Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
669
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüze sarımsak asla sürmeyin. Sarımsak leke yaptı.
E
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar burnumda bir iltihap oluştu. Önce doktora gittim. Antibiyotik verdi ve bacoderm diye bir krem. Bir hafta kullandım bitirdim ama ciddi bir iyileşme olmadı. Yara su toplamaya içinde iltihap toplamaya devam etti. Sonra başka hastanelerden randevu aradım en erken 12 gün sonraya vardı randevu. Özele de bir kere para vererek gittim ama sonuç alamadım. Yine de 12 gün sonraya devlet hastanesinden randevu aldım. Sonra moralim bozuk şekilde bir arkadaşımla konuşurken birisi dediki sarımsak bas. Doğal antibiyotik olarak söylenen sarımsak mantıklı geldi ve ezerek sürdüm. Biraz yanma yaptı ve iyileşiyor diye düşündüm. Fakat sabah yıkayınca cildim koyu bir leke olmuş. Sonra araştırdım bu olay daha önce başkalarının başına da gelmiş. Ve leke geçmiyormuş. Moralim çok bozuk. Sizinle bu durumu paylaşmak istedim. Bazıları önce bu tür yazılar yazanlarla dalga geçmiş yok soğan doğra domates menemen pişir gibi. Böyle yorumlara gerek yok. Komikte değil. Küçük bir hatadan dolayı bundan sonra böyle yaşayacak olan birine böyle yazmak hoş değil. Derdi olan derman için böyle yollara başvurabiliyor. Ama benim yazdığım gibi bir yazı daha önce yazılmış ve ben araştırıp bu yazıyı okumuş olsaydım yüzüme sarımsağı asla sürmezdim. Lütfen yüzünüze sarımsak sürmeyin.
acil olarak özele yine de gideceğim ve devletteki randevuma da gideceğim. Süreci sizlerle paylaşacağım inşallah. Sağlıkla kalın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Bu leke için cildiyeye gidecek misin peki? Belki bir çözümü vardır, umutsuzluğa kapılmamak lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
2 yıl
Er

Reis aynı durumdan muzdaribiz peki nasıl oldu varmı gelişme? Bende 2 gün oldu kahverengi tabaka var yüzümde sadece krem sürüyorum ama geçecek gibi değil



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
2 yıl
Er
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar tekrardan. şükür ki yara iyileşti ama normalden bayaa geç iyileşti. ama doktorların verdiği ilaçların faydası olduğunu düşünmüyorum. vücudum kendi direnci ile yendi diye düşünüyorum. çünkü cildiyecilerin verdiği ilaçları kullanma sırasında iyileşmedi. daha sonralarda iyileşti.
gelelim sarımsak lekesine. Önce burnumun üzerinde 7 mm çapında gbi bir kahverengileşme oldu. derinin rengi değişti. bu süreçte araştırmalar yaptım bazı yazılar okudum ve bu rengin kalıcı olduğu derinin renginin değişmeyeceği yazıyordu. Moralim çok bozuktu. Ben bu süreçte kırmızı kantaron yağı kullandım. güneş kremi sürdüm bazen. hangisi etki etti bilmiyorum ama zamanla bu koyulaşan deri sert bir yara kabuğu haline geldi. belli bir zaman sonra da kurumuş topraklar gibi aralarda çatlaklar oluştu. kantaron yağı kullanmaya devam ettim. sonra bazı çatlaklardan kabuklanan deri parçaları düşmeye başladı. düşen yerin altında kırmızı taze deri vardı. (bu taze deriyi yakmamaya özen gösterin güneşte falan) sonra tamamı kalktı ve kırmızı taze deri biraz daha diğer yerlerden farklı bir renk almaya başladı ama kahverengi kadar kötü görünmüyordu. belli bir zaman sonra da diğer deri rengiyle uyumlu hale geldi şükürler olsun.
sadece ilk çıkan yaranın yerinde nokta kadar bir şey kaldı göze çarpmıyor.
bu süreçte burnumda çıkan ve bir türlü iyileşmeyen sivilce gibi yara hakkında gelen gidenle konuşmalarımız sırasında şöyle bir konu da geçti. bunu da sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim. Doğruluk payı ıspatlanmamakla birlikte bir arkadaş dedi ki; o şekilde çıkan ve iyileşmeyen bir yara bizim bir arkadaşta da oldu. o doktora gitti ve doktorun dediği korona aşısının yan etkisiymiş. Bence doğru olabilir çünkü benim gittiğim doktorlar çıkan yaraya teşhis bile koyamamışlardı. İlaçları kullan bakalım 10 gün sonra demişlerdi. deneme yanılma gibi.
Sizlere iyi günler dilerim. Şifa veren Allahtır. Allah sizinle olsun arkadaşlar. iyi günler.



B
2 yıl
Binbaşı

Sarımsağı hiçbir yerinize sürmeyin. Hiçbir leke yapmasa bile deri gözeneklerinize işleyip koku yapıyor. Ne kadar yıkasanız da fayda etmiyor. Her terlediğinizde leş gibi sarımsak kokusu geliyor. Hele saçınıza falan sürdüyseniz net 1-2 ay berbat kokarsınız, insan içine çıkamazsınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.