Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
817
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ford C Max Aracım Garip Hatalar Veriyor
N
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba 2004 Model Ford C Max 1.6 manual benzinli & lpgli 271.000 km deki aracımdan kaynağını anlayamadığım hatalar veriyor, belki bana fikir verebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Aracımın motor arıza ışığı yanmıyor rastgele bir sabah marş verdiğimde traktör gibi bir ses, titreşim, (Dörtlüleri 1 defa yakıp söndürüyor bunu neden yapıyor hiçbir kaynak veya kitapçığında bulamadım) ve çalıştığında motor arıza ışığı yakıyor. Bir kaç hafta hiçbir sıkıntı vuruntu ve biraz önce bahsettiğim sorun olmaksızın her sabah aracım çalışıyor ancak motor arıza ışığı örn 3 hafta yanıyor. Yine rastgele bir sabah aynı sorunu yapıp motor arıza ışığını söndürüyor. Bir döngüye girdi 2-3 hafta motor arıza ışığı yanarak 2-3 hafta motor arıza ışığı sönük bir şekilde aracım sorunsuz bir şekilde gitmeye devam ediyor.

Ayrıca 2 haftadır çakmaklığıma enerji gelmiyor ancak ışıkları açtığımda çakmaklığın ışığı yanıyor.

Yakın olarak şüphelendiklerim :

1- Beyin
2- Sigorta (çakmaklıktan dolayı)
3- Krank konum sensörü
4- Triger konum sensörü

İnternette marş verince dörtlülerin yandığına ve titreşimli 3-5 saniye çalışma ile ilgili hiçbir kanyaktan bilgi edinemedim. Belirsiz zamanlarda olduğu için video çekip gönderemiyorum.
Anlayacağınız kafam karışık sizin düşünceniz nedir?



M
4 yıl
Yarbay

Akünüz ne durumda? Fordların böyle bir hastalığı var, akü ömrü bitmeye yakın saçma sapan elektriksel arızalar vermeye başlıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.