Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1472
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Xbox Series S Görüntü Problemi(Ufak bir çözüm)
G
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar Xbox Series S aldığım ilk günden beri kafamı kurcalayan bir durumla karşı karşıyaydım.
Bazı oyunlarda görüntü inanılmaz smooth sade ve anti aliasing güzel ve sorunsuz iken bazı oyunlarda hem uzaktan hem yakından bir AA sorunu olduğu çok bariz belli oluyordu.
Telefonlar da genelde fotoğraf çekindikten sonra keskinleştirme diye bir edit vardır. Eğer çektiğiniz görüntü kötü ise biraz keskinlik arttırarak görüntü kalitesini bir tık yükseltebiliyorsunuz.
Hep düşünüyordum bunun sebebi ne olabilir çünkü hep bi ayar sıkıntısı olduğunu düşünüyordum.
Benim evimde odamda eski bir televizyon var ve anladığım kadarıyla televizyon programlarının net görüntü sağlayabilmesi için cihazın kendine ait auto bir keskinleşirme ayarı bulunuyordu.

Bu tavsiye eski cihazı olan ve ya otomatik keskinlik ayarına sahip olan tüm cihazlar için geçerlidir.

Öncelikle bu problemin 2 kaynağı olabilirdi. Ya Xbox Ya Televizyon...
Xboxta ne kadar görüntü ayarlarına baksam da bunun bir çözümünü bulamadım ve daha sonradan şunu farkettim. Tüm oyunlar görüntü ayarları otomatik geliyor. Yani Xboxa özel adapte etmişler ve o ayarlar dışına çıkamıyorsunuz. Örnek olarak vermek gerekirse Assasins Creed Odyssey. Buradan çıkardığım nokta bazı oyunların AA sı otomatik ekleniyor ve bazılarının eklenmiyor. Yani bazı oyunlarda görüntü bozukluğu oluşmasının sebebi aslında oyun firmalarının otomatik AA eklemiş olması. Peki bu görüntünün oluşmasının sebebi ne? Bunun en büyük sebebinin ise Cihazlarda bulunan keskinleştirme ayarı olduğunu keşfettim(AA+Keskinleştirme) görüntülerin tırtıklı olmasına sebebiyet veriyordu.

Bende televizyon görüntü ayarlarına girerek otomatik görüntü ayarlarından çıkarıp kendi ayarlarımı yaptım. Keskinlik ayarını minimuma düşürüp renk ayarlarını güncelledim ve dürüst olmak gerekirse beni iğreti eden o AA sorunu ortadan kalktı. Keskinlik ayarını kaldırmanın görüntü bozulmasına sebebiyet verebilieceğini düşündüm ama aslında oyuna bi etki etmiyordum. Etki ettiğim tek şey televizyon ayarıydı. Oyun görüntülerini yakından inceledim ve bu sorunun %90 a yakın çözüldüğünü farkettim.

Televizyonlarınız ve ya monitörlerinizin Keskinlik ayarına dikkat edin inşallah bulduğum bu durum işinize yarar herkese iyi oyunlar dilerim



M
3 yıl
Binbaşı

Tv ve monitörlerdeki keskinlik süper çözünürlük gibi ayarlar bulunur doğrudur. Özellikle yeni nesil tv ve monitörler oyun konsollarını algılar ve optimize etmek için görüntü kalitesini düşürerek performans sağlar bu da keskinlik gibi değerleri yükseltir. Özellikle AA kapalı olan oyunlarda keskinlik arttıkça daha fazla tırtık görülebilir doğrudur.
Konsollara çıkan tüm oyunlar konsollara optimize olarak çıkar, Kimi yapımcı AA kullanır kimisi kullanmaz bunu özellikle kapatıp açma gibi bir seçenek yok maaelsef.
Size tavsiyem keskinlik ayarını eğer manuel ayar var ise çok az bir şekilde örneğin 1 ile 100 arasında bir değerse tv de 10 ya da 15 tutmanız olabilir. Her ne kadar keskinlik AA yı kötü anlamda etkilese de Açık Dünya gibi oyunlarda uzun mesafeleri %15 20 oranında da olsa dahi daha net gösterebilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.