Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
648
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni fotoğraf makinesi iyimidir ?
A
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yeni model fotoğraf makinesinde hangi özellik işe yarar ?
Mega pixel mi ?
10Mpixel yeterli iken 40Mpixel olsa bile az yetmedi deniyor .
Konum kaydı gps . Çok mu lazım ?
Wi-fi yi kullananabilirsen aşkolsun .
-Tamam eski model alayım olsun , ama iyi çeksin .
Bütün makineler deklanşöre basınca aynı görüntüyü çeker .
Farkı çekenin göz kabiliyeti , objektifin kalitesi fiyatı , photoshop yeteneğidir .
-O zaman , Normal bir makine ama pahalı iyi bir objektif alalım .
Aldın çantana koydun . Napıcan ? dere tepe düz gidip fotoğraf çekecekmisin yoksa arada bir makineyi gezmeye götürücen . Düğünde nışanda kınada kullanacaksan . Cep telefonu ile çek yeter .
Yok illaki DSLR olucak şahane çekicem . bilgisayarda işlicem . Gören üff ne fotoğraf bunlar diycek .
Yahu 45 yıldır fotoğraf çekiyorum öyle bişi yok olmadı . Allah vergisi milyonda bir kişideki görüş kabiliyetin varsa ne ala. Zaten kabiliyetli isen ( 25tl ) lik filmli makina ile bile çeksen fotoğraf sergisi açarsın .
Napalım o zaman ?
İlk baştan canının her istediğini yapma . Fotoğrafta ne kadar ilerliyeceğim . Sanatçılık olayına kabiliyetim varmı ? Yoksa heves için giriyorsam paramı rezil etmeyeyim . Evde dursa bile sıkıntı vermeyen bir makineye objektife yatırım yapayım .
İlk baştan doğrusunu öğrenip sukutu hayale uğramayayım .
Değil mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
4 yıl
Yüzbaşı

Başlıkla konu içeriği uyumsuz, başlıkta soru işreti var ama içerikte soru yok, bence ünlem koymalıydınız.
Size teorik olarak katılıyorum, insanımızdaki doyumsuzluk yazınızda belirttiğiniz sorunları ortaya çıkarıyor. Piyasada 10 bine 20 bine makine almanın hayalini kurupta bana "o fotoğrafı neyle çektin?" şeklinde soru soran ve kendine fotoğrafçı diyen insanlarla dolu. Bi dakika bu pek yüzeysel oldu daha da ileri gitmek istiyorum, makine ayarlarını başkasına yaptırıp o şekilde fotoğraf çeken sözde fotoğrafçılar dahi var.
Gerçekte ise katılmıyorum oda şu nedenle, bir heyecanla başlayan merakın heves mi yoksa kalıcı bir hobi mi olduğunu da kimse denemeden öğrenemez değil mi. Yoksa 25 lira çöp bir filmli makine al sonrada at gitsin, burada profesyonel düzeydeki filmli makinelere sözüm yok, sonuçta dijital ile analog arasında sadece film farkı var. Diğer yandan anı sever bir insan, güzel ve kaliteli anılar oluşturmak istemesi de doğal değil mi. Ayrıca konum kaydı ve wifi iyi birşey ben her ikisinide devamlı olarak kullanıyorum. Wifi sayesinde telefonla çekemediğim güzel kareleri makine ile çekip kolayca telefona aktarabiliyorum ve paylaşabiliyorum yoksa bizde F100 kullanır, sürekli olarak filmlere ve pillere para dökerdik.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.