Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1484
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yosemite facetime ringtone değiştirme yöntemi
M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İyi akşamlar,
Hepimizin bildiği üzere artık yosemite ve ios 8 ile birlikte bilgisayar üzerinden gelen aramaları cevaplayabiliyoruz veya arama yapabiliyoruz.Fakat bu aramalarda telefonumuzda atanmış olan veya bizim sonradan eklediğimiz zil sesleri yok.Buna kendimce nasıl bir çözüm bulduğumu anlatmak istiyorum.
1-Yeni zil sesi eklemek için ilk önce zil sesimizi seçiyoruz.Telefonumuzu itunes ile sync ediyorsak itunes>ringtones altında bulabiliriz.Üzerine sağ tıklayarak dosya konumunu göster diyoruz.Daha sonra masaüstüne kopyalıyoruz.
2-İkinci olarak shift +command+g tuşlarına basarak dosyaya git komutunu aktifleştiriyoruz.Açılan pencereye /System/Library/PrivateFrameworks/ToneLibrary.framework/Versions/A/Resources/Ringtones/ komutunu yazıyoruz.
3-Yazdıktan sonra bizi ringtones klasörünün içine götürüyor.Burada birçok zil sesi göreceksiniz.İçlerinden sevmediğiniz birtanesini seçin.Benim için en zayıf halka apex.m4r oldu.Belki sonradan işime yarar diye,apex.m4r'yi başka bir yere kopyaladım.
4-Daha sonra klasöre atmak istediğiniz zil sesinin ismini klasördeki zil sesi ismi ile değiştiriyoruz.Örneğin benim zil sesim bach.m4r idi.İsmini apex.m4r koydum.
5-En son işlem olarak klasör içine sürüklüyoruz.Kullanıcı adı ve şifreminizi giriyoruz ve değiştirilmesine onay veriyoruz.
6-Facetime'ı açıp ayarlar menusünden zil sesimizi seçiyoruz.
İşlem bu kadar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.



A
9 yıl
Yarbay

Teşekkürler. Bende nasıl yapabileceği düşünürdum. Daha önce yosemite yüklediğimde satın aldığım zil sesi otomatik olarak gelmişti ancak yeniden format attığımda zil sesi bir türlü gelmemişti, ama dediğiniz yöntemle bende yapabildim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

Aylar sonra yeniden teşekkürler. Artık benim için sözlük kıvamında oldu bu başlık.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.