Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
48
Cevap
3130
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Yeni 2022 Kia Cerato Türkiye fiyatı ve özellikleri
B
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Yeni 2022 Kia Cerato Türkiye fiyatı ve özellikleri



Kia, yeni model atılımına devam ediyor. Sorento, Ceed ve Sportage gibi yeni modellerin ardından yeni 2022 Kia Cerato da Türkiye'de satışa sunuldu. Şimdilik tek bir versiyon üzerinden satılan Kia Cerato fiyatı 529.900 TL olarak açıklandı.



Yeni Kia Cerato, özellikleriyle neler sunuyor?



2022 Kia Cerato, 4640 mm uzunluğa, 1800 mm genişliğe, 1450 mm yüksekliğe ve 2700 mm aks mesafesine sahip. Boş ağırlığı minimum 1220 kg olan otomobilin bagaj kapasitesi 502 litre.



Sedan model Türkiye'de 1.6 litre MPI benzinli motor ve 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla tercih edilebiliyor. Cerato'nun kalbindeki motor 128 PS güç ve 155 Nm tork üretiyor. Azami hızı 195 km/s olan sedanın 0-100 km/s hızlanma süresi de 11,6 saniye olarak açıklandı. Karma yakıt tüketimi de 7,3 lt/100 km olarak karşımıza çıkıyor.



Ayrıca Bkz."Elektrikli araç zorunluluğu için acele etmek çevreye zarar verebilir"



Yeni Kia Cerato'nun Elegance donanım seviyesinde 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar, projeksiyon tipi halojen ön farlar, LED gündüz aydınlatmaları, otomatik yanan farlar, ısıtmalı yan aynalar, manuel klima, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, 3,5 inç gösterge bilgi ekranı, 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya, geri görüş kamerası, Bluetooth (sesli kontrol), USB girişi gibi standart özellikler mevcut.



Güvenlik ve teknoloji tarafında ise hız sabitleyici, arka yolcu ve eşya uyarısı ve yokuş kalkış destek sistemi gibi özellikler görmekteyiz. Kia Cerato, yedi farklı dış renk seçeneğiyle tercih edilebiliyor.





 Haberi Portalda Gör

Tabi ki distribütör satılabilir bir model olması için getirebileceği en makul fiyatlı otomatiği getirmiş fakat insanlar artık turbo motor istiyor. Tamam taksici esnaf mpi ister ama siz ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı turkeril - 2 yıl +16
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Mpi motorda lpg uyumu var. Kimse 2 kat yakıt fiyatına turbo arabaya binmez. Sahibinden golf 6 lara bakarsan düz 1.6 mpi motorlar 1.4 tsi lerden paha...
Yoruma Git
Yorumun Devamı De Grado - 2 yıl +11
Elantranın ikizi. Bu da satılmayacak, arasanız da bulamayacaksınız. İnsanlar bu kadar para verdikten sonra performans da istiyor. i20 deki 1.0 turbo motor bile bundan daha güçlü.
Yoruma Git
DburakKoc - 2 yıl +7
T
2 yıl
Yarbay

Tabi ki distribütör satılabilir bir model olması için getirebileceği en makul fiyatlı otomatiği getirmiş fakat insanlar artık turbo motor istiyor. Tamam taksici esnaf mpi ister ama siz daha aracı getiremeden hedef kitleyi taksici esnaf olarak belirlerseniz bu araca yazık edersiniz. Şimdi açalım yurtdışı 2022 cerato incelemelerini, araba yılan gerçekten. Ama 16 jantı halojen farı koyunca ister istemez armutlaşıyor. Kia TR artık biraz daha cwsur olmalı ve yukarıya oynamalı çünkü bu marj şu anda talep tarafında mevcut.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
2 yıl
Çavuş

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Mpi motorda lpg uyumu var. Kimse 2 kat yakıt fiyatına turbo arabaya binmez. Sahibinden golf 6 lara bakarsan düz 1.6 mpi motorlar 1.4 tsi lerden pahalı çünkü devir ekonomi devri.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turkeril
O
2 yıl
Yüzbaşı

Kia önce araçlarının tanıtımını yapmasını bilmeli bence, Sportage getirdiler sessiz sedasız,insan bir tanıtım gala düzenler, infliencerlara kullandırır arabayı. Pek alakalı değiller gerçekten. Size katılıyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @turkeril
M
2 yıl
Yarbay

sw versiyonu çok güzel olur,çok güzel görünür :) ama ülkemizde bu fiyatlarla satış zor olur bence.




D
2 yıl
Yarbay

Elantranın ikizi. Bu da satılmayacak, arasanız da bulamayacaksınız. İnsanlar bu kadar para verdikten sonra performans da istiyor. i20 deki 1.0 turbo motor bile bundan daha güçlü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 12 Mayıs 2022; 0:3:31 >


E
2 yıl
Yarbay

tr de satılan model malum siteye düşse de görsek bakalım bunun yanında nasıl duruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

Mtv den dolayı düşük hacim yüksek beygir lazım. Yani turbo.

Atmosferik alacak olsam Focus alırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Binbaşı

bana göre de yanlış düşünen sensin de grado kardeşim. yokuşta arkasından itmek gereken atmosferik arabayı bedava verseler almam ama hadi gitmeyen atmosferiği getirdin, bari yanına turbo alternatifini de koy honda gibi. insanlar tercihte bulunsun.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Turbo fetisistleri bir tek burada var. Gerçek hayatla alakası yok. Atmosferik, lpg candır. Motor gayet güzel. Şanzıman cvt olmalıydı ve 30-40 bin kadar uygun olmalıydı. 497bin liraya 1.5 cvt dream corolla varken cerato için 530bin bir tık fazla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

Kia Türkiye'nin yerinde olsam Seltos'u getirirdim. Kia Türkiye Seltos'u getirse büyük iş yapar. Kia'nın Türkiye'deki şansızlığı distribütör adam gibi bir distribütörü olsa Kia Türkiye pazarında iş yapardı. Marka Türkiye pazarında distribütörünün kurbanı oluyor. Kia Türkiye acilen distribütörünü değiştirmeli reklam ve sponsorluklara ağırlık vermeli. Marka Cerato'yu getirmek için geç kaldı Cerato neredeyse yenilenecek Kia Türkiye yeni Cerato'yu daha yeni ülkemize getiriyor




M
2 yıl
Yarbay

yüklü halde ve yokuşta performanslı yol alabilmek için devir çevirmesi gereken ve bu nedenle bas bas bağıran bir motor. taksi spek. 1,2-1,3 lt küçük hacimli turbo varken, çağ dışı 1.6 atmosferik motoru iteliyorlar. bir de bunun üzerine lpg takıp, gitmeyen arabayı iyice gitmez hale getiriyorlar. bravo tam bir Türk işi. atmosferik motor 2 lt ve üzerinde candır. onun dışında eziyettir.



A
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar Avrupa’dan yazıyorum. Bu kadar turbo fetişi olmayın. Burda hepimiz 1.6 tüplü araçlara biniyoruz. Turbo araçlar 50 binde çöp oldu. Vw satışları çakıldı filan. Tamam mı




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
2 yıl
Yarbay

performansı düşük olan motorlar zorlandığı için genelde daha fazla yakıt tüketiyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @De Grado
C
2 yıl
Yarbay

Şu an bütün markalarda atmosferik motor seçeneği olsa birçoğu benzinli turbo motoru getirmez bile. Çünkü alan olmaz.

Hyundai i20, bayon, kia rio, fiat egea vs en bariz örnekleri. Üstelik bunlardaki atmosferik motorlar da bariz cansız motorlar. Cerato gibi 128hp değil.

1.6 128hp atmosferik golf, octavia vs olsa, 30-50bin ucuz, kimse 1.0 tsi ye bakmaz.

1.6 atmosferik lpg civic olsa 1.5 eco turbosuna göre yine fazla satar ucuz olması sayesinde.

Atmosferik = ucuz, sağlam, bakımı kolay, lpg uyumlu.

Bir de saçma olan şu. Hadi 1.5 150hp vs turbo motorları anlarım da bu motoru yerip 1.0 110-120hp motorları övenleri anlamak güç.



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 12 Mayıs 2022; 13:2:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Çavuş

Olay senlik benlik değil dediğim gibi sahibinden golf 6 1.6 mpi ve 1.4 turbo fiyatlarına bakın.




Bu mesajda bahsedilenler: @lodosunoglu
B
2 yıl
Yarbay

Turbolu daha küçük hacimli bir motorla performans ve vergide bir miktar avantaj sağlayabilirdi. Tipini beğendim ama motor

1.6 atmosferik daha uzun ömürlü veya bakım masrafı konusunda avantajlı ama giriş yaptığı piyasada kimse bir araba alayımda 15-20 sene binerim demediği için ülkemizde tutmayabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 12 Mayıs 2022; 17:9:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

1.6 128hp minik turbo'ya yakın performans verir. Üst mesajda kia ceed 1.0turbo verileri mevcut.

15-20 sene değil, 1 sene de binse atmosferik tercih sebebi çünkü turboya göre ilk alım fiyat avantajı var, ikinci el avantajı var.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Bundeskanzler
S
2 yıl
Yarbay

Opsiyonel olarak elektriklisini de çıkarsaydınız



M
2 yıl
Yarbay

şurda yorum yazanlar acaba 1.0 turbo ve 1.6 atmosverikleri kullanıpta mı yorum yapıyor ?

önceki şirket aracım golf 1.0 TSI dı, uçak gibiydi iyi gidiyordu, asla 1.0 demezsin. ortalama yakıt 5.7 lt idi.

şimdi egea cross var 1.4 turbosuz. ortalama yakıt 7.1 lt. arabayı kullanmak işkence. yokuşlarda 50 ye düşüyor inip iktiresim geliyor.

bir süre i20 kullandım 1.4 MPI. motor aynı leşlik.

kimse bana gelip bu devirde atmosverik demesin. kullanım keyfi var bir kere. turbolu motorda araba kullandığını hissediyorsun, yormuyor. tork var bi kere. araba sollayabiliyorsun. sakin kullanımda da az yakıyor. izmir-seferihisar arasında 3.8 lt yaktım golf ile. bu egea ile 6 lt altını göremiyorum, kassam 5.5 lt.

egea yı kullanmak işgence, araba sollamak intihar. neyse, atmosverik motor benden uzak sevenine yakın olsun..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 22 Mayıs 2022; 19:2:20 >

Bu mesaja 3 cevap geldi.