Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
937
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni alınan tek parça harddiski istenilen miktarlarda bölme
L
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar win 8 lisanslı yeni bir laptop aldım. Harddiski 500 gb tek parça. İnternetten format atmadan bölme konularını araştırıp bölmeye calıştım ancak istediğim oranlarda ikiye bölemedim.Win 8'in kurulu olduğu alanı 100 gb bırakıp diğer bölümüde 350 gb gibi ayırmak istedim ancak enfazla 225 gb olarak ikiye bölebildim.Acaba bahsettiğim şekilde c 100gb, ikinci kısmı da kalan miktar olarak nasıl bölebilirim ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...



L
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yok mu yardım eden arkadaşlar ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Q
9 yıl
Çavuş

hocam maksimum işletim sistemine 110 gb bırakabilirsiniz.Bilgisayarım-disk yönetiminden c diskinde sağ tuş diski küçült yapmanız gerekiyor.

http://i.hizliresim.com/PpQ5Dv.png

Buradan inceleyebilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Lasthannibal
L
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler.Ben zaten bahsettiğiniz şeyleri yaptım ikiye böldüm ancak istediğim şekilde boyutlandıramadım. Şöyle anlatayım 500 gb lık hardiskin yaklaşık küsuratları attığımızda 450 gb lık kısmı boş (Bilgisayara hiç bir şey kurmadım henüz).Bölmeye çalıştığımda en fazla yarı yarıya böldü.225 gb lık iki kısım.Ben tekrar 225 lik bölümü küçültmeye çalıştığımda da bu işlemi yapamıyorum.Bahsettiğiniz yerleri de okudum ama bu şekilde oldu.Bilmiyorum gözümden kaçan bi noktamı var acaba? Benim amacım 120gb lık win 8 in kurulu olduğu alan geriside ikinci bir kısımda kalsın istiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cmldrs , @qapuccino
C
9 yıl
Yarbay

O böldüğün kısımı silip diskini yeniden tek parça haline getir. Sonra disk yönetiminden yeniden bölümlendirmeyi dene, resimdeki üstten aşağı 4 sıra rakamlar olan yer gelecek
1. sıra toplam disk boyutunu,
2. sıra bölebileceğin boyutu,
3. sıra rakam girerek istediğin büyüklüğü ayarlaman için
4. sıra mevcut diskteki kullanılan alanı gösterir.
Yapacağın C diskine ayıracağın 120 GB'ı Mb dönüştür 120x1024= 122880 en alttaki 4.sıradaki rakamı 122880'e getirmek için 1.sıradaki rakamdan çıkar sonucu 3.sıraya gir ve işlemi tamamla.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 2 Şubat 2015; 23:26:57 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lasthannibal
L
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hocam söylediğinizi aynen yapmaya çalıştım ama bu değerleri girdiğimde küçült yazan buton inaktif hale geliyor.Galiba sistem en fazla yarıya bölmeye izin veriyor.yarısından 1 mb fazla girdiğimde inaktif hale geliyor buton hala çözemedim anlayacağınız .)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cmldrs
C
9 yıl
Yarbay

O zaman öyle kullanmaya devam edeceksin, ya da C bölümünü küçültmene izin veriyorsa onu küçültüp 3. bir disk parçası olarak kullan daha sonra format atınca yeniden bölümlemeyi denersin.

Ya da 2. sıradaki kullanılabilir küçültme alanı ne kadar yazıyorsa ona göre küçült.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 3 Şubat 2015; 0:21:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lasthannibal
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.