Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1333
Tıklama
0
Öne Çıkarma
yurt dışında kargo ile telefon getirtmeyi yasaklayan kanun hakkında kampanya
E
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar gümrük kanunu bildiğiniz gibi yurt dışında satılan telefonları satın almamıza engel oluyor. gümrükte cep telefonlarını geri çeviriyorlar, hiç bir şekilde vergi de versek resmi yollara da başvursak cep telefonlarını bize teslim etmiyorlar, gözlerin kaçsa bile imei kaydı olmuyor.

bunun sonucunda oluşan cep telefonu pyiasasınız dünyanın geri kalanından izole olması, parakendecileri tekel durumuna getiriyor.

şimdi Bu sorunu çözmek isteyen arkadaşlara ihtiyacım var. ve yapacağınız şey, bir change.org kampanyasına imza atmak kadar basit ve boş değil. konu, hukuki bir mesele, ve biz gümrük bakanlığına sesimizi duyurmak istiyoruz.

şimdi yapacağımız şey biraz zor ve bir o kadar da basit. zor olan kısım e-devlet şifresine sahip olmamız gerekmesi. bir ptt şubesinden temin edebilirsiniz bunu, sizden ricam bu şifreyi alın. hem bu konu vesile olmuş olur hemde işinize bir çok alanda yarayan bir araç.

e devlet şifresi ile ne yapacağız peki? bundan sonrası çok kolay.

https://www.turkiye.gov.tr/bimer-sorgu adresine gireceğiz ve giriş yapacağız. "yeni başvuru" ya tıklayacağız burada gerekli haneleri doldurup en alttaki kutuya sorunumuzu açıklayacağız. keskin bir resmi dil kullanmanıza gerek yok daha önce kısa bir şekilde derdimi anlatıp kapattığım konularda çok hızlı bir şekilde hizmet aldım. buraya yazdığınız yazı bimer e yani başbakanlık iletişim merkezine gidecek ve orada değerlendirilip gerekli bakanlığa gönderilecek (gümrük bakanlığına)

eğer yeterince fazla kişi başvuru yaparsa, yeni kurulacak hükümetin gümrük bakanınız elindeki ilk dosya bu olabilir.

yapmanız gereken şeyi daha da kolaylaştırmak adına kendi yazıp gönderdiğim şeyi buraya ekliyorum, kopyalayıp gönderebilirsiniz.

KARGO YOLU İLE YURT DIŞINDAN CEP TELEFONU GETİRME ÜZERİNDEKİ YASAĞIN KALKMASINI İSTİYORUM. VERGİSİNİ VEREN BİR VATANDAŞ OLARAK, BUNUN İÇİNDE GEREKLİ VERGİ NEYSE VERMEYE HAZIRIM. ANCAK ŞU ANKİ DÜZENLEME DE VERGİ VERMEK İSTESEM BİLE GÜMRÜK BAKANLIĞI BUNU KABUL ETMİYOR VE TELEFONU BANA TESLİM ETMİYOR, BU ŞEKİLDE ÜLKEDEKİ PAZARI DÜNYADAN İZOLE EDİNCE ÜLKEDEKİ PARAKENDE SEKTÖRÜ BİR TEKEL OLUŞTURUYOR. YURT DIŞINDAN BİR ÜRÜNÜ KENDİM SATIN ALIP, BUNU ÜLKEYE KARGO YOLU İLE GETİRİP, SORUMLULUK SAHİBİ BİR VATANDAŞ OLARAK VERGİMİ ÖDEYEREK TELEFONA SAHİP OLMAK İSTİYORUM.

bu yazıda hem muhatabımızı belli ediyoruz, hemde günümüzde devam eden kanunun piyasaya zarar verdiğini bir nevi ihbar ediyoruz, aynı zamanda vergi vermek istediğimiz halde bakanlığın bunu kabul etmediğini söylememizde bizim lehimize.

bu normalde işe yarama ihtimali çok düşük bir konuydu ancak hükümet değişikliği sebebi ile önümüzde altın gibi bir fırsat var. umarım mümkün olduğunda çok arkadaş bu etkinliğe katılır.

alternatif başvuru yolları
e devlet şifresi olmayan arkadaşlar, kaymakamlık ve valiliklerdeki halkla ilişkiler bürolarına bizzat gidebilir, veya alo 150 yi arayarak, telefon ile başvuru yapabilirler.
aynı zamandahttp://www.bimer.gov.tr/ adresinden, mail göndererek dahi başvuru yapabilirsiniz.

eğer e devlet şifreniz varsa yukarıda ilk anlattığım metodu kullanın ancak yoksa, bu metotlardan birini kullanabilirsiniz.
çok tembel bir anınızda sizi denk getirmişsem bile lütfen en azından bimer.gov.tr den mail yolu ile başvuru yapmaktan çekinmeyin.



V
9 yıl
Binbaşı

Sadece cep telefonu değil ki. IMEI numarasına sahip herşey yani gsm modülü olan herşey. Arduino için gsm modülü alacaksın yine aynı muamele.

Kalkmaz gibime geliyor...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

Temmuz'un 15inde almanyaya gitcem istedigin telefonu söyle hesabıma havale yap getireyim np



E
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

eğer kalkma ihtimali var ise, ancak şimdi böyle bir girişim sonucu kalkar, eğer hükümet seçildikten sonra bu sistem olduğu özümsenirse (kimse şikayet etmezse özümsenir), o zaman daha sonradan gelen şikayetlerin hiç şansı yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Microsoft Specialist
E
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

M
8 yıl
Çavuş

noldu bi cevap gelmedi mi?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.