Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
100
Cevap
6661
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor (5. sayfa)
D
5 yıl
Yarbay

İstenilen seviyede değil fakat en azından grafik tarafında da vites yükseltmeye devam edecekler gibi görünüyor.




K
5 yıl
Binbaşı

Yavaş önbellek ve ram erişimindeki sıkışıklığı çözemediler bence. Bu da tek çekirdek performansını düşürüyor hala. Bence ryzen 3'ler de fos çıkacak. Belki am5 + quad ddr ile bir sonraki ryzen platformunda çözerler.




C
5 yıl
Yarbay

Intel oyun konusunda şu an hala üstün, bu yadsınamaz bir gerçek. Bunda hem gecikme sürelerinin hem de tek çekirdek performansının etkisi var. Diğer taraftan uygulamalarda, özellikle multi thread işlemlerde Ryzen çok daha performanslı. Ayrıca belirttiğim gibi 30-35% daha ucuza da satıldığını göz önüne alınca daha tercih edilesi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta işlemci sadece oyun performansıyla değerlendirilmemesi gereken bir bileşen -ki yanlışım varsa düzeltin-1080p üzerinde aradaki fark kapanıyor. Kaldı ki oyun için aradaki fiyat farkıyla daha iyi bir GPU da alınabilir. Ayrıca meltdown ve spectre açıkları için çıkarılan yamalar da 8700k performansını düşürüyor, onu da belirtmek isterim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
E
5 yıl
Binbaşı

İntel neden 7 nm işlemci çıkarmıyor ki. O da çıkarsın sonra 7 nm vs 7 nm nasıl olacak görelim.
Yoksa intelin teknolojisi 7 nm işlemci üretemiyor mu.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

İntel neden 7 nm işlemci çıkarmıyor ki. O da çıkarsın sonra 7 nm vs 7 nm nasıl olacak görelim.
Yoksa intelin teknolojisi 7 nm işlemci üretemiyor mu.
intel saat hızlarını 5 ghze çıkardıgına göre sıkışmış olmalı



R
5 yıl
Teğmen

AMD Masaüstü için gerek yazılım gerekse işlemci için CPU ve VGA kanadında iyi işler çıkarmaya başladı. Fakat Mobil olarak her ikisin de İntel ve Nvidia çok ilerde -satış olarak- AMD en azından VGA pazarında notebooklara gelmesi lazım. Nvidia köhnemiş yazılımla ve yüksek mobil gpu satışında bizi ağlatıyor. Nvidia'nın iyi bir dayak yeyip toparlanması lazım. Aksi halde İntel yeni yapacağı ekran kartları ile mobil pazara girerse bu en çok Nvidia'nın batışına yarayacak. Herhalde Masaüstü AMD'ye, Mobil pazar İntel'e verildi.




A
5 yıl
Yarbay

Sunum yetersizdi. İşlemcinin modeli, hızı, çekirdek sayısı gibi hiçbir bilgiye değinilmedi. Kendi ürünlerini ön plana çıkaran birkaç test yapıldı. Eski anakartların desteklenmeye devam edileceği bilgisi verildi. O konuda havada kaldı. 3000 serisi işlemciyi tam performansı ile x370'de muhtemelen çalıştıramayacağız. Böyle olunca anakartı desteklemesinin pek bir espirisi kalmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
5 yıl
Yarbay

Daha yeni MSI X470 Gaming Plus anakart la Ryzen 2700x cpu almıştım. X470 anakartıma bunu takabileceğim sanırım. Yaşasın AMD!




M
5 yıl
Yarbay

amd mesajını vermişti uzun zaman önce

Videoyu izlemek için tıklayınız



B
5 yıl
Binbaşı

çöpçü zırvalamış... kaç nesil oldu kaç açık serisi oldu hesaplayamazsın...




Bu mesajda bahsedilenler: @martax32
M
5 yıl
Yarbay

neden çalıştıramıyorsun çalıştırırsın tam performansta,
"3000 serisi işlemciyi tam performansı ile x370'de muhtemelen çalıştıramayacağız"




Bu mesajda bahsedilenler: @awsalli
T
5 yıl
Yarbay

https://www.techpowerup.com/251379/amd-3rd-gen-ryzen-am4-package-capable-of-two-8-core-chiplets

AMD 3rd Gen Ryzen AM4 Package Capable of Two 8-core Chiplets

İki 8 Çekirdekli Yonga Paketine Uyumlu AMD 3. Nesil Ryzen AM4 Paketi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Ocak 2019; 4:54:10 >

R
5 yıl
Teğmen

Bugün haberleri okuyunca Nvidia'li bir şahıs daha ortada olmayan bir kart için ezeceğiz, geçeceğiz asla başaramaz diye açıklama yapmış. Hatırlarsanız G-Sync yaptıklarında eşşek kadar bir mödüldü ve iyi parayala satıyorlardı. Sonra AMD yazılımla yapınca patladılar. Umarım aynı şey olur RTX i kim bilir basit bir şekilde AMD çözerse ki zaten DirectX'in içine eklenmiş kodlar, Nvidia'nin yine hilesini göreceğiz. Doğrusu Nvidia AMD'nin ekran kartı olarak bir hamlesini beklemiyordu. Süprizzz! DLSS, RTX...




B
5 yıl
Binbaşı

intel mimarisinin değişmesi gerekiyor ama intel hala paraya kıyıp arge yapamadığından 7nm işlemci hayal kalıyor unuttun mu açıklar nasıl çıktı... adamların cimriliğinden...




Bu mesajda bahsedilenler: @elophidae
R
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: martax32

Bu amdler yüzyıllardır kağıt üzerinde uçup kaçıyor 18 çekirdeği var yok 4.8 ghz intelden 7 çekirdek fazla. Multikor performansında şu kadar puan almış bla. bla.. bla...

Takıyosun oyuna giriyosun sonra buraya hergün başlık açıyolar ryzen bilmem kaç fps drop sorunu yok takılma yok düşük performans...



Gerçeklere bakın arkadaşlar. Ryzen 1 çöptü. ryzen 2 birazcık toparlayıp intele yaklaşabildi. ryzen 3 olur mu olmaz mı çıksın kullanalım bakıp görelim. Sazan gibi atlamayın.

Kesinlikle haklısın , ilk ryzen fiyaskoydu, fiyat ucuz ve bol cekirdekli olunca yere göğe sığdıramadılar.
rx480 için 1080 e kafa tutacak diyenler bile oldu, fanatizm kötü bir şey. Paran varsa İntel ,nvidia yoksa Amd alırsın bu kadar basit. Yalnız Amd nin sık sık soket değiştirmemesi ve uygun fiyat kendisni cezbettiriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 12 Ocak 2019; 10:52:2 >

M
5 yıl
Yarbay

50-50 paylaşamazlar. Sağlıklı rekabet için AMD’nin en az yüzde 60 piyasa hakimiyeti sağlaması gerek. Intel anca o şekilde fiyat düşürür. Yarı yarıya bile paylaşsalar Intel burnundan kıl aldırmaz fiyatı da düşürmez.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BoşnakAğa
M
5 yıl
Yarbay

Ya şimdi ortada bir gerçek var eski ryzen'lar tek çekirdekte geride kalıyordu oyunlarda 1080p de
Ama şunu da anlamıyorum her zaman kıyasladıkları işlemciler fiyat olarak denk işlemciler değildi
Hadi onu geçtim adamlar gidip en üste seviye işlemcili anakart ve işlemcileri kıyaslıyorlar tamam da arkadaş kim işlemnci anakart ve rame 2000 usd üstü verip gidip 1080p oyun oynuyor



H
5 yıl
Binbaşı

Amd den eskiden ürettiği gibi çift gpu lu ekran kartları bekliyorum, ati zamanında efsane ekran kartları üretiyordu,




G
5 yıl
Teğmen

Ryzen 1 neden çöp olsun ki böyle boş konuşan hatta aşağılarmışcasına konuşan insanlar çok tiksindirici oluyor sanki ben salağım da gidip çöp mal almışım.. bi kendisi akıllıymış ona sormamışız

ben intel almak mı zorundayım elimde 1.nesil ryzen 1600 var ve mis gibi kullanıyorum oyunlarda ki performansından da çok memnunum hiçbir sıkıntım olmadı ki pc kullanmayı oyunlarla

ayarlarıyla çok haşır neşir olmayan insanların yaşadığı sorunları genellemek yanlış. hala sürücü güncellemeyen insanlar var bu kadar bilgisi olmayan kullanıcılar da var.

gören de diyecek ki sanki aldık hiç kullanamıyoruz. valla mis gibi de çatır çatır da kullanıyorum. denilen o sorunların hiçbirini yaşamadım.

önce adamların başarısını bir takdir edin boş yerden sallamayın. umarım AMD bu başarısını devam ettirip gerekli cevabı ekran kartında da verir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Ryzen ilk serisinde kobay olarak kullanıldık. Özellikle ram ile ilgili bir sürü sıkıntı vardı. 1.nesil ryzen işlemcilerde bios ve ram sıkıntıları vardı. Hala sorunu devam eden kullanıcılar var. Ayarlarla çok haşır neşir olmak bile sorunlarınızı çözemiyor. Sizin sorun yaşamamanız, sorunların olmadığı anlamına gelmiyor. Gitmişsin en iyi anakartı almışsın, en üst model işlemciyi almışsın ve bunun üzerine oturup ince ayar kasıp, gelen biosları yüklüyorsun, sorunun geçmiyor. Ayarlarıda bilmek zorunda değilsin. (betalar dahil 15+ biosu yüklemiştim) İnrel işlemci ve ankartta aynı problem yaşanıyorsa, bu yazdıklarım onun içinde geçerli. 5 dk fatura ödeyeceksin, bilgisayarı açman 10 dk sürüyor. 2.nesil ryzenlar ile sorunlar çözülmese işleri zordu. Sorunların tamamına yakını çözüldü.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Strelok_