Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1922
Tıklama
2
Öne Çıkarma
ZTE Nubia Red Magic 6 NX669J Repair İşlemi
E
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba dostlar,

Red Magic 6'ya ait ana konu göremediğim için ayrı konu açmak durumunda kaldım. Red Magic 6 sahibi olup ihtiyaç duyabilecek arkadaşlar için bozulmuş(!) imei tamiri yöntemini kısaca özetlemek istiyorum.
Öncelikle, bu tarz işlemlere başlarken yapılacak ilk şeyin "Backup, backup, backup!" olduğunu hatırlatmak isterim. Bu konulara yatkınlığı olan ve kendisi yapabilecekken ücret ödemek istemeyen arkadaşlar için aşağıda adımları detaya fazla girmeden belirtiyorum.


- Geliştirici seçeneklerini aktif ediyoruz (Ayarlar--> Telefon Hakkında --> Derleme numarası en az 7 kez tıklanarak) ve geliştirici seçeneklerinden USB Hata Ayıklamayı açıyoruz.

- Bootloader kilidini açıyoruz (fastboot modda "fastboot flashing unlock" kodu ile). Bu aşamadan sonra cihaz "parmak izi" özelliğini kaybediyor, endişeye gerek yok. Tüm işlemler bitince geri getiriliyor.

- Qpst ile Qcn yedeği alıyoruz, ve mutlaka orjinal yedek halinde saklıyoruz (Kopya oluşturup onun üzerinde çalışmanızı öneririm, bu tip konularda en büyük sorun genelde yedek almamak veya alındıysa yedeği ilk halde saklamamaktan kaynaklanıyor).

- Herhangi bir hex editör ile, aldığımız yedek Qcn'nin kopyasını gerçek(!) imeilerin hex değerleri ile editliyoruz ve editlenmiş dosyayı farklı kaydediyoruz (mesela "modifiye_qcn" olarak).

- Gelelim modem dosyalarını silmeye; Crackli Miracle Thunder ile Qualcomm sekmesi altında "ctrl+shift+m" sonrası çıkan "repair security option" karşısından "Vivo Method" seçilecek. Sim1 ve Sim2 istenen gerçek(!) imeilerle doldurulacak. Start butonuna basılacak. Miracle Thunder ile yapılan bu işlem cihazdan modemst1,2 ve fsg vs. partisyonlarını temizlemiş olacak. Yani, imeiler null olacak.

- Bundan sonra; editleyip farklı kaydettiğimiz "modifiye_qcn" yi qpst--> software download üzerinden "restore" ediyoruz ve cihazımız istenen imeilerle kullanılabilir halde dönüyor.

- Son olarak yine fastboot moda girip "fastboot flashing lock" ile bootloader kapatıp parmak izini geri getiriyoruz.

Konu hakkında bir miktar tecrübeli arkadaşlar için paylaşılmış yöntemdir, hiç uğraşmamış kişilerin cihazlarına zarar vermemek adına işlemleri uygulamaması önerilir. İşlemleri uygulamak kendi sorumluluğunuzdadır.



-
2 yıl
Er

Hocam Red Magic 7 için de geçerli midir bu yöntem?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Yüzbaşı

Ve 7S için de aynı mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Maalesef bilemiyorum. Bazı forumlarda, önceki seri olan Red Magic 5G için süreç özet olarak böyle anlatılıyordu. Kendi cihazım olan Red Magic 6'da uyguladım ve yöntem sonuç verdi.




Bu mesajda bahsedilenler: @-suha- , @eeosman
E
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Önceki arkadaşa söylediğim gibi. Bilemiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @eeosman
B
9 ay
Onbaşı

Merhaba. İşlemi ilk defa yapacak birisine anlatabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 ay
Yarbay

Arkadaşlar orjinal dpi kaç bakarmisiniz geliştirici ayarlarından. 480dpi yaptiydim orjinale dönmem için orjinal dpi kaçtı biri bakıp yazabilirmi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, maalesef cihazı uzun süredir kullanmıyorum. Detayları da pek hatırlamıyorum şu an. xda benzeri sitelerden; konudaki ana terimleri öğrenmeden bu işlemleri yapmanızı pek önermem. Cüzi ücretlerle yapan çok kişi var. Muhtemelen kendi eski telefonunuzun imeisini başkalarıyla paylaşmak istemediğinizden bu çözümle uğraştığınızı da anlıyorum ama dediğim gibi detayları hatırlamıyorum, üzgünüm.




Bu mesajda bahsedilenler: @berker123456
E
8 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, 360 olması gerek... dpi yükseltilince bazı uygulamalar yanlara kayıyordu hatırladığım kadarıyla.




Bu mesajda bahsedilenler: @denizci535
D
5 ay
Yarbay

Dpi denedim en iyi Aralık 330 ile 441 araligidir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.