullanılmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilir.

Yani tıpkı yurtdışı telefonu pasaporta kayıt gibi bir süreç BTK tarafından işlenip 2 yıl boyunca öğrencinin kendi üzerine olmayan hatlar takılsa da o telefonda çalışmayacak.

Kaynak:
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/11/20231114-13.htm
D
3 ay
Bazı olaylar dönüyor ama çözemedim
Bu kadar da denk gelmez ki arkadaş. Nedir yani? Yaşlı bir yakınının ölüm haberini mi aldın? Çevre şehircilik bakanı bir şeyler mi açıkladı ? Aydınlatın beni lütfen


< Resime gitmek için tıklayın >
D
3 ay
Yüzüm kepekleniyor
Merhaba arkadaşlar,
Bu sorun bende yaklaşık 3-4 senedir var. Özellikle stres dönemlerimde daha da artıyor. Fotoğrafları da iletiyorum. Bu konuda benim gibi muzdarip olup da çözüm bulan veya önerisi olan var mıdır?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 ay
Farklı Lokasyonlardaki Bilgisayarlar için Ortak Klasör Oluşturulabilir mi?
Tıpkı aynı ağdaki bilgisayalarda tek birinde ortak klasör oluşturup diğerlerinden erişebiliyorsak aynı durumu
farklı illerdeki ofislerde bulunan bilgisayarlar için yapabilir miyiz? Mantık yine aynı olacak
Bir klasör olacak sürekli senkronize olup diğer illerdeki bilgisayarlar tarafından da görüntülenip
işlenebilmesi gerekiyor. En pratik çözümü nedir?
D
9 ay
Romanya Vizesi Hk
Merhaba,

1 Ağustos'ta e-vize üzerinden romanya vizesine başvurdum. 14 eylülde uçuşum mevcut ve romanya vatandaşı kız arkadaşımla beraber gideceğim. oradaki yakınları benim için davet mektubu gönderdiler bu evrakla beraber sisteme eksiksiz yükleyip onaya gönderdim randevu için direkt tarih falan seçtirir sanıyordum evrakları yükleyince ama direk onaya gönderildi yazdı tarih falan da vermedi. yaklaşık 10 gündür "sent for validation" aşamasında. arayan soran yok numaralara da ulaşamıyorum. daha fiziki olarak evrakları götüreceğim bir de onay süreci vs. vs. açıkçası işlemler yetişmeyecek diye korkuyorum. daha önce vize alan birisi aydınlatabilir mi?
D
geçen yıl
Citroen C3 Uygun Yağ Önerisi
Merhaba,

Araç 2020 (Ocak 2021 çıkışlı) Model Citroen C3 III 1.2 Puretech 83BG (HMR) Benzinli. Yetkili servis 2 periyodik bakımda da Total Ineo marka yağ kullandı. Fakat ben 3. periyodik bakımda yağ değiştirmek istiyorum. Aklımda Liqui moly ve Motul markaları var. Sizin benim aracıma uygun yağ marka-model önerileriniz nelerdir?
D
2 yıl
En uygun devir aralığı nasıl bulunur?
Merhaba aracım 2020 model MK3 kasa Citroen C3 Feel 83 bg 1.2 Puretech Benzinli Atmosferik S&S (BVM) versiyonu.

Aracımı uzun ömürlü motoru çok yıpratmadan ama çok da köreltmeden kullanmak istiyorum. Şuan aracım 22bin kmde. Ayda 1-2 kez yollar imkan verdiği sürece 5000-6000 devir kısa süreli kurum vs atsın motor sağırlaşmasın diye çeviririm. Fakat örneğin uzun yolda sürekli sabit ideal devir aralığı nedir? İkinci bir sorum ise şehiriçi araç kullanımında yakıt tasarrufu için 2000 devir sabit gideyim diyorum ekranda da belirtiyor ama siz de tahmin edersiniz ki araç 1800-1900 devre anlık da düşse bayılıyor. Önerileriniz benim için çok önemli :)
D
3 yıl
Hiçbir Şekilde BIOS Giremiyorum
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu açmadan önce bu sitede de diğer farklı sitelerde de sorunun çözümünü araştırdım fakat hiçbir çözüme ulaşamadım diğer sitelerde yazan adımları teker teker takip ettim fakat ben de işe yaramadı en sonunda buraya yazma kararı aldım bilgisayarımda kurtarma gelişmiş Seçenekler kısmında UEFI ile başlat seçeneği yok. Normalde Lenovoda her zaman girdiğim F2 tuşuyla da giremedim. Ayrıca güvenli önyükleme yapıp yine denedim ama bana mısın demedi. Çok canım sıkıldı bu olaya. Çözüm önerileriniz nelerdir.

windows 10 lenovo v330 15ikb cihaz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.