Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1012
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yalıtım konusunda birkaç soru ?
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

apartmanda dubleks dairemiz var. alt katta 2 oda, 1 salon, 1banyo ve yaklasık 360 cm petek 1 havlupan,

ust katta(dubleks kısmı) 1 oda 1 salon 1 banyo, 200 cm petek 1 havlupan var.

dış duvarlarda 4-5 cm yalıtım yapılmıs. dairemizin yanları dolu (yan apartman ile bitişik, bir de katta diğer daire oldugu için yanlarımız kapalı. net olarak alt kat 60m2, ust kat 40 m2.

sorularım
yazz dagru içten yatılım yapmak/yaptırma istiyorum. mavi yalıtım malzemesi kullanılıyor galiba içten. bu sart mıdır zira siyah/gri köpükler galiba daha uygun fiyatlı.

kopuk uzerine file koyup kalekim (galiba ismi bu) ile kapatıp, alçı yaptırmak istiyorum (bu alcı sıva alcısı mı yoksa saten alcı mı olmalı)

5 cm malzeme ile alt kata ve ust kata dışarıyı gören yerlere (dubleks oldugu için katı kısmının tamamına) yalıtım yapmayı dusunuyorum.

alt katın tavanlatına da dekoratif kopuk yapıstırmak istiyorum.

ust kat bayagı serin soguk.catı kısmında izalasyon yok galiba. o yuzden catının daire içine bakan kısımlarına 5 cm yalıtım yapmak istiyorum

onerileriniz tasiyeniz olumsuz gordukleriniz nedir sağolun şimdiden.



C
4 yıl
Yarbay

İçten yalitimlar genelde XPS levha ile yapılır. Dediğiniz gibi üzerine file kenarlara kosebent üzerinde saten alçı yapılır genelde.

Dekoratif köpük iş görür tavsiye ederim fakat alt kata değilde üst kata yaptırın üst kat ısınmıyor demişsiniz alt kattan destek olur.

Çatı kısmında izolasyon muhakkak olmalı. Bina yeniyse zaten mecburi yoksa iskan alamaz müteahhit. Yoksada izocam serin. Mümkünse iki kat. Çok faydasını görürsünüz. Yazın sıcağı kışın soğuğu geçirmez.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam bu bodrum tavanı için nasıl bir yalıyım yapılmalı bilginiz var mı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cloud Nine
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.