Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
724
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ZyXEL VGM3312-B10A wireless hız kısıtlama
C
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Başlıkta belirttiğim modemi almış bulunmaktayım. Menüsünde otomatik olarak hız kısıtlama seçenekleri var. Ben kullanıcı çok olduğu için 2 adet WiFi yayın kanalı açıp ikisine de yarı yarıya hızlar verdim. Yani AKK den dolayı 8'e düşen hızı bölüp 4mbps bir kanala 4mbps diğer kanala olacak şekilde eşit paylaştırdım. Fakat verdiğim hızlar ilk başta işlemesine rağmen ertesi gün sanki ayar yapmamış gibi tekrar iki kanal da son hız interneti kullanıyor. Hatta bazen 3-4 saat sonra oluyor. Modem arayüzüne girince ayarlarımın aynı şekilde durduğunu görüyorum herhangi bir silinme ya da oynama da yok. Aşağıda görselleri paylaşacağım;

< Resime gitmek için tıklayın >
Burada ana WiFi kanalı var ve hızları kutularda göründüğü üzere kısıtlanmış durumda.

< Resime gitmek için tıklayın >
Burada da 2. Kanal WiFi açık ve ayarları da yukarıdaki gibi sadece upload 1mbps ayarlı çünkü hız 3Mbps. Modem toplamda 4 kanal WiFi açmama izin veriyor.

Ben atadığım değerlerdeki hızları korumak için sürekli olarak arayüze girip ayarları tekrar kaydetmek zorunda kalıyorum. Bir süre idare ediyor sonra hızlar hiç oynanmamasına rağmen sanki hiçbir değer atanmamış gibi iki kanal da son hız interneti kullanıyor ve haliyle özellikle online oyunlarda ping sorunu ile karşılaşıyorum. Benim bu ayarları bir daha ellememek üzere nasıl kaydedeceğimi bilen arkadaşlar olursa yardım ederseniz çok sevinirim.



S
5 yıl
Teğmen

Merhabalar, o modem ile sağlıklı bandwidth ayarlaması pek mümkün olmuyor. Bir tane ucuz yollu bandwidth ayarlanabilen, router bulabilirseniz daha iyi olur. Mesala ben sizdeki aynı modem ile ''Tplink TL-WR743ND'' router kullanıyorum. İstediğim ip aralığına, istediğim hiz kısıtlamasanı yapabiliyorum. Evdeki diğer kullanıcılar youtube vs. takılsa bile oyun oynarken ping sorunu olmuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



https://urun.n11.com/access-point-router/tp-link-tl-wr841n-300mb-4-port-router-1wan-access-point-P202266437?cid=700501&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.19


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yanıt için teşekkürler. Verdiğini<z linki inceleyeceğim. Ama aklıma takılan şey şu ki ayarları kayıt ettiğim zaman çalışan kısıtlama neden kendi kendine serbest kalıyor? Çünkü gayet 2-3 saat kısıtlı bir şekilde kullanıyorum ping sorunu da olmuyor. Ama sonrasında neden böyle bir şey oluyor anlamış değilim. Siz eğer bu modemin aynısını kullandıysanız mutlaka birkaç ayar biliyorsunuzdur. Belki başka bir yerlerde hata yapmış olabilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @spacetimereality
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.