Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
4260
Tıklama
24
Öne Çıkarma
Yapay zekâ bunu da yaptı: Matrix filmini 1980 yılına uyarladı
E
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yapay zekâ bunu da yaptı: Matrix filmini 1980 yılına uyarladı
Steve Jobs’un şivesini birebir taklit eden yapay zekâ unsurlarının ardından ilginç bir konsept daha karşımıza çıktı. Yapay zekâ bu kez Matrix filmini Alejandro Jodorowsky çekseydi nasıl olurdu sorusuna cevap aradı.



Matrix filmi 1980 yılına dönüyor



Dünyanın ilk yapay zekâ ile hazırlanmış dergi projesine sahip olan bir grup girişimci şimdi de Matrix filmini 1980’li yıllara uyarlıyor. Yönetmenlik kalıbı ise Alejandro Jodorowsky’den ilham alınmış.



Ayrıca Bkz.Anılar canlanıyor: Steve Jobs deepfake videosu interneti salladı



Sinema tarihinin çılgın yönetmeni olarak bilinen ve 1970’li yıllarda hazırladığı orijinal Dune projesi rafa kaldırılınca tasarım kitabı Star Wars ile Alien gibi filmlere ilham olan Jodorowsky daha çok cyberpunk temasına odaklanıyordu.



Girişim yapay zekâ motorunu Jodorowsky’nin çalışmalarıyla eğitmiş ve ortaya ilginç bir kadro ile tasarım çalışmaları çıkmış. Yapay zekânın hazırladığı senaryoda Matrix rolünü o dönemin genç yıldızı Viggo Mortensen canlandırıyor. Ajan Smith rolünde Tommy Lee Jones yer alırken Trinity ise Sharon Stone tarafından canlandırılıyor. Yoko Ono filmde Kâhin rolünde iken İkizler rolünü ise Rutger Hauer üstlenmiş.



Hali hazırda test prodüksiyonu yapıldığı belirtilen retro Matrix yapımının nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Yine de özellikle parmak simülasyonu konusunda sıkıntılar olduğu belirtiliyor. Elbette vizyona çıkacak bir yapım olmayacaktır ancak sinema dünyasında taşları yerinden oynatacağı kesin.



 



Yapay zekâ bunu da yaptı: Matrix filmini 1980 yılına uyarladı



 





 




Kaynak:https://futurism.com/the-byte/ai-jodorowsky-matrix-goldblum

 Haberi Portalda Gör

Son çekilen filmden bile iyi görünüyorlar
Yoruma Git
madprospar - geçen yıl +50
Yapay zeka artık beni korkutuyor. 5-10 yıl sonra isteğimize özel filmler ve oyunlar tasarlayabilir hale gelecek. Bunu da VR gözlükler veya artırılmış gerçeklik içerisinde tecr...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Halilowich - geçen yıl +21
Kesinlikle çıksın izleyelim son filmdeki saçmalıklar silsilesinden iyidir. 😁
Yoruma Git
ebagirtan - geçen yıl +9
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.