H

Yüzbaşı
15 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
82 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
3 yıl
Altyapı Sorgulama Sistemi Bilgileri Nereden Alıyor.
Hattım snr değerindeki limitler göz önüne alınarak 55 mbit interneti gesteklemekte . Modem değerleri ise 68 mbit i desteklediğini söylemekte ancak aktif olarak ta 35 mbit internet kullanmaktayım. Ancak altyapı sorgulama sitelerinde internet servis sağlayıcı farketmeksizin 16 mbit gözükmekte aktif olarak 35 mbit vdsl altyapısını kullandığım komşularımın 55 mbit e kadar destekler gözüktüğü hat değerlerimin de gayet iyi olduğu durumda neden ben sorgulayınca hattımın 16 mbit e kadar interneti desteklediği sonucu ile karşı karşıya kalıyorum. Altyapı sorgulama sistemi nasıl çalışıyor ve neden vdsl altyapım varken ve aktif kullanırken sorgulamada 16 mbit adsl gözüküyor.
H
3 yıl
Vodafone - Numara Taşıma Sırasında Kimlik Fotoğrafını Çalışanın Kendi Telefonu ile Çekmesi.
Bugün numara taşıma için vodafonun kendi internet sitesinde yazan bayilerden birine gittim. Numara taşıma işlemi için görevli tablet üzerinden gerekli bilgileri girdi ve işlemlere başladı işlemlerin ortasında kendi çep telefonu ile kimliğimin arkalı önlü fotoğrafını çekti. Sonrasında kendi telefonu ile neden kimliğimin fotoğrafını çektiğini sordum. Bazen sorun çıkıyor ve belgeler ihtiyaç oluyor belgeleri whatsapp tan gönderiyoruz dedi. Kimliğimin fotorafını kendi telefonu ile çekemeğeceğini ve whatsapp üzerinden gönderemeyeceğini ve bunun Kişisel Verileri Koruma Kanununa aykırı olduğunu söyledim. Sonra vodafonun tabletindeki başvuru uygulaması ile kimliğimin fotoğrafını başvuruma ekledi. Ben dedikten sonra kimlik fotoprafını telefonundan sildiğini söyledi, ben de telefonununu göstermesini rica ettim kişisel telefonu olduğunu galeri yi göstermek istemediğini söyledi . Ben de kimlik bilgilerini sildiğinden nasıl emin olacağım dedim.Mağaza müdürüne haber verdi. Müdür geldi telefonu açtı baktı bir şeyler gösterdi ancak kimlik bilgilerimin silinip silinmediğinden emin olamadım. Telefonun galerisinde sanki farklı bir sekmeği gösterdi.

Demem o ki nasıl oluyor da vodafonun resmi bayisindeki bir çalışan vodafona tableti dışında başka bir cihazla özellikle kendi kişisel telefonu olduğunu iddia ettiği bir telefonla bir de whatsapp üzerinden göndermek üzere kimliğimin fotoğrafını çekmeğe çalışıyor. Bu kimlik bilgilerinin vodafonun tableti dışında farklı bir cihazla çekilmesi üstelik whatapp üzerinden gönderilmesi KVKK kanununu ihlal etmez mi.

O cep telefonuna zararlı yazılım yüklenirse, yada görevli kötü niyetli olursa olabilecekleri bir düşünün.
H
3 yıl
Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.
Türk telekom 24 mbit vdsl abonesi idim . Onu iptal ettirdim . Türknet e yeni abone olacak şekilde başvurdum. Başvurudan önce her altyapı sorgusunda altyapının desteklediği maksimum hız 55 mbit yazıyordu. Türknet in VEA altyapısında 35 mbit internet paketine abone oldum. Geldi kuruldu şuan aktif kullanmaktayım. Ancak artık altyapı sorgularında Turk telekomum sitesinde 16 mbit adsl ve diğer bazı sitelerde ise 16 mbit download 4 mbit upload vdsl çıkıyor. Hat değerlerim gayet iyi. download ta 60 mbit upload da 25 mbit maximum hız gözüküyor. Şuan 35 mbit bağlı SNR değerim ise hem download hem upload için 20db nin üzerinde. Komşularımı sorguladığımda 55 mbit maximum hız gözükmekte. Turknet e geçtikten sonra altyapı sorgularım düşük çıkmakta .


  • İlerde başka bir internet bağlatacağım zaman sorun yaşar mıyım. Sorgulamada altyapım düşük çıkarsa düşük internet verirler mi.


  • Neden altyapı bilgilerim Türknet e abone olduktan sonra bozuldu.("Şuan Altyapı bilgileri sebebi ile Türk Telekom u kapatıp Türknet e abone olduğuma pişman oldum. İnternetinden memnunum ama bu işin nedenini açıklığa kavuşturana kadar asla kimseye tavsiye etmem. ")


  • Sizin altyapı bilginiz nedir Türknet e geçtikten yada yeni abone olduktan sonra değişti mi yada komşularınızdan düşük çıkıyor mu.


  • Türknet ten ayrılıp başka internet servis sağlayıcıya geçiş yaptığınızda altyapı bilgisinin yanlış olması kaynaklı sorun yaşadınız mı. Çözüm bulabildiniz mi. Nasıl çözüm buldunuz.


Benim Altyapı sorgu sonuçum
< Resime gitmek için tıklayın >


Komşumun altyapı sorgusu

< Resime gitmek için tıklayın >



Hat Değerlerim:

< Resime gitmek için tıklayın >




Sırf altyapı değerlerim bozulduğu için Türknet e gerçekten çok kızgınım. Böyle olacağını bilse idim geçmezdim. Ya işini doğru düzgün yapan insanlarla çalışmıyorlar , ya işlerini doğru düzgün yapmıyorlar yada kasten yapıyorlar, gerçeği bilmiyorum ama aklıma bunlar geliyor.
H
3 yıl
HP Pavilion 15-bc017nt Bios Güncellemesi Sorunu

Bugün Hp Pavilion 15-bc017nt notebook ta batarya bilgisi yanlıştı batarya 100 de 0 gözükmekte idi . Bu durumun nedenlerini araştırırken Hp nin kendi sitesindeki bios sürüm notlarını fark ettim.

Bu sayfada bios sürümlerinin revizyon geçmişleri bulunmakta:

https://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/swdetails/hp-pavilion-15-bc000-notebook-pc-series/10862166/model/14822927/swItemId/ob-255802-1

İlgili sürüm notları aşağıdadır.

Sürüm: F.53 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.52 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.48 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.46 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.45 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Ara sıra oluşan ve sistem pilinin tamamen şarj olmamasına neden olan bir sorunu çözer. -Sistem stabilitesi ve güvenliğini geliştirmek için güncelleştirilmiş Intel CPU mikro kodunu sunar.
Sürüm: F.44 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.42 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Pil bilgilerinin yanlış bildirilmesine neden olan bir sorunu çözer. - Sistem bir AC adaptörüne bağlandığında gelişmiş pil sağlığı sağlar.
- Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.

NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.
Sürüm: F.38 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.

NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.
Sürüm: F.36 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.

NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.



Burada görüldüğü üzere Sürüm: F.45 Rev.A ve Sürüm: F.42 Rev.A bios sürümlerinde pil ile ilgili çeşitli düzeltmeler yapılmış. Bunun üzerine sorunun bios kaynaklı olduğuna ikna oldum. Ve sorunu düzeltmek için bios güncellemesi yapmaya karar verdim. Hp nin sitesinden ilgili güncellemeyi indirdik. Notebook adaptörle bağlı iken bios yüklemesine başladık. Güncelleme işlemi sırasında güncelleme işlemi yarıda iken bilgisayar bilgisayar tamamen kapandı. Bilgisayarda herhangi bir led yanmıyordu ve fan çalışmıyordu. Bilgisayar bios güncellemesinin ortasında tak diye kapanmıştı. Biz yine de her ihtimale karşı bios güncellemesinin arkaplanda devam etme olasılığına karşı birsüre bekledik bu süreç zarfında bilgisayarda herhangi bir led yanmıyordu ve fan çalışmıyordu. Sonrasında power tuşuna bastık. Ekrana görüntü gelmedi. Caps Lock tuşunun üzerindeki led ışık 5 defa yavaş 3 defa ise hızlı şekilde yanmakta ve bu döngü kendini tekrarlamaktayıdı. Bunun üzerine yaptığım araştırmada

https://support.hp.com/us-en/document/c01732674

Sorunun kaynağının embedded controller ın bios tan yanıt alamaması olduğunu bulduk. Çözüm olarak bios un daha eski bir sürümünü usb flash bellek ile yüklemeyi denedim. Bunun için böyle durumlarda kullanılması için hp tarafında hazırlanan

Videoyu izlemek için tıklayınız


ilgili videodaki talimatlara uyarak bios yüklemeye çalıştım. Başarısız olunca farklı kaynaklarda bulduğum farklı tuş kombinbasyonları ile farklı denemeler yaptım. Hiçbiri malesef başarıya ulaşmadı.

Bilgisayarı söküp bios u resetlemeyi, notebook un batarya soketini sökmeyi ve power tuşuna 30 saniye basılı tutmayı düşündüm. Ancak cihaz benim olmadığı için bunları denemedim.

Cihazın garantisi de bitmiş durumda. Şimdi Hp nin resmi olarak kendi sitesinde yayınladığı F.55 Rev.A sürümlü bios güncellemesi resmen bilgisayarın canına okudu.

Diyeceğim o ki bilgisayarlarını bu bios sürümüne güncellemek isteyen arkadaşlar temkinli olmanızda fayda var. Bizim başımıza bunlar geldi sizin başınıza gelmesin. Ürünün garanti süresi bitti. Ürünü servise göndermeği planlamaktayız. Sonrasında servisten nasıl yanıt alacağız öğrenmiş olacağız.


Lütfen bios güncellemelerini yaparken özenli ve dikkatli olmaya çalışın. Biz her şeyi kurallına göre yaparak bios güncellemesini yaparken bu sonuçla karşılaştık. İlgili bios sürümü ile alakalı bildiler aşağıda bulunmaktadır.

Tür:
BIOS
Sürüm:
F.55 Rev.A
İşletim Sistemi:
Windows 10 (64 bit) |  Hepsini gör
Sürüm tarihi:
7 Tem 2020
Dosya adı:
sp106009.exe (35.1 MB)


Biz yükledik başımıza bu geldi siz yüklemeden önce birkaç defa düşünün.

Bi de sorunu çözmek için uygulayabileceğimiz herhangi bir yöntem biliyorsanız burada paylaşırsanız sevinirim.
H
4 yıl
Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı
Uzun zamandır mobilde sınırsız internet arayışındayım. Ev interneti yada mobilde sınırlı internet paketleri ihtiyacı malesef karşılamıyor. Sunulan paketler malesef kullanıcıların beklentilerine karşılık vermiyor. Gerçek bir ihtiyaç var ortada ama hiçbir oparatör gerçek manada bu ihtiyacı karşılayacak adımlar atmaya hevesli gözükmüyor. Öncelikle kurumsal bir müşteri değilim büyük bir bütçem yok çok aşırı hızlı bir internete ihtiyacım yok tek isteyim makul bir hızda kotasız sınırsız tahütsüz mobil internet bağlantısı. Burada benim gibi düşünenlerden beklentilerini bu mesaj altına yazmalarını rica ediyorum. Ben de kendi beklentilerimi bu mesaj altına yazacağım. Bu konuda oparatörlerin kullanıcıları anlayamadığını ihtiyacı göremediklerini ve ihtiyaca uygun kampanyaları ve paketleri sunamadıklarını düşünüyorum.

*** TAHÜTSÜZ PAKETLER
Bu kısım çok önemli. Tahütsüz paketler taahütlü paketlerden çok fazla pahalı olmamalı. Sırf pakatler tahütlü olduğu için ve taahütsüz paket fiyatları ile taahütlü paket fiyatları arasında fiyat farkı çok olduğu için birçok kullanıcı belki de her ay kullanacakları ve oparatörün her ay gelir elde edebileceği paketleri almamayı kullanmamayı tercih ediyor. Bu hem kullanıcılar için bir kayıp hem de oparatörler için bir gelir kaybı. Kullanıcılar kullanabilecekleri servisleri sırf taahütlü oldukları için kullanmak istemiyorlar ve azımsanmayacak bir kesim bu servisleri sırf bu sebeple hiç kullanmıyor. Taahütlü paketlerin taahütsüz paket fiyatları taahütlü paket fiyatlarından en fazla 100 de 10 fazla olmalı ki. Paketleri kullanmak isteyen ancak sırf taahütlü olduğu için hiç kullanmamayı tercih eden vatandaşlar da paketlerden yararlanabilsin.

*** KOTASIZ PAKETLER
Mobil internette kotasız sınırsız paketlere ciddi ihtiyaç var. Sürekli hareket halinde olmak isteyen ve bunu yaparken gerek bilgisayarından gerek telefonunda gerek tabletinden yoğun bir şekilde internet kullanmaya ihtiyac duyan insanlar var, bu insanların ihtiyacını sabit internetle karşılamak mümkün değil çünkü hareket halinde olmaları gerekiyor, öte yandan kotalı internetle de karşılamak mümkün değil çünkü çok fazla internet tüketiyorlar, toplumumuzun ortalama gelir düzeyi sürekli hareket halindeki ortalama, ortalamanın altı veya kısıtlı gelire sahip bir insanın kotalı tarifelerle sınırsız internet deneyimi yaşaması için yeterli değil. Kimileri sınırsız mobil internete sahip olursa kendini daha fazla geliştirecek, belki evinde huzuru yok, uygun ortamı yok, ders çalışamıyor, iş yapamıyor veya sadece bir hobisi var onu sırf internete sahip olmadığı için gerçekletiremiyor. Günümüzde hayat şartları zor kimi 12 saat çalışıyor metropolde yaşıyor kısıtlı gelire sahip doğru düzgün tarifeleri paketleri satın alamıyor. İşi ile evi arası 1 saat, 1 buçuk saat yol. Belki yolculuğu süresince daha çok interneti kullanabilse birşeyler izlese deşarj olacak rahatlayacak eve gidince daha pozitif bir insan olacak, veya udemy den ingilizce videoları izleyecek ingilizcesini geliştirecek, yapılabileceklerin ve bunun o insanın hayatına katabileceği değerin haddi hesabı yok. Topluma katabileceği değer ise pahabiçilemez. Daha sağlıklı bireyler daha sağlıklı şirketlere, daha sağlıklı devlet çalışanlarına, daha nitelikli insan gücüne, daha fazla milli gelire kapı açar.

*** ZORUNLU MODEM VE CİHAZ SATIŞININ OLMADIĞI PAKETLER

*** GELİR DÜZEYİ İLE UYUMLU FİYATLANDIRMA VE PAKET SEÇENEKLERİ
Mevcut ekonomik şartlarda ve yaşadığımız yüzyılda internete erişmek bu kadar zor ve lüks bir ihtiyaç olmamalı. Eğer fiyatlar son kullanıcıların ortalama gelir düzeyine uygun olamıyorsa ekomomik şartlar buna müsaade etmiyorsa o halde farklı gelir düzeylerine sahip insanlar için esnek paketler hazılanmalı.

Örnek Paket Listesi ve Fiyat Listesi

DOWNLOAD UPLOAD 12 Ay Tahütlü Fiyat Tahütsüz Fiyat
1 3mbit 1mbit 20 TL 22 TL
2 3mbit 2mbit 25 TL 27.5 TL
3 4mbit 2mbit 30 TL 33 TL
4 5mbit 1mbit 30 TL 33 TL
5 5mbit 3mbit 40 TL 44 TL
6 5mbit 5mbit 50 TL 55 TL
7 8mbit 2mbit 50 TL 55 TL
8 8mbit 4mbit 60 TL 66 TL
9 8mbit 8mbit 80 TL 88 TL
10 10mbit 4mbit 70 TL 77 TL
11 10mbit 8mbit 90 TL 99 TL
12 10mbit 10mbit 100 TL 111 TL
13 15mbit 5mbit 100 TL 111 TL
14 15mbit 10mbit 125 TL 137.5 TL
15 20mbit 10mbit 150 TL 165 TL
16 20mbit 15mbit 175 TL 192.5 TL

Mesela tablo olarak hazırladığım bu örnek paket listesi farklı gelir düzeylerine sahip birçok insanın sınırsız internet kullanımına olanak sağlıyor. Bunun yanında upload ın günden güne önem kazandığı bu günlerde kullanıcıya upload hızlarında çeşitli seçenekler sunuyor. Tabi daha az seçenek bulunan daha basit bir liste de hazılanabilir. Mesela aşağıdaki listede olduğu gibi bir fiyat listesi her gelir seviyesine dokunan türden. Bu listeler hazırlanırken bence en çok dikkat edilmesi gereken konu en düşük ücretli tarife. Bu tarife fiyatı belirlenirken çok zor şartlarda kısıtlı imkanlara sahip birinin bile ihtiyacını karşılamak adına mümkün olduğunca uygun bir paket sunulmalı.

DOWNLOAD UPLOAD 12 Ay Tahütlü Fiyat Tahütsüz Fiyat
1 3mbit 1mbit 20 TL 22 TL
5 5mbit 3mbit 40 TL 44 TL
8 8mbit 4mbit 60 TL 66 TL
11 10mbit 8mbit 90 TL 99 TL
14 15mbit 10mbit 125 TL 137.5 TL
16 20mbit 15mbit 175 TL 192.5 TL

Eğer oparatörlerde her gelir seviyesine uygun böyle paketler olsa idi muhtemelen benim tercih edeceğim paket tahütsüz olarak bu paket:

DOWNLOAD UPLOAD Tahütsüz Fiyat
5 5mbit 3mbit 44 TL

olurdu . Çünkü şartlar şuan buna müsade ediyor. Elbette içinde dakika ve sms bulunan paketler de oluşturulabilinir. Veya bu paketlerin yanında ayrıca satılması için 2 li yada tekli paketler olarak ta satılabilir.Ancak burada özellikle internete odaklanmak istedim.

Siz de bu konudaki fikirlerinizi söylerseniz bir beyin fırtınası yapmış oluruz. Belki de gsm oparatörlerinden biri böyle bir ihtiyaç olduğunun farkına varır. Sizce fiyatlandırma nasıl olmalı siz olsa idiniz hangi paketi tercih ederdiniz. Yurtdışındaki sınırsız paket örneklerinden çoğumuz haberdarız . Onların sunduğu imkanlarla kıyaslamadan mevcut durum ile kıyaslayarak karşılaştırırsanız daha iyi olur.

EDİT.

*** HOTSPOT KISITLAMASI BULUNMAMALI
Sonuçta burada hızların çoğu pakette, çok yüksek olmadığı ortadır.Bu koşullarda zaten hız sınırlandırıldığından bu hızların verimli bir şekilde kullanılabileceği cihaz sayısına da doğal sınırlama getirildiği ortada olduğundan ekstra bir hotspot kısıtlaması son kullanıcıya eziyetten başka bir şey değildir. Burada sınırları belirleyen hızdır. Zaten bilgisayarda tablette kullanılamadıktan sonra çok kısıtlı bir paketin sınırsız olmasının kendini geliştirmeğe çalışan insanlara faydası sınırlıdır.

EDİT.

*** Farklı Ülkelerden Örnekler
Vodafone İngiltere Limitsiz Mobil İnternet Fiyatları :


< Resime gitmek için tıklayın >




ABD Limitsiz Mobil İnternet Paketleri Fiyatları

T - Mobil



< Resime gitmek için tıklayın >



Verizone


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da Ukranya dan mevcut kur ile 63 TL ye denk geliyor.



< Resime gitmek için tıklayın >








Daha birçok ülke araştırılabilinir tabi. Ancak görüldüğü üzere İngiltere de yaşayan bir vatandaş 30 birim paraya sınırsız data planı alabiliyor. Aynı şekilde Amerika da 35 - 55 birim paraya rahatlıkla limitsiz mobil internet alınabiliyor. Yine gelir olarak bize biraz daha yakın bir ülkeden örnek vermek istedim orada da vodafone 230 birim paraya bu hizmeti sunabiliyor. Bu parayı TL ye çevirdiğimizde 63 TL ye denk geliyor. Bunları görünce insan üzülüyor . Neden bizim operatörlerimiz bize bu hizmeti uygun fiyatlı olarak sunamıyor. Uygun fiyatlıyı geçtim benzer hizmeti direk gidip satın almak ta pek mümkün olmuyor. Neden böyle.
H
11 yıl
Pardus Anka 2013
Pardus-Anka 2013 GNU/Linux Alpha sürümüyle siz değerli kullanıcıların beğenisine sunulmuştur
.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bildiğiniz gibi geçen yıl Pardus ‘un özgün teknolojileriyle geliştirilmesine son verilmişti. Bu karar toplulukta büyük üzüntü yaratmış ve bazı topluluk üyeleri irade ortaya koyarak Pardus’un Ülkemizin ve özgün teknolojileriyle Özgür yazılım sisteminin önemli bir değeri kaderine terketmeyi kabullenememiş bu üyeler sayesinde projenin topluluk imkanlarıyla sürdürülmesine karar verilmişti.

Bu irade yaklaşık bir yıl süren hem teknik , hem donanım anlamında zorlu bir süreçten sonra Nihayet ilk sürümünü çıkarmayı başardı. Bu başarı vazgeçmeyenlerin , mücadele etmeden hayatta kalınamayacağını bilenlerin şimdiye kadar üretilmiş kollektif emeğin heba olmasını içine sindiremeyenlerin zaferidir.Amacımız Pardus’u yok oldu denildiğin anda tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasını sağlamak siz değerli kullanıcılarımıza en güncel ve kararlı uygulamalar sunarak güvenli ve aynı zamanda hızlı bir bilgisayar tecrübesi yaşatmaktır. Alpha sürümüne, her türlü teknik sorunumuzda ekibin moralini düzelten commitlerin sahibi, Polonyalı kardeşimiz Marcin’in adı verilmiştir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Amacımız Pardus’u yok oldu denildiğin anda tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasını sağlamak siz değerli kullanıcılarımıza en güncel ve kararlı uygulamalar sunarak güvenli ve aynı zamanda hızlı bir bilgisayar tecrübesi yaşatmaktır. Alpha sürümüne, her türlü teknik sorunumuzda ekibin moralini düzelten commitlerin sahibi, Polonyalı kardeşimiz Marcin’in adı verilmiştir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yerli özgün/özgür Gnu linux dağıtımı olan Pardus Anka ‘nın alpha sürümündeki bazı yenilikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Sadece 64 bit için olan Alfa sürümünün bir deneme sürümü olduğunu söylemekte fayda var.

Alfa’da neler var?

*Kernel 3.7.5
*Kde 4.9.98
*Firefox 18
*Gimp 2.8.2
*Grub2
*Geliştirilmiş Pisi
*İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki kurulum seçeneği
*Yeni görseller eklendi

ve daha bir çok güncellenmiş paket.

Pisi’deki Gelişmeler

*Kernel ile PiSi paketleri arası düzeltildi. Kernel 3.4 serisi derlenmiyordu, uyumlu hale getirildi.
*pre-hook özelliği eklendi.
*PiSi’de WorkDir yazımı artık gerekmemekte. Çalışma dizinini pisi auto pilot tanıyor.

Bilinen Hatalar

*Ekran kartı kapalı kaynak paketlerinde olan bir problemden dolayı kapalı kaynak paketleri kullanılamıyor.
*Plymouth eksik.
*Libreoffice hazır değil.

< Resime gitmek için tıklayın >

Harcanan onca emek ve zamana rağmen dünyanın en iyi dağıtımı olmadığımız sır değil ama aramıza katılacak yeni arkadaşlarla daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Bu tecrübeden başkalarınında faydalanmasını sağlayabilir , pardus-anka.org adresini ziyaret ederek oluşum sürecindeki topluluğumuzun ilk seçkin üyelerinden olabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >


Deneme isteyen kullanıcılar aşağıdaki linklerden Pardus Anka 2013 Alfa sürümünü indirebilirler.Denemek isteyen kullanıcıların bu sürümün bir alfa sürümü olduğunu , içerisinde hatalar barındırabileceği bilincine sahip olması önemlidir.Alfa sürümleri deneme(beta sürümleri) ve sürüm adayı kararlı sürümler(RC) yayınlanmadan önce hataların düzeltilmesi için yayınlanır.

İndirme adresleri:

http://server.karci.me/torrents/Pardus-Anka-2013-AlphaCodeName-Marcin.iso

http://content.wuala.com/contents/pardus-anka/iso/Pardus-Anka-2013-AlphaCodeName-Marcin.iso

http://linux.skynetint.com/pardus-anka/Pardus-Anka-2013-AlphaCodeName-Marcin.iso

Eski Mesaj:

Pardus Anka 2013 Test Edildi

Pardus Anka 2013 geliştirici önizleme sürümü kurulum medyası test edildi. 1,5 gb üzerindeki kurulum kalıbı internete bağlanmayankullanıcıya hitap edecek şekilde herşeyi bünyesinde barındırıyor. Pardus Anka 2011.2 taban sisteminden tamamen farklı ve yenilenmiş bir tabana sahip. Zenginleştirilen test deposu ise Mate, Gnome, Lxde, Xfce ve E17 masaüstü seçeneklerini sorunsuz kurmanıza olanak sağlıyor.

Depoda bulunmayanlar ise github üzerinden son kullanıcı tarafından çok fazla bilgi ve deneyime gerek duyulmaksızın tek komutla derlenebilmekte. Pardus Anka, turuncu renklerin hakimiyetinde enerjisini ve gücünü vurgulayan arkaplanlar içeriyor. Pardus Anka, P11 üzerine sayısız hatanın giderildiği, iyileştirmelerin yapıldığı, popüler masaüstü yöneticilerinin kurulumuna olanak sağlayan bir yapıya sahip. Bütün inşası şeffaf bir şekilde yapılmış olan Pardus Anka eskisinden daha güçlü ve donanımlı olarak ayağa kalktı. Anka-team Pardus Anka'yı herkesin geliştirebileceği bir yapıya ulaştırarak bir bakıma tamamen özgür bıraktı. "Özgürlük Şimdi Başladı"
< Resime gitmek için tıklayın >
Pardus Anka en güncel ve kararlı linux çekirdeği ile donanım sıkıntısı yaşatmamaya odaklı, en güncel KDE sürümü ile de teknolojiyi anlık entegre edebilmektedir. Pardus Anka, öntanımlı olarak oldukça zengin KDE4 Masaüstü Yöneticisi ile geliyor. KDE'nin 4.10 sürüme yaklaştığı bu dönemde hatalardan uzak ve neredeyse XFCE kadar az kaynak tüketen bir yapıya ulaştı.Kurulum Kalıbının sunucularımızda yerini almasına az bir zaman kala sizler gibi bizlerde sabırsızlıkla bekliyoruz.

Deneme isteyen kullanıcılar aşağıdaki linklerden Pardus Anka 2013 Alfa sürümünü indirebilirler.Demek isteyen kullanıcıların bu sürümün bir alfa sürümü olduğunu , içerisinde hatalar barındırabileceği bilincine sahip olması önemlidir.Alfa sürümleri deneme(beta sürümleri) ve sürüm adayı kararlı sürümler(RC) yayınlanmadan önce hataların düzeltilmesi için yayınlanır.



Eski Mesaj:
< Resime gitmek için tıklayın >


Pardus Anka 2013′te neler yeni !
< Resime gitmek için tıklayın >
pardus-anka-2103

Pardus Anka öntanımlı olarak KDE masaüstü yöneticisi kullanmakla beraber popüler masaüstü yöneticilerini de sorunsuz entegre eden bir yapıya sahiptir. Kullanıcıların sistem seçme ve masaüstü seçme gibi seçenekleri zaman zaman çakışmakta ve masaüstü için dağıtımından, yada dağıtım için masaüstü yöneticinden uzaklaşmak gibi sıkıntıları var. Pardus Anka son kullanıcıya odaklı gelişim sürecinde en büyük talep olan masaüstü seçme hakkını sunarak hedef kitlesini geniş tutuyor. Pardus 2011.2 dağıtımını kullanıcı taleplerine cevap vermek adına paket güncellemeleri ile destekleyen anka-team Pardus Anka 2013 ‘ün tüm taban yapısını yenilemiş ve değiştirmiştir. Köklü değişim sürecinde yepyepi bir yapıya ulaşan dağıtım, eski sürümlerinden yükseltilmeyecek, temiz bir kurulum ile bilgisayarlarda yer alacak.

Pardus Anka KDE 4.9.90 , Enlightenment , Gnome 3 , Mate , XFCE , LXDE ve Razor-qt masaüstü yöneticilerini kullanıma hazır hazır duruma getirdi. Kurulum aracı “Yalı” yeni bir arayüz ile ve gelişmiş yeteneklerle, hataları giderilmiş olarak son rötuşlarını yaşıyor. Pisi paket yöneticisinin yetenekleri geliştirildi ve eski sorunlarından kurtulmuş durumda.

Pardus Anka ekibi Linux Çekirdeği (kernel) üzerinde ayrı bir titizlikle durmakta ve kullanıcılarına sıfır donanım sorunu ile ulaşma amacındadır. Bundan hareketle kernel yamaları hazırlandı, güçlü linux dağıtımlarının kernel konfigürasyonları ve yamaları incelendi, gerekli görülenler değerlendirildi. Pardus Anka kernel sürümlerinde de diğer dağıtımlardan önde ve kararlı olma yolunda en güncel çekirdeği kullanıyor. Dağıtım Kernel 3.7 son sürümünü mükemmel bir entegrasyonla kullanmaktadır. Geliştirici Önizleme Sürümün bu çekirdek ile kullanıcılara ulaştırılması son aşamaya geldi.

Son kullanıcıya odaklı Pardus Anka 2013, kullanıcısına forumlarından (ozgurlukicin.org , pardus-linux.org) birebir desteğini artırarak sürdürecek, web hizmetleri yönünde yeni hamlelerde de bulunarak kalitesini yükseltecektir. Bu kapsamda pardus-anka.org, proje sitesi olarak hayata geçirildi. Yakın zamanda forum alanında da yenilik hazırlıkları tamamlandı, uygulamaya konulacak. Canlı destek kapsamında ise kullanıcılar freenode , üzerinden web bağlantısı yada Pardus Anka üzerinden irc araçları ile (konversation, xchat quassel) ile pardus odalarından ( #pardus-anka #pardus gibi) destek alabilecekler.

Pardus Anka 2013 yakında çıkıyor


Pardus Anka 2013 takibi:

https://github.com/pardus-anka

Pardus Anka 2013 ya destek olmak isterseniz.

http://www.pardus-anka.org/donatebagis/

Bu adresten bağış yapabilir.

Ya da bu adreste bulunan Pardus Anka 2013 bannerlarını websitenizde,bloğunuzda ya da sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

http://www.pardus-anka.org/destel-ol/

Pardus Sanat Bölümü Çalışmaları
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Pardus Anka 2012-2 Test Sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.
http://anka.pardus-linux.org/QA/pardus2012-2.iso
Test sürümü olduğundan birçok hatayı beraberinde getirebilir.
Pardus Anka Görev Listesi:
http://anka.pardus-linux.org/

07.01.2013
PARDUS-Anka web sitesi yeniden düzenlendi.
http://www.pardus-anka.org/

Pardus Anka 2013 ü kurmak isterseniz .Aşağıdaki talimatları kullanarak kurabilirsiniz.
http://anka.pardus-linux.org/2013/rootfs-0.2/rootfs-0.2-kurulum
Not:Pardusun bu sürümü son kullanıcıya yönelik değildir .Sadece geliştiriciler ve tecrübeli kullanıcılar içindir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.