Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
30676
Cevap
1610989
Tıklama
150
Öne Çıkarma
Cevap: Xbox Series S - ANA KONU - #SimplyNextGen (618. sayfa)
E
3 yıl
Çavuş

Abonelikler kısmında gamepass üyeligi görünmeyen hesaplarda olur ; mantık şöyle çalışıyor mevcut live gold unuzu gamepass'e çeviriyor ama hazırda gamepass iniz varsa bu sefer live gold u gamepass'e çeviriyor ancak fazlaca süre kesintisi oluyor .
Tabi 1 sene sonra bu işler böyle yürümeyebilir belki live gold artık dönüşmez hale gelir orasını bilemem bu işleri yapmadan önce mutlaka müşteri hizmetleri ile iletişim kurun veya ingilizceniz varsa xbox'ın sitesinden (sss kısmı nedense ingilizce) güncel takip edin.

Gamepass SSS : https://support.xbox.com/en-US/help/subscriptions-billing/manage-subscriptions/xbox-game-pass-ultimate-faq
Microsoft Türkiye Telefon Numarası : 0850 390 2777




Bu mesajda bahsedilenler: @SynthSymphony
F
3 yıl
Yüzbaşı

Hadi ya, gitti 200 lira desene.. müşteri hizmetleri ile görüşiyim bakalım pazartesi. Umarım yardımcı olurlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @ethermanTr
F
3 yıl
Yüzbaşı

Ram'le ilgili konuda hem haklısınız hem de gözden kaçan bir nokta var. SS deki ram teknolojisi bir önceki nesilden üstün. Yani miktar karşılaştırması çok doğru olmayabilir. Ama ram konusu sorun olacak galiba. Digital Foundry veya başka bir yerde SS ile ilgili teknik bir analiz okumuştum. Biliyorsunuz genelde grafik kartının güçsüzlüğü öne çıkarılıyor ama o teknik analizde asıl sorunun orta ve uzun vadede ram olacağı söyleniyordu. Yeni nesil için ram sorun olacak heralde. Ben elimdeki one x i satarak ss e geçtim ama bunun yerine keşke SX Digital Edition çıkarsalardı. SS tüm sektörü sınırlayacak bir cihaz ne yazık ki.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Silkolet
F
3 yıl
Yüzbaşı

2K işi bir noktada biraz reklam. Yeni nesil kapsamlı oyunlarda 1080p olarak düşünün. 4K tv de görünrü sorun olmuyor. Ben de 4K 49inç bir TV de oynuyorum. Görüntüde bir anormallik olmuyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gokhan_1992
A
3 yıl
Yarbay

Ben hala konsolun gelmesini bekliyorum kargodan :D Şuan sadece konsolda var sanırım Bless. Görüntüleri oldukça hoş görünüyor, biraz kamera problemi de var gibi. Yıllardır içimde biriktirdiğim oyun hasretini giderdikten sonra bakabilirim sanırım Bless'e.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anthropomancy
W
3 yıl
Teğmen

Hala geçerli mi bilmiyorum ama konsol ile birlikte gelen ücretsiz 14 günlük GPU kodunu girdikten sonra otomatik yenilemeyi açık bırakmıştım. Üstüne 1 ay daha ücretsiz verdiler. Kullanmak isteyenler müşteri hizmetlerine sorarak teyit etsinler.



A
3 yıl
Yarbay

Evet , şu an sadece konsolda .. dediğim gibi gelirseniz yardımcı olmaya çalışırım , ayrıca bana da arkadaşlık edersiniz. Sanırım oyundaki daimi olarak oynayan tek Türk oyuncu benim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Angel of the Lord
S
3 yıl
Yarbay

GPU nun güçsüzlüğünün sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum açıkçası. Büyük kardeşi 4K hedef alıp dinamik çözünürlükte 2K nın altına inmediği sürece 1080p de her türlü götürmesi lazım. Fakat bellek her ne kadar bant genişliği önceki nesle göre yüksek olsada 7.5GB kullanılabilir bellekte oyunu çalıştırmak için düşük yada orta kalite doku paketlerinin kullanılması lazım. Artan efekt ve gölgeleme yöntemleri ile o da ne kadar kurtarır zaman göstericek. One X şuan bile ciddi güçlü bir konsol. Bne kullanırken One X patch i alıpta kötü gözüken bir şey gördüğümü hatırlamıyorum özellikle 60fps Gears 5 efsane çalışıyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fasttornado
F
3 yıl
Yüzbaşı

Bildiğim kadarıyla One X işlemciden kaybediyordu. Son derece eski bir işlemcisi var deniyordu. Umalım ki SS için oyun yapımcıları konsolun destek verdiği yeni teknolojileri kullansınlar ve bize 1080p deneyim sunsunlar. Açıkçası ben 60fpsyi de 2K yı da geçtim. Şuan eski nesle yapılıp yeni çıkan oyunlar da bile ite kaka 60 fps veriyor. Ha belki bazı arkadaşların yazdığı gibi yapımcılar konsola uyum sağladıkça daha iyi oyunlar da çıkar ki inşallah öyle olur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Silkolet
K
3 yıl
Yarbay

Xbox Wireless Headset Hakkında Incelemem

Ürünü 14 Nisan 2021 tarihinde Amazon Türkiye üzerinden 1038₺ ye siparişini geçtim. 16 Nisan da elime ulaştı. 2 gündür test yapıyorum ve artık incelemeyi yazmanın vakti geldigini düşündüm.

Tercih sebebim
  • Öncelik ile yeni nesilde PS4 den sonra Xbox tasınınca yaklaşık 1-2 aydır kulaklık arayışı içine girdim. PS kullanırken Gold kulaklık ve standart telefon kulaklığı ile kullandım hep. Benim için Konsol aksesuarları her zaman ön planda olmuştur. Sebebi verilen destek, yazılım güncellemeleri ve sorunsuz tam uyumlu olmaları. O yüzden de Microsoft ürününe yöneldim. Dolby Atmos ve DTS destekliyor olması bile başlı başına seçim sebebi olabilir. Bu fiyat aralığında bu özellikleri bulmak çok zor. Bana göre rakipsiz.


Malzeme Kalitesi
  • Beklediğimden iyi bulduğumu söyleyebilirim. Kaliteli bir ürün hissiyatı var.


Konfor
  • Genel olarak kulaküstü kulaklıkları pek sevmem, bende darlama vs yaptığı için. Bu kulaklık bu konuda gayet iyi. Yastıkları ve kafa bandı gerçekten çok güzel. Ağırlığı da gayet ideal olduğundan bu konuda sorun çıkartmadı şu ana kadar. Ses açıp kısma ve Sohbet oyun sesi ayar yerinin kulaklık üzerinden çevirerek ayarlanabilir olması da çok hoş hareket olmuş.


Ses Kalitesi
  • Genel olarak fazla müzik vs dinleyen biri değilimdir. Önceki kullandığım kulaklıklara göre bariz şekilde iyi olduğu söyleyebilirim. Özellikle Warzone da Dolby Atmos ile bu daha net belli oluyor. Silah ve patlama sesleri gerçek gibi. Dolby Access uygulaması içerisinde Test Demolarında da bariz fark belli zaten. Dolby Atmos ile gerçekten çok iyi olmuş kulaklık. Oyun içi müzikler de bass lar benim icin gayet iyiydi.


Mikrofon Kalitesi
  • Warzone da oyun içi, Xbox grup ve Telefon görüşmesi olarak test yaptım. Karşı taraftan aldığım yorumlar sorunsuz olduğu idi.


Gecikme
  • Ben hiç bir gecikme hissetmedim. Daha öncesinde kontrölcüye bağlı telefon kulaklığı ile aynı geldi. Warzone, Forza Horizon 4 ve Cyberpunk 2077 de denedim.


Diğer Özellikler
  • Kulaklık konsol u acabiliyor, konsol u kapatabiliyor. Hatta Tam kapat modunda kapatıyor. Ayrı bir güzellik olmuş bence. Konsol u kapattığınızda kulaklıkta kapanıyor.
  • Çift cihaz destegi olması çok iyi ve başarılı çalışıyor. Konsol ve telefonu tanıttım. Oyun oynarken arama geldi ve ses yoğunluğunu Sol kulaklık ile oyundan sohbete aldım telefon görüşmesi yapıp sonra oyuna devam ettim. Konsol a Wireless üzerinden bağlanıyor iken telefona Bluetooth ile bağlanıyor.
  • Netflix uygulaması üzerinden Dolby Atmos destekli içerikleri açtığınızda orjinal Atmos Sesleri ile açılıyor içerik. Bu durumda gayet iyi.
  • Pil süresini Microsoft 15 saat diyor, yarı dolu çıkıyor kutudan. Bakacağız onada. Pil durumunu ana ekran da gösteriyor olması da ayrı güzel.
  • 5 Aylık Dolby Access üyeliği veriyor.
  • Harici Dungle gerekmeden bağlantı sağlamasıda gayet başarılı hareket.


Olumsuzluk
  • Bazı kişiler için 3.5mm giriş olmaması olabilir.


Şimdilik bu kadar. Daha farklı durumlara rastlarsam ekleme yapmaya çalışırım. Benim beklentimi şuana kadar fazlası ile karşıladı. Merak ettiğiniz noktalar olursa da seve seve test ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 18 Nisan 2021; 3:1:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay

Bakalım hocam. MMO oynamayalı da uzun oldu. Bless unleashed da düz Bless gibi tarihe karışmaz umarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Anthropomancy
N
3 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar Series s im dün geldi ve gece bir iki oyun indirdim (Crysis 3 ve Ace Combat 7) konsolda hiçbir sıkıntı yok aynı şekilde joystickde de ama titreşim olduğu zaman joystick aşırı ses çıkartıyor yani kulaklık takılı olduğu zaman bile titreşim motorunun sesini duyuyorum bu acaba bir sorun mu yoksa böyle gürültülü mü bu yeni nesil joystickler (xbox 360 joystick'inin titreşirken hiç böyle ses çıkarttığını duymamıştım.)

Alman bir arkadaş sorunu YouTube'a atmış aynı bu şekilde ses çıkartıyor aşırı titreşim olan oyunlarda daha da fazla hatta.


Alman adamın ses kaydı:https://www.youtube.com/watch?v=lRd344lJ0eM&feature=youtu.be

Ayarlardan titreşimi denerken ki gürültü:https://vocaroo.com/1oCAXdsXATFT

Ace Combat 7 Oyunundaki titreşim gürültüsü: https://vocaroo.com/1ijMHsOcNzT1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3F3S -- 18 Nisan 2021; 9:3:0 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

Hocam öncelikle günaydın. Bende iki gün önce konsolu aldım, platform değişikliği yapıp ilk defa xbox tarafına geçtim. Bahsettiğiniz sorun kronik sanırım. Bende de aynı şekilde bir sorun var ama çok sesli değil. Hatta dün nu ses sorununu burada okuyana kadar dikkatimi bile çekmemişti.

Edit: Şimdi tekrar test ettimde videodaki gibi ses çıkıyor. Çok rahatsız edici birşey değil şimdilik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edelion -- 18 Nisan 2021; 9:27:17 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @N3F3S
N
3 yıl
Yüzbaşı

Günaydın hocam.

Sanırım kronik evet ama burada da yazıldığını görmemiştim o sorunun.
Yurtdışında değişim yaptırıp yine aynı hata ile gelen joystickler varmış, sanırım belirli bir parti ürün bu şekilde sıkıntılı gibi.
Yani kulaklığı takıp sesi köklediğim zaman fark edilmiyor ama onun haricinde irrite etmiyor değil insanı.
Eğer Forza, Warzone gibi her zaman oynayacağım oyunlarda da böyle çok ses yaparsa garantiye gönderebilirim belki.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Edelion
E
3 yıl
Yarbay

Hocam sizdeki ses baya yüksek sanırım. Ben daha kulaklık almadığım için oyunları sessiz oynamama rağmen o kadar rahatsız etmiyor. Bu kadar ciddi ise vakit kaybetmeden gönderin.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @N3F3S
S
3 yıl
Yarbay

One X in uzerinde ki işlemci FX serisinden bile yavaş ama BF V gibi bir oyunu 64 kişilik haritalarda 60fps civarında çalıştırdılar. FPS Boost özelliği ile daha fazla oyunu 60 görebiliriz ama yapımcılar fazla üzerinde durmuyor artık ciddi değişiklik mi gerektirdiğinden yoksa gereksiz mi görüyorlar bilmiyorum. Xbox in anlatarak bitiremediği Xbox Velocity nin de konsola nasıl bir fayda sağlayacak bakacağız artık. Kendi eski title larinda bile olsa bir şov yapsalardı onunla ve DirectML kullanarak o zaman bütün bu konuşmalar gereksiz kalırdı.




Bu mesajda bahsedilenler: @fasttornado
R
3 yıl
Yüzbaşı

Series S de BF V, Warzone, Apex gibi oyunları oynarken klavye-mouse olayı aynı PC de ki gibi mi? yani bir hassasiyet, akıcılık sorunu vs. oluyor mu? yoksa birebir aynı PC de ki gibi mi? birileri sanki PC de ki gibi akıcı klavye-mouse deneyimi yok demişti.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
3 yıl
Yüzbaşı

Bir YouTube videosunda Warzone için pc de ki gibi demişlerdi ama ben daha denemedim.
Bf V için klavye mouse desteği var mı harbiden??



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RTX3080Ti
N
3 yıl
Binbaşı

Xbox One S kullanıcısı ve sıkı bir Warzone oyuncusu olarak öncelikle Warzone oyun performansını artıracak bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Bu doğrultuda PC ile konsol arasında konsol almanın daha mantıklı olacağına karar verdim. Bütçe sıkıntım yok ancak evimde 4K TV de yok ve almayı da düşünmüyorum. Televizyon yerine monitör ile eşleştirmeyi planlıyorum. Bu doğrultuda sanki Series S ihtiyacımı en azından birkaç sene rahat götürür gibi geldi. Monitör incelemelerime göre Asus TuF VG27AQ almaya karar verdim.

En temel beklentim Warzone'da 120fps akıcı bir oyun deneyimini, iyi görüntü kalitesi ile (özellikle uzak mesafelerdeki texturelerin daha hızlı yüklenmesi) almak. Sonrasında ise diğer oyunlarda akıcı deneyim ile iyi görüntü kalitesinde oynamak.

Sizce Series S bu ihtiyacımı birkaç sene karşılar mı? Bahsettiğim monitör bu konsol ile tam uyumlu (oyununa göre 1440p, 120fps verebilmesi) olur mu?

Son olarak Warzone'u harici harddiskte kullanmamın bir sakıncası olur mu?

Tecrübeli arkadaşlar yanıt verebilirse sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
3 yıl
Teğmen

Hayır yoktu ben denedim hocam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @N3F3S