N

Onbaşı
09 Haziran 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
Android’de Şifre Yönetimi? (Yardım)
Merhaba DH dostları İphone cihazımı yenileyeceğim ancak Apple grubunda bulunan çılgın fiyatlardan dolayı üzülerek Xiaomi Mi Note 10 Lite geçiş yapmış bulunmaktayım. İki ekosisteminde artıları ve eksileri var ancak Android de bir eksi varki beni çok endişelendiriyor.


Şifreleri nasıl yöneteceğim 400 den fazla şifre var. Androidde nasıl aktarıp kolay kullanabilirim?
N
3 yıl
Ford C Max Titreşim ve Silkeleme Problemi
Merhaba dostlar benimde 2004 model lpg li 1.6 ford cmax aracım 272 binde 1. vites kalkışta ve 2. vitese atınca silkeleme yapıyor ve aynı zamanda titreşimli çalışıyor.

90 km hızla giderken LPG veya Benzinde ilerlerken aracımda titreşimli ilerliyor ve dikiz aynası bulanıklaşıyor. Rahatsız edici derecede bir titreşim yok ancak bana evham yaptırıyor. Yine aynı şekilde 90 km hızla ilerlerken boşa alıp aracı hem LPG hem Benzinde 4-5 bin devirlere çıkarttığımda herhangi bir titreşim olmuyor ve dikiz aynası cam gibi sorunsuz.

Bu bana baskı balata veya şanzımanda bir sorun olduğu izlenimi veriyor. Baskı balatadan başlayarak kontrol yapacağım ancak servise gitmeden önce sizlerinde fikrini almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
N
4 yıl
Ford C Max Aracım Garip Hatalar Veriyor
Merhaba 2004 Model Ford C Max 1.6 manual benzinli & lpgli 271.000 km deki aracımdan kaynağını anlayamadığım hatalar veriyor, belki bana fikir verebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Aracımın motor arıza ışığı yanmıyor rastgele bir sabah marş verdiğimde traktör gibi bir ses, titreşim, (Dörtlüleri 1 defa yakıp söndürüyor bunu neden yapıyor hiçbir kaynak veya kitapçığında bulamadım) ve çalıştığında motor arıza ışığı yakıyor. Bir kaç hafta hiçbir sıkıntı vuruntu ve biraz önce bahsettiğim sorun olmaksızın her sabah aracım çalışıyor ancak motor arıza ışığı örn 3 hafta yanıyor. Yine rastgele bir sabah aynı sorunu yapıp motor arıza ışığını söndürüyor. Bir döngüye girdi 2-3 hafta motor arıza ışığı yanarak 2-3 hafta motor arıza ışığı sönük bir şekilde aracım sorunsuz bir şekilde gitmeye devam ediyor.

Ayrıca 2 haftadır çakmaklığıma enerji gelmiyor ancak ışıkları açtığımda çakmaklığın ışığı yanıyor.

Yakın olarak şüphelendiklerim :

1- Beyin
2- Sigorta (çakmaklıktan dolayı)
3- Krank konum sensörü
4- Triger konum sensörü

İnternette marş verince dörtlülerin yandığına ve titreşimli 3-5 saniye çalışma ile ilgili hiçbir kanyaktan bilgi edinemedim. Belirsiz zamanlarda olduğu için video çekip gönderemiyorum.
Anlayacağınız kafam karışık sizin düşünceniz nedir?
N
4 yıl
Donanım Tavsiyeleriniz
Merhabalar adobe programlarını hızlı kullanmak ve güncel oyunlarını en üst seviyede olmasa bile tatmin edecek şekilde oynayabilmek için 2015 Macbook pro 13'' retina cihazımı satıp kasa toplamak istiyorum. Daha önce hiç kasa toplamadığım için tavsiye ve önerilerinizi merak ediyorum.

Düşündüğüm cihaz bütçem dahilinde
MSI B450M Gaming Plus DDR4 3446 Mhz anakart
2x8 GB Corsair Vengence LPX 3200 Mhz CL 16 ram
Sapphire Pulsa AMD Radeon RX580 8Gb GDDR5 256 bit ekran kartı
AMD Ryzen 5 3600 AM4 İşlemci
Samsung 970 Evo m2 500 Gb ssd

İlk merak ettiğim bu sistem ile nasıl bir performans alırım ilk önceliğim iş olduğu için bütçemi işlemciden yana zorladım. Parçaların uyumluluğu hakkında fikirlerinizi bekliyorum.
İkinci merak ettiğim Zalman S2 kasa almayı düşünüyorum yukarıdaki parçaları sorunsuz kullanabilirmiyim bu kasa ile?
Üçüncü olarak hangi PSU ile beslemeliyim bu donanımı? Güvenlik önemli ancak bütçem 500-800 Tl arası PSU için
Son olarak işlemci soğutucusunu başta stok olarak kullanacağım bu sistemi daha sağlıklı kullanabilmek için hangi işlemci soğutucusunu almalıyım fiyat performans ürün tavsiyelerinizi bekliyorum.
Tavsiyelerinizi nedenleriyle birlikte açıklarsanız çok memnun olurum. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim saygılar...
N
4 yıl
Yağ Lambası Ve Titreşim
Merhaba dostlar 1 aydır 2004 model 1.6 benzinli lpg li ford c max aracımla cebelleşiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var.

Aracımla 20-30 km kadar yol alıp motor ısınmışken düşük devir dur kalk yaptığım esnada birden titreşim ile karşılaştım vitesi boşa aldığımda titreşim 5-10 saniye kadar devam etti aynı zamanda yağ ikaz ışığı yaktı (ancak sonradan kontrol ettiğimde yağ seviyesinde herhangi bir sıkıntı yoktu. Yağ ve filtre bakımı 3 bin kilometre önce yapılmıştı).

Kontak kapatıp tekrar marş verdiğimde titreşim gelmedi ancak yağ ışığı tekrar yandı biraz gaz verince söndü.

Bu olay birkaç kez daha devam etti ve çok endişeliyim ve büyük masrafları karşılayacak güce sahip değilim. Tecrübelerinizi bekliyorum lütfen yardımcı olun 3 ay önce sahibi olduğum ilk aracıma çok masraf ettim eksikleri tamamlamak için elim cebimden çıkmadı. Saygılar sevgiler.
N
5 yıl
Bal Şarabı ile imtihan
Merhaba dostlar,
2 gün kadar önce bal şarabı yapma hayalimi gerçekleştirmek için harekete geçtim önce tarifimi paylaşayım.

2 Kavanoz çam balı
1 Limon suyu
5 Adet kırılmış karanfil
20 adet ezilmiş kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
5 su bardağı şeker
Yarım paket dr oetker instant maya (şarap veya şampanya mayası kullanmadım çünkü forumlarda saccharomyces cerevisiae ihtiva eden mayalar ile yapılabileceği belirtilmiş)

İlk yoğunluğumu 1080 olarak gördüm.

Sanitasyon sonrası tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra 30 derece bol şekerli suda mayalarımın uyanmasını sağlayıp kovaya ekledim. Sıkıca kapağı oturtarak hava kilidini taktım ve beklemeye başladım.

Not : Fermentasyon 22-24 derece arasında devam etmekte.

Yaklaşık 6 saat sonra sağlıklı bir şekilde kabarcıkların çıktığını ve fermentasyonun başladığını gözlemledim.

Bir gün bekledikten sonra hava kilidinde kabarcık olmadığını görünce endişelendim ve forumlardan ilk 2 gün içerisinde kapağın açılıp müdehale edilebileceğini öğrendikten sonra kapağı açtım.

Yaklaşık 15-20 saniye içerisinde gözlemleyip kapağı tekrar sıkı bir şekilde kapatıp hava kilidini taktım.

Yarım saat içerisinde tekrar basınç oluştu işlem devam ediyor gibi gözüküyor ancak kabarcık gözlemlemedim sizce sorun nerede olabilir ve ne yapmam gerekir?

Deneyimli arkadaşlar görüntüde enfeksiyon olup olmadığını yazabilirlersede memnun olurum.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
N
7 yıl
İşletme kuralım mı?
Merhaba,
günümüz Türkiyesinin en büyük problemlerinden biri belkide işsizlik ve henüz iş hayatına başlamamış benim gibi eğitimli yeni mezunların korkulu rüyası... Kendimden bir parça bahsetmek istiyorum: 25 yaşındayım, Halkla ilişkiler bölümü mezunuyum, an itibariyle Açık öğretim de iş sağlığı ve güvenliği okumaktayım, Fotoğrafçılık ve Tasarım konusunda kendini geliştirmiş biriyim, üniversite eğitimim boyunca yazları deneyim kazanmak maksadıyla 3 yaz boyunca Türkiyenin kurumsal ve büyük markalarına çalışma fırsatı buldum, Aralık ayında askere gideceğim ve döndüğümde iş kariyerime başlamayı planlamaktayım.

Neleri iyi yaparım:
- Reklam
- Pazarlama
- Halkla İlişkiler
- Tasarım
- Fotoğrafçılık
- Marka Yönetimi

Neleri yaparım:
- Basit seviye web tasarım
- Orta seviye video ve kurgu
- İçerik üretimi

Takdir edersiniz ki çalışanların çoğu hak ettikleri ücretleri alamamakta, üzülerek söylüyorum İstanbul'da deneyim kazanmak için çalıştığım dönemde iş arkadaşlarımın becerilerine rağmen aldıkları maaşları görünce içim daraldı. Tabi hiçbiri yaptıkları işin dahisi değildi fakat işlerini iyi yapan ve iş ortamında iyi niyetli, nazik, yardımsever insanlardı (özel hayatlarını bilemiyorum). Ben gönüllü olarak çalıştığım için bana karşı iyi davranmış, rakip görmemiş olabilirler tabiki her olasılığı dahil etmek gerek bu tarz genelleyici yorumlara lakin kendi deneyimlerimden yolaçıkarak bana kötü davranılmadığını ve bundan memnun olduğumu ifade edebilirim.

Buraya kadar herşeyi okuduysanız sabrınıza teşekkür ederim. Hayatımı kuracağım zaman bir yandan ek gelir sağlamak aynı zamanda bir işletmeye sahip olmak maksadıyla e-ticaret sitesi açmak ile ilgileniyorum. Daha farklı tavsiyeleriniz varsa dinlemekten zevk duyarım. Gönül isterki giyilebilir teknoloji şirketi kurayım ancak bu hayal sermayem olsa bile şuan bana çok uzak bunun için ne yeterli tecrübem nede konuya hakimiyetim var.

Konuyu dağıtmadan desteğinizi beklediğim konunun aslına geleyim: E-ticaret konusunda deneyimli, birliktelik sağlayabileceğim, yeteneklerine güvenen, benimle tanışmak isteyen ve tanıştıktan sonra bana bir değer biçebilecek, birlikte bir program oluşturup amaçlarımız doğrultusunda kazanmak için çalışabileceğim ortak aramaktayım. Tabi söylemesi kolay şartlarımı dile getireyim:

1. En önemli şartım, iletişime geçecek arkadaşların maddi sermayelerinden çok bilgi sermayelerine inanarak başvurmalarını istiyorum. (Yani bir otomobil yapmanın peşindeysek aylarca birlikte çalışıp otomobilin yürüdüğünden emin olana dek iki taraf içinde sermaye ve paraya odaklanmayacağına inanmak istiyorum) Kısacası bilgi birikimlerimizi birleştirip elle tutulur kazançlı bir işletme seviyesine gelene kadar bu ilişkinin akşamları yapılan part time gönüllü bir iş olarak görülmesi tercihimdir.
2. Yazılım ve teknoloji konularına hakim yani benim eksikliklerimi tamamlayacak olan bir ortağa ihtiyacım var.
3. Sabırlı ve programlı bir ortak en hayırlısı olacaktır, henüz e-ticaret ile ilgili yüzeysel bilgilere sahip biri olarak konuşuyorum otomobili bugün yürütemiyorsak üşenmeden çalışmaya devam etmemiz gerektiğini savunacak bir dosta ihtiyacım var.
4. Güven istiyorum. Herkes ekonomik olarak kazanmak istiyor ve kurulan ortaklıklarla ve şirketlerin çöküşlerinde ortakların birbirlerine nasıl düştükleri hakkındaki hikayeleri okudukça bu yazıyı yazmamak ile ilgili tereddütlerim artıyor. Arkadaşlar bende sizler gibi hayalleri olan başarmak isteyen en önemlisi huzurlu ve kavgasız bir hayatı hakettiğini düşünen biriyim. Hiç tanımadığım birine güvenmek istiyorum ve beni hiç tanımayan birinin bana güvenmesini istiyorum.
5. Farklı fikirlerim var ve fikirleri olmayan arkadaşlarla ilişkimizin ilerleyemeyeceğine dikkat çekmek isterim bunu kişisel olarak algılamayın, bu yazıyı bir fırsat olarak algılamayın. Ben hergün 1-2 işletme hayal ediyorum çoğunu saçma diyerek kendi hayallerimi ezmekten çekinmiyorum.
6. Tercihen İzmir ve çevresinde ikamet eden

Dipnot: E-ticaret işine girme niyetinde olan 0 dan website üretebilen ve kişiselleştirebilen yazılımcı ortağa ihtiyacım var. (yanlış anlaşılmaları engellemek için ekliyorum)

Geleceğe dair kanaatimi sizlerle paylaştım. Öz ve samimi bir şekilde fikirlerimi anlattım umarım beklentilerimi karşılamaktadır yazdıklarım. Çünkü buradan yola çıkıp başarılı olmanın bizlere vadettiği ayrıcalıkları tanımlamak için yukarıda yazmış olduğum yazı fazla kısa kalmaktadır. Dile getirdiğim şartlar geleceğe yönelik değişebilir yada değinmeyi unuttuğum konular ortaya çıkabilir bu yüzden kusura bakmayın şimdiden ulaşmak isteyen arkadaşlara ithafen söylüyorum.

Bu zor günlerde tüm işsiz ve hayallerine ulaşmakta zorluk yaşayan kardeşlerime sabırlar dilerim allah yolunuzu açık etsin. Sağlıcakla…

İletişim : seckin@tuyuncu.com
N
9 yıl
SD Kartımda Farklı Klasörler
Merhabalar bugün bir çekimdeydim ve sd kartımı unutmuştum arkadaşımın kartından çekim yaptım ve evde fotoğrafların az bir kısmının yok olduğunu gördüm şuan kartın 3.9 GB'ı dolu ancak benim elimde sadece 2.7 GB ı var fotoğrafların geri kalanına ulaşmalıyım acil yardımlarınızı bekliyorum.

SD kartın SS i aşağıda göründüğü gibi ilginç bir adı olan dosyanın içinde sanırım fotoğrafların geri kalanı nasıl ulaşacağım... Eklemede bulunayım bahsi geçen dosyaların üzerine sağ tık hiç bir seçenek çıkarmıyor



< Resime gitmek için tıklayın >
N
9 yıl
Güvenilir Forex Şirketleri
Merhabalar,

2 aydır forex ile iligli bir çok araştırma yaptım tehlikeli, riskli bir piyasa kişiliğime uyan bir dünya. 2 aylık araştırmalarım sonucunda herhangi bir aracı firmanın danışmanlığına güvenmemekle beraber şirketlerin kendisine de güvenmiyorum.

Bu şirketlerden şahsi beklentim ve arayış kriterlerim;

1- Ver paramı! dediğimde paramı geri verecek
2- Hesabım zarar da dahi olsa üçüncü şahıslar pozisyonlarıma dokunmayacak gerekirse tüm teminatımı kaybederim mühim değil
3- Scalping yapanların paralı verilmiyor örn pozisyon 20 pip den uzaklaşmadan kar verilmiyor o zaman 20 pip zararda pozisyon durdurduğumda teminatım zararda etmesin! Tabiki bunu beklemiyorum scalping yapmama müsade edecek
4- Stop Loss gibi otomatik işleri 1-2 pip aşağıdan yada yukarıdan kafasına göre yapmayan
5- Yatırım işlemlerimi Takasbank üzerinden görebileceğim

aracı kuruma ihtiyacım var. Ağzı olan konuşuyor konu ile ilgili bilgim var diyen herkes yorumda bulunmasın lütfen dekont, mail ve takasbank SS leri ile kazancını garantiye alanların kanıtlarını görmeden tavsiye ve kafa karıştırma sanatlarını itimat etmeyeceğim. Tabi aklınıza şu gelmesin arkadaşlar yahu sana birşey kanıtlamak zorundamıyız? Şu ben işin piriyim diyen kardeşlerime yönelik; her yerde fikirlerinizi yazmayı biliyorsunuz. Hadi dekontları görelim de söyledikleriniz gerçek mi anlayalım?

Forex gibi adam çarpmaya yönelik piyasalar hakkında herkes konuşuyor ve reklamlar da kandırmaya yönelik "15 dk da 1000$" diyerek bilinçsizi yoluyorlar.
Bu piyasa hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar da illaki para harcamak istiyorlarsa forexe girmek yerine şu tv de satılan sahte balları satın alsınlar daha az kandırılmış olurlar.

Dipnot ; aradığım cevapları bulamayacağıma eminim, konuyu özellikle fake şirket hesaplarının ne kadar yüzsüz yorumlar yaptığını gözler önüne sermek maksatlı açıyorum. Kendine güvenen konuşsun. Sosyal medya üzerinden kişiler gerçekliklerini kanıtlayabilirler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.