Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1100
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni başlayanlar için fitness programı
E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

5 Günlük Split Antrenman Programı Nasıl Uygulanır?

Split egzersiz programı, vücut geliştirme sporuyla ciddi bir şekilde uğraşanlar için idealdir. Kas yapma amacındaysanız bu antrenman, kaslarınızı şekillendirmenin en iyi yollarından biridir. Kas grubu başına daha yüksek hacimle çalışırsınız ve..

Merhaba ben 1 aydır spora gidiyorum ve program konusunda gerçekten kafam karışık internette milyonlarca farklı bilgi var ve neyi uygulacağım bilmiyorum ama şöyle bir program buldum az çok bilgili bir abim seni şimdilik götürür seni dedi ben de bi buraya atayım dedim bi bakabilir misiniz ?



A
3 yıl
Er

yeni başlayanlar için 5 günlük split program tamamen saçmalık, hiç bir fayda görmezsin. İlk 6 ay full body yap kesinlikle, sonra devamında bro split ya da push-pull-legs sistemi düşünebilirsin ya da full body devam edersin. 5 gün split program porfesyonel sporcular uygular ama onlar bile faydalarını tartışıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

anladım teşekkürler bir de full body program olarak 3x5, 5x5 gibi programları tavsiye eder misiniz ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Avanguardia
L
3 yıl
Teğmen

3x5 gibi programlar powerlifting odaklı programlar. Dolayısıyla ağır çalışılıyor, yeni başladıysan hareket formlarını öğrenmeden ağıt çalışmak sakatlığa sebebiyet verebilir. 3x12 gibi programlar ile başlamak daha mantıklı bana kalırsa. Hazır bir program bulabilirsin internette çok var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ErenUlger02
A
3 yıl
Yarbay

Bu spor'a başlayan herkesin ilk seferde malesef kafa karışıklığı çok oluyor internetten ne görse uygulamaya çalışıyor ve hatalar yapıyor normal bir antreman programı ile başla hiç fark etmez yani sana ne ile başlatırlarsa başlatsınlar ilk 3 ay gelişeceksin fazla kafa karışıklığına girme fazla bilgi ile kafanı karıştırma herşeyi deneyerek göreceksin zaten vücudunun verdiği tepkilere göre şekillenecek herşey



C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ErenUlger02

anladım teşekkürler bir de full body program olarak 3x5, 5x5 gibi programları tavsiye eder misiniz ?
İlk etapta genel bir spor kültürü oluşup çalışma nedir, nefes nasıl alınığ verilir, kas dengesizlikleri, titremeler, doğru formları öğrenme vs. bunlar 3-5 ay sürer.

Deadlift- Squat gibi tümleşik hareketler kesinlikle yapılmalı , 5x5 o yüzden bence herkesin altyapı için yapması gereken program ama temelden bununla başlamak pek doğru olmayabilir.

Spor salonunda standart fullbody programlar gösterilir, her bölge 2 hareket vs. o şekilde çalışmaya başlamak daha verimli olacaktır. (Zaten ilerleyen süreçte bahsettiğin öbürleride bunların üzerine inşa ediliyor)



M
3 yıl
Binbaşı

Kardeşim kimsenin yorumunu dinleme hatta benimkini bile dahil.

Vücudunu dinle ve ona göre çalış, şöyle ki bir antreman stratejisinde sabit kalma evet ilk başladığında fullbody olarak çalış ama belli bi süre sonra değiştir sonra tekrar değiştir.Vücudunu ne kadar şaşırtırsan o kadar fayda gözlemlersin.



P
3 yıl
Er

yeni başlayan biri için çok fazla bu program full body antreman yapmalısın bence



E
3 yıl
Er
Konu Sahibi

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için ama ne yazık ki salonlar yine açılmadı ve 1 hazirana kadar biraz daha bekleyeceğiz maalesef



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.