Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11578
Cevap
1035582
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (35. sayfa)
A
15 yıl
Onbaşı

Herkese selam, yeni araçlarınız hayırlı olsun, hepinize kazasız belasız yolculuklar dilerim. 30 kasımda ben de grand c-max txp 1,6 TDCI aldım. Şu ana kadar yaklaşık 750 km yaptım ve araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Daha önceden de 2005 model c-max Ghia 1,6 tdci araç kullanıp son derece memnun kaldığımdan hiç tereddütsüz bu araca geçiş yaptım. Bazı deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle aracın yol tutuşu mükemmel, vites geçişleri oldukça yumuşak ve başarılı. Aracın TXP paketlisinin boş ağırlığı 1660 kg, ancak kesinlikle bir hantallık hissi vermiyor, 5. viteste dahi gaza bastığınızda araç gaz yiyor ve atılıyor. 115 beygiri ve yüksek tork gücünü keyifle hissediyorsunuz. Bazı arkadaşlar dizel araç için yakıt sarfiyatının biraz fazla olduğundan serzenişte bulunmuş, şu an benim ortalamam 7,4 lt. Katettiğim 750 km.nin yaklaşık 500 km.si şehir içi, geri kalan şehir dışı. Her ne kadar bulunduğum yer itibariyle havalar çok soğuk değilse de yine de kış şartlarında yeni bir araç için bu miktar bana normal geliyor. Sesli kumanda sistemi oldukça zevkli, müzik sistemine ve klimaya kumanda edebiliyorsunuz, sesli komutlar için önceden belirlenmiş kalıplar var, bu kalıpların dışında ses komutunu algılamıyor, komutların ne olduğu konusunda ise "yardım" komutunu seslenince önceden belirli kalıpları sesli olarak öğrenebiliyorsunuz. Yalnız ses tonunuzun net ve anlaşılır olması lazım, bazen komutları yanlış algılayabiliyor, ben en fazla zorluğu telefon dizini oluştururken yaşadım. Özellikle sesli komutla aramak istediğiniz kişinin ismini söyleyerek arama yapmak için önceden telefon numarasını girmenizi istiyor, 5 diyorsunuz 1 anlıyor, 3 diyorsunuz 5 anlıyor gibi, ya da radyo frekansını girerken sizin söylediğinizi değil de anladığı şekilde bir frekans buluyor. Ama sanırım bu zamanla ses deneyimi kazanarak çözülebilecek bir mesele.
Aracın ses yalıtımı eski c-max'lere göre çok daha güzel olmuş, kabin içerisine oldukça az ses alıyor. Eski kasa c-max'lerde birçok araçta özellikle emniyet kemerlerinden çok ses geldiğine dair ortak şikayetler vardı, bu sorun çözülmüş, kabinde kullanılan malzemeler oldukça kaliteli ve şu ana kadar ses yapan hiçbir parça olmadı.
Klima önceki araçlara göre çok daha kullanışlı (yeri hariç), ısıtma süresi eskiye oranla oldukça kısalmış, dizel bir araca göre gayet başarılı. Süspansiyon sistemi de keyif verici. Kalite ve kullanış keyfi yönünden kesinlikle dört dörtlük bir araç.
Bunların yanında keşke bunları da daha iyi yapsalardı diyebileceğim bir kaç husus var, onları da paylaşmak isterim. Öncelikle sony müzik sistemi ve kullanım kılavuzu konusunda yaşanan sıkıntı gerçekten Ford'a yakışmadı. Araç daha ülkeye girmeden internet üzerinden birçok siteden bilgi toplamıştım. En sevindiğim haber de Sony ile Fordun artık ayrılmaz ikili olduğu ve Paris oto fuarında tanıtılan, nihayetinde ülkemize de girecek olan yeni c-max ailesinin de sony müzik sistemli olduğuna dair haberdi. Ancak aracı almaya gittiğimde üzerinde sony müzik sistemi olmadığını görünce tam bir hayal kırıklığı yaşadım ve bana ülkemize giren grand c-max'lerde bu sistemin olmadığı söylendi. Ancak bu forumda ve başka forumlarda da öğrendiğim kadarıyla bazı araçlarda varmış, hatta bir forumda sony müzik sistemli 15 veya 17 adet aracın ülkemize giriş yaptığı söyleniyordu. Nitekim Fordun internet sitesinde model olarak gösterilen araçların üzerinde de yine sony müzik sistemine ait görüntü var. Ancak bayilerde bulunan el broşürlerinde ise şu an aracın üzerinde bulunan ne olduğunu anlayamadığım (muhtemelen ford audio sistem) bir müzik sisteminin resimleri var. Daha önceki c-max aracımda sony vardı, bu yüzden yeni sistem ile rahatlıkla kıyas yapabiliyorum ve araç üzerindeki sistemin hem ses kalitesi yönünden hem de kullanım kolaylığı yönünden sony müzik sisteminin yanına bile yaklaşamayacağını üzülerek söylemek isterim. Bu konu gerçekten çok can sıkıcı ve bugüne kadar bu konu ile ilgili sorulan sorulara ford tarafından hiç de tatminkar cevap verilmedi. Aynı can sıkıcılığa sahip diğer bir konu da kullanım kılavuzu. 30 Kasımda aldığım aracım kullanım kılavuzu geçen hafta elime geçti, büyük bir zevkle incelemeye başladığımda ise yine hayal kırıklığı yaşadım. Eski aracıma ait kullanım kılavuzu çok daha doyurucu ve kullanışlı iken, yeni kullanım kılavuzlarının çok aceleye getirildiği her halinden belli oluyor. Burada bir arkadaşın dediği gibi ülkemize giren araçlarda bulunmayan bir çok sistemle ilgili bilgi verilirken bu konuda açıklayıcı bir bilgiye rastlamadım. Yani anlatılan bir donanımın ya da sistemin hangi modellerde bulunduğu konusunda açıklayıcı bir bilgi çok az, bazen belirtilirken bazen de es geçilmiş, mesela anahtarsız giriş diye bir sistemden bahsediliyor ve aracın pasif anahtar kullanılara kilitlenebileceği ya da açılabilieceği anlatılıyor, bunun için ön kapı kolu kilit algılayıcılarına dokunmanız gerektiği belirtiliyor ve şekilli olarak kilit algılayıcısını gsöteriyor, ancak benim aracımda böyle bir kilit algılayıcısı yok ve hangi modelde olduğu da kılavuzda belirtilmiyor. Ana kullanım kılavuzu yanında gelen müzik sistemine ilişkin kullanım kılavuzunda da tamamen sony müzik sistemine ilişkin modeller anlatılıyor. (Gerçi ana kullanım kılavuzunun içerisinde sony ile birlikte halihazır araç üzerinde bulunan müzik sistemi de anlatılıyor.) Bu iki husus gerçekten çok can sıkıcıydı.
Araçla ilgili ise bana sanki 1. vitesin performansı düşük gibi geldi. Diğer viteslerde herhangi bir sıkıntı yokken 1. vites tat vermiyor. Torpido gözü eskiye oranla daha kullanışsız, yine saklama gözleri ile orta konsol içi eskiye oranla bana kullanışsız geldi. Araç 1, 3 ve 5. viteste takılı iken klimayı elle kumanda etmek oldukça zor ve sürüş dikkatini dağıtacak vaziyette, bu yüzden sesli kumandayı tavsiye ederim. Bir de arka koltuklar kapalı iken yani bagaj olarak kullanmak istediğinizde bagaj kapasitesinden ve kullanımından memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Bu hususlar dışında araçla ilgili eleştirebileceğim başka hiçbir husus yok.
Bir arkadaş daha önce sormuştu, hız kontrolü ile hız limitinin kullanımı konusunda, ben ikisini de kullandım, hız kontrolü yani cruise control sistemini devreye alabilmek için direksiyonun sol tarafında bulunan kumanda setinde set+ ve set- ibarelerinin ortasındaki altında on/off yazılı bulunan yere bastıktan sonra set+ veya set- butonlarına basmak gerekiyor, aynı şekilde hız limiti ayarlamak için de aynı sette bulunan LIM on/off yazılı düğmeye basıp istenen hız limitini set+ veya set- butonlarına basmak gerekiyor.
Şimdilik söylemek istediklerim bunlar, Aracın aşağı yukarı bütün özelliklerini denedim, araçla ilgili başka hususlarda sormak isteyenler olursa seve seve yardımcı olmak isterim. Yukarda belirttiğim bir iki eksiklik dışında araçtan oldukça memnunum, umarım herkes araçlarını kazasız belasız sağlıklı ve mutlu günlerde kullanır. Sağlıcakla kalın.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
15 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar forumda bi kaç kere şu çift kilitlemeden bahsedilmiş.Benim aracımda mı yok ya da ben mi beceremiyorum bu işi anlamadım.Aracıım titanium c max (x paket değil).Acaba x paketlerde mi var sadece bu çift kiltleme ve pasif alarm.Kullanan ve deneyen arkadaslar bi yardımcı olurlarsa çok makbule geçer.Hepinize saygılar:))



B
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mutlux

06 Aralıktan beri 2011 Compact C-Max Titanium X paket kullanmaktayım.Aracım şimdi 2500 km de.Sadece şehir içinde 5 km git stop et şekilde kullanınca araç 225 kr sadece uzun yolda ve 90 km ile gidince 155 kr yaktı. 600 km den itibaren aracım motor arızası uyarısı veriyor ama bunu sadece geceleri ısı -1,-2 gibi olunca verdi. 29 Aralıkta Ankara Tan otoda ilk yazılım güncelleştirmesini ben yaptırdım.Servisteki elemanlar her ne kadar olayı ilk defa yapsalarda aracımda şu anda hiçbir sorun yok (Maşallah diyelim) o uyarı artık gelmiyor. Aynı gün aracıma 4 adet kışlık lastikte aldım.Seçimim Goodyear Ultragrip Performans 2 serisinden 205/50 R17 oldu.Toplam balans dahil 1050 TL verdim(ANKARA da).


Sayın mutlux, aracınızın rengi nedir * Aracınız hayırlı uğurlu olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 8 Ocak 2011; 18:43:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Bu arada, kullanım klavuzu ile ilgili olarak şöyle bir link buldum.

http://www.fordmanuals.org/page-698.html

Genelde yeni c-max ile ilgili sayfalar var, ama bazıları da eskisinden veya eksik. Yine de fikir vermesi açısından faydalı olduğuna inanıyorum.


Sayın cfiliz, aracınızın model renk ve motor özelliklerini paylaşırsanız sizide listede görürüz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 8 Ocak 2011; 18:43:22 >

B
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AltarOrkun

Herkese selam, yeni araçlarınız hayırlı olsun, hepinize kazasız belasız yolculuklar dilerim. 30 kasımda ben de grand c-max txp 1,6 TDCI aldım. Şu ana kadar yaklaşık 750 km yaptım ve araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Daha önceden de 2005 model c-max Ghia 1,6 tdci araç kullanıp son derece memnun kaldığımdan hiç tereddütsüz bu araca geçiş yaptım. Bazı deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle aracın yol tutuşu mükemmel, vites geçişleri oldukça yumuşak ve başarılı. Aracın TXP paketlisinin boş ağırlığı 1660 kg, ancak kesinlikle bir hantallık hissi vermiyor, 5. viteste dahi gaza bastığınızda araç gaz yiyor ve atılıyor. 115 beygiri ve yüksek tork gücünü keyifle hissediyorsunuz. Bazı arkadaşlar dizel araç için yakıt sarfiyatının biraz fazla olduğundan serzenişte bulunmuş, şu an benim ortalamam 7,4 lt. Katettiğim 750 km.nin yaklaşık 500 km.si şehir içi, geri kalan şehir dışı. Her ne kadar bulunduğum yer itibariyle havalar çok soğuk değilse de yine de kış şartlarında yeni bir araç için bu miktar bana normal geliyor. Sesli kumanda sistemi oldukça zevkli, müzik sistemine ve klimaya kumanda edebiliyorsunuz, sesli komutlar için önceden belirlenmiş kalıplar var, bu kalıpların dışında ses komutunu algılamıyor, komutların ne olduğu konusunda ise "yardım" komutunu seslenince önceden belirli kalıpları sesli olarak öğrenebiliyorsunuz. Yalnız ses tonunuzun net ve anlaşılır olması lazım, bazen komutları yanlış algılayabiliyor, ben en fazla zorluğu telefon dizini oluştururken yaşadım. Özellikle sesli komutla aramak istediğiniz kişinin ismini söyleyerek arama yapmak için önceden telefon numarasını girmenizi istiyor, 5 diyorsunuz 1 anlıyor, 3 diyorsunuz 5 anlıyor gibi, ya da radyo frekansını girerken sizin söylediğinizi değil de anladığı şekilde bir frekans buluyor. Ama sanırım bu zamanla ses deneyimi kazanarak çözülebilecek bir mesele.
Aracın ses yalıtımı eski c-max'lere göre çok daha güzel olmuş, kabin içerisine oldukça az ses alıyor. Eski kasa c-max'lerde birçok araçta özellikle emniyet kemerlerinden çok ses geldiğine dair ortak şikayetler vardı, bu sorun çözülmüş, kabinde kullanılan malzemeler oldukça kaliteli ve şu ana kadar ses yapan hiçbir parça olmadı.
Klima önceki araçlara göre çok daha kullanışlı (yeri hariç), ısıtma süresi eskiye oranla oldukça kısalmış, dizel bir araca göre gayet başarılı. Süspansiyon sistemi de keyif verici. Kalite ve kullanış keyfi yönünden kesinlikle dört dörtlük bir araç.
Bunların yanında keşke bunları da daha iyi yapsalardı diyebileceğim bir kaç husus var, onları da paylaşmak isterim. Öncelikle sony müzik sistemi ve kullanım kılavuzu konusunda yaşanan sıkıntı gerçekten Ford'a yakışmadı. Araç daha ülkeye girmeden internet üzerinden birçok siteden bilgi toplamıştım. En sevindiğim haber de Sony ile Fordun artık ayrılmaz ikili olduğu ve Paris oto fuarında tanıtılan, nihayetinde ülkemize de girecek olan yeni c-max ailesinin de sony müzik sistemli olduğuna dair haberdi. Ancak aracı almaya gittiğimde üzerinde sony müzik sistemi olmadığını görünce tam bir hayal kırıklığı yaşadım ve bana ülkemize giren grand c-max'lerde bu sistemin olmadığı söylendi. Ancak bu forumda ve başka forumlarda da öğrendiğim kadarıyla bazı araçlarda varmış, hatta bir forumda sony müzik sistemli 15 veya 17 adet aracın ülkemize giriş yaptığı söyleniyordu. Nitekim Fordun internet sitesinde model olarak gösterilen araçların üzerinde de yine sony müzik sistemine ait görüntü var. Ancak bayilerde bulunan el broşürlerinde ise şu an aracın üzerinde bulunan ne olduğunu anlayamadığım (muhtemelen ford audio sistem) bir müzik sisteminin resimleri var. Daha önceki c-max aracımda sony vardı, bu yüzden yeni sistem ile rahatlıkla kıyas yapabiliyorum ve araç üzerindeki sistemin hem ses kalitesi yönünden hem de kullanım kolaylığı yönünden sony müzik sisteminin yanına bile yaklaşamayacağını üzülerek söylemek isterim. Bu konu gerçekten çok can sıkıcı ve bugüne kadar bu konu ile ilgili sorulan sorulara ford tarafından hiç de tatminkar cevap verilmedi. Aynı can sıkıcılığa sahip diğer bir konu da kullanım kılavuzu. 30 Kasımda aldığım aracım kullanım kılavuzu geçen hafta elime geçti, büyük bir zevkle incelemeye başladığımda ise yine hayal kırıklığı yaşadım. Eski aracıma ait kullanım kılavuzu çok daha doyurucu ve kullanışlı iken, yeni kullanım kılavuzlarının çok aceleye getirildiği her halinden belli oluyor. Burada bir arkadaşın dediği gibi ülkemize giren araçlarda bulunmayan bir çok sistemle ilgili bilgi verilirken bu konuda açıklayıcı bir bilgiye rastlamadım. Yani anlatılan bir donanımın ya da sistemin hangi modellerde bulunduğu konusunda açıklayıcı bir bilgi çok az, bazen belirtilirken bazen de es geçilmiş, mesela anahtarsız giriş diye bir sistemden bahsediliyor ve aracın pasif anahtar kullanılara kilitlenebileceği ya da açılabilieceği anlatılıyor, bunun için ön kapı kolu kilit algılayıcılarına dokunmanız gerektiği belirtiliyor ve şekilli olarak kilit algılayıcısını gsöteriyor, ancak benim aracımda böyle bir kilit algılayıcısı yok ve hangi modelde olduğu da kılavuzda belirtilmiyor. Ana kullanım kılavuzu yanında gelen müzik sistemine ilişkin kullanım kılavuzunda da tamamen sony müzik sistemine ilişkin modeller anlatılıyor. (Gerçi ana kullanım kılavuzunun içerisinde sony ile birlikte halihazır araç üzerinde bulunan müzik sistemi de anlatılıyor.) Bu iki husus gerçekten çok can sıkıcıydı.
Araçla ilgili ise bana sanki 1. vitesin performansı düşük gibi geldi. Diğer viteslerde herhangi bir sıkıntı yokken 1. vites tat vermiyor. Torpido gözü eskiye oranla daha kullanışsız, yine saklama gözleri ile orta konsol içi eskiye oranla bana kullanışsız geldi. Araç 1, 3 ve 5. viteste takılı iken klimayı elle kumanda etmek oldukça zor ve sürüş dikkatini dağıtacak vaziyette, bu yüzden sesli kumandayı tavsiye ederim. Bir de arka koltuklar kapalı iken yani bagaj olarak kullanmak istediğinizde bagaj kapasitesinden ve kullanımından memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Bu hususlar dışında araçla ilgili eleştirebileceğim başka hiçbir husus yok.
Bir arkadaş daha önce sormuştu, hız kontrolü ile hız limitinin kullanımı konusunda, ben ikisini de kullandım, hız kontrolü yani cruise control sistemini devreye alabilmek için direksiyonun sol tarafında bulunan kumanda setinde set+ ve set- ibarelerinin ortasındaki altında on/off yazılı bulunan yere bastıktan sonra set+ veya set- butonlarına basmak gerekiyor, aynı şekilde hız limiti ayarlamak için de aynı sette bulunan LIM on/off yazılı düğmeye basıp istenen hız limitini set+ veya set- butonlarına basmak gerekiyor.

Şimdilik söylemek istediklerim bunlar, Aracın aşağı yukarı bütün özelliklerini denedim, araçla ilgili başka hususlarda sormak isteyenler olursa seve seve yardımcı olmak isterim. Yukarda belirttiğim bir iki eksiklik dışında araçtan oldukça memnunum, umarım herkes araçlarını kazasız belasız sağlıklı ve mutlu günlerde kullanır. Sağlıcakla kalın.


Aracınız hayırlı uğurlu olsun kaç liraya aldınız ? Forumdaki 4. grand c-max siz aldınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 8 Ocak 2011; 18:42:43 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
15 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkürler . Ama sanırım forum da benden başka 180 ps Ecoboost Benzinli alan yok. Yakıt tüketimiyle alakalı herhangi bir kullanıcı bilgisi yok. Bende aracımı 10 gün sonra teslim alcam gelince burada paylaşırım bilgileri.



A
15 yıl
Onbaşı

Sayın Belen teşekkür ederim. 59.500 TL'ye aldım


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen

bir kişi sahi****n.com da,garand c-max x paket satışa koymuş 70.000 tl.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Teğmen

Arkadaşlar yeni araç alanlara hayırlı olsun. Bu arada Çetaş'ta sony için 750 tl farkı Deniz bey benden de istedi. Eğer Çetaş size böyle bir şey istemiyoruz diye bilgi verdiyse size yalan söylemişler ellerinde sony araç olmadığı için. Ellerinde sonyli olsaydı sizden 750tl yi isterlerdi. Forumda benim araçla ilgili bir şikayetim olmamıştı. Ama 2 haftadır bir dizi problem yaşıyorum. Bir sabah kalktığımda aracımın bagajını açık buldum. Acaba giderken kapatmayı unuttum mu diye düşündüm, ama akşam araçtan 3 kişi indik. Ve sabah benden önce evden 2 kişi işe gitti ve aracın yanından geçtiler farketmemeleri imkansız. Bu beni ciddi anlamda ürküttü. Araç bilgisayarından 2 ayrı zamanda 2 ikaz aldım. Biri direksiyon arızası servise götürün. 2.si immobilizer arızası servise götürün. Pek bunları ciddiye almadım. Yazılım güncelledikten sonra düzelir diye düşünüyorum. Ve son problem gecikmeli sönen far olayı; aktifti bende. Araç durduktan 20 sn sonra ön ve arka ışıkları sönüyordu. Evde camdan bakınca arka sol ışığın sönmediğini farkettim. Arabaya gidip çalıştırıp tekrar kapattım problem devam etti. Bende gecikmeli sönme özelliğini iptal ettim. Şu anda kullanamıyorum. Sol arka ışığın yanında bagaj açma kapatma düğmesi var acaba elektriksel bir problem mi var o bölgede.1 aylık bir arabada çok erken bu tür problemler .Herhalde bunlar garanti kapsamındadır. Forddan zarf geldi geçen gün. Araç ve satıcı hakkında anket soruları var. Bu zarfı doldurup şikayetlerimi yazacağım. Bakalım nasıl dönüş olacak. Alisami1905 arkadaşım resimleri ve plakası ile aracını forumda paylaşmışken onun ve diğer arkadaşların yaptığı şikayetleri art niyetli diye tabir etmek bence arkadaşlarımıza haksızlık. Burası araçlarımızın sadece olumlu yönlerini değil her yönünü paylaşıp birbirimize destek olacağımız bir yer. Ben bu forumdaki şimdiye kadar katılan herkesin samimiyetine inanıyorum. Dün otobanda 150 yaptım ve araçta hiç kimse hissetmedi. Ve beni hiç zorlamadı araç ağırlığı ve özellikleri ile iyi bir yol tutuşa sahip. 2200 kmdeyim ve yavaş yavaş zorlamayı arttıracağım aracı. Şu anda karma ortalamam 6,2.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 8 Ocak 2011; 23:13:24 >

A
15 yıl
Binbaşı

B
15 yıl
Yüzbaşı

Aracıma geçen hafta yazılım güncellemesi yaptırmıştım. Bu gece sıcaklık -4 e düştü. ama araç motor arızası ikazı vermedi. Demekki yazılım işe yaramış. Yazılım güncelleme yaptıranlara duyurulur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 9 Ocak 2011; 9:26:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Er

Grand cmax gece grisi aracımızı şubat ayında bir aksilik olmaz ise bekliyoruz. Alan arkadaşların yorumlarını takip ediyorum. Görüntü ve fotoğraf da paylaşırsanız memnun olurum.Ford ,sony ses sistemi dışında da bizi kandırdı mı bizzat kullanandan öğrenmek isterim.
Muhabbetiniz bol olsun...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yüzbaşı

sonunda aracımı bugün teslim aldım yarın ilk işim boya koruma ve kaput filmi yaptırmak olacak araç focustan sonra gayet sessiz geldi açıkca sony müzik sistemini aramadım benim için tatmin edici bas fazla olunca arka kapılardan cızırtılar geliyor şimdilik kullanayım sonra bir baktırırm olmazsa bir önceki aracım focusta debriyaz sonda kavrıyordu c max te en altta kavrıyor herkeste bu şekildemi acaba birde şu yokuş kalkış sistemi açıkcası hoşuma gitmedi alışırım diye düşünüyorum eger alışamazsam kullanmayı düşünmüyorum, yeni yazılım atıldı ancak kullanma kılavuzu tan otoya henüz gelmemiş şu an için yazacaklarım bukadar resimleride yarın akşama eklerim artık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: sgurol

quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

Sayın sgrol, Motor ikazı alan iki arkadaşı (hzdd ve alisami bey ) bizzat ben yakınen tanıyorum. Zaten ford bu konuda bir güncelleştirme yaparak yeni yazılımı ilk satılan araçlara servisler vasıtasıyla benim aracım dahil yükledi. Sanırım aklın yolu bir henüz teslim etmediği yada yakında teslim edilen araçlarada yeni yazılımı update ederek teslim ediyordur. Yağ yakma konusunda yazan arkadaşta (hzdd) benim tavsiyemle ilk defa c-max alan yakın bir arkadaşımdı ve 1000 km de aracını geri teslim etti. Aracın geri teslim yeri ankara tan oto değil ankara otokoç'tur. Ama bu olay belki türkiyede 2-3 kişinin başına gelmiştir. Genele yayılmamalı. Ben forumdaki ilk grand c-max sahibi olarak aracımdan çok memnunum. Sorunları yazan arkadaşların hepsini lütfen sizin tanımladığınız kategoriye almayalım. Varsa bir tespitiniz direk olarak forum kodunu yazarak bizimle paylaşın. Ama oluşan sorunları burada paylaşmazsak forum zaten amacına ulaşmaz.

Konuyu uzatmak istemiyorum ama forumda sorunlar ve bilgilendirmelerle ilgili bir bilgi kirliliği olduğu kesin..Yağ yakma sorunu ile geri alınan araçla ilgili olarak bir arkadaş aracını Tan otodan aldığını ve orada görevli yakın bir arkadaşına araçla ilgili sorun varmı? diye sorduğunu...sorun olmadığını öğrendiğini,..olsa kesin kendisine söyleyeceğini yazdı...Bunu okuyan bizler de o geri alındığı söylenen araç için şüpheye düştük. Başka bir yazıda ise bir kişi araç için....fiyat aldığını yazdı, bu fiyatı duyan birçok kişi hangi bayii hangi satış elemanı vs. diye sorunca bu sefer de pardon! dedi:) Yine Sony müzik sistemi için İzmir (Çetaş dı sanırım) adres gösterildi ve 750 TL fark ile Sony'li araca sahip olunabileceği bilgisi aktarıldı. Ben de aracı satın aldığım bayiye ve daha sonra İzmir Çetaş'a sordum. böyle brşeyin olmadığını...ilk önceleri Türkiye'ye Sony'li birkaç aracın geldiğini ve alanların şansına olduğunu ancak 750 TL fark ile Sony Radyo/CD çalar almak diye birşeyin söz konusu olmadığını söylediler..Bunun gibi doğruluğuna emin olamadığımız bir sürü şey yazılıp üzerine tartışma yapılabiliyor. Ancak herşeye rağmen burada sorunlarımızı paylaşmanın, sorularımıza cevap aramanın, teknik olsun ticari olsun araçla ilgili bildiklerimizi DOĞRU bir şekilde paylaşmanın hepimizin yararına olduğuna ben de inanıyorum ve bu imkanı sağladığı için DONANIM HABER FORUM yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Foruma Uzun zamandır bakamıyordum sayın sgurolun mesajında "pardon" diyen benim sanırım umarım bu yazımdan sonra kendisi de pardon deme nezaketini gösterir;
1-ben yanlıs ortaya ciktiktan sonra bayi adını verdim zahmet edip bulmanız icin mesajımdan alıntı yapmıyorum
2-makul fiyatlı arac buldum demis olmam bu aracları nasıl manupule ediyor ve karalıyor anlamıs degilim
3-bir mondeo kullanıcısı olarak cmax sınıfı arac kullanmadıgım icin emin olamadıgımı belirtmekle kotu bir elestiri yaptıgımı dusunmuyorum
4-forumda arıza ile ilgili sıkıntılar ilk paylasildiginda yeni tum araclarda bunun olabilecegini soyleyip herkesin aracindan keyif almasini tavsiye ettim bu mesajimi da zahmet edip bulmaniz icin alinti yapmiyorum.
5-motorlu arac satislarinin rekor kirdigi bir yilda tum markalar sira yazarken, satis temsilcilerinin yetisemedigi musterilerini bir kenara birakip farkli isimlerle karalama yapmasi ihtimali de bana pek mantıkli gelmiyor(dikkat ederseniz bana mantıklı gelmiyor siz uydurmuyorsunuz)

Ozetle fikir,tecrube ve bilgi paylasildikca kiymetlenir ancak ortaya atilan hosunuza gitmeyen fikir ya da bilgiye komplo teorileri uretip insanlari rencide ederseniz ya bu forumda kimse kalmaz kendiniz yazar kendiniz okursunuz ya da kimse sizi ciddiye almaz yine kendiniz yazar kendiniz okursunuz

Haddimi astıgım bir nokta varsa "pardon"


Telefondan yazdigim icin son anda fark ettim turkce olmayan karakterler icin kusura bakmayin...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

Aracıma geçen hafta yazılım güncellemesi yaptırmıştım. Bu gece sıcaklık -4 e düştü. ama araç motor arızası ikazı vermedi. Demekki yazlım işe yaramış. Yazılım güncelleme yaptıranlara duyurulur.

bende yaptırdığımdan beri hiç arıza uyarısı wermedi..
bu arada sn d.ş.izmir..problemlerinizi okudum.gecikmeden servise gidin bence.ufak tefek gibi görünüyor ama gene de mide bulandırır..bir an önce halledilir inş


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
15 yıl
Onbaşı

Ford C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, Euro NCAP tarafından belirlenen yeni çarpışma kriterleri doğrultusunda teste tabi tutulan ilk Ford binek otomobilleri olmuşlar...

Olası kazalarda,özellikle boyun korumasında gelmiş geçmiş en yüksek puana ulaşarak hem yetişkin yolcu hem de çocuk yolcu güvenliği kategorisinde çok iyi sonuçlar elde etmişler..

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız..

http://www.autoclub.com.tr/otomagazindetay/1828-Yeni_Ford_CMAX.aspx

Sevgi ve saygılarımla..



B
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: e.ercu


quote:

Orijinalden alıntı: ebru9889

yılbaşı sonrası araçlara zam gelmiş 56,500tl fiyat verdi (liste fiyatı 59,460 tl olmuş )bayiler ve hale ellirende araç yok... yılbaşı öncesi cmax titanyum x paketi alanlar şanslı.

ankara tan otoda c max ve grand c max var ilgilenenlere


Cumartesi Tan otoya geri vites kamerası montajı için uğradım randevu aldım. Showroom da hiç yeni c-max yada grand c-max yoktu. Sanırım araçlar yok satıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 9 Ocak 2011; 15:46:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yüzbaşı

Ben sa....n.com da satıştaki 70.000 lik grand c-max'i aracı göremedim, bir kişi o bölüme yanlışlıkla eski c-max koymuş. Ama grand tdci ve ecoboost için 2 ayrı sekme açıkmış. Grand için satış ilanı verecek olan varsa ilan platformu sa.....n.com da hazır. Ama Şu an full liste fiyatı zaten 65.000 nasıl 70.000 olur. Fantazi ilan herhalde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 9 Ocak 2011; 9:11:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: e.ercu

sonunda aracımı bugün teslim aldım yarın ilk işim boya koruma ve kaput filmi yaptırmak olacak araç focustan sonra gayet sessiz geldi açıkca sony müzik sistemini aramadım benim için tatmin edici bas fazla olunca arka kapılardan cızırtılar geliyor şimdilik kullanayım sonra bir baktırırm olmazsa bir önceki aracım focusta debriyaz sonda kavrıyordu c max te en altta kavrıyor herkeste bu şekildemi acaba birde şu yokuş kalkış sistemi açıkcası hoşuma gitmedi alışırım diye düşünüyorum eger alışamazsam kullanmayı düşünmüyorum, yeni yazılım atıldı ancak kullanma kılavuzu tan otoya henüz gelmemiş şu an için yazacaklarım bukadar resimleride yarın akşama eklerim artık


Benim boya koruma ve kaput filmi konusundaki izlenim ve yazımı okuyun. Ben boya koruma ses yalıtımı komple ön kapılara kadar film koltuk koruma ve motor korumayı bir ford servisinde çok iyi bir fiyata yaptırdım. Siz ne fiyat aldınız bilemiyorum ama araştırmadan yaptırmayın Selamlar


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

Ben sa....n.com da satıştaki 70.000 lik grand c-max'i aracı göremedim, bir kişi o bölüme yanlışlıkla eski c-max koymuş. Ama grand tdci ve ecoboost için 2 ayrı sekme açıkmış. Grand için satış ilanı verecek olan varsa ilan platformu sa.....n.com da hazır. Ama Şu an full liste fiyatı zaten 65.000 nasıl 70.000 olur. Fantazi ilan herhalde.

şimdi baktım kaldırılmış,dün vardı, ya tutarsa taktiği sanırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aganta7 -- 9 Ocak 2011; 11:46:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.