Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
3335
Tıklama
4
Öne Çıkarma
RX 580'den Vega 56'ya Geçtim
S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Çıktığı henüz ilk günden beri takip ettiğim ve yaklaşık yarım senedir de uygun fiyatlı bir tane gözlediğim AMD RX Vega 56'yı sonunda kapmış bulunmaktayım. Öncelikle itiraf edeyim, birkaç güne kadar kullandığım Sapphire RX580 Nitro+ Special Edition 8GB kartımdan gâyet memnun ( Coil Whine hâriç tabii ) idim. Genelde BF1 ve TotalWar Warhammer II, bâzen de Witcher 3 oynarım. Her iki oyunda da beni rahat götürüyordu bu kart. Fakat bir Vega merakıdır işte, forumda uygun fiyatlı bir tane buldum, @Captain America bey sağolsun vesilesi ile alıverdim. Yeni kartım elime dün ulaştı. Powercolor Red Dragon Vega 56 model. Birkaç test yaptım ve performansı, internetteki incelemeler ile hemen hemen aynı.


< Resime gitmek için tıklayın >


Esasında oynadığım oyunlar ( BF1 hâriç ) malûmunuz üzere Nvidia seven oyunlar. Peki neden Nvidia al/a/madım ? FreeSync'ten vazgeçemediğimden Nvidia almadım. Monitörüm Samsung marka 144hz 1ms FS destekli bir model. FreeSync'e alıştıktan sonra ( bu, Nvidia eğer sertifika işini abartmasaydı pekâlâ G-Sync de olabilirdi ) artık onsuz oyun oynayamaz hâle geldim desem mübalâğa etmiş olmam. Çünkü hem 120Hz ve altı hem de Free/G-Sych desteği olmayan monitörlerde oyun oynamak gözleri çok yoruyormuş, onu farkettim.

Merak ettiğiniz hususlar olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

İyi forumlar



J
6 yıl
Yarbay

tabi her sync gecikme yapıyor bu FS ve gsync'i yanlış lanse ettiler: direkt monitöre bağlanacak hayat çok güzel olacak diye ama kullananlardan çok şikayet gördüm.heves edilecek şeyler değil bence.al 144hz devam et.

işte bi oyun bulmuşlar bunda süper slogan ama hepsinde niye değil?oyuna göre değişen donanımsal monitörü karta bağladık mı olur?

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.anandtech.com/show/11664/amd-radeon-software-crimson-relive-edition-1772/6

şöyle de bir durum var mesela gta5'te istemem vsync o bu dersen oyundan atabiliyor.çözümüne baktım vsync açın demişler dedim sıkıntı yok 144 fps'yi geçmese de olur ki geçmiyor zaten 95 105 falan oluyor.2k'da yok zaten 144'ü geçer uçar kaçarım diyen oyun.cs go gibi vardır ben oynamıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LeviGerman
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.