Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2728
Cevap
381520
Tıklama
69
Öne Çıkarma
Cevap: LEGO FIRSATLARI genel konu (129. sayfa)
O
geçen ay
Teğmen

LEGO® Harry Potter™ Hogwarts™: Dumbledore’un Ofisi 76402-8 Yaş ve Üzeri Çocuklar için Sihirli Kale Oyuncağı Yapım Seti (654 Parça)

2.472 TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B09QFSG4ZB





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oanayurt -- 24 Nisan 2024; 15:35:5 >

S
geçen ay
Yüzbaşı

LEGO® NINJAGO® Jay’in Yıldırım Jeti EVO 71784-7 Yaş ve Üzeri Çocuklar için Ninja Uçağı ve Jay Minifigürü İçeren Yaratıcı Oyuncak Yapım Seti (146 Parça)

238 TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BBRYZ24S



[
geçen ay
Yarbay

F
geçen ay
Yüzbaşı

Yine kaçırdık :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bears2
J
geçen ay
Yarbay

bu gerçek set mi? Okyanutaki plastik çöplüğüne benziyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @[__Zahid__]
W
geçen ay
Teğmen

LEGO® Minecraft® Bataklık Macerası 21240-7 Yaş ve Üzeri Çocuklar için Alex, Zombi, Balçık ve Kurbağa İçeren Oyuncak Yapım Seti (65 Parça)

290 TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BBRSQYPR



[
geçen ay
Yarbay

4003 TL. Son 1 yılın en düşük fiyatı sayılır(dolar bazında). 10 gündür bu fiyatmış sanırsam. yeni indirim değil.


https://www.amazon.com.tr/LEGO-43225-Little-Mermaid-Clamshell/dp/B0BCQXXZQW





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 25 Nisan 2024; 13:56:43 >

[
geçen ay
Yarbay

Sepette 2634 TL. Resmi fiyatın çok üstünde ama bu fiyata pek gelmiyor sanırsam bizde. Resmi fiyat olsa alacağım. 2200 Tl falan olması lazım resmi.


https://www.hepsiburada.com/lego-marvel-sonsuzluk-eldiveni-76191-yetiskin-super-kahraman-sevenler-icin-yaratici-oyuncak-yapim-seti-590-parca-p-HBCV0000088S2K



H
geçen ay
Teğmen

Sizce bu batman lego fiyatı ileride düşer mi?
6 yaşında bir çocuğum var . Legoları çok seviyor
Bu ürünü alıp 20 yaşına kadar bir kasada saklı tutmayı düşünüyorum.
Esas amacım koleksiyonluk bir ürünü ileride ona hediye etmek ( yaşarız yaşamayız o ayrı konu )
Dilerse kurar dilerse satar . Ben aslında hoş bir hediye ve satarsa ciddi kar edeceği bir koleksiyon bırakmak niyetindeyim.

Sizce bu ürün koleksiyonluk mudur? Şu ana kadar en çok 1000TL lik lego aldım lego konusunda özel bir hayranlığım yada uzmanlığım yok. Çocuk için düşünüyorum


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @[__Zahid__]
J
geçen ay
Yarbay

ilginçmiş yanına milkyway yazmasalar cidden anlamazdım, cahilliğime verin.

edit: imla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerBomb -- 25 Nisan 2024; 14:20:8 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @[__Zahid__]
[
geçen ay
Yarbay

Ben de 2 aydır legolarla ilgileniyorum ondan uzmanı değilim ancak gördüğüm kadarıyla lego çıtayı çok yükseltti son zamanlarda. Acayip yaratıcı setler çıkarıyor yetişkinlere özel. Bu tarz tablo setler de yeni sayılır legoda. Gelecekte daha ne tür setler gelir bilinmez. Ben çok daha iyi ve beyin yakan setler geleceği kanısındayım.

14 yıl tahmin yapmak için çok uzun bir süre. Bazı setler 5-6 yıl satışta kalıyor. Bazıları 2 yıla satıştan kalkıyor. Bu tablo çok ikonik bir tablo mudur emin değilim. Mesela bu yaz yüzüklerin efendisi baraddür seti gelecek. Çok ikonik bir set olacak. Mesela o set 2 yıl satışta dursa sonra kalksa çok değerlenir. Ancak lego ara sıra eski setleri yenileyip tekrar satışa sunuyor. O da yatırım işini patlatabilir.

Fiyat konusuna gelirsek, lego distribütörü dolar kuru zammı yapmadığı sürece daha ucuza gelecektir amazonda vs. Ama dolar kuru zammı yaparsa bugünkü fiyata tekrar gelmesi için belki 6-7 ay beklemek gerekecek(yani dolar artacak tekrar dolar bazında ucuzlamış olacak). Siz tabi ileriyi sorarken 5-10 yıl sonrayı soruyorsanız fiyatı artacaktır.

Ben legoların onlarca yıl saklamaya değecek ürünler olduğunu düşünmüyorum. Kişisel görüşüm. Plastikler sonuçta. Renkleri soluyor, her türlü çevresel etmenden etkileniyor. Kapalı durduğu yerde zarar görmez tabi. Demek istediğim kurup sergilemeye başladıktan sonra geri sayım başlıyor ve kimyasal dönüşüme uğruyor. Restore edilemiyor(okuduğum kadarıyla). Ahşap veya metal olsa fikrim değişirdi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Halkçı2013
S
geçen ay
Yüzbaşı

LEGO® | Disney Küçük Deniz Kızı Kraliyet İstiridyesi 43225 - Yetişkinler için Filmden Esinlenen Yaratıcı Oyuncak Yapım Seti (1808 Parça)

4.003 TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BCQXXZQW



M
geçen ay
Yüzbaşı

yıllar geçtikçe özel minifigürlerin küçük setlerin fiyatı çok anormal artıyor ama eskiden bu kadar çok büyük set çıkmıyordu. pandemi ve beraberinde hitap ettiği kesimi çok değiştirdi lego. ben de pandemiyle beraber sardım. tl bazında zaten kar etmeme olasılığınız yok ama dolar bazında da 14 senede minimum beşe katlar gibi. dediğim gibi eskiden bu kadar fazla büyük set yoktu. şuradan aşağı yukarı güncel değerlerine bakabilirsiniz fakat setler emekli olduğunda bulup satın almak da zorlaşıyor. o yüzden buradaki fiyatlar türkiye'ye göre ne kadar doğru olur bilemiyorum. benim zamanında almadığıma pişman olduğum 1989 batmobile (2019 çıkış fiyatı 250 dolar) mesela ebay'de 350-400 dolar civarında bulunabiliyor ama akakce'ye yazdığımda 28500 lira olarak çıkıyor minimum. sahibinden'de de 20000'den iki ilan varmış.

set indirime girebilir elbet ama emekli olduktan sonra değeri yavaş yavaş artacaktır.


https://www.brickeconomy.com/sets





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecekaa -- 25 Nisan 2024; 15:45:13 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halkçı2013
H
geçen ay
Teğmen

Teşekkürler bilgi ve link için.
Maddi imkansızlıklardan çocuğa ileriye yönelik bir şey bırakma imkanım yok. Keşke ev -arsa vs bıraksakta mümkün değil
Bazen böyle koleksiyonluk bir şeyler görünce alıp kenara koymak istiyorum. Eğer sıfır kutu 10-20 yıl korunursa bence de ciddi bir para edebilir. Hiç bir şey olmasa da babasından ona manevi bir hediye kalmış olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @mecekaa
M
geçen ay
Yüzbaşı

rica ederim. yani gerçekten kutusunda koruyabileceğiniz senaryoda senede 5 set alıp totalde 30 tane set bıraksanız ortalama 300'er dolardan alıp, en kötü ihtimalle ortalama 3x yapsalar 27000 dolar yapar. ev alamasa bile arsa kesinlikle alabilir o parayla. ama ne kadar mantıklı bilemiyorum tabii.



H
geçen ay
Teğmen

Sürekli ve düzenli parayı legoya yatırmak riskli hocam bence. Sadece bu ürünü nedense düşünüyorum. Onun dışında gümüş para biriktiriyorum.



O
geçen ay
Teğmen

LEGO® Friends Heartlake City Otobüsü 41759-7 Yaş ve Üzeri Çocuklar için İnşa Edilebilen Otobüs, Otobüs Durağı ve 3 Karakter İçeren Yaratıcı Oyuncak Yapım Seti (480 Parça)


1.075 TL



https://www.amazon.com.tr/dp/B0C3VVLP7R



O
geçen ay
Teğmen

LEGO® Animal Crossing™ Nook’s Cranny ve Rosie Evi 77050-7 Yaş ve Üzeri Çocuklar için Yaratıcı Oyuncak Yapım Seti (535 Parça)

1.899 TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B0CFVWTSSB



O
geçen ay
Teğmen

LEGO® Marvel Nano Eldiven 76223 - Yetişkin Hayranlar ve Model Severler için Koleksiyonluk Iron Man Eldiveni Yapım Seti (675 Parça)

1.684 TL (ödeme ekranında)

https://www.amazon.com.tr/dp/B09TRX11DR



H
geçen ay
Teğmen

bu sitedeki eski ürünleri satın alabilir miyiz?
Ebay sitesinde satılıyor gözüküyor bazıları ama gelir mi ülkemize bilemedim
Birde kendi sitesinde sattıkları var onlar gelir mi?
Hiç alışveriş yaptınız mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mecekaa