Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1401
Cevap
301488
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: ZTE H267A Modem (65. sayfa)
Y
3 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sroad

hocam modeme root erişimi sağlayınca ip adresini sabitleyebiliyor musunuz? port açılamamasının daha doğrusu açsanız da etkin olmamasının sebebi bu diye biliyorum ben. modemde yazan ip ile speedtest gibi sitelerde gözüken ip adresinin farklı olması, yani sanal ip atanmasından dolayı portlar çalışmıyor diye biliyorum. bu konudan ben de dertliyim bir çözüm bulan olursa diye takipteyim.


bir de şurada ne demek istediniz anlayamadım. normalde port işlemi hiç yapılı değilken katılım hiç mi yapılamıyordu?
quote:

Örneğin oyun için port açıyor kapalı gözüküyor ama oyuna katılım oluyor.
Üstteki yazdığımı bir YouTube videosunda gördüm. Anlatan port check sitesinde kapalı olarak gösterdi ama oyun için açtığına başka bilgisayarla bağlandı.

Sabit ip kullanmıyorum, modem kapanmazsa o ipde kalıyorsunuz. Dış IP ne olduğunu bilsem bile olmuyor. Benzer altyapıyı kullanan vodafonedaki arkadaşım modemden port açıyor onda da sabit IP yok ama kontrol ettiğimizde ondaki port açık görünüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

hocam bu konuda net bir bilgim yok ama sanal ip'de port açmak mümkün değil diye biliyorum ben. superonline'ı port için arayınca da statik ip almanız gerek diyorlar.

ayrıca bazı oyunlarda port açmadan da bağlanmak mümkün ama bağlantı sağlıksız oluyor bazen. öyle bir şey olmuş olabilir. daha önceleri gameranger üzerinden oyun oynarken port açın uyarısı veriyordu ama bağlanıyordu, arada bazı oyunlara bağlanmıyordu. bağlandığı oyunlarda da sıkıntılar oluşabiliyordu.




Bu mesajda bahsedilenler: @ybrm40
C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

ZTE’nin H267A modelini kullanıyordum. Emekli edip yeni Wifi 6 modeline geçtim. İki duvar arası ve yaklaşık 23 metre mesafeden bu şekilde çekiyor. (Upload maalesef üzüyor)

Wifi 6’nın vadettiği 2.4 ghz bandında daha hızlı ve stabil bir çekim gücüne eriştim. Eskiden bu mesafede 5 ghz bantla bağlanınca stabil olmuyordu.

Huawei almayın. ZTE modemi herkese vermek istemiyorlar ısrarcı olun. Huawei daha iyi diyorlar ama bence Superonline’nın verdiği en iyi modem ZTE marka. Huawei’yle kota anlaşmaları var.

< Resime gitmek için tıklayın >
Oldukça iyi görünüyor.

Ben de kendim / dışarıdan WiFi 6 router alacaktım, ama 6E'ler de gelecek diye şimdilik AC ile yetindim.

Xiaomi Mi AIoT Router AC2350 alıp Millenicom ile çalıştıyorum. Huawai'ye de ZTE'ye kıyasla da net daha stabil, bir tane de 4A router alıp wifi repeater gibi kurdum (+ oğlanın dizüstü bilgisayarı 5G desteklemiyor, 2.4'teki düşük hıza katlanmamak için, ona da 4A'dan kablolu bağlantı yaptım.

Bu arada 200 mbit alıyorsunuz sanırım, SOL'dan mı? Sakıncası yoksa, kaça alıyorsunuz?

Geçen Millenicom'dan aradılar, 200mbit verelim, 200TRY diye, kabul etmedim. Hali hazırda 100mbit (20 upload) / 129 TRY kullanıyorum.



M
3 yıl
Onbaşı

ZTE H267A V1.0 kullanıyorum, lanet olasıca modemi yazılımını güncellemek istiyorum. Araştırıyorum araştırıyorum yok ! kafayı yiyeceğim. Nasıl güncelleyeceğim ? Superonline fiber kullanıyorum, onların dediği ara sıra modemi kapatıp 10 dakika beklememmiş. Yazılım varsa güncelliyormuş. Hiç inandırıcı gelmedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Çavuş

G
3 yıl
Yarbay

hocam bu yeni yazılımları trt numarasını sürekli deneyerek mi buluyorsunuz yoksa takip ettiğiniz bir yer mi var?

şunun için soruyorum. ZTE H3600 için yazılım denetleyebilir miyiz?




Bu mesajda bahsedilenler: @spyserk
S
3 yıl
Yüzbaşı

wi-fi bağlantı sıkıntısı yaşadığımda MH aramıştım. Uzaktan reboot etti, bu arada farkettim fw güncelleme de yapılmış. Çok sıkıntı varsa arayın, sorununuzu anlatın. Arada fw güncelleme olayı da hallolur. Aldığımdan beri cihaza 3-4 güncelleme geldi. Siz nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? Ben memnunum modemden.




Bu mesajda bahsedilenler: @Metalist41
B
3 yıl
Teğmen

2 kez denedim ama yeni sürümü yüklemedi. Halâ trt26 görünüyor arayüzde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @spyserk
T
3 yıl
Binbaşı

arkadaşlar merhaba,

Superonline Fiber abonesiyim. Son 2 yıllır huawei HG255s kullanımımdan sonra ( öncesinde hg253S kullanıyordum ) dün akşam ZTE H3600 model modem taktırdım. 100 mbt hıza sahip limitsiz paketim var. Kayseri'deyim, önceden evin arka odalarında wi-fi çekmediği için Asus RT-AC68U model router kullanıyordum ve interneti router'dan alıyordum. Dün ZTE modem takıldıktan sonra evin en son odasında bile 180-190 mbt hız alıyorum. evim 240 m2. arada 2-3 duvar olmasına rağmen hız kaybı yaşamıyorum ve ilginç bir şekilde olması gerekenin 2 katı hız alıyorum. yaklaşık 10 yıldır superonline kullanıyorum ve inanın bu modem gibisini görmedim. taktırmadan önce acaba huawei Hg4285 model olanı mı yoksa ZTE olanı mı taktırsam diye tereddüt yaşıyordum ama iyi ki bu modemi taktırmışım. kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada Asus RT-AC68U boşa çıktığı için satmaya karar verdim. modem hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için bunu yazdım çünkü ben de birkaç gündür hangi modemi seçsem diye araştırma yapıyordum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Çavuş

Hocam selam,

Sizin talebiniz üzerine mi modem değişimi yapıldı? Talebi nasıl yaptınız, ve herhangi bir ücret yansıması oldu mu?




Bu mesajda bahsedilenler: @tt38
T
3 yıl
Binbaşı

merhaba, 100 mbt 200 GB kotalı paket kullanıyordum 2 senedir. sonra dün forumda dolaşırken bu modemin ZTE H3600 yeni çıktığını öğrendim. sürekli netflix izlediğimiz için ve küçük çocuğumuz olduğu için son aylarda 200 gb kota yetmemeye başlamıştı. dün öğleden sonra Superonline'ı aradım ve 100 mbt hızında limitsiz pakete geçmek istediğimi söyledim. konuşurken Wi-fi 6 istiyorum ve HG255 modemimin de değişmesini istiyorum dedim. müşteri temsilcisi tabiki dedi ve 2 saat içinde superonline teknik servis gelip modemi değiştirdi. 100 mbt TV+ ekstra paket dahil 24 ay yeni taahhüt verdim. 149 TL sabit ücret ile anlaştım. herhangi bir ek ücret ödemedim. sitede de zaten o paket 149 TL olarak görünüyor. Akşam eve gittiğimde teknik servis modemi takmıştı. ASUS'un bile 30-35 mbt hızla çektiği evin en uç yatak odasında 180-195 mbt hızı görünce gözlerime inanamadım. samimi söylüyorum yıllardır süperonline kullanıcısıyım bu hızı hiç görmedim. telefonum ip 11, hanımın telefonu ip 12 pro, herhangi bir wi-fi uyumsuzluğu falan da olmadı. çok ama çok memnunum, benim gibi wi-fi 6 modemi konusunda kararsız kalan arkadaşlar için yazmak istedim. Huawei modemden sonra olması gereken gerçek internet hızı nedir bunu da görmüş oldum. umarım yardımcı olabilmişimdir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Çavuş

Gayet detaylı bir açıklama olmuş, ilginiz için teşekkür ederim.
Benim taahütümün 1.yılı doldu, talep etsem kesin yokuş yapacaklarmış gibi geliyor :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tt38
T
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: spyserk

Gayet detaylı bir açıklama olmuş, ilginiz için teşekkür ederim.
Benim taahütümün 1.yılı doldu, talep etsem kesin yokuş yapacaklarmış gibi geliyor :(
Benim de taahhüt süresinin bitmesine daha 7-8 ay vardı ama. Siz yine de şansınızı bir deneyin bence. 100 mbt için Belki şimdi 149 TL yüksek gibi görünüyor ama bir sene sonrası için rakam çok da kötü değil bence. Ama mutlaka ZTE modem isteyin. Umarım bulunduğunuz şehir ve bölgede mevcuttur. Evin en uç noktasında telefonum ile hız testi yaptım, görüntü ekteki gibi. İnternet hızım 100 mbt 😊

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt38 -- 29 Eylül 2021; 20:35:44 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @spyserk
Z
3 yıl
Yarbay

Öncelikle SpeedTest ölçümlerinizi Single modda yapın. Gerçek aldığınız hızı o şekilde görebilirsiniz.
Diğer konu ise, WiFi6 router ücretsiz alabilmek için herhangi bir platin paketinde taahhüt yenilemeniz yeterlidir. Taahhüdünüzün bitmesine gerek yok. Yani, 100 veya 200 mbps hızlarında bir kampanya ile taahhüt yenilerseniz WiFi 6 router talep ederek router'ınızı değiştirebiliyorsunuz.



A
3 yıl
Binbaşı

Hocam bende yıllardır Hg253s kullanıyorum. Paket değişmeden arasam değişirlermi acaba? Önceden denemiştim olmamıştı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpKhanate -- 5 Ekim 2021; 23:11:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tt38
T
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

Hocam bende yıllardır Hg253s kullanıyorum. Paket değişmeden arasam değişirlermi acaba? Önceden denemiştim olmamıştı.
Bence şansınızı bir deneyin. Wi-fi 6 modem istiyorum deyin,100 mbt hızındaki müşterilere ücretsiz veriyorlar diye biliyorum. Gerekirse taahhüt sürenizi uzatırsınız. Bu arada modemden aşırı memnunum. Kaç gündür kullanıyorum ne kopma ne çekim gücünde azalma yaşamadım. Dünya varmış…buyurun şimdi yaptığım hız testi ve evin modeme en uzak odasındaki hız değerim. Normalde 100 mbt paket kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AlpKhanate
A
3 yıl
Binbaşı

Yarın arayacağım hocam. Paketim 35 mb. Eski mailleri kontrol ettim 2014ten beri superonlinedayım ve hiç değiştirmedim.

Maşallah hız çok iyi. Ben lan kablosuyla tam performans alırken demin mobilden hız ölçtüğümde 12-14 arası aldım. Hem de modemin dibinde olmama rağmen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpKhanate -- 6 Ekim 2021; 0:47:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @tt38
K
3 yıl
Yüzbaşı

merhaba, bu modemi kiralama olarak yapıyorlar ama modem ücreti 650 tl mi ney yazıyordu ben mi yanlış okudum. bu bedelin tamamı ödendikten sonra modem bizde kalmayacak mı neden tekrar geri istiyorlar ?



E
3 yıl
Binbaşı

Bu routerda; hg255 gibi wan arayüzüne müdahale edilebiliyor mu? (pppoe modunun değişimi için)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 6 Ekim 2021; 17:35:45 >

S
3 yıl
Yüzbaşı

Siz çok şanslıymışsınız. Ben değiştirtene kadar çok uğraştım. Önceki sayfalarda tecrübemi yazmıştım. SOL Modem bozulmadan değişime gitmiyor genelde. Politikaları değiştiyse veya ellerine bol miktarda yeni modem geçtiyse bilemem tabii.




Bu mesajda bahsedilenler: @tt38