Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
5623
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Yine bir dolandırıcılık vakası-Çalınan sahibinden.com hesabı
M
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bugün tanık sıfatıyla bilgi vermek üzere karakola davet edildim. Bu yaşıma kadar (45) karakol yüzü görmemiş ben, binbir soru ve merak içinde giderken kendimden emindim ama işte insan malum ortamda ya oysa ya buysa ya iftira atılmışsa vs diye düşünmeden edemiyor. Çağıran memur hiçbir ön bilgi de vermiyor gelince öğrenirsiniz deyip geçiyor. Neyse, öğrendim ki olay şu, 2008 yılında açmış olduğum bir sahibinden.com hesabım çalınmış ve benimki gibi çalınmış 5 ayrı hesap üzerinden, çalıntı kredi kartı bilgileriyle toplam 2,400 TL lik harcama yapılmış. Dava da çalınan bu kredi kartının sahibi tarafından açılmış. Hesap bilgilerimde eposta ve isim değiştirilmiş ama diğer kişisel bilgiler (adres TC no vb) aynı bırakılmış. Benim hesaptan sadece 26 TL lik harcama yapılmış, ağırlıkla diğer hesapları kullanmış şerefsiz hırsız. Bu olay 2016 Kasım ayında olmuş. Sonuçta benim hesabı açarken kaydolan IP adresi belli, harcamanın yapıldığı zamandaki IP adresi belli o yüzden sadece tanık durumundayım. Ama mazallah daha kötü durumlara da düşürebilirler. Benim hatam zayıf bir şifre kullanmış olmam ( ya da direk siteye saldırı yapılarak hesap çalınmış da olabilir). Bu akşam kullanmadığım tüm sitelerdeki hesaplarımı ya kapatacağım ya da karmaşık şifreler koyacağım.

İşin ilginç yanı bu hesaptan hiç alışveriş yapmadım ama zaman zaman girip fiyat araştırması yaptım birçok kez. Yalnız Ocak ayında siteden hesabımın dondurulduğu bilgisi gelmiş ve tekrar açılması için ek belgeler istenmişti anlam verememiştim. Sonra yeni hesap açmıştım onda da tespit etmişler sanırım yeni hesabı da dondurup ek belgeler istenmişti. Siteye mail atmıştım bana gareziniz mi var hiç işlem yapmadığım halde bir sürü belge istiyorsunuz diye herkesten istiyoruz demişlerdi. Ya bu olay yüzünden ya da siteye toplu saldırı olmuş ve tüm hesaplar için doğrulama istediler. Dikkatli olun arkadaşlar, paylaşmak bilgilendirmek istedim. Son 1 yılda yaşanan online hırsızlık ve sahtekarlıkların haddi hesabı yok ve giderek artıyor. Bilgili ve çok dikkatli olmak lazım. Olaysız, dertsiz sıkıntısız hayırlı günler akşamlar herkese.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 10 Şubat 2017; 19:30:0 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Çavuş

aynı durum bendede var. sahibinden.com un verileri çalınmış sanırım. emsal kara var ise bende dava açacağım. sorgusuz hesabımı kapattılar. Resimleri ilan açıklamalarını güvenerek yedeklemedim. ilanlarımıda göremiyorum. 6 yıllık verilerim, itibarım gitti. şikayette yazdım.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/16182925



O
dün
Er

bende aranıza katılmış bulunmaktayım.
https://twitter.com/yemeksepeti/status/1375764826241314818 yemeksepeti'ne saldırı düzenlenmiş. benim isim şifre sahibinden de aynıydı. Sanıyorum burdaki bilgilerle üyeliğim patlatılıp benim adıma ilan verildi. üyeliğime get hesap oluşturulmuş, tc kimlik girişmiş, bana bildirim felan gelmedi. İphone 11'i ucuza koymuş. Düşen kişilere de öğretmenim şuan ankara'da değilim. güvenli ticaret ile satın alabilirsiniz. Hemen kargolarım, gibi ifadeler kullanmış bir sürü kişiye. bir tane üniversite öğrencisi kardeşimiz güvenli ticarette 800 tl fark çıktığı için parayı iban'a (hapisteki şahsa) yatırmış. parayı kriptoya aktarıp çekmişler. whatsapp ve telefon numarası yabancı uyruklu kişiye ait. İfade verdim kapanır sandım. Şimdi sanık sıfatıyla mahkemeye çıkacağım. Emsal karar varsa yazar mısınız?




Bu mesajda bahsedilenler: @guven35
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.