Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
50
Cevap
686
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Milli muharip uçak KAAN için şimdiye kadar 2 milyar dolar harcandı (3. sayfa)
D
2 hafta
Yarbay

On bunu bilmem bu projeyi CHP yapsaydı AKP'lilerin diyeceği şeyi biliyorum "ülkemizde insanlar aç bu kadar parayı nasıl verdiler".

Ben bu uçaktan gurur duyuyorum.




D
2 hafta
Yarbay

Önce diyor f35 ten daha iyi sonra diyor anca f22 le kıyaslanabilir



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 hafta
Yarbay

Temel bey size bir sorum olacak şimdi ayda 2 adet kaan üretecek olduğunuzu beyan ettiniz ayda 2 ucak yılda 24 ucak = 10 yılda 240 uçak eder bizim hava kuvvetlerimize 250 ucak teslim edilecek yani 125 ay sadece kendimize kaan uretecez demek oluyor ki bizim bu 250 uçak icin 125 ay cok uzun bir süre aynı zamanda dost kardeş ve 57 Müslüman ülkesi var bunlar abd den uçak alamıyor türlü türlü bahanelerle Müslüman ülkelere savas ucak satmıyor biz bu boşluğu biz bir Müslüman ülkesi olacak bu 57 ülke bizden kaan savas uçağı almak isteyecekler biz ayda 2 uçakla kendimizemi uretecez bu 57 Müslüman ulkesinemi ucak satacaz size şunu söylemek istedim biz ayda 2 degil en az ama en az 4 adet kaan savas ucak üretmek zorunda yız bununla birlikte Kızılelma Anka 3 geliyor ki dünyada söz sahibi olalım siyonist tererust olan bu devlet lere dur diye bilelim saygılar sunarım başarılar dilerim Rabbım emeği geçen tüm mühendis abilerimden kardeslerimden allah razı olsun dualarımız sizlerle




D
2 hafta
Yarbay

Rüzgar tüneli gibi Türkiye de olmayan tesisler inşa edildiği düşünülünce 2 milyar iyi sanırım , zaten yerlilik oranı hsyli yüksek yani o paranın yüzde doksanı yurt içi yerleşik üreticilere gittiğinden güzel bir iş, tebrikler Türkiye,




D
2 hafta
Yarbay

Bazıları yerden yere vurmuş, Neden anlamıyorum, belki uçak gerçekten kötü olabilir, F35 den iyi F22 düzeyinde deniliyor. Kaan bekki F16 dan bile kötü ama bizim. Emeklemeden koşulmaz. Para dışarıya gidinceye kadar para içerde dönüyor, bir çok firma tecrübe ediniyor, f16 nın ilk uçuş videosu, bir çok uçağın ilk uçuş videolarını izleyin, yapılan işin ne kadar iyi olduğunu anlarsınız.




B
2 hafta
Yarbay

Şimdi tabi Almanya Mercedes üretmeye devam eder.Senin de TOGG'un vardır ama ısrarla Mercedes,Audi,Volkswagen'e bineyim diye kırk takla atar durursun.Mesela bu faaliyete değerli konuklar hangi marka araçlara binerek geldiler :) Kağıt üstünde Rusya'da Kuzey Kore'de uçuyor kaçıyor ama halkın refah seviyesi de ortada.Ekonomik başarıyı elde etmediğin sürece kağıt üstü çok bir şey ifade etmiyor.Rusya eski müstemlekesi Ukrayna ile bile 2 yıldır peşrev çekmekten öteye gidemedi.Kuzey Kore hazırda 10 milyon piyade asker bekletiyor.Başka çare göremiyor çünkü.Mersedesçilere gelince sen 2 dünya savaşını kaybedip 2.'si sonunda tamamen 3.ülkelere bırakmak zorunda kalırsan kendini,bütün potansiyelini ancak araba endüstrisinde göstermene izin verirler :) Bu arada Leopard tankları ve bizim de almak için lobi yaptığımız euro fighter'lara hiç değinilmemiş olması ilginç.Demek ki Almanya denilince akla ilk gelen Mercedes,neden acaba :)



M
2 hafta
Yarbay

Tamam havada uçurdun ,rc uçakta uçuyor. Asıl olay bu uçak, abd rus çin gibi ülkelerin 5. nesil uçaklarıyla boy ölçüşebikecekmi .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
2 hafta
Er

ABD de F22 nin F35 ten daha iyi olduğunu kabül ediyor da ondan. Rakama bakıpta karar verme. Yaz internete karşılaştırma anlarsın o zaman. en iyisini ABD yine kendine saklıyor. Hiç bir ülkeye F22 vermiyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
M
2 hafta
Er

128 milyar doların ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anladık



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 hafta
Yarbay

çünkü f22 f35 ten daha iyi




D
2 hafta
Yarbay

Çelişki yok, bilgi eksikliğinizden dolayı çelişki varmış gibi görüyorsunuz. mesela f35 projesi sadece TSK nın ihtiyacını görmeyi amaçlamıyor, diğer ülkelerin aldığı uçaklar için tonla parça üretecektik, teknoloji transferi ve tecrübe kısmıda var.
veya
Eldeki F16 ları istediğin kadar modernize et eski uçak eskidir. yeni blok almadan yerli dönüşüm için gereken zamanı kazanamazsın vs




-
2 hafta
Yarbay

Hiçbirşey değil, yeterki başarıya ulaşsın. Tek başına bir savaş uçağı yapıyorsun, gerekirse iki katına maledeceksin ama kendin yapıp öğreneceksin. İleride amorti eder kendisini.



D
2 hafta
Yarbay

Kaan için f 22 kıyas kabul etmez adamlar senelerdir bu uçağı uçurup mühimmatsız veya mühimmatlı yüzlerce deneme yaptı biz daha yeni teker kestik tabi gurur kaynağımız ama biraz abartıyoruz gibi geliyor,şu an dünyada gerçek operasyonel olarak faal olan 5. Nesil iki uçak var biri f 22 biri f 35 bir uçağı uçurup aktif görevlerde kullanmadıkça bu uçaklarla kıyas yapamayız




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.