Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
781
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni Triumph Tiger Sport 660 tanıtım (2023)
M
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

motorhikayesi.com'da tanıtım yazısını yayımladım, buraya yazının özetini alıyorum, yazının tamamı için siteye buradan gidebilirsiniz.

Suzuki iki yeni modelle geleceğin temellerini attı

Suzuki orta sınıfta (günümüzde 800 cc. sınıfı diyebiliriz) önemli bir oyuncu olmak için iki modelle birden geliyor. Çıplak motosiklet olan yeni GSX 8S ve enduro-macera modeli V-Strom 800DE, 2023 ilkbaharında bahar geldiklerinde Suzuki'nin yıllardır yapmadığı şeyi başaracaklar. Sıfırdan iki yeni model!
Efsane model V-Strom esas ilgi çekecek model olsa da henüz açıklanan bir şey yok. Bu yüzden yazı GSX 8S üzerinden gidecek.
Suzuki'ye göre, pazarda bir boşluk var. Yeni GSX 8S'nin asıl görevi pazardaki bu boşluğa hitap etmek ve doldurmak. Yepyeni 776 cc. paralel çift silindir ise gelecekteki Suzuki motosikletleri temeli olacak.

< Resime gitmek için tıklayın >
Yazıdan başlıklar (sayfadan kısaltarak buraya alıntılıyorum)

Sürüş karakteri nasıl?
"Neden 1000'lik almadın? Bu sana yetecek mi?" Evet soru bu fakat çeviklik, kolaylık, rahatlık istiyorsan 600 sınıfı 1000 cc. ve üzeri sınıflara göre her zaman önde. Sahibinin cevabı, bu durumda ışık tutacak nitelikteydi:
quote:

"Bunun test sürümünü yaptığımız gün Panigale de vardı. Evet muhteşem alet ama 170 beygir üstü, gazı açamıyorsun ki?Bununla viraj çıkışında gaza yüklenmek çok keyifli. Tam kararında bir gücü var. Ben 300 yapmak istemiyorum ki. Kısacası aradığım keyifli sürüş için bu Triumph tam kararında."
Bora T, Triumph 660 Sport'un sahibi

Motor ve aktarım
Güç ve teknik bilgiler

Frenler
- Frenler özellikle dozajlama konusunda iyi. ABS tabii ki standart.
- Sahibi frenlerin hem yumuşak hem de hayli güçlü olduğunu söyledi. Genel olarak Triumph'larda sağlam frenler var. 660 Sport da dozajı iyi ve güven veren frenlere sahip. Özellikle ön frenler etkileyici fren gücüne sahip. 

Boyutlar ve Ağırlık

Yapı ve karakter
660 cc. üç silindirli Euro 5 motor, 81PS ve 64Nm güç, Çekiş kontrol, Sürüş Modları: 2 adet (Yol ve Yağmur) gibi bilgiler bulunuyor.
quote:

Yukarıdaki bilgileri kısaca ifade etmek gerekirse: teknolojik olarak eksiği olmayan, hem şehir içi hem de uzun yolda başarılı olmak için tasarlanmış bir model. Yani her yola gelir dediğimiz bir motosiklet :)
Hem günlük kullanım hem de artçı dahil orta-uzun yol için bir motosiklet 660 Sport. Teknolojisi güncel, dolayısı ile az yakan çok giden sınıfında. 

Yakıt tüketimi
100 km.'de 4.5 litre tüketim fabrika verisi. Gerçek hayatta bunu tutturacağını düşünüyorum. Sahibi ile konuştuğumda daha rodaj bitmediği için sağlıklı bir değer veremedi ama görünen o ki tüketim 5 litre altında kalacak.  

Çantalar ve Aksesuarlar
Triumph İngiltere sitesinde aksesuarlar için şöyle bir hareketli görsel yapmışlar. Çantalar büyük değil ama estetik. Arka çantanın olmaması dikkat çekici. Alt sakal da şıklık ve sportiflik sağlayacak şekilde düşünülmüş.
< Resime gitmek için tıklayın >
Servis aralığı
Servis aralığı 15,000 km. Bu uzun bir süre olduğu için 12 ay sınırı da var. 15 bin km.’den önce 12 ay dolarsa yine servis yapılıyor.
Triumph 660 Sport fiyat
Tiger Sport 660 için Ekim 2023 fiyatı ₺234.900. Bu kampanyalı ve indirimli fiyatı. Normal liste fiyatı ₺257.900. Gel gelelim altı-yedi yaşında 250’lik Xmax’in 100 bin liralara satıldığı Türkiye piyasası için çok çok iyi fiyat. Buna bağlı olarak ben ikinci el piyasasında da değer kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Evet, çok satmaz ama satarken sahibini de üzmez bence.

Bu arada sayfanın altına sürücüsünden şöyle bir yorum gelmiş, tarafsızlık adına o yorumu da buraya alıyorum:
quote:

<span style="background-color:#ffffff">Ersoy </span>Kasım 18, 2022, 3:43 pm
Yaklaşık 2.000km dir kullanıyorum üç eksisi var benim fikrimce;
*yakıt ortalaması 5,5lt altına düşmedi hiç, düşeceğini de sanmıyorum.
*Kumanda takozlarında aydınlatma yok maalesef, gece ekran hariç her taraf karanlık.
*Avadanlık gelmedi motorun beraberinde, basit bir ayna ayarı için evdeki aletlere muhtaç kaldım

Evet, yazının özeti böyle. Tamamını okumak, fotoğrafların tümünü görmek isteyenler buraya tıklayabilir.
https://motorhikayesi.com/yeni-tiger-sport-660-tanitim-2023/