Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
987
Tıklama
0
Öne Çıkarma
YAMAHA TMAX TÜRKİYE KULLANICILARI
O
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bu efsane maxi scooter kullanıcıları olarak ortak bir noktada buluşmak dileğiyle... :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakatro -- 13 Nisan 2016; 23:15:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz ;)

YAMAHA TMAX TÜRKİYE





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortakatro -- 29 Aralık 2016; 15:25:1 >

R
12 ay
Yarbay

Konu bomboş. Bir kaç şey yazayım.

Donanım özellikleri zaten bir çok kanalda mevcut. Yeni kasası ile eski kasası arasında teknik fark yok , donanımda ise dijital kadran , Navi , Bluetooth var.

Navi garmin. İlk ay ücretsiz sonra ayda 75 lira şu an. Yola gideceğinizde 1 aylık alır işinizi görürsünüz. Düzgün çalışıyor ve navi-gösterge geçişleri hızlı.

Bluetoot ile arama cevaplama , son görüşmelerin listesi var. Rehbere gidemiyorsunuz sadece son arama listesi. Müzikler güzel , Apple Music falan varsa gayet güzel hızlı çalışıyor. Ses aç kapa müzik değiştir - seç vs hızlı ve kolay bir menüsü var.

Xmax 250 xmax 300 ve Tmax 560 sahibi oldum. Vitesli motor kullanmadım hiç sürmeyi de bilmiyorum. Mecbur kalsam sürerim o kadar biliyorum.

Xmax Tmax arasında uzay fark var. Tmax yarış motoru gibi kalıyor hem hızlanmada hem asıl şaşırtıcı olan viraj dönüşleri. Stabilitesi harika. İstediğiniz gibi yatıp kalkıyor ve çok rijit. Yekpare alüminyum şasi ve süspansiyon etkisi herhalde.

Yakıt orta halli şehir içi 4,5 - 5. Şehirler arası hızlı Çevreyolu otoyol vs 6.

Son hız 180 limitör. Bazen viraja göre ekranda 182-183 de gösteriyor ama GPS 171 falan son hız. Yüksek hızda çok stabil. Rüzgarda dahi bu hızlarda sürülüyor. Frenler xmax e göre çok çok iyi. ABS yi düzgün asfaltta devreye sokamıyorsunuz. Güzel bir kask , iyi bir kulak tıkacı , ön cam üstte ve müzik eşliğinde yol rüzgar gürültüsü olmadan epey sürersiniz. Gün içi Max 800 km yaptım. Yığılıp kalmadım yani. Yorucu değil en azından benim için.

Cruise 50-150 arası çalışıyor. Üstü altı yok.

Ön cama kapanırsanız güzel bir rüzgar sirkülasyonu oluşuyor kaska.

Manevra konusunda bir pcx gibi mümkün değil. Gidon turu düşük motor daha uzun. Xmax ile benzer. Aynalar ileri katlanıyor. Dar filtreleme durumunda ileri itip her yere sığdırıyorsunuz ama koridor geçişleri küçük scooter gibi değil tabi.

Bakımları çok ucuz değil. Ama bence fiyatına göre pahalı da denilemez.

Mevcut fiyatlarına scooter + iyi bir sport touring alınabilir. Ben verdiğim paranın karşılığını her gün almak istediğimden ve düz vites sürmediğimden böyle tercih ettim.

Sport ve touring modu arasında ciddi sürüş hissiyatı farkı var. Elektronik gaz. Sport epey vahşi. Touring oldukça sakin.

0-150 hızlanması 16 saniye, 0-100 6 saniye olan bir cihaz. Avrupa da çok seviliyor. Her kasa tipinde görmek mümkün. Aslında oralar için de çok pahalı ama tercih ediliyor. Tr de malum, alanlar genelde R1250 gs inin yanına falan alıyor. Benim gibi günlük kullanan da pek yok herhalde. 6 ayda 11 bin km sürmüşüm. Kış döneminde. Nasipse önümüz yaz. Bu tempoda yılda 30 bin civarında sürerim diye düşünüyorum.

Değiştirmeyi katiyen düşünmüyorum. Çok motor tecrübem yok zaten alırsam da bunun yenisi geldiğinde onu alırım. Bir motordan bekleyebileceğim her şey mevcut. Yurtdışına da , şehirler arası da gittim. Her türlü tempoya ayak uyduruyor alet.

Derdimiz ise depo küçük , çok basınca 200km de ışık yakıyor. Sakinde en fazla 320 km de doldurdum. Belki 350 yapabilir.
Xmax 300 de 480 km sürmüştüm bir keresinde tek depoda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.