Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
960
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Yerli otomobil TOGG'a yakından baktık - Mobilite Hızlandırma Programı!
E
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi



Bu videoda Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı'na katıldık. Girişimcilerin sunumları karşımıza çıkarken sürpriz olacak şekilde yerli otomobil TOGG'u yakından inceleyebildik.



 Haberi Portalda Gör

Şunu yazarken hiç mi utanmıyon? Araba zaten pininfarinanın 2017 de fuarda tanıttığı araç.1 sene sonra onlardan bitmiş paket halinde alındı. Bunun haberleri de yapıldı kimse inkar etmiyor. Ha...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ENTÜRKTEYNMENT - 2 yıl +28
Hatırlıyorum da araba haberi çıktığında "Yalan , hayal , seçim yaklaşıyorcular" hemen üşüşüyordu. Arabayı tanıttılar "prototipten ileriye gitmez vs" dedile...
Yoruma Git
Yorumun Devamı TncyKrmn - 2 yıl +19
Niye utanayım. Utanılacak ne söylemişim troll kardeş? Cahilliğini bu kadar belli etmekten utanmıyor musun? Yeni bir iş yapılırken bu işlerle ilgilenen kuruma gittiğinde genelde sana ellerinde haz...
Yoruma Git
Yorumun Devamı TncyKrmn - 2 yıl +13
D
2 yıl
Yüzbaşı

Yakından ya da uzaktan farketmez anca bakarız zaten.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

J
2 yıl
Yarbay

İthal araba fiyatına yerli araba satacaklar. Reklamdan öteye gitmez.



G
2 yıl
Binbaşı

Ucuz bir araç gibi duruyor ama yerli milli derken milyonlarca liraya itelemeye çalışacaklar. Sorarlarsa Türkiye otomobil üretebiliyor, kim kullanabiliyor? Kimse!




A
2 yıl
Yarbay

Mükemmel , ilk üretimde bu kadar iddialı olması ,çok başarılı gurur verici , emeği geçen Türkiye için çalışan herkese sonsuz teşekkürler




E
2 yıl
Yüzbaşı

Bu zamana kadar İtalyan şirketi pininfarina nın yaptığı işleri beğeniyordum. Ama bu olmamış. Yakıştıramadım İtalyan şirketi pininfarina ya.




M
2 yıl
Binbaşı

En az 1 milyon liradan çıkar




W
2 yıl
Yarbay

ölmek icin gün sayan insanlar yorum yapiyor gbi intihara meyilliyseniz aman ha öyle bisi yapmayin bu ne bıkmışlık




T
2 yıl
Yarbay

Hatırlıyorum da araba haberi çıktığında "Yalan , hayal , seçim yaklaşıyorcular" hemen üşüşüyordu. Arabayı tanıttılar "prototipten ileriye gitmez vs" dediler. Fabrikanın yapılması bitmek üzere üretim testlerine başlacaklar. Şimdi de "1 milyoncular , tasarımı kötü diyenler , pininfarina'ya mok" atanlar türedi. Ciddi ciddi parayla trollük yapan insan kaynıyor DH.



Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
2 yıl
Teğmen

Yollarda mercedes, audi, bmw yerine artık daha çok Togg göreceğiz gibi.




E
2 yıl
Yüzbaşı

Şunu yazarken hiç mi utanmıyon? Araba zaten pininfarinanın 2017 de fuarda tanıttığı araç.1 sene sonra onlardan bitmiş paket halinde alındı. Bunun haberleri de yapıldı kimse inkar etmiyor. Hala ne saçmalıyon sen?



Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TncyKrmn
Y
2 yıl
Yüzbaşı

Yorum yazayım bak, bakkala gidemez olduk.




D
2 yıl
Yüzbaşı

Hükumetin yapması gerekenler
1-) Gümrük Birliği ve benzeri ticari anlaşmalar feshedilecek.
2-) TSE özerk hale getirilecek, kuruma liyakat getirilecek. Kurum yerli firmaların üreteceği her mal için kalite standartları belirleyecek. O standartların altında üretime izin verilmeyecek.
3-) Yerli firmaların ürettiği mallardan atıyorum buzdolabı için % 10 vergi, yabancı firmaların Türkiye'de kurduğu fabrikalarda üretilen buzdolabı için % 25 vergi alınırken ithal buzdolabına KDV, Ötv, gümrük, diğer vergileri alınacak.
4-) Şikayet eden yabancı firma mı var? Al sana arsa, bunlar bunlar teşviklerin ve yasal güvencelerin diyeceksin. Gel fabrikanı kur diyeceksin.

Bunu hangi hükumet yaparsa yerli ve milli olur. Milliyetçi olur. Bu şartlarda sözü yerli otomobile getirirsek. Ayranı fazla kaçıranlar, 3.Havalimanı yapılınca Almanya batacak diyordu. Sonucu gördük, otomobil konusunda da göreceğiz.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
N
2 yıl
Teğmen

Bir bitmediniz... ben bu ülke kadar misyonsuzunu gördüm de.... viyonsuzlukta uzaya dara deliğe kafa atar ulan bu ülke 🥴

2024 de yollarda...

2026 da yollarda...
2074 de havada...

2099 da uzayda...

Efendime söyliyim....2100 de pilastik ferrari hedef 👌👌👌




T
2 yıl
Yarbay

Niye utanayım. Utanılacak ne söylemişim troll kardeş? Cahilliğini bu kadar belli etmekten utanmıyor musun? Yeni bir iş yapılırken bu işlerle ilgilenen kuruma gittiğinde genelde sana ellerinde hazır kpnseptleri gösterirler sen içlerinden seçer 3 5 yerini değiştirir kullanırsın. Mercedes ya da bmw olmadığın için bu işlerin argesine yatırım yapamazsın. Demek ki konseptlerden bunu beğenmişler lale motifli bir kaç ekleme yapıp almışış. Hadi bilginiz yok cahillik yapıyorsun da bari yorum yapmadan önce biraz bilgi sahibi olmak için nette araştırma yap. Troll bey.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ENTÜRKTEYNMENT
M
2 yıl
Yarbay

hangi ülkede yerli malı ile ithal mal arasında vergi farkı bulunuyor ?



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @denn.zent
C
2 yıl
Yarbay

ÖTV aşkı nedir anlamıyorum. ingilterede iphone parasına 2000 motor dizel golf alıyorsun. ÖTV artınca abd yi geçeceksek hiç durma %15000 yap ötv yi.


< Resime gitmek için tıklayın >


1 iphone = 1 dizel golf (ötv olmayınca)



https://www.autotrader.co.uk/car-search?sort=price-asc&postcode=lu12sj&radius=1500&make=Volkswagen&model=Golf&include-delivery-option=on&year-from=2007&year-to=2009&minimum-badge-engine-size=2.0
yada 1 iphone = 2 dizel pejo 407 2,0 dizel



< Resime gitmek için tıklayın >



https://www.autotrader.co.uk/car-search?sort=price-asc&postcode=lu12sj&radius=1500&make=Peugeot&include-delivery-option=on&year-to=2009&minimum-badge-engine-size=2.0



ÖTV nin millete ve ülkeye hiçbir faydası yok. tek faydası devlet bürokratlarının daha fazla para harcamasını sağlamak.


tr de 1 yılda dönen para gayri safi milli hasıla GSMH


2001 200 milyar dolar

2021 880 milyar dolar

2022 910 milyar dolar


tr de 5 kat para artmış ama halen boç var kriz varsa para 15 kat ta artsa krizden çıkmanın yolu üretim eğitim para kazanma değil. GSMH değil 910, 3910 olsa üretimin 5ten 15e çıksa yine borç bitmez kriz bitmez. çünkü bürokratlar belediyeler kazandıklarından fazlasını harcıyorlar. devlet az para harcayacak. belediyeler yol ortasına çiçek ekiyor konser veriyor. bu krizde yapmayın en azından. devlet kendi kazandığını harcasın. bizim kazandığımız paraya karışmasın.


kazanırken gelir vergisi harcarken kdv, telefon araba gibi artık ingilterede 1 iphone karşılığı 2 pejo araba aldığın dünya döneminde halen astronomik vergiler var tr de. sende tutmuş ötv artsın istiyorsun. araba dünyada cep telefonundan daha ucuz. türkiyede devlet tarafından ittire kaktıra lüks sınıfa sokuluyor. araba lüks falan değil. bir ingiliz rus vatandaşı kadar araba alacak para herkeste var. ötv yüzünden alamıyor millet.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @denn.zent
F
2 yıl
Yüzbaşı

Ben alamazsam bu araba kötü demeye başladılar. BMWye diyor musunuz? Ben alamıyorsam kötü diye. C SUV TOGG'a gücüm yetmezse ilerde B SUVa yeter. Yeter ki başlansın, bir treni daha kaçırmayalım. 3 ayda Devrim'i yaptık. Bu sefer devlet destekli gidiyoruz. İnşallah yaygınlaşacak. Seri üretimle fiyatı ucuzlayacak. İlk başta alamasak bile imkanı olan alacak. Para yurtdışına çıkmayacak.




P
2 yıl
Yarbay





Bu mesajda bahsedilenler: @TncyKrmn
G
2 yıl
Binbaşı

Nedir bu vergi aşkı arkadaş ya, aynı boku Vestel, Casper, GM telefon üretirken de yaptılar. Sonuç? Yerli firmalar battı, diğerleri yeni gelen vergileriyle 3 kuruşluk cihazların lüks diye kabul edilmesine ve her sene ek vergi oranlarının artırılmasına neden oldu. İş yapacağım diye daha beter hale getiriyorsunuz. Siz bi zahmet konuşmayın. Bu vergi aşkınızdan şirketler de şikayetçi. Zamanında açıklama da yapmışlardı peş peşe pek çok firma. Bizi düşündükleri için bir şeyler yapıyorlar ama bu yaptıkları sektöre zarar vermekten başka bir işe yaramıyor, bize destek olun gerisine dokunmayın diye yalvar yakar açıklama yaptılar, sonuç bu işte. Zamanında 2 bine satılan İphone'u şimdi 35 bine alınca yatırım yaptıklarını sanıyorlar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @denn.zent