Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
104
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Yapay Zeka Kullanımında resmen sınıfta kalındı
D
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

20 yıl önce üni'ye ilk başladığım yıllarda bile satın aldığım kamerada ''gülümseyince fotoğraf çekme'' özelliği gibi yapay zekanın devrede olduğu bir sistem vardı, iyi hatırlıyorum.

Şu anki teknoloji, o zamankinden binlerce kat ileride olmasına rağmen, dünyada gerek e-devlet, gerek dijital bankacılık alanında gerçekten de zirveyi oynamamıza rağmen; üzerinden günler geçip, depremde daha hangi ilden, hangi ilçeden, hangi mahallelerden kaç binanın tam olarak yıkıldığını bilmememiz, hangi binanın içinde kaç kişi var ve hala hayatta mı diye kontrol edip ilgili verileri yetkiliere aktaracak bir sistemi oturtmamamız kadar ihmalkar bir davranış yoktur.

Yıkılan evlere bakıyoruz hep rezidans mezidans, hepsinin ev kapısı girişinde 7'' lcd ekranı da vardır.. Bildiğiniz 'akıllı ev' .
Ama ne işe yarar bu sistem? Gelen misafirin sesini görüntüsünü aktarır, asansörü çağırır, bir de yönetime şikayet yazarsın..
O kadar...

Bu tarz doğal afetlerde kullanılacak hiçbir yazılım yok içinde.
Mesela yüz tanıma, Eve her girenin yüzünü okutup gireceği bir sistem, O an evde kimlerin olduğu bilgisini depolama ve bunu sadece bu tarz olaylarda kullanmak için EGM'ye iletmek vs..
KVKK'na aykırı gibi duruyor belki ama -mesela- sadece bu tarz doğal afet gibi durumlarda EGM ulaşabilsin bu verirlere, başka zaman ulaşamasın, bu da bir çözüm.

Tonla enkaz var ve enkazın altında biri var mı yok mu, kimse bilmiyor.

Ha bir de düdük..
evet düdük.
Mobilya üreticileri bütün yataklara, kanepelere, koltuklara kibrit kutusu kadar bir düdük kutusu monte etmeli ve bu düdüğün bu kutunun içinden ayrılması, koparılması mümkün olmamalı. Eski sabit telefonların ahizesi gibi kablosu esneyebilsin mesela. Bu çok zor bir şey değil.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.