Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
1730
Tıklama
1
Öne Çıkarma
YOUTUBE'DA YURTDIŞINDA UNIVERSITE OKUMAK ADLI VİDEOLAR
K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

arkadaşlar bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

ara sıra bakıyorum, yorumlarda söve söve yks çalışıyorum vesaire yazıyorlar. ielts 1400 lira, kim ne derse desin yurtdisinda okumak icin maddiyat gerekli. benim babam isci, kitaba verecegim 40 lira koymaya başlıyor. herkes yurtdışında okumak istiyor falan ama ben lisansı burada tamamlayıp çalışmak istiyorum, sizce bu bir vizyon mudur? herkes ielts mi kasıyor, ben alman liseleri ve iyi liseler haricinde yurtdisina gidebileni göremiyorum fakat talep aşırı fazla. benim bildiğim iyi bir maddiyat gerekli, var mı yakını okuyan?

adam bilkentte okumuş, brükselde bir universitede okuyor. rahat bir şekilde yükseği kanada'da yapcam diyor. bilemedim ki, tamamen sıfır olup giden var mı yurtdışına okumak için?

maddi durumu en azından benim gibi olan var mı, insanların nasıl hepsi yurtdışında okuyacağım diyor ki? burs kazanırsın evet lakin try çok değersiz.

geçen gerçekten sosyal yetkinliği sıfır olan bir arkadaşımla konuşuyordum, yurtdışı istiyordu ama dilci ve ben çalıştırıyordum onu. sosyal fobi gibi bir şeyleri var, insanlarla konuşamıyor ve heyecanlanıyor üstelik hiç arkadaşı yok ara sıra gider konuşurdum neyse bu da diyor yurtdışında okucam diye ama daha sosyal yetkinliği düşük olan insanların bu kadar KENDİ AYAKLARI üzerinde durmak istemesi normal mi :D? valla sosyal yetkinliklerimin iyi olduğunu düşünüyorum ama insan orada da adaptasyonu düşünür, bu cesaretsizlik değil bence. madem hepimiz atılgan,dinamik ve vizyonlu insanlarız neden ülkeden gitmek yerine biz uğraşmıyoruz ki?

saygılar, dusuncelerinizi alabilirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Çavuş

150k yaparsan direk transfer oluyorsun ucretsiz bir sekilde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Er

Ne alaka ya. Troll şeyler yazmayın başlığa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
SON TYT NETİM 150k sıralamasını atcam bekleyin hep troll geciyorsunuz, bu sinav kolaydi fakat yine de genel sıralamam iyi geldi. BEKLEYİN OLUM SELÇUK MAKİNE SS'İ ATILACAK!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cscolt1
1
3 yıl
Onbaşı

parasız çıkılmaz en ucuzundan fransa okul harcı max 300 euro o bile türkiyede 2700 küsür tl başvuru yapıyorsunuz aracılar 150-200 euro arası para alıyor, dil yetkinlik sınavları gene ayrı para sürekli para yetkinlik veren okula gideyim deyince de giriyor her türlü giriyor, çok çok iyi yurt dışı kabulü getiren devlet liselerinde olmadıkça parasız yurt dışı olmaz ki orada olsan bile gene lazım neredeyse hiç bir ülke sana ilk senende çalışma izni vermez tabi türk dönercilerde merdiven altı çalışıp risk alacaksan ayrı

ayrıca daha tek başına evde 1 hafta kalamayacak, yemek yapmayı bilmeyen, içe kapanık, sosyal yeteneği 0 olan hiç kimse orada verimli yaşam geçiremez, orada ne kadar akademik olarak başarılı olduğunuz önemli değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

hocam adam garip bir arkadaş, arkasından konuşmak ne kadar doğru bilmem lakin yüzüne de söylüyorum.
yemek yapmayı seviyo fena değil o konuda, en fazla makarna omlet cart curt yapan bana göre kat kat iyi olabilir, bilmiyom ama sosyal yeteneği sıfır olan bir insanın orada kalması mumkun degil, birak verimli yasamayi.
yemekte çok bir şey yok, youtube bile ise yarıyor. aç yap ama cidden sosyal yeterlilik olmasi gerek en azindna.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @peoxy
D
3 yıl
Er

baba o burs veren kurumlar bile önce parası olanı yolluyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Onbaşı

Jean Monnet bursu gibi imkanlar var, bir yıllık oldukça cömert bir lisansüstü bursu (Okul ücreti + yaşam ücreti + sabit ödenek). Başvurular ve kabuller hem Türkiye hem de AB tarafından denetleniyor.

Site için tıklayınız

Bu gibi burslar olmadan gitmek çoğunlukla olanak meselesi, haklısınız o konuda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 28 Aralık 2020; 11:6:36 >

K
3 yıl
Yüzbaşı

değil ve hiç birisi başaramayacak bak çoğu demiyorum hiç birisi. benim arkadaşım da var satye girecek çalışmıyor. olursa giderim diyor. bu sene de gidemezse varşovaya gider satle alan bi okula gidemez ama.


bu arkadaşın durumu iyi baya bence durumu en az onun kadar olmayan da hayal kurmasın (baba cerrah anne doktor) rahat rahat ödeyemez çünkü aileleri o parayı.

hiç birisi atılgan, dinamik değil. yurtdışında iyi okullar trden gelcek tipteki öğrencileri (üstte denilen kabataş gsl amerikan fransız koç vs. bunları exclude ediyorum) istemez ordaki kötü üniler anca kabul eder ordan mezun olunca da bir şey olamazlar ama oldum sanırlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @karamba007
Y
3 yıl
Çavuş

Şahsen dostum yurtdışında okumak tabi ki çok avantajları olduğu gibi birçok anlamdada karşı avantajları var,mesela Türkiyede okumak birçok yönden zor sınava gireceksin belki hocaların ağız kokusu çekceksin ya da gereksiz sohbetlere flan gireceksin mezun oldukdan sonra eğerki alanın özel sektöre dayanan bir alan ise artık Allaht'tan sabır dileyip sektöre atlıcaksın, düşük ücretle flan çalışacaksın.Yurtdışında ise Türkiyeye nazaran daha kaliteli hocalar var tabi fakat üniversite üniversite fark eder yani tabi bulunduğun bölüm de tabi ki abi "Türkiye b'k diyen tipler etrafında olucak "flan... ama en büyük avantaj Türkiyede okumanın ucuz olması yurtdışında okumakla, burs flan bulursan yurtdışı bin basar fakat yani burs gibi toz pempe yalanlara inanmak pireyi deve gibi görmekten farkı yok(İmkasız değil çıkadabilir ama dünyanın heryerinde insanlar başvuruyor ).Youtube da veya farklı mecralara bu kadar yurtdışı eğitim temalı videoları sebebi tamamen bir arz-talep ilişkisi bu tarz videoların yaratıcıları sanarsam birçoğu gazetecilik veya görsel tasarım bölümlerde okumuş insanlar yani sana doğru olanı göstermek ziyade talep edilen hakkında video çekiyorlar,sende videoya bakarak doğrumu yanlışmı olduğunu beşeri faktörlerini ile yargılamak sana kalmıi oluyor.Türkiye de tabiki kesin böyledir abi diyen tipler konu hakkında uzman olmıyan çok insanlar var,sosyal medya platformlarında herhangi birşeyin doğruluğunu veya zıttını söylemek için uzman olmak zorunda değilsin.Eğitim gerçekten yerlerde Türkiyede fakat şu demek değilki sen çalışamasın ya da google bir mühendis olamasın Önünde yığınla kaynak var interner heleki bir de inglizce bilirsen daha fazla olur katmerlernir.Şöyle düşün dostum zoru başaran kolayı haydi haydi başarır tabi gerçekçi olmak lazım deli gibi yalanlara inanarak değil gerçekler bilerek doğru olanı yapmak
Saygılarımı sunarım



S
3 yıl
Er

bundan bir kaç sene önce gidip şuan orada çalışıp okuyan tayfa ağırlıkta benim anladığım. o zamanlar orta sınıf bi aile için olası bir şeyken şuan kaymak tabaka olmayıp burssuz gidebilen yok bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er
Konu Sahibi

up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Çavuş

robert kolejinden oxforda gitmiş millete hayal satma dedim yorumlarda kavga çıktı. Türkiyede hayal dururken başka bir şey satmaya ne gerek var





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brosbeforehoes -- 13 Ocak 2021; 13:45:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Teğmen

Hangi video hocam ? .d


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brosbeforehoes
B
3 yıl
Çavuş

L
3 yıl
Teğmen

Ne vurmuşsun awk. Ben olsam yorumları siler, hesabı kapatırdım

Biri de imkansız değil demiş :ADSDFSGHDLŞGŞ Bu mallar realist olmadıktan sonra hiçbir halt yiyemezler zaten. Keşke o son yorumunda sinirlenmeyip Bilkent'te burslu okuyup, masterı Harvard'da yapacağım demeseydin daha sağlam kapak olurdu. Ama yine de helal.

Yer mi ulan DH çocuğu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brosbeforehoes