Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
44
Cevap
7962
Tıklama
0
Öne Çıkarma
yeni s80 D5 ikinci el pazarı
H
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sevgili arkadaslar,
Sizinde dikkatinizi cektimi bilmiyorum ama 2. el ilanlarında bolca 2008 S80 D5 ler var.Bende yeni kasa t6 arıyorum ama ne t6 nede normal t bulmak ımkansız.Merak ettıgım acaba D5 lerde bır problemmı varkı bukadar az kullanıp satılıyor?

yorumlarınızı bekliyorum...

Saygılar



C
15 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Yeni kasa daha iyi olur tabii. SWlere ilginiz var mı bilmiyorum ama T6 motor yeni kasa bir XC70 için de bir pusu atabilirsiniz Türkiye'de satılması zor bir model ama, en azından teorik olarak mümkün. Ankara sokaklarında V70 R görmüş biri olarak bu da olabilir diyorum

Renk olarak da aşağıdakinin aynısıydı.

< Resime gitmek için tıklayın >



bir tane V70 R satılıyor Emrecan'da:http://www.arabam.com/IKINCIEL/Ilan/Detay/1665810?MarkaModel=2007-VOLVO-V-70-R-AWD
bir tane de S60 R var:http://www.arabam.com/IKINCIEL/Ilan/Detay/1574348?MarkaModel=2004-VOLVO-S-60-R

ben bu S60 R'a baktım beğenmedim ama belki isteyen olur. Fiyatı da düşürmüşler. 32 idi 28 olmuş.



H
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: lagoon99
iyi de 2000cc şu an volvoda gözükmüyor ne zaman gelir bilmiyorum görüştüğüm ve bana gelen emailde 2400cc 205hp 420 tork var yarın istanbula gidicem kesin karar vermeden bir de mercedesin yeni e 250 dizel aracının test sürüşünü yapıcam ama gönlüm yine volvo s80 ufak da olsa makyajlandı ve çok daha güzel oldu bu arada yeni s60 ı hiç beğenmedim ve türkiyede eskisi gibi tutacağına ihtimal vermiyorum


2000cclik D3'ün S80'e eklnemesi 2011'i bulur. Bence siz doğru seçimi yapmışsınız VIP paket S80 D5 fiyatı uygun geliyorsa akıllıca bir seçim. Merc. E serisini de mutlaka inceleyin S80 fikriniz güçlenir.

http://forum.donanimhaber.com/m_35971474/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35971474


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl
Yarbay

noyton ve ylçntş öncelikle küstah tavırlarınız için sizi kınıyorum. ancak size yine de cevap vereceğim. zira aslında okuduğunuzu anlamanızda ne denli sorunlara sahip olduğunuz ortaya çıkacak. ayrıca kavramlar konusunda da ciddi sorunlarınız var.(ingilizce eksiğinizi saymıyorum bile)

quote:

Orijinalden alıntı: noyton

Çok küçük gerilmelerin ve ısı geçişlerinin bile verimde önemli etkisi var. Bundan dolaı bloklar farklı üretilmekte.



blokların farklı üretildiğini bilmek için mühendis olmaya gerek yok. zira sıkıştırma oranları farklı. tabi ki fiziksel oalrak farklı olacaktır. bana lütfen blokların farklı işlemlerden geçirildiğini gösteren belge referans veriniz.

quote:

Orijinalden alıntı: noyton

Bu da bir yanılgı, aynı materyalin akma ve çekme dayanımları çok farklı olabiliyor. Mesela size şöyle bir örnek vereyim;
Aynı en boy ve alana sahip iki metal plaka , örneğin çelik, aynı karbon oranlarından olsa bile, geçirdiği ısıl işlemlerden dolayı ve içerisindeki binde bir oranında bile olan alaşımlama elementinin etkisi ile akma ve çekme dayanımı en az 4-5 kat değişebiliyor.



öncelikle size materyalin anlamından bahsedelim de kafalar karışmasın. materyal(ya da metaryal) anlam olarak malzeme gereç demektir. yani metaryal sizin sandığınız gibi metal anlamına gelmiyor. o nedenle kavram karmaşası yaşamışsınız. metaryali silindir bloğunun yapımında kullanılan madde anlamında kullandım. sonuçta aynı maddeden(metaryal) yapılan iki motorun arasında statik hesaplamalar hariç çok ciddi sağlamlık farkları olmaz. daha basit anlatalım zira sorun oluyor. ben bir metali aldım. ısıl işleme tabi tuttum ve bir metaryal elde ettim. bundan hem dizel motor hem de benzinli motor ürettim. mesela ikisi de 1600cc silindir hacmine sahip olsun. sonuç olarak iki motor arasında sağlamlık, kullanım ömrü arasında çok da ciddi farklar olmaz. tabi birini diğerinin iki katı kalınlığında yapmazsanız -ki aradaki kalınlık farkının bu kadar bariz olmadığını çok iyi biliyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: noyton

Sayın noktanınsâbiti, Odtü mezunu arkadaşlar ingilizce biliyorlar değil mi? Şurayı bir okuyabilirmisiniz:


The air is then compressed with a compression ratio typically between 15 and 22 resulting into a 40-bar (4.0 MPa; 580 psi) pressure compared to 8 to 14 bars (0.80 to 1.4 MPa) (about 200 psi) in the petrol engine. This high compression heats the air to 550 °C (1,022 °F). At about this moment, fuel is injected directly into the compressed air in the combustion chamber.




öncelikle çeviriyi yapalım da yapamayanları aydınlatalım. mealen deniyor ki silindir içine hava o kadar basınçla gönderiliyor ki havanın sıcaklığı silindir içinde 550°C ye çıkıyor. öncelikle bu motorun çalışma sıcaklığı değil. silindir içine üflenen havanın yakıt patlamadan önceki sıcaklığı. zaten yakıt patladığı anda bu sıcaklık daha da artıyor. motorun sıcaklığı 90derecedir.(celcius) silindir içi sıcaklıkta da ylçntş nin dediği yine doğru değil zira benzinlilerde benzinin tutuştuğu an silindir içi sıcaklık 100derece değil 2000derece dizellerde ise 600derece değil 2400derece. kaynak için tıkla zaten benzinli motorların silindir içi sıcaklığının 100derece olduğunu iddia etmek çok komik. kolonya bile daha yüksek sıcaklığa çıkarır.

quote:

Orijinalden alıntı: noyton

6 bar ile 22 bar arasındaki basınç farkını ancak bu asınçlara maruz kalınca anlayabilirsiniz.. 6 bar basınç 61 ton/m2 basınç uygularken, 22 bar da yaklaşık 224 ton/m2 uygulanır. Bu değerler ile ikisinin aynı blok olduğunu söylememiz mümkün olmaz.



diyorum ya okumada sorun var diye. ikisinin aynı blok olduğunu hiçbir zaman söylemedim. zaten fiziki olarak farklılıkları da olmak zorunda. bu sonucu nasıl çıkarıyorsunuz nereden çıakrıyorsunuz anlamıyorum. yukarı da açıkladım zaten ne demek istediğimi.

quote:

Orijinalden alıntı: noyton

Sanırım ylçntş arkadaş mühendislik eğitimi aldığı için fazla ayrıntılı ve detaylı düşünüyor ama bilmiyor ki herkes mühendis değil...



işte bu yoruma gerçekten çok güldüm. mühendislik disiplini deney sonuç odaklı bir eğitim bilimidir. o nedenle gözlemlere dayanır. hiçbir mühendislik bir fizik ve bir matematik bölümü kadar detayla uğraşamaz. çünkü işine yaramaz. zaten uğraşmamalıdır da. zira matematik ve fizik soyut kavramlar üzerine çalışır. ancak mühendislik somut kavramları yorumlar. bir somut kavramın soyut kavramdan daha detaylı olması mümkün değildir. kaldı ki bir insanın haklılığını ispatlamak için aldığı iki dersi referans göstererek "merak etmeyin biz detaylı düşünüyoruz başkası anlamaz" tarzı yorumlara sığınması zavallılıktan başka bir şey değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 14 Nisan 2010; 0:52:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl
Yarbay

@ylçntş ,

estağfurullah sonuçta ben bu işle hobi olarak uğraşan bir insanım. ancak ilk mesajlarındaki "bilgin yeterli değil, herkes bilgisi kadar konuşur" tadındaki saygısız mesajlarından sonra bu noktalara gelmen biraz manidar.ancak ben bakıyorum araştırıyorum. aynısını sana da tavsiye ederim. zira göstermiş olduğun "hazır dizel araba almışım da mühendislik kimliğimin arkasına saklanarak atıp tutayım ve dizellerin bazı dezavantajlarının olmadığını iddia edeyim böylece dizel araç alarak ne kadar yerinde davranışta bulunduğum ortaya çıksın" zihniyetinden ziyade benim yaptığımı yapman tam da öğrenciyken senin de yararına olacaktır. sonuçta benim bir mesleğim var. ona rağmen araştırmama devam ediyorum. üstelik senin daa bir mesleğin olmamasına rağmen mevcut tutumunu bırakıp doğruyu araştırıp öğrenmeni ilerideki iş hayatında başarılı olman için tavsiye ederim.

edit: istanbul cındıl volvonun sahibi hikmet ustanın aşağıdaki linkte yazdığı mesaj şu şekildedir;
"motor kasya göre hafif kalıyor piyasada yeni olmasına ragmen birkaçtane 1.6D motoru yaptım genellikle araçlar çok sıkıştırılıyor sonuç ya hararet yada turbo çok sıkışmada aşırı ısınmalarda burçlarında boşluk oluşuyor ve sonucunda piston tepesine yag basıp vuruntular oluşuyor motorda bir çok sorun oluşuyor yeni birtane motor yapıyorum hararetten dolayı tabiki usta olarak benim kanatim. 1.6 dieselden fazla birşey beklememek lazım yeterince s40 veya v50 diesel lerde güç 2.0 dan aşşagı olmamalı"
sonuçta benzinli bir motorda bunlarla karşılaşma ihtimaliniz daha düşük.
link:http://www.volvom.net/forum_posts.asp?TID=433&KW=bur%E7&PID=4208#4208





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 14 Nisan 2010; 1:18:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.