Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
382
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni kuşun garip davranışları
M
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Geçtiğimiz cumartesi (23.10.2021) günü erkek bir kuş aldım. Petshopa gittiğimde 2 aylık erkek istediğimi söyledim ve o niyetle gitmiştim fakat bir kuş gördüm ki kafeste diğer kuşlar tarafından sürekli hırpalanıyor. 3-4 aylık olmasına rağmen onun sürekli ezilmesine dayanamadım ve onu aldım. Kuşu eve getirip kafese koyduktan 3 saat sonra kafes içinde el alıştırmalarına başladım ve çok zorlanmadan ona dokunabiliyor ve parmağıma bindirebiliyordum. Hatta her geçen gün biraz daha ilerleme kaydediyoruz fakat bir türlü aşamadığımız bir ürkeklik sorunumuz var. Ürkekliklten kastım şu şekilde;

- Parmağım, omuzum ve kafesi dışında hiç bir zemine inmek istemiyor. Koltuğun üzerine bile indiremiyorum. Elimi devirerek koltuğun veya başka bir zemine indirmeye çalıştığım da can havli ile elime tırmanmaya çalışıyor. Hatta sinirlendim ve elimle tutar gibi yaparak zorla koltuğa indirdim ve kendi haline bıraktım. Abartmandan tam 45 dakika kılını kıpırdatmadan sabit bir şekilde durdu olduğu yerde. O kadar ürküyor.

- Normal olduğunu bilsem de hala koltuk gıcırtıları, kapı kapanma sesi ve ya poşet hışırtısı gibi seslere aşırı tepki veriyor.

- Hiç ötme gibi bir durum yok. Kuşun sesini neredeyse 1 haftadır 1-2 kere duydum.

- Kafeste hiç hareket etmiyor. Sabah işe giderken hangi tünekte hangi pozisyonda bıraktıysam, akşam eve geldiğinde hala orada oluyor. Bu kadar çok hareketsizlik bir muhabbet kuşu için çok anormal. Uçmasında sorun yok. Tek uçuşta koca salonu 4-5 defa bir yere konmadan tavaf edebiliyor.

- Son olarak sanırım kuyruğu kırılmış. Müdahale etmem gerekir mi yoksa bir süre sonra kendi tekrardan uzar mı?

Biliyorum bu durum için normalden biraz fazla sabır ve zaman gerekecek fakat varsa tavsiye etmek istediğiniz bir şey, tavsiyelerinize açığım.

Buda güzelliğin resmi. Maşallahınızı eksik etmeyin.

< Resime gitmek için tıklayın >



S
2 yıl
Binbaşı

vitamin ver b kuşlara için hızlıca, tekrar uzar. eğer kesmedi isen.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.