Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
23588
Tıklama
8
Öne Çıkarma
YENİ! ✎ Sıcak Fırsatlar Bölümü Kuralları (8 Ekim 2020)
N
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

|| Sıcak Fırsatlar Bölümü Kuralları ||


Sıcak Fırsatlar bölümünün Amacı Nedir ?
Sıcak Fırsatlar bölümü, normal fiyatlarından daha düşük fiyatlarla satılmakta olan ürün ve hizmetler hakkında konu açılarak üyelere bilgi verilmesi amaçlıdır. Bu bölüm, firmaların genel tanıtım veya reklam yapmaları için değildir.


A-) Temel Kurallar ve Uyarılar

A.1-) Forum Anlaşması* forum genelinde olduğu gibi 'Sıcak Fırsatlar' bölümünde de geçerlidir.

A.2-) Yeni konu açmadan önce forumun arama* bölümünü aşağıda belirtilan talimat ve ipuçlarını kullanarak daha önce konunun açılıp açılmadığına bakınız. (Aynı konunun birden fazla açılmış olması durumunda ilk açılan konu kalacak, sonra açılan konular silinecek/kilitlenecektir.)

A.3-) Silinen veya kilitlenen bir konuyu ısrarla tekrar açmak ceza sebebidir. Açtığınız bir konunun neden silindiğini sormak için lütfen bölüm yetkililerine* danışınız. Bu işlemi yeni konu açarak yaptığınız takdirde istisnai durumlar hariç cevap verilmeksizin konunuz silinecektir.


B-) Konu Açmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

B.1-) Sadece firmalar tarafından sıfır, faturası satınalma tarihinde alıcı adına kesilmek suretiyle yurtiçi garantili olarak satılan ürünler için konu açılabilir. Şahıslar tarafından satılan ürünler için (sıfır, faturalı, garantili olsalar dahi) konu açılamaz. Her türlü kişisel satış için forumumuzun İkinci El* bölümü kullanılmalıdır.

B.2-) Yurtdışında satılan orijinal ürünler için Yurtdışı Alışveriş Fırsatları* bölümümüz kullanılacaktır. Sıcak fırsatlar bölümü içerisinde yalnızca yurtiçi alışveriş fırsatları yer alacaktır.

B.3-) GittiGidiyor, Sanalpazar, Sahibinden, Arabulvar, Yeniçarşım vb. 'pazar' formatlı alıcı ile satıcıyı buluşturma temeline dayanan platformlardaki ilgili ürünler sıcak fırsatlar bölüm kuralları madde B.1 kapsamında fırsat olarak lansedilebilir. Bu tip başlıklarda satınalma tarihinde alıcı adına fatura kesileceğine dair not ibrazı zorunludur! Faturalı satış beyanı içermeyen konular faturasız olarak kabul edilir. Bu uyarı göz ardı edilerek açılan konular moderatörlerin kontrolü doğrutulsunda silinebilir, kilitlenebilir veya devam ettirilebilir.

B.4-) Konular, firma çalışanları tarafından veya üyeler tarafından açılabilir. Bununla beraber, satıcı firma çalışanlarının kendi firmaları için açtıkları konularda kimliklerini gizleyerek müşteri gibi mesaj yazmaları, firmaları hakkında taraflı olumlu görüşler yazmaları yasaktır. Firma çalışanları kimliklerini açıklamak zorunda değildir. Bu kurallar ile çelişen durumlarda konular/mesajlar moderatörler tarafından yayından kaldırılabilir.

B.5-) Firmalar hakkında genel bilgi istenilen veya firmalar ile yaşanan sorunları dile getiren konular açılamaz, mesajlar yazılamaz. Firmalar hakkında şikayet mesajları yazılması, yaşanılan sorunlarda firmalara karşı hak arama platformuna dönüştürülecek şekilde kullanılması yasaktır. (bkz. Forum Kuralları* - Madde 16).

B.6-) Konuların amacı reklam olmamalıdır. Moderatörler tarafından bir konunun sıcak fırsat haberi vermek değil; bir firmanın genel reklamı ve tanıtımı amacıyla açıldığı şeklinde değerlendirildiği takdirde konu kilitlenebilir veya silinebilir.

B.7-) Alkollü içecekler; tütün mamülleri; ateşli silahlar ve bıçaklar; yanıcı, patlayıcı ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek tüm ürünler; pornografik içerikli yetişkinlere özel malzemeler; reçeteli ilaçlar; uyuşturucu maddeler ile burada belirtilmeyen tüm illegal ürün ve hizmetler hakkında konu açılması yasaktır.

B.8-) Açılan konularda fırsat olarak lansedilen ürünün fiyat bilgisi ve ilgili sitenin adresi yer almalıdır. Üyeler fiyat bilgisini görebilmek amacıyla farklı bir siteye girme zorunluluğunda kalmamalıdır. Bu maddeye ek olarak konuya kesinlikle link eklenmelidir. Kişi, ürünü ilgili sitede arayarak bulmak zorunda kalmamalıdır.

B.9-) Olanaksız fiyatlar vaadedilerek, marka-model bilgilerinde kelime oyunu yaparak müşteriyi yanıltma/kandırma girişimindeki sitelerin fırsat olarak lansedilmesi durumunda ilgili konular yayından kaldırılacaktır. Bu kuralın ısrarla ihlali durumunda üyeye uyarı puanı verilebilir veya üye uzaklaştırılabilir.

B.10-) Bölüm temasına aykırı açılan soru başlıkları yayından kaldırılacaktır. Ayrıca sıcak fırsat olsalar dahi; bölümü amacı dışında kullanan konular moderatörler insiyatifinde düzenlenebilir, kaldırılabilir veya devam ettirilebilir.

B.11-) Konu başlıkları mümkün olduğu ölçüde konuda belirtilen ürün ve fiyatı hakkında bilgi verecek şekilde yazılmalıdır. Dikkat çekeceği düşünülerek başlığa ilgisiz kelimeler yazılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki bu bölümün amacı reklam veya tanıtım değildir; özellikleri firma çalışanları açacakları konularda bu hususa özen göstermelidir.

Örnek şablon aşağıdaki şekilde olabilir;
Ürün markası/modeli/adı - Fiyat - Özel ödeme koşulu - (gerekli ise) Satıcı adı/yeri

DH 900S Cep Tel. – 100 TL - %10 Puan (DH Card) – DH.com


B.12-) Konular uygun alt foruma açılmalıdır. Yanlış alt foruma açılan konular doğru bölüme taşınabilir, gerekli durumlarda kilitlenebilir veya silinebilir. Eğer konunun birden fazla alt forumda bulunması önemli görülüyorsa, şikayet et butonu ile bu talebinizi iletebilirsiniz. Uygun görüldüğü takdirde konu, diğer bir alt foruma da yansıtılabilir; yani konu birden fazla alt forumda aynı anda görüntülenebilir.


C-) Konu İçerisi İletişime Yönelik Kurallar ve Uyarılar

C.1-) Kural dışı iletilere aynı şekilde cevap vermek yerine şikayet et butonuna basarak şikâyet ediniz. Bölüm kurallarına göre silinmesi gereken mesajları alıntı yapmayınız. Aksi takdirde mesajınız silinebilir.

C.2-) Konulara gereksiz mesaj ve firmalar hakkında karalayıcı, küçük düşürücü mesaj yazılması yasaktır. Açılan konulara konuyla ve satılan ürün/hizmet ile ilgisi olmayan ve/veya genel sohbet niteliğinde mesajların yazılması; satıcı firmalar hakkında karalayıcı, küçük düşürücü, ithamda bulunan mesajların yazılması yasaktır. Bu davranışı alışkanlık haline getiren üyeler sıcak fırsatlar bölümüne kısıtlamaya veya forum genelinde uzaklaştırmaya maruz kalabilir.

C.3-) Sıcak fırsatlar bölümünde çek alış/satış/takas/istek/paylaşım işlemlerinin konu veya mesaj yoluyla gerçekleştirmek yasaktır. Bu tip işlemleri konu içerisinde gerçekleştiren üyelerin mesajları silinecek ve gerektiği takdirde uyarı puanı verilecektir. Ayrıca bu amaca dönüşebilecek konular moderatörler tarafından Alışveriş-Hediye Çeki-Kuponu Satış - Takas - Paylaşım Bölümüne* taşınabilir veya ilgili konu tamamen yayından kaldırılabilir.

C.4-) Açılan fırsat konusunda müşteri imajına bürünülerek ilgili sitenin reklamının yapılması, taraflı yorumlarda bulunulması durumunda ilgili konular yayından kaldırılacaktır.

C.5-) 'Sıcak Fırsatlar' bölümü içerisindeki geçmiş fırsatlara ait konulara artniyetli bir şekilde gereksiz/boş mesaj atılarak gündeme getirilmesi durumunda (istisnai durumlar hariç) üyeye uyarı puanı verilecektir.

C.6-) Referans kazanç amaçlı link ve link kısaltma servisi ile kısaltılmış linklerin, Telegram ve türevi topluluk gruplarının, alışveriş sitelerindeki ürünlerin koleksiyonlara ve türevlerine eklenerek kazanç amaçlı olarak konu/mesaj yoluyla paylaşılması yasaktır. Bu tip linkler içeren mesajlar/konular silinecek ve gerektiği takdirde cezai işlem uygulanabilir.
Dip Not: Sadece "Yurt Dışı Fırsat Ürün İncelemeleri" bölümünde, ürün inceleme konularında ve referansız link ile birlikte verilmesi şartıyla, referanslı link paylaşımı serbesttir. Yönetim uygun bulduğu veya yararlı/gerekli gördüğü durumlarda bu kurallarda esneklikler yapabilir.

C.7-) Konu içerisinde kişisel satış gerçekleştirmeye yönelik ikinci el* bölümüne uygun nitelikli mesajlar atılması/dile getirilmesi yasaktır. Bu madde 'sıcak fırsatlar bölüm kuralları madde B.1'e ektir.


D-) Firmalar için Kurallar ve Uyarılar

D.1-) Firmalar cazip fiyatlı ürünlerini mümkün olduğunca aynı konu içinde belirtmelidir. Birden fazla konu açılması gerekli ise konuların temaları birbirinden farklı olması kaidesiyle aynı kategoriden en fazla 2 adet, farklı kategorilerde en fazla 3 adet konu açabilir.

Örnek şablon aşağıdaki şekilde olabilir;
DH 900S Cep Tel. 99 TL » Cep Telefonu ve Operatörler
BSC 800B Cep Tel. 149 TL » Cep Telefonu ve Operatörler

DHBSC Notebook Bilg. 999 TL » Bilgisayar


D.2-) Satıcılar, cazip fiyatlı ürünleri için açtıkları konuları müşteri ile genel iletişim için kullanıp, üyelerden talep toplayamaz ve yeni ürünler için teklifte bulunamazlar. Cazip fiyatlı ürünler için bölüm kuralları dahilinde yeni konu açabilirler. Ayrıca moderatörler tarafından amacı dışında kullanıldığına kanaat getirilen konular kilitlenebilir veya silinebilir.

D.3-) Konularda yalnızca cazip fiyatlı ürünler belirtilebilir. Komple fiyat listesi verilemez ve fiyatları cazip olmayan ürünler yazılamaz. Ayrıca, sadece site adı yazılarak firma reklamı yapılamaz.

D.4-) Satıcı firmanın ünvanı, adresi ve iletişim bilgileri konu içinde veya konu içinde linki verilmiş olabilecek internet adresinde açıkca belirtilmiş olmalıdır.

D.6-) Firmalar tarafından birden fazla üründe fırsat sunulması, aktif olarak fırsatların sürekliliği durumunda istisnai durumlar hariç ayrı ayrı konu açılması yasaktır. Bu tanıma uyan durumlarda firmaya mensup konu sahibi tek bir konu altından mesajlarını güncelleyerek fırsatları lansedebilir. Bu kurala uyulmadığı takdirde moderatörler tarafından firmanın duyurduğu eski fırsat konuları kilitlenebilir, silinebilir veya devam ettirilebilir.

E-) Diğer Kurallar ve Uyarılar

E.1-) Tarihi geçen ve artık sıcak fırsat niteliği taşımayan konular biten sıcak fırsatlar* kategorisine taşınabilir, silinebilir veya kilitlenebilir. Bu tip konuları şikayet et butonu ile yönetime bildirerek, moderatörlere ilgili bölüme taşınmasını talep edebilirsiniz.

E.2-) Hizmet sektöründe; farklı malzemelerin kullanılması ve el işçiliğinin değişken olması nedeniyle, ilgili hizmetin sıcak olarak değerlendirilmesi üyelerin kararına bırakılmıştır. Sıcak Fırsat olarak değerlendirilmeyen başlıklar yönetim tarafından kaldırılacaktır.


F-) Kuralların Uygulanması ve Yaptırımlar

F.1-) Yukarıdaki kurallarda belirtilmese dahi; moderatörler tarafından anlık olarak kural dışı durumlara kanaat edildiği takdirde ilgili konu/mesajlara işlem yapılabilir.

F.2-) Tüm kurallar birbiri ile senkron halindedir. Misal olarak; 'Firmalar için Kurallar ve Uyarılar' başlıklı maddeler firmalar için olduğu gibi, üye 3. kişiler tarafından açılacak konularda da geçerlidir.

F.3-) Kurallar okunmuş ve kabul edilmiş sayılır.
Sıcak Fırsatlar bölümünde konu açan ve mesaj yazan her üye yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır. Kurallara uymayan konular ve mesajlar silinebilir ve kilitlenebilir. Kural dışı davranışta bulunan üyelere uyarı puanı veya uzaklaştırma cezası verilebilir. Bölüm kuralları geliştirilmeye ve değiştirilmeye açıktır. Kurallar hakkındaki öneri/şikayetleriniz için şikayet sistemini kullanabilir veya forum destek* sayfasından bildirimde bulunabilirsiniz.

F.4-) Kural dışı durumlar için şikayet et butonu kullanılmalıdır.
Karşılaşılan kural dışı durumlar, mesajların sağ üst köşesinde bulunan şikayet et butonu kullanılarak yönetime bildirilebilir. Moderatörler tarafından gereken inceleme ve müdahale yapılacaktır. Bununla beraber, üyeler kural dışı durumlarda konuyu açan veya mesaj yazan üyeyi bilgilendirmenin ötesinde tartışmaya sebep olabilecek ağır eleştiri, itham vb. içeren mesajlar yazmamalıdır.

F.5-) Yönetim ile iletişim kurmak ve bilgi istemek için konu açılmamalıdır, bölümde mesaj yazılmamalıdır.
Moderatörlerin yaptığı işlemler (konu veya mesaj silme, konu kilitleme, uyarı puanı veya uzaklaştırma cezası verme vb.) hakkında bilgi istemek için konu açılmamalıdır ve mevcut konularda mesaj yazılmamalıdır. Yönetim ile irtibata geçmek için ilgili bölümde herhangi bir mesaj üzerindeki şikayet et butonu kullanılabilir, Forumla İlgili Önerileriniz, Sorunlarınız* kısmına konu açabilir veya Forum Destek* bölümünden talep açabilirsiniz.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.