Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1231
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yıllardır kullandığım Kablonet taahhütüm bitti, şimdi sizce Turknet mi yoksa Superonline mı?
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2000'lerin başından, daha DL 64kb, upload 16k olduğu zamanlardan itibaren kablonet abonesiyim. Genel olarak sorunsuz olarak kullandım ama son zamanlarda binbir çeşit tarifelerin hiç birinde modern bir hizmetlerinin olmadığını düşünüyorum.
En son t50mbit 250gb kotalı taahhütüm vardı, Eylülde bitti nihayet... Biter bitmez geçici olarak 100mbit akıllı internete geçtim ama artık o da kesmiyor çünkü akşam 19-24 arası sınırlama yine etkiliyor.
Arada bir yayın açıyorum, 5 mbit upload yeterli değil...

En son superonline'ın upload hızlarını 10mbit'e çıkarması ve genel bir kotasının olmaması artık kablonet hikayesinin sona ermesi gerektiği düşüncesini getirdi aklıma.
Asıl istediğim Turknet ama eve sadece 75mbit VDSL hizmeti gösteriyor. Turknet'e fiber internet başvurusu yapabiliyor muyum, gelip takıyorlar mı bilemiyorum. Sitelerinde de öyle bir başvuru alanı bulamadım. Telefonla aradığımda sitede gösterdiği bilginin aynısını yinelediler, fiber başvuru hakkında "siteden yapılıyor" haricinde birşey söyleyemediler.

O yüzden aklıma superonline'a geçmek kalıyor.

Sorularım şunlar:
  • Eskiden Superonline'ın çok kısıtlayıcı bir hizmet olduğunu duyardım. Websitelerinde zoraki reklam pop-up'ları çıkarmalarından, router ayarlarını değiştirememeye kadar bir çok acaip olayları vardı. Bunlar devam ediyor mu? Router'a dns girebiliyor muyum? Ayarları değiştirebiliyor muyum?
  • Turnet'e fiber başvurusu yapabiliyor muyum? Kadıköy/erenköy bölgesinde fiber yok mu? Apartmana özel ise gelip bağlayamıyorlar mı? Göztepe deki diğer evde 100mbit fiber var görünüyor.
  • Turknet'in 5-6 mbit upload'u yükseltme planları var mı?
  • Turknet VDSL yine de düşünebileceğim bir internet modeli midir?

Komuniteden cevapları bekliyorum.



S
3 yıl
Yüzbaşı

1-Bildiğim kadarıyla modem değiştiremiyorsunuz dns de değişmiyordur büyük ihtimalle.
2-Kadıköyde türknetin kendi fiberi var ama erenköyde varmı bilmiyorum https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama// burdan sorgulayabilirsiniz türknetin kendi fiberi var ise en iyi hız ve fiyat türknet fiber dedir. Apartmana özel değil bölge bazlı çalışıyorlar kar edebileceklerini düşündükten sonra yatırımı yapıyorlar.
3-Türknet vdsl de max 8 upload veriliyor pandemiden dolayı pandemi bittiğinde türktelekom düşürürse takrar düşecek ama yapa var ise hattınızın destekledi kadar upload alıyorsunuz gine yukarıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.
4.F/p bir iss türknet yurtdışı çıkışları da çok iyi,Sol de bir çok yayıncı izdırap çekiyor yayın yaparken. Grimnax olsun Wtcn olsun.
Ve son olarak sol fiber mi var binanızda sol de 50 ye 20 paket vardı sanırsam onu da düşünebilirsiniz. Türknet ten soruşturduktan sonra buraya bakarsanız yardımcı olabilirim tekrardan Türknet fiber var ise düşünmeden geçin bence ilk 6 ay 1000 e 1000 veriyor ardından 100mb dow 50 up 85 tl çok ucuz 1gb te 270tl.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevaplar için teşekkürler.
Turknet'in hem web sitesinden hem de telefonla arayarak sordum, sadece 75mbit vdsl var görünüyor. Telefonda da zaten web sitesine bakarak cevap verdiler, teknik bir dönüş alamadım telefondan yani. Burdaki destek hesabı dönüş yaptı demin ama.
Turknet VDSL max 8 mbit veriyorsa SOL tek çözüm gibi duruyor istenilen hızlar için. Ama ordaki limitasyonlara da hiç girmemek daha iyi olabilir sanki.
Binada SOL fiber var görünüyor şuan, hız yazmıyor "fiber nerede?"ye baktığım zaman.




Bu mesajda bahsedilenler: @samcu
S
3 yıl
Yüzbaşı

Sol de 100 ve 200 paketlerde 5mb upload veriyor bir arayıp sormanız gerekir yüksek upload lı paketleri varmı diye.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

Yeni taahhüt ile 10 veriyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @samcu
S
3 yıl
Yüzbaşı

İyi gelişme var biraz Sol de 200 mb lik paket çıkması ardından upload yükselmesi yine düşük türknet fibere göre ama hiç yoktan iyidir.



C
3 yıl
Teğmen

Sol eve kadar fiber kullanıyorum wifi ile oyun oynamama rağmen ping değerlerim çok çok iyi 24 mbps download 10 mbps upload var oyunlardaki avrupa sunucularında pingim 45-55 arasında





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRAZYMonkeyX -- 25 Şubat 2021; 11:57:28 >

L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Peki Millenicom hakkında ne düşünüyorsunuz?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.