K

Yarbay
15 Şubat 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
21 üye
Görüntülenme (?)
509 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
2 yıl
Turknet 1.1.1.1 packet loss
Cloudflare üzerinde sıkıntı görülmemesine rağmen 1.1.1.1 e attığım ping %100 packet loss dönmekte. Şuan mecburen 8.8.8.8 kullanıyorum.

traceroute 1.1.1.1
192.168.0.1
172.17.1.250
100.82.102.30
*
*
bu şekilde kesiliyor.

traceroute 8.8.8.8
192.168.0.1
172.17.1.250
255.100.146.159.srv.turk.net
226.100.146.159.srv.turk.net
diye giderken
K
3 yıl
Turknet internet sabahtan beri yok
< Resime gitmek için tıklayın >
Destek kaydım 45785131
K
3 yıl
Türknet internet gitti
Arıza kaydı açıldığında Teknik Durum Bilgileri 
Hat Fiziksel Durumu : KAPALI 
Hat Yönetimsel Durumu : AÇIK 
NmsHızProfil : 100M/32K.PRF|8M/32K.PRF 
Upload Çıkış Gücü : 8.9 
Download Çıkış Gücü : 14.5 
Upload Kapasite Hızı : 29143 kbps 
Download Kapasite Hızı : 91439 kbps 
Upload Mevcut Hızı : 0 kbps 
Download Mevcut Hızı : 0 kbps 
Upload Noise Margin : 23.9 dB 
Upload Attenuation : 6.1 dB 
Download Noise Margin : 6.0 dB 
DownloadAttenuation : 2.5 dB

< Resime gitmek için tıklayın >

Hiçbir sebep olmadan durduk yere internet gitti ve hala gelmedi, 45661791 numaralı destek kaydı oluşturdum, gerçekten 36 saat beklemek mi gerekiyor yani hiçbir sıkıntı yokken birden neden gidiyor?
K
3 yıl
Hepsiburada ilgisizliği ve Acer Türkiye Rezaleti (ONARIM talep ettim) edit5
edit5: Arkadaşlar fark ettiniz mi bilmiyorum konu şuan öne çıkarılanlarda gözükmüyor, Donanımhaber yönetimi neden böyle bir karar aldı acaba?

edit4: Acer'den yazılı cevap da gelmiş oldu bu şekilde:
https://prnt.sc/vzwgdx
Açık açık kurumsal faturada değişiklik yapılmayacağını da yazılı olarak belirtmiş oldular.

edit3: arkadaşım ekşisözlüğe de başlık açtı oradan da desteklerinizi bekliyorum
https://eksisozluk.com/10-aralik-2020-acer-turkiye-rezaleti--6760484

edit2: Dün konudaki arkadaşların talebi doğrultusunda https://www.sikayetvar.com/hepsiburada/hepsiburada-degisim-sureci-ilgisizligi
Şikayetvar'a da talebimi oluşturmuştum bugün yine, bana daha önce yazdıkları mesajı yeni atmışçasına şikayetvar üzerinden bilgi verilmiştir demek oldu.
Maalesef hiçbir şekilde ilerleme kaydedilmiyor.

Bunun üzerine Penta'daki yetkili arkadaş sağ olsun, normalde sadece DOA işlemleriyle ilgilenmelerine rağmen beni daha fazla bekletmemek adına,
benim için ürünü Acer Türkiye'ye yollayacaklar onarım için. Onarım talep etmiş oldum yani. Onarım talep etmeye mecbur bırakıldım, konuda da belirttiğim üzere şuanda evden çalışan bir yazılım mühendisiyim. Eski bir televizyon kullanmak durumundayım 720p, 32" (pixel density vb. görüntü çamur gibi.)

Aşağıda gördüğünüz mail ile talebimi Penta'ya ilettim onlar da sağ olsun Acer Türkiye'ye iletecek.
https://prnt.sc/vzqyxc

https://prnt.sc/vzqz83





edit: Konuya giren arkadaşlar yukarıdan hemen öne çıkar yaparsa sevinirim, mesaj yazmaktan da daha önemli.



KONU DÜZENLİ OLARAK GÜNCELLENECEKTİR:

tldr: Kurumsal fatura ile aldığım Acer monitörüm arızalı çıktı, Acer Türkiye ürün kurumsal faturalı olduğu için hiçbir şey yapmayacağını söylüyor, Hepsiburada ise bu durumdan bi haber 20 iş günü bekleyelim diyor.

Resimde görüldüğü üzere 17 Kasım akşamı indirimde olan bu monitörün siparişini verdim (kredi kartı tek çekim, kurumsal fatura).
< Resime gitmek için tıklayın >

Ürünü 20 Kasım Cuma gibi yine resimlerde görebileceğiniz üzere 14:30'ta teslim aldım.

Buraya kadar her şey çok normal. Ürünü açtım test etmek için üzerinden hiçbir koruyucusunu vb. çıkarmadan sadece displayport ile bilgisayarıma bağladım.

Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi ürünün ekranı ile panelin arasında, toz parçası ve kıl parçası görünmekte yani ürün fabrikadan hatalı çıkmış başka hiçbir şekilde panel ile ekran arasına bir şey girmesi mümkün değil zaten.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Ürün gördüğünüz gibi fabrikadan sorunlu, ben de aşağıda gördüğünüz sebepten dolayı ürün değişimi için talep oluşturdum çünkü ürünün fiyatı 3000-4000TL artmıştı ben ürünü teslim aldığımda.
< Resime gitmek için tıklayın >

Hepsiburada'da talep oluşturdum aynı gün saat 16:05 (yani 2 saat bile geçmemişti teslim aldıktan sonra), yukarıdaki videoyu çektim ve ürünü kutulayıp koydum. Aynı şekilde Acer'e de ürünün seri numarasıyla birlikte mail attım ve telefonla da görüşme gerçekleştirdim.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Daha sonra hepsiburada tarafında başta bana ürünün açıldığı için değişimi/iadesi olmayacağı söylendi. Yasal hakkım olduğunu söyleyerek bu aşamayı geçtim ve talebim yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere oluşturuldu ve bana iade kargo kodu verildi. Hatta burada da Horoz Lojistik ne kolay kolay benden ürünü aldı ne de hepsiburadaya teslim etti. Aşağıda da şikayet var üzerinden oluşturduğum horoz lojistik şikayeti var 24 Kasım Salı tarihli. (Pazartesi ararlar belki diye beklemiştim.)

https://www.sikayetvar.com/horoz-lojistik/horoz-lojistik-iadedegisim-kargosunu-gelip-almiyor

Daha sonra zor da olsa Horoz Lojistik adlı firma ürünü Hepsiburada'ya ulaştırdı, yukarıda talep onaylandı 28 Kasım Cumartesi yazıyor o gün Horoz tarafından teslim edildi ve Hepsiburada ürünü servise göndermek için benim onayımı istedi aradı ve ben de onay verdim.

Ürün 2 Aralık çarşamba günü Acer Türkiye distribütörü olan Penta'ya yollandı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Penta'da bu ürünü değişim raporu için Acer'e yolladı. Asıl olaylar burada başlıyor işte.

7 aralık Pazartesi günü öğreniyorum ki Acer firması ürün kurumsal fatura ile alındığı için hiçbir şekilde değişim/iade raporu vermeyeceğini söylüyor ve bunun için hiçbir yasal dayanakları yok.

Bu yüzden ürün tekrar pentaya gidiyor ve 3 gündür penta deposunda beklemekte ürün.

Bu sırada ben de HepsiBurada ile iletişme geçmeye çalışıyorum, call-centerdan belki birisi işin den iyi anlıyordur vb. diye. Bu durumu iletiyorum.

Öncelikle bana bir mesaj geliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bildiğiniz gibi otomatik atılmış bir mesajdan hiçbir farkı yok. Ürün serviste yatıyor hiçbir işlem görmüyor, ve bana 20 iş günü beklemem gerektiği söyleniyor.

Tekrar arıyorum yazıyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >

Yine aynı mesajı alıyorum hiçbir farkı yok.

Sonra arıyorum olayı anlatıyorum, kurumsal iade faturasının gerektiğini söylüyorlar bana. İade faturasını kurumsaliade@hepsiburada.com a mail olarak atıyorum.

Sonra bugün sabah böyle bir mesaj alıyorum. Para iadesi yapılacağına dair, ama ürün olmuş zaten 24bin lira.
< Resime gitmek için tıklayın >

Madem öyle diyorum 20 gün beni mağdur ettiniz, benim hesabıma özel ve ürüne özel indirim kuponu tanımlayın ben aynı üründen almak istiyorum diye arayarak bugün 9 aralık 2020 yeni talep oluşturuyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer kayıttan devam edelim diyorlar çünkü ortada para iadesi bile yok. İşi bilmeyen habersiz biri o mesajı bana yollamış sanırım

Bilgilendirme yapılmıştır dedikleri mesaj da aynen bu şekilde ürün hala serviste işlem görmektedir mesajı:
< Resime gitmek için tıklayın >

Tekrar mesaj yazdım öğlen şu şekilde:
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu sırada da Penta'dan bir teknik arkadaş ile iletişim halindeyim, acerin öyle bir şey yapmasının yasal olmadığını rapor vermek zorunda olduklarını hatta 3 işgünü süresi olduğunu ve benim zaten 2 saat içerisinde talep oluşturduğum için Acer'in böyle bir hakkı olmadığını, yanlış bildiğini söylüyor.

2-7 aralık arasındaki bir süreçte ürün Acer tarafından tekrar Penta'ya yollanıyor, sadece Onarım başlığı altında Penta->Acer şeklinde yollanırsa tamirat yapılacağını söylüyor, kurumsal fatura olduğu için açılıp bakılmadan telefonda bana ürünün geri yollandığını söyledi.

Ve 9 aralık 16:42 bakıyorum ki:

< Resime gitmek için tıklayın >
PENTA ürünü tekrar Hepsiburadaya yollamış, sebep olarak Dış servis yani Acer sağlam demiş.
Acer aslında ürünü açıp bile bakmadığını belirtti bana, burda da Penta'nın bir işgüzarlığı olmuş ve hiçbir şey yapmayan Dış servis için Sağlam dediğini sisteme girip bugün Hepsiburadaya yollamışlar.

Bunun için de yine aynı arkadaşla iletişime geçtim ürünün hepsiburadaya yollandığını söyledi ve tekrar geri talep edeceğini belirtti.

Bakılmayan ürünün bu şekilde Hepsiburadaya yollanmış olması da ayrı bir rezalet açıkçası.

Bir satıcı olarak Hepsiburada sattığı ürünün yanında hiç durmuyor, arayıp soran ürünün nerede olduğunu sorgulayan ben oluyorum sadece hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor. Her aradığımda farklı farklı kişilere en baştan tüm olayları anlatmak zorunda kalıyorum.

Bir üretici olarak ise Acer Türkiye yasal dayanakları olmadan hatalı ürettiği malın değişim raporun bile vermekten aciz.
K
4 yıl
Türknet Modem Buluşuyor Offline
K
4 yıl
Modeme gelen hız ile hız testi arasında büyük fark
Modemime gelen hız gördüğünüz gibi 80mbps civarı.

Herhangi bir site üzerinden, direkt modeme lan portu üzerinden bağlı olan cihazla test yaptığım zaman 65mbps alıyorum. Ve bağlı tek cihaz bu olmasına rağmen 15mbps bir kayıp var. Sizce sorun nerede olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
4 yıl
Türknet bir kurulumu yapamadı
Dün kurulum için gelen arkadaşlar aşağıdaki kutuya hiçbir şey yapmadan arıza kaydı oluşturup gitmişler.

DSL ışığım yanmıyor çünkü gelen telekom görevlisi türknetin aşağıdaki kutuya etiket olmasına rağmen hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Dün öğlenden beri arıyorum gelin kurun diye fakat müşteri hizmetlerinden öteye gidemiyorum.
K
4 yıl
15K toplama kasa önerisi
CORSAIR CW-9060033-WW H100i PRO RGB SIVI ISLEMCI SOGUTUCUSUhttps://www.depopark.com/CORSAIR-CW-9060033-WW-H100i-PRO-RGB-SIVI-ISLEMCI-SOGUTUCUSU-purn-33612?ref=akakce&v=1.93
1.147,58 TL

GSKILL Trident Z Neo RGB 16GB (2x8) DDR4 3600Mhz CL16 AMD Ryzen Uyumlu (F4-3600C16D-16GTZNC)
1.109,00 TLhttps://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gskill-trident-z-neo-rgb-16gb-2x8-ddr4-3600mhz-cl16-amd-ryzen-uyumlu-f4-3600c16d-16gtznc_pdp_552662880?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.44.4

AMD AM4 Ryzen 7 3700X 3.6ghz 36mb 8çekirdekli TRAY Orjinal Fanlı 65w (3.nesil)https://www.depopark.com/AMD-AM4-Ryzen-7-3700X-3-6ghz-36mb-8cekirdekli-TRAY-Orjinal-Fanli-65w-(3-nesil)-purn-50968?ref=akakce&v=1.89.7
2.435,33 TL

Corsair iCUE 465X RGB Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası - BEYAZhttps://www.qp.com.tr/corsair-icue-465x-rgb-temperli-cam-mid-tower-atx-bilgisayar-kasasi
1.099,00 TL

Gigabyte GeForce RTX2080 Super Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
6.521,23 TLhttps://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-rtx2080-super-gaming-oc-8g-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu418840

Asus Prime X570-P AMD Anakart
1.530,03 TLhttps://www.webdenal.com/asus-prime-x570-p-x570-am4-anakart_993954.html?ref=akakce&v=1.67.5

PSU
???

----

Disksiz monitörsüz vb. sadece yukarıdaki parçalardan oluşan 15K bütçeyle en iyi ne toplanabilir?
K
6 yıl
Şuan en mantıklı fazla internetli paket nedir?
3 gün sonra Türk Telekom taahhütüm bitiyor. En az 10GB olan bir paket (çok video izliyorum) lazım bana bütçe 65 TL,

önerdiğiniz yüksek internetli bir paket var mı?

Telekom Kamu 12GB 39TL
Turkcell GNC 9+9GB 65TL
Vodafone Red 10GB 49 TL

düz tarifeler bu şekilde fakat daha iyi kampanyalı bir şeyler arıyorum.
K
6 yıl
150bin TL bütçe ikinci el araba
Öncelikle belirteyim 22 yaşındayım, arabayı genel olarak tek kullanacağım yani aile arabası olmayacak.

Çok deli araç süren birisi değilim çok hız yapmam makas atmam yanlamam vs. vs.
Dizel otomatik olması şart + sedan tercihim.

Aklımda şu an 2013+ Techno Plus BMW 3.20d veya Mercedes 2015 CLA 180d AMG var. (Kilometreler maximum 80bin civarı)

3.20d nin motoru cladan kat kat iyi olmasına rağmen full donanım mercedes var bir tarafta da bu yüzden ilgimi çekti.

Siz ne önerirsiniz bu bütçeye?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.