Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
236
Tıklama
0
Öne Çıkarma
nvidia geforce 820m aşırı ısınma
S
geçen yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba;

Lenovo G710 laptop kullanmaktayım. 2 ay önce orijinal arctic mx 4 (teknobiyotik) ile termal macunları yenileyip fanın tozunu aldım. Termal macunu ince ve yüzeyi tam kaplayacak şekilde sürdüm. ETS 2 oynarken işlemci sıcaklığı 80 derece civarı ama ekran kartı hala 94 dereceye kadar çıkıyor, macunları yenilemeden önce de ekran kartı böyleydi. FPS im 30-35 arası stabil. OMSI 2 oynarken daha düşük, işlemci max 70 gpu max 65 derece.

Merak ettiğim nokta 820m için 94 derece fazla mı normal mi ? İnternette biraz araştırdım bir forumda max sıcaklığı 105 deniyor bu gerçek mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Yarbay

Normal değil. O 105 dediği o dereceye ulaştığında sistemin kapanacağı derece limitidir. 80 85 derecelere ulaştığında çip otomatik frekansı düşürür. Sizin soğutucu blokta sorun var büyük ihtimalle ya da siz tam oturtmadınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Binbaşı

Tek fanlı laptopların kaderi ki doğru düzgün havalandırma deliği de yoktur o laptopta. Sıvı metal bile sürseniz para etmeyecektir. Ağır oyunlarda kart zorlandığından ısı daha çok olur zaten çok güçsüz bir kart.

https://www.youtube.com/watch?v=IPXwqomzeRI



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.