Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1210
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Zaman ayarlı röle devresi
E
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bana elektrik verildiğinde sadece 1-5dk arası çalışacak bir zaman rölesi devresi lazım. Devrede 6 saat enerji olacak belirsiz saat kesintisi olacak. Enerji her geldiğinde devre röleyi sadece 1-5 dk arası açık tutacak. Taki kesintiden sonra tekrar enerji gelene kadar. Biraz araştırdım fakat her elektrik geldiğinde otomatik yapabilecek bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es@d -- 15 Mart 2021; 1:24:1 >

O
3 yıl
Binbaşı

S.a. kardeş. Ben zaman ayarlı modül kullandım çok memnunum. Modülün bir çok kullanım şekli var. Öneririm.
DC 6-30V Zaman Ayarlı Röle Modülü - Geciktirmeli Led Ekranlı
https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/zaman-ayarli-role-modulu-zaman-tetiklemeli-role-modulu-P481984286





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 1 Mayıs 2021; 9:39:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

5 dakika sonra "off" moduna geçecek yani duracak basit bir timer sizn istediğiniz. Kondansatörü hızlı boşaan tip bir devre seçerseniz, elektriğin fazla gel igt yapmasında zaman farklı çalışmaz.

Amacınız her ne ise belki daha proesyonel çözüm çıkar, tabii anlatırsanız....



O
3 yıl
Binbaşı

P1.1: Tetik sinyalinden sonra, Röle OP süresi kadar kontak değiştirir(açar) ve geri sayımın sonunda eski konumuna döner(kapatır). Geri sayım boyunca yeni tetiklerden etkilenmez.
P1.2: Tetik sinyalinden sonra, Röle OP süresi kadar kontak değiştirir(açar) ve geri sayımın sonunda eski konumuna döner(kapatır). P1.1 den farklı olarak yeni tetikte geri sayımın başına döner.
P1.3: P1.1 ile aynı tek farkı tetik tekrar gelirse geri sayım kesilerek röle kapanır.
P1.4: Tetik geldiği anda röle açar ve tetik sinyali kesildiği anda OP süresi kadar geri sayım yapar ve geri sayımın sonunda röle kapanır.
P2.1: Tetik sinyali geldiği anda CL süresi kadar röle kapalı CL süresinin sonunda OP süresi kadar röle açık konumda olacaktır. OP süresinin sonunda ilk konumuna dönecektir.
P2.2: P2.1 ile aynı tek farkı tetik sinyali tekrar geldiği zaman sayımı başa almaktadır.
P3.1: Bu fonsiyonda 3 parametre ayarlanmakatadır. OP (açma süresi), CL (kapama süresi) ve LOP (döngü sayısı(döngü sayısı --- olduğu zaman sonsuz dönü anlamına gelir.)). Bu fonksiyon tetik sinyali gelidği anda aktif olur ve ayarlanan tekrar sayısı kadar terar eder veya sonsuz döngü ayarlanmışsa enerji kesilene kadar devam eder.
P3.2: Bu fonksiyon P3.1 ile aynıdır. P3.1 den tek farkı tetik sinyaline ihtiyaç duymaz. Enerji verildiği anda fonsiyon aktif olur.
P-4: Tetik geldiği anda röleyi direkt açar ve tetik kesildiği anda OP süresi kadar geri sayım yapar ve geri sayımın sonunda röleyi kapatır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

İstenen mantık şu basit devrede;

< Resime gitmek için tıklayın >

Basit olduğu için çift transistörlüsü ya da daha gelişmişi kullanılabilir. tabii hangi röle kontağını kullanması gerektiğini tercih etmelidir. Bu devrede buton hiç kullanılmayacak. Uygun gerilim elektrik geldiği diye soruda tarif edilen şebekeden alınacak. Bu devrede sık elektrik gel gitinde; zamanlamasının karışmaması için,çıkış rölesinin uygun ayaklarından zamanlama kondansatörü olan devrenin tek kondansatörü kısa devre edilebilir. Elektrik geldiğinde röle çeker ve kondansatörün kısadevresi kalkar, zamanlama başlamış olur. Zaman sonunda röle bıraktığında anında kondansatör kısa devre olup deşarz olur. Girişe de röle eklenebilir ve röle 220Volt şebekede çalışacak özellikte seçilebilir.

ucuz bir çözüm, heveslisi için uğraşı, elinde malzemesi olan için de zaten olması gereken. Lehimlerken transistörü felan yakmazsa konu sahibi, çalışır devresi.

Satılan ürün ise 50 lira civarı. Özelliklerini kullanılıyorsa fena sayılmaz. 30 lira fiyat yazanda da 11lira kargo ve bekleme... Tabielinde malzemesi olmayan için dışarı çıkma yasağını aşan bir çözümdür kargo.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @osman_goksel
E
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

http://www.zen22142.zen.co.uk/ronj/24h.html 4060 kullanarak linkteki devreyi yapmıştım. Kullanıyorum şuan için bir sorun yok gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es@d -- 3 Mayıs 2021; 20:48:15 >

O
3 yıl
Binbaşı

Kargo dahil 40a geldi. 1 ay önce.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
_
2 yıl
Yarbay

konu eski ama aktif bir üye olduğunuz için sormak istedim.
bu aletin CL süresi en fazla ne kadar olabilmektedir? mesela 15 saat sonra OP çalışsın diyebilir miyiz? OP en kısa ne kadar olabilir? 1 saniyeden kısa olabilir mi? Amacım okuldan çıkarken röleye tetik verip ertesi günün sabahına kadar geri sayıp bilgisayarın açma tuşuna sinyal göndermek.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @osman_goksel
K
2 yıl
Yarbay

Astronomik zaman rölesi, mekanik zaman prizi, saat ayarlı elektronik zaman prizi bulunmakta. BUnlara da bakarsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @__kadıköyRAP__
O
2 yıl
Binbaşı

Merhaba. Kullanma klavuzunda 999 dakikaya kadar ayarlama mevcut. Yani 16 saati aşkın bir süre.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @__kadıköyRAP__
_
2 yıl
Yarbay

teşekkürler hocam güzel bilgi oldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @osman_goksel
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.