Trend modeli demek istedim. Evet titaniumlar biraz daha yüksek. Yani şunu demek istedim. Belki de piyasada sıfırından bu kadar ucuz olan başka araç yok 2. elde. Çünkü geçen yıl birden fırladı sıfır fiyatları.
Merhaba arkadaşlar. Uzun suredir c max alma dusuncem vardi. İki gun once 2012 1.6 tdci titanium x 51000 km de aracimi 65500 tl ye aldim. Almadan once ekspertiz yaptirdim aracin durumu iyi cikti. Kondisyon olarak yururude ici de iyi durumda. Araci sehir disindan aldim. Bulundugum ile gelene kadar 6.6 lt/100 km tuketim yapti. Yolun yarisindan fazlasini hiz sabitleme ile 115 km ye diger bolumunu ise 125 km ayarladim arada bi iki citir gazlama ve kisa bir son hiz denemesi vardi. Yol boyu ortalamam bu degerin altina hic dusmedi hatta 115 ile giderken bile. Yakin bi akrabamda aldigim aracin birebir aynisi var. Yolsa onu aradim. Bu degerleri kendi araciyla 160 km ye sabitlediginde elde ettigini benim gittigim hizlar icin 5.2- 5.4 arasi yaktigini soyledi uzun yolda. (Aracin yuk durumuna gore)Acaba dedim lastiklerin havasimi azdi. Bugun tekrar bi 100 km lik uzun yola gidecekdim lastik basinclarina baktim yola cikmadan. Degerler normaldi. Yola cikmadan bi tik fazla sisirdim otobanda 120 km ye sabitledim 6.4 lt ortalama verdi. Arac doluydu. Anlicaginiz arac cok yakiyor. Bir diger konu motor soguk calistirdigimda bir titreme var. Onuda bugun farkettim Son olarak cekis de biraz az geldi bana. Ya da benim husnu kuruntum. En kisa surede bi servise gidecem. Bi konularla ilgili tecrubesi olan arkadaslar deneyimlerini aktarabilirlerse sevinirim. Buyuk umutlarla aldigim aracim umarim husran yaratmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashil -- 11 Haziran 2016; 15:36:47 >
Benim aracıma göre yorum yaparsak sizin arkadaşınızın söylediği değerler yanlış gibi. Başka kullanıcılar da aynı şeyi diyeceklerdir.
O hızlarda 6 litrenin altına inmesi zor. Hatta 5,2 ler falan imkansız söyleyim. Ben aracımı daha az süratlerde kullanıyorum genelde 90 falan hız sabitliyorum şehir içi ve dışı genel ortalamam 5,1 dir. Bu aracı aldığım günden beri olan ortalamam hiç sapmaz. Tabi özellikle şehir dışı dersen 4 küsürlerde şehir içi ise 6-7 dir. Ayrı ayrı hesaplamadım.
Ama 115 üzeri 6 nın altına inen yoktur herhalde.
Bence aracınız normal fiyat da iyi güle güle kullanın. Bakın yeni zamlarla sıfır araç kaç binlere çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsfirtina -- 11 Haziran 2016; 22:59:34 >
Aracınız hayırlı olsun. Ortalama tüketimin gözlemlenmesi ile ilgili araç parametreleri çok değişken olabileceğinden hatalar,anlık yanlış ölçümlemeler yapılabilir ve bu veriler bazen yanıltıcı olabilir.Normal olarak iki aracın tüketim karşılaştırmasını yaparken şartların bire bir eşit veya yakın olması gerekir,bu da mümkün olamayacağı için herkesin yakıt sarfiyatının farklı olması gayet normaldir. Örneğin benim aracımın alındığı ilk günden beri ortalama tüketimi (araç hafızasındaki) 5.3lt/100 km iken araçta tek kişi(90kg) ve bagajda ve araç içinde hiç bir ekstra ağırlık olmadan Ankara-İzmir arasını 90-120/130/140 arası değişken hızlarda fakat 100 km ort hıza yakın bir süratte 4.3lt/100km ü görmüşlüğüm var.Bunun yanında şu an aracın ort yakıtı "kümülatif olarak" 5.6lt dır( şehir içi,şehir dışı,tek kişi,3 kişi,yüklü,yüksüz olarak karma) Fakat ortalama tüketim değerini yaklaşık 4-5 aydır sıfırlamadım,böyle olunca araç bilgisayar hafızasındaki ilk günden beri tüketilen ortalamaya yaklaşıyor,period uzun zaman ortalama değeri olduğundan,bu değeri aşağı da ,yukarı da çekmek güçleşiyor.Bu yüzden kimsenin emsal gösterdiği değere itibar etmeyin ve zamanla aracınızın ortalamasını öğrenin,yukarıda belirttiğim gibi,aldığınız yakıttan,sürüş tarzınızdan,kullandığınız irtifadan ve hava koşullarından,yük,ağırlık durumuna kadar her şey bu değeri etkiler.Aracınızı daha iyi tanımadan bunları söyleyebilmeniz için bence erken. Diğer konu motor soğukken vuruntulu(sesli çalışır) rolantide RPM değeri(dakikadaki devir sayısı) 750 civarı ise ve takometre ibresi sürekli aşağı yukarı oynamıyorsa(stop edecek gibi oluyor dediğiniz için) bu durum normaldir,araç ısındıktan sonra rolantide tekler gibi oluyorsa ve çalışmasında istikrar yoksa bu durum anormaldir.
Merhaba tüketim konusu insanlar da tam bir saplantı halini aldı. Asfaltın durumu, hava sıcaklığı, rüzgar, lastiklerin yaşı kö si durumu, hepsi etkiler. Bence genel kural olarak katalog değerinin %120ila %130 u nu normal karşılamak gerekir. Motorda stop ederken sağa sola doğru bir silkeleme var ise motor takozlarına bir baktırın Ford focus larda takozlarında bir aralar böyle sıkıntılar vardı.
Yorumlariniz icin tesekkurler. C max in yakit tuketiminin az olmadigini biliyordum ama bu kadar yuksek olabilecegi aklima gelmemisti. Belkide yola cikmadan once aldigim yakitta etkili olmusdur bilemiyorum. Biraz daha uzun donem binip gozlemlemek lazim. Titresim olayida sizin dediginiz gibi motor soguk ve rolantideyken oluyor. Onun haricinde bi sıkıntı yok. Aracla ilgili izlenimlerimi ilerleyen gunlerde paylasicam ama ilk izlenimlerim oldukca rahat konforlu ve yol tutusu iyi bir arac. Daha once yaris i20 auris gibi araclarla beni tedirgin eden hizlarda girdigim virajlara hic bir tedirginlik hissetmeden donuyorum.
C-maxin yakıt tüketimi çok değil ki . Neye göre kime göre karşılaştırma yapmak gerekiyor. Gidip de 1 tonluk clio ile karşılaştırma yaparsak o zaman tabi çok ama 1,5 tona yakın bi araç bu gayet normal 5-6 litreler.
1.5 tonluk bir aracın "uzun süreli kullanıcılarının yaptığı" gözlemler neticesinde beyan ettikleri değerlere göre yorum yapmak gerekirse bu değerler yüksek sayılmaz,aksine motor hacmi ve tork göz önüne alınırsa iyi bile sayılabilir.Elbette Renault-Peugeot grubu motorlar bu konuda en iyilerindendir,bunlarla kıyaslama yapmak da doğru olmaz. Bence yaptığınız yorum için de çok erken,ileride de bizlerin bahsettiği sarfiyatlardan yüksek bir ortalama yakalarsanız o zaman üzerine tekrar konuşmak gerekir. Bu arada bu araçta max gücün elde edildiği devir 2700-2900 Rpm civarıdır,vites geçişlerinizi bunu göz önünde bulundurarak yaparsanız da tasarruf elde edersiniz.
Yakıt konusu dediğiniz gibi çok farklı değişkenlere bağlı göreceli bir kavramdır,her insan karakteri gibi sürüş karakteri ve dış etkenler neticesinde kişisel farklılıklar gösterir.Benim gözlemlerime göre rüzgara karşı gitmek dahi tüketimi 0.4 - 0.6 lt arası arttırabiliyor,rüzgarı arkaya almak da 0.3 civarı düşürüyor(seçme şansımız elbette yok ,belirttiğim o andaki yol ve rüzgar konumuna göre yapılan yolla alakalıdır) Bu konu hakkında yorum yapmak veya görüş bildirmek için gerçekten sürüş tekniklerini iyi bimek,aracı iyi tanımak ve gözlem yaparken tüm parametreleri de ortaya koymak gerekir.
Ooo rüzgar çok fazla etkiliyor ben bi keresinde uzun yolda rüzgar çok şiddetli ve arkamdaydı. Yakıt 1-2 litre düştü gerçekten uygun hızla gittiğim için. Hızı 80-90 a sabitlediğimde yakıt göstergesi 3 lerde idi hep.
maksimum gücü 3600 devirde görür,maksimum tork u 1750 devirde ulaşır 2500 devre kadar maksimum torku korur,ve haklısınız vites değişimi için 2500 devir ve üzeri tercih edilmeli,aksi halde vites değişim sonrası devir saati 1750 devir altına düşüyor,ve düşük devirde kontrolsüz hızlanma yakıt tüketimini artırıyor.
maksimum gücü 3600 devirde görür,maksimum tork u 1750 devirde ulaşır 2500 devre kadar maksimum torku korur,ve haklısınız vites değişimi için 2500 devir ve üzeri tercih edilmeli,aksi halde vites değişim sonrası devir saati 1750 devir altına düşüyor,ve düşük devirde kontrolsüz hızlanma yakıt tüketimini artırıyor.
C Maxler fena sayılmayacak bir Torka sahiplerdir, bu etkiyi vites geçiş aralıklarıyla optimum kullanmak dolayısıyla yakıt sarfiyatı için çok önemlidir,geçmiş tarihlerde bu konu üzerine yorumlar yapıldığını hatırlıyorum.Konu bence güzel bir noktaya gelmişken bu Tork-Beygir gücü kavram kargaşası ile ilgili bir şeyler söylemek ve farkı bilmeyenler olabileceğini düşünerek de bilgilendirmek isterim. Belirttiğiniz gibi C Max TDCİ ler 115 HP ye 3600 devir/dk da ulaşır ama bu aracı yüksek devirde kullanmak,bu devirlerde vites geçirmek anlamına gelmez,bunun geldiği anlam bu araç 6.Viteste 3600 devirde max 180km hıza ulaşır demektir. Max 270 NM torka ulaştığı değer ise 1750-2500 devir aralıklarıdır.Bu Teknik özelliklere dayanarak aşağıdaki genellemeleri yapabiliriz;
Tork moment ya da döndürme etkisi yani ivmelenmedir,beygir gücü ise birim zamanda yapılan iştir.Arasındaki fark ise Beygir gücü dediğimiz HP ; bir aracın ne kadar hız yapacağını belirler,bunun yanında lastiklere uygulanan Tork ise aracın ne kadar hızlı hareket edeceğini belirler. Diğerinden yüksek bir torka ve diğerine göre daha küçük hacimli bir motora ve beygir gücüne sahip bir araç kalkışta her zaman avantajlıdır.Tork düştükçe vites değiştirme sıklığı her zaman artar Sonuçta koltuğa yapıştıran,hissedilen kuvvet torktur.Beygir gücü de okuyup gördüğümüzdür. Sonuç olarak vites değiştirirken 2500 devir üzerine çıkmanın aracı hızlandırmaya hiç bir katkısı olmaz ve aksine yakıtı arttırıp turbo ömrünü azaltır.Zaten fark edilebileceği gibi belli devirlerde ivmelenme bariz hissedilir ve bir noktadan sonra da bu kesilir ve gürültü başlar.Bildiğim kadarıyla Turbo 1800 devirden sonra Torka tam katkıda bulunuyor ve 2500 devirde max performansa ulaşıyor.
Dediğiniz gibi vitesi değiştirirken(2500 devir civarı) ayak debriyajdayken takometreye bakarsanız daha alt bir devre iner ve orada takılır kalır yani rolanti devrine doğru kesinlikle inmez ve bu noktadan sonra toparlanmaya yeniden başlar.İşte bu nokta o seyirdeki bir aracın kaldırabileciği en düşük devir civarıdır. Bu değer ortalama olarak Turbo ve yakıt pompasına zarar vermemek ve de yağ basıncını çok düşürmemek için 1500 devirlerin altında olmamalıdır..
Araç kullanırken bunlara dikkat edersek,her şey daha sağlıklı işler ve parçalar uzun ömürlü olur.
Merhabalar, bugün bayide grand cmax ı inceleme fırsatı buldum. ben de 2 küçük çocukla kullanabileceğim bir araç arıyorum.aracı genel olarak beğendim. ancak test aracı yoktu, deneme imkanım olmadı. sürüşle ilgili merak ettiğim birkaç konu var. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.
1- 1.5 dizel otomatik aracın motorunun volvo olduğunu söylediler. Bu motor bu kasadaki araç için nasıldır. Yakıt tüketimi ortalama 4.8 dediler. Pek gerçekçi gelmedi. kullanıp fikri olan var mı? 2- aracın ses yalıtımı nasıl, dizel motor zaten gürültülü aynen içrede görmeyelim sesi? 3- bayi sadece beyaz araç var dedi. otokoçlara eylülden önce başka renk gelmeyecek dedi.diğer bayilerde farklı renkli araç var mıdır? 4- x paket ve navigasyon dahil 114,000 tl fiyat verdiler. sizce fiyat nasıl?
1.5 tonluk bir aracın "uzun süreli kullanıcılarının yaptığı" gözlemler neticesinde beyan ettikleri değerlere göre yorum yapmak gerekirse bu değerler yüksek sayılmaz,aksine motor hacmi ve tork göz önüne alınırsa iyi bile sayılabilir.Elbette Renault-Peugeot grubu motorlar bu konuda en iyilerindendir,bunlarla kıyaslama yapmak da doğru olmaz. Bence yaptığınız yorum için de çok erken,ileride de bizlerin bahsettiği sarfiyatlardan yüksek bir ortalama yakalarsanız o zaman üzerine tekrar konuşmak gerekir. Bu arada bu araçta max gücün elde edildiği devir 2700-2900 Rpm civarıdır,vites geçişlerinizi bunu göz önünde bulundurarak yaparsanız da tasarruf elde edersiniz.
Ford Cmaxlarımızdaki 1.6 TDCI 115 beygir motor PSA grubun (Peugeot Citroën) motorudur :)
Merhaba 1.5 tdci 120 hp lik olan C max ten alan kullanan var mı?
Powershift versiyonunu kullanıyorum. 1.6 TDCI KULLANMIŞTIM. Ona göre daha canlı. Daha ekonomik. 200 km oldu daha. Eskisi 1. viteste klima açıkken zorlanırdı bununla performans bence gayet iyi.
Merhaba 1.5 tdci 120 hp lik olan C max ten alan kullanan var mı?
Powershift versiyonunu kullanıyorum. 1.6 TDCI KULLANMIŞTIM. Ona göre daha canlı. Daha ekonomik. 200 km oldu daha. Eskisi 1. viteste klima açıkken zorlanırdı bununla performans bence gayet iyi.
Yeni nesil tam otomatik klimaların çekişe hissedecek kadar etki edeceğini düşünmüyorum çünkü klima kompresörünün kademesi sürekli değişken ve ayarlanabilir niteliktedir. Teknik olarak Kompresörde, piston stroklarının değiştirebilen eğik plakanın eğiklik açısı elektronik olarak değiştirilerek, kompresör tam kapasiteden boş moda kadar değişken yüklerde çalıştırılabiliyor.Böylece düşük kademede çalışan klima kompresörü daha az beygir gücü çekiyor ve aracın yakıt sarfiyatı daha az artıyor. Yani otomatik klimalı yeni nesil bir aracınız varsa,Auto moduna da aldıysanız sadece ilk çalıştırmada çekişe ve yakıta biraz etkisi olabilir,bu da düşük hacimli ve torklu motorlarda daha çok hissedilir.Açıkçası ben şimdiye kadar klimanın çekişi etkilediğinin farkına pek varmadım,hatta tam gaz 180km hızda ve düz yolda klimayı kapattığımda hızda ve çekişte bir artış gözlemlemedim.
Merhaba 1.5 tdci 120 hp lik olan C max ten alan kullanan var mı?
Powershift versiyonunu kullanıyorum. 1.6 TDCI KULLANMIŞTIM. Ona göre daha canlı. Daha ekonomik. 200 km oldu daha. Eskisi 1. viteste klima açıkken zorlanırdı bununla performans bence gayet iyi.
Öncelikle hayırlı olsun ben klima konusunda da demek istediğinizi anladım. Birkaç sorum daha var onları da özelden yazıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Araci sehir disindan aldim. Bulundugum ile gelene kadar 6.6 lt/100 km tuketim yapti. Yolun yarisindan fazlasini hiz sabitleme ile 115 km ye diger bolumunu ise 125 km ayarladim arada bi iki citir gazlama ve kisa bir son hiz denemesi vardi. Yol boyu ortalamam bu degerin altina hic dusmedi hatta 115 ile giderken bile. Yakin bi akrabamda aldigim aracin birebir aynisi var. Yolsa onu aradim. Bu degerleri kendi araciyla 160 km ye sabitlediginde elde ettigini benim gittigim hizlar icin 5.2- 5.4 arasi yaktigini soyledi uzun yolda. (Aracin yuk durumuna gore)Acaba dedim lastiklerin havasimi azdi. Bugun tekrar bi 100 km lik uzun yola gidecekdim lastik basinclarina baktim yola cikmadan. Degerler normaldi. Yola cikmadan bi tik fazla sisirdim otobanda 120 km ye sabitledim 6.4 lt ortalama verdi. Arac doluydu. Anlicaginiz arac cok yakiyor.
Bir diger konu motor soguk calistirdigimda bir titreme var. Onuda bugun farkettim
Son olarak cekis de biraz az geldi bana. Ya da benim husnu kuruntum. En kisa surede bi servise gidecem.
Bi konularla ilgili tecrubesi olan arkadaslar deneyimlerini aktarabilirlerse sevinirim. Buyuk umutlarla aldigim aracim umarim husran yaratmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashil -- 11 Haziran 2016; 15:36:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 3 cevap geldi. Cevapları Gizle
O hızlarda 6 litrenin altına inmesi zor. Hatta 5,2 ler falan imkansız söyleyim. Ben aracımı daha az süratlerde kullanıyorum genelde 90 falan hız sabitliyorum şehir içi ve dışı genel ortalamam 5,1 dir. Bu aracı aldığım günden beri olan ortalamam hiç sapmaz. Tabi özellikle şehir dışı dersen 4 küsürlerde şehir içi ise 6-7 dir. Ayrı ayrı hesaplamadım.
Ama 115 üzeri 6 nın altına inen yoktur herhalde.
Bence aracınız normal fiyat da iyi güle güle kullanın. Bakın yeni zamlarla sıfır araç kaç binlere çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsfirtina -- 11 Haziran 2016; 22:59:34 >
Ortalama tüketimin gözlemlenmesi ile ilgili araç parametreleri çok değişken olabileceğinden hatalar,anlık yanlış ölçümlemeler yapılabilir ve bu veriler bazen yanıltıcı olabilir.Normal olarak iki aracın tüketim karşılaştırmasını yaparken şartların bire bir eşit veya yakın olması gerekir,bu da mümkün olamayacağı için herkesin yakıt sarfiyatının farklı olması gayet normaldir.
Örneğin benim aracımın alındığı ilk günden beri ortalama tüketimi (araç hafızasındaki) 5.3lt/100 km iken araçta tek kişi(90kg) ve bagajda ve araç içinde hiç bir ekstra ağırlık olmadan Ankara-İzmir arasını 90-120/130/140 arası değişken hızlarda fakat 100 km ort hıza yakın bir süratte 4.3lt/100km ü görmüşlüğüm var.Bunun yanında şu an aracın ort yakıtı "kümülatif olarak" 5.6lt dır( şehir içi,şehir dışı,tek kişi,3 kişi,yüklü,yüksüz olarak karma) Fakat ortalama tüketim değerini yaklaşık 4-5 aydır sıfırlamadım,böyle olunca araç bilgisayar hafızasındaki ilk günden beri tüketilen ortalamaya yaklaşıyor,period uzun zaman ortalama değeri olduğundan,bu değeri aşağı da ,yukarı da çekmek güçleşiyor.Bu yüzden kimsenin emsal gösterdiği değere itibar etmeyin ve zamanla aracınızın ortalamasını öğrenin,yukarıda belirttiğim gibi,aldığınız yakıttan,sürüş tarzınızdan,kullandığınız irtifadan ve hava koşullarından,yük,ağırlık durumuna kadar her şey bu değeri etkiler.Aracınızı daha iyi tanımadan bunları söyleyebilmeniz için bence erken.
Diğer konu motor soğukken vuruntulu(sesli çalışır) rolantide RPM değeri(dakikadaki devir sayısı) 750 civarı ise ve takometre ibresi sürekli aşağı yukarı oynamıyorsa(stop edecek gibi oluyor dediğiniz için) bu durum normaldir,araç ısındıktan sonra rolantide tekler gibi oluyorsa ve çalışmasında istikrar yoksa bu durum anormaldir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @ashil
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @ashil
Titresim olayida sizin dediginiz gibi motor soguk ve rolantideyken oluyor. Onun haricinde bi sıkıntı yok.
Aracla ilgili izlenimlerimi ilerleyen gunlerde paylasicam ama ilk izlenimlerim oldukca rahat konforlu ve yol tutusu iyi bir arac. Daha once yaris i20 auris gibi araclarla beni tedirgin eden hizlarda girdigim virajlara hic bir tedirginlik hissetmeden donuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bence yaptığınız yorum için de çok erken,ileride de bizlerin bahsettiği sarfiyatlardan yüksek bir ortalama yakalarsanız o zaman üzerine tekrar konuşmak gerekir.
Bu arada bu araçta max gücün elde edildiği devir 2700-2900 Rpm civarıdır,vites geçişlerinizi bunu göz önünde bulundurarak yaparsanız da tasarruf elde edersiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @ashil
Bu konu hakkında yorum yapmak veya görüş bildirmek için gerçekten sürüş tekniklerini iyi bimek,aracı iyi tanımak ve gözlem yaparken tüm parametreleri de ortaya koymak gerekir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @pegasuson
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Freebirdx
C Maxler fena sayılmayacak bir Torka sahiplerdir, bu etkiyi vites geçiş aralıklarıyla optimum kullanmak dolayısıyla yakıt sarfiyatı için çok önemlidir,geçmiş tarihlerde bu konu üzerine yorumlar yapıldığını hatırlıyorum.Konu bence güzel bir noktaya gelmişken bu Tork-Beygir gücü kavram kargaşası ile ilgili bir şeyler söylemek ve farkı bilmeyenler olabileceğini düşünerek de bilgilendirmek isterim.
Belirttiğiniz gibi C Max TDCİ ler 115 HP ye 3600 devir/dk da ulaşır ama bu aracı yüksek devirde kullanmak,bu devirlerde vites geçirmek anlamına gelmez,bunun geldiği anlam bu araç 6.Viteste 3600 devirde max 180km hıza ulaşır demektir.
Max 270 NM torka ulaştığı değer ise 1750-2500 devir aralıklarıdır.Bu Teknik özelliklere dayanarak aşağıdaki genellemeleri yapabiliriz;
Tork moment ya da döndürme etkisi yani ivmelenmedir,beygir gücü ise birim zamanda yapılan iştir.Arasındaki fark ise Beygir gücü dediğimiz HP ; bir aracın ne kadar hız yapacağını belirler,bunun yanında lastiklere uygulanan Tork ise aracın ne kadar hızlı hareket edeceğini belirler.
Diğerinden yüksek bir torka ve diğerine göre daha küçük hacimli bir motora ve beygir gücüne sahip bir araç kalkışta her zaman avantajlıdır.Tork düştükçe vites değiştirme sıklığı her zaman artar
Sonuçta koltuğa yapıştıran,hissedilen kuvvet torktur.Beygir gücü de okuyup gördüğümüzdür.
Sonuç olarak vites değiştirirken 2500 devir üzerine çıkmanın aracı hızlandırmaya hiç bir katkısı olmaz ve aksine yakıtı arttırıp turbo ömrünü azaltır.Zaten fark edilebileceği gibi belli devirlerde ivmelenme bariz hissedilir ve bir noktadan sonra da bu kesilir ve gürültü başlar.Bildiğim kadarıyla Turbo 1800 devirden sonra Torka tam katkıda bulunuyor ve 2500 devirde max performansa ulaşıyor.
Dediğiniz gibi vitesi değiştirirken(2500 devir civarı) ayak debriyajdayken takometreye bakarsanız daha alt bir devre iner ve orada takılır kalır yani rolanti devrine doğru kesinlikle inmez ve bu noktadan sonra toparlanmaya yeniden başlar.İşte bu nokta o seyirdeki bir aracın kaldırabileciği en düşük devir civarıdır. Bu değer ortalama olarak Turbo ve yakıt pompasına zarar vermemek ve de yağ basıncını çok düşürmemek için 1500 devirlerin altında olmamalıdır..
Araç kullanırken bunlara dikkat edersek,her şey daha sağlıklı işler ve parçalar uzun ömürlü olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
1- 1.5 dizel otomatik aracın motorunun volvo olduğunu söylediler. Bu motor bu kasadaki araç için nasıldır. Yakıt tüketimi ortalama 4.8 dediler. Pek gerçekçi gelmedi. kullanıp fikri olan var mı?
2- aracın ses yalıtımı nasıl, dizel motor zaten gürültülü aynen içrede görmeyelim sesi?
3- bayi sadece beyaz araç var dedi. otokoçlara eylülden önce başka renk gelmeyecek dedi.diğer bayilerde farklı renkli araç var mıdır?
4- x paket ve navigasyon dahil 114,000 tl fiyat verdiler. sizce fiyat nasıl?
şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @ts61ts1967
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Ford Cmaxlarımızdaki 1.6 TDCI 115 beygir motor PSA grubun (Peugeot Citroën) motorudur :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Powershift versiyonunu kullanıyorum. 1.6 TDCI KULLANMIŞTIM. Ona göre daha canlı. Daha ekonomik. 200 km oldu daha. Eskisi 1. viteste klima açıkken zorlanırdı bununla performans bence gayet iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Yeni nesil tam otomatik klimaların çekişe hissedecek kadar etki edeceğini düşünmüyorum çünkü klima kompresörünün kademesi sürekli değişken ve ayarlanabilir niteliktedir.
Teknik olarak Kompresörde, piston stroklarının değiştirebilen eğik plakanın eğiklik açısı elektronik olarak değiştirilerek, kompresör tam kapasiteden boş moda kadar değişken yüklerde çalıştırılabiliyor.Böylece düşük kademede çalışan klima kompresörü daha az beygir gücü çekiyor ve aracın yakıt sarfiyatı daha az artıyor.
Yani otomatik klimalı yeni nesil bir aracınız varsa,Auto moduna da aldıysanız sadece ilk çalıştırmada çekişe ve yakıta biraz etkisi olabilir,bu da düşük hacimli ve torklu motorlarda daha çok hissedilir.Açıkçası ben şimdiye kadar klimanın çekişi etkilediğinin farkına pek varmadım,hatta tam gaz 180km hızda ve düz yolda klimayı kapattığımda hızda ve çekişte bir artış gözlemlemedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Öncelikle hayırlı olsun ben klima konusunda da demek istediğinizi anladım.
Birkaç sorum daha var onları da özelden yazıyorum.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle