Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
24
Cevap
1728
Tıklama
0
Öne Çıkarma
windows 7 de 5,9 ram puanı sorunu

K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
Merhaba arkadaşlar.
Kullanııcı incelemesi yarışmasından kazandığım ankarta geçenlerde Vatan Bilgisayardan bu ramleri aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl6d-4gbxh-4gb-(2x2gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53561

Fakat windows 7 puanım 5.9 şaka gibi

Biosta ramler herzamnki gibi x.m.p modunda 1600mhz 6-8-6-24 saatlarinde çalışıyor.
Anakartın üzerinde ROG swich'i var orsa kapalı durumda, ROG'un ne işe yaradığını bilmediğim için kurcalamak istemedim.

ANAKARTIM: ASUSMaximus IV Extreme-Z
http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-extreme-z-maximus-iv-extreme-z-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-(o.c.)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55703

birde şöyle bir durum var, bu aldığım ramleri p8p67 pro anakartta da denedim orda sistem puanlaması 7.9
bana sanki ben bu anakartta bişiyi kapalı tutuyorum gibime gelior

Acil yardım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal2238 -- 2 Aralık 2011; 18:32:46 >


K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
< Resime gitmek için tıklayın >

buralar neden pasif olur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal2238 -- 2 Aralık 2011; 14:42:59 >


A aydinpurcek
10 yıl (1279 mesaj)
Bendede o ramlerden 2 çift var cpuz neden boş görünüyor bende anlamadim . Farkli slottalarda bir dene istersen dual baglamaya dikkat et . 1600mhz cl6 yerine 7-9-7-24 1866mhz i volt vermeden kullanmayi bir dene bence... Bu link belki işine yarar...
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?266839-79.99-G.Skill-F3-12800CL6D-4GBXH-(2x2GB)-1.5v-DDR3-2133-CL7!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 2 Aralık 2011; 16:11:50 >


D Digitaldrop
10 yıl (764 mesaj)
http://www.asusrog.com/forums/attachment.php?attachmentid=1266&d=1309296612

Tepedeki memtweakit support'u disabled hale getirip dener misin? Bir de arkadaşın dedigi gibi slotları değiştir. 2-4'e takmışsan 1-3'e tak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

http://www.asusrog.com/forums/attachment.php?attachmentid=1266&d=1309296612

Tepedeki memtweakit support'u disabled hale getirip dener misin? Bir de arkadaşın dedigi gibi slotları değiştir. 2-4'e takmışsan 1-3'e tak.

2 side denendi halen aynı durum.

birde bişi sorucam örneğin siz hangi ramleri kullanıyorsunuz ve sistem puanınız nedir.




D Digitaldrop
10 yıl (764 mesaj)
Sniper, RipjawsX her ikisi de Cl9 ve sorunsuz. Bir süre Ocz Black edition 1.65v bile kullandım onlarda sorunsuzdu. Memtest önermiştim sana zaten hata da vermedi demiştin, ilginç gerçekten. Bu konunun Rog switch'iyle bir alakası yok zaten

Aklıma şu geldi, anakart değiştirdiğinde harddiski veya ssd'ni söküp direk yeni anakartına mı taktın ? Windows'u baştan kurmadıysan format zamanı gelmiştir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 2 Aralık 2011; 19:37:27 >


K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
cpu -z deki sorunu çözdüm :):)

< Resime gitmek için tıklayın >

sıra geldi windows 7 deki 5.9 luk sistem puanıma.
bunuda çözdükmü işlem tamamdır.

bu arada kullanığımız anakart ROG serisi olduğu için cpu-z nin rgo versiyonunu yüklemek gerekiyormuş




D Digitaldrop
10 yıl (764 mesaj)
Crosshair 3-4-5, Gene-Z ve Maximus-Z kullandım. Ch3 zamanı zaten böyle bir cpu-z yoktu gerçi de diğerlerinde hiç Cpu-Z Rog versiyonunu yüklemedim ve böyle bir sorun olmadı. Bence senin cpu-z kurulumunda bir sıkıntı vardı Tekrar kurunca düzelmiştir. Rog versiyonu dediginde sadece bir skin farkı var zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 2 Aralık 2011; 20:09:55 >


K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
abi sanırım sorun anakartın ram seçmesin den kaynaklanıyor. Ram listesinde olan ramlre baktımda gskill ana sayfasından hep eski model ramler. Şuan yeni satılan ramlerden değil. Bunuda en iyi senin yapacağın bi araştırma ile sonuçlandırıcaz. Senin ramlerin model numarası bu anakartın ram listesinde varsa. Sen sorun yaşamadğın için büyük ihtimal senin ramler bu listede mevcut olması gerekli. Sabırsızlıkla ramlerin model numarasını bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal2238 -- 3 Aralık 2011; 0:10:12 >


A aydinpurcek
10 yıl (1279 mesaj)
quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

Merhaba arkadaşlar.
Kullanııcı incelemesi yarışmasından kazandığım ankarta geçenlerde Vatan Bilgisayardan bu ramleri aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl6d-4gbxh-4gb-(2x2gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53561

Fakat windows 7 puanım 5.9 şaka gibi

Biosta ramler herzamnki gibi x.m.p modunda 1600mhz 6-8-6-24 saatlarinde çalışıyor.
Anakartın üzerinde ROG swich'i var orsa kapalı durumda, ROG'un ne işe yaradığını bilmediğim için kurcalamak istemedim.

ANAKARTIM: ASUSMaximus IV Extreme-Z
http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-extreme-z-maximus-iv-extreme-z-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-(o.c.)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55703

birde şöyle bir durum var, bu aldığım ramleri p8p67 pro anakartta da denedim orda sistem puanlaması 7.9
bana sanki ben bu anakartta bişiyi kapalı tutuyorum gibime gelior

Acil yardım
windows 7 puanına bakma hacı o en düşük bileşenin hızı gösterir... windows deneyim dizinin içine gir oradan bak ram lerin kaç puan almış





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 3 Aralık 2011; 0:38:42 >


K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
şakacı seni. :):) üstadım tabikide ram puanına bakıyorum. Sende bizi acemi ettin iyice




L lastzombie
10 yıl (933 mesaj)
benim 8gb 1600 mhz cl9 ramlerin 7,5 aldığını düşünürsek seninkinin daha yüksek bir şey alması lazım... memtest falan dene. anakart uyumsuzluğundan böyle bir şey olacağını sanmıyorum. uyumsuzluk olsa sistemi açamazsın yada mavi ekran verir. biosa girip ram ayarlarına bak. bios bazen doğru ayarlamıyor. mesela ben ramlerimi autoda bırakınca 800mhz 11cl falan veriyor halbuki ramler 1600 mhz cl9




K kemal2238 Konu Sahibi
10 yıl (612 mesaj)
dostum ramlerin hızları konusunda çok fazla kombinasyon denedim. hmen hemen herşekilde açılıyor pc, yani aslınca çok kolayda o.c yapılıp hızıda değiştirebiliyorsun
1866mhz bile çıkardım sorunsuz açtı ama düşün ona rağmen 5,9 verdi hatta cl9 yaptım 1,35v verdim yine 5,9 puan

puan ne yaprsam yapayım sabit, derlirtti beni :) ama dediğim gibi bu anakartın ram destek listesinde cl 6 yok, o biraz bende şüphe uyandırıyor.

Birde windows ortamında memtest yapacağım program linkini upload edersen çok memnun kalırım.
şuan için optik okuyucum yok, normalde cd den açılışta yaptırıyorum ama şuan için imkansız




L lastzombie
10 yıl (933 mesaj)
http://www.memtest.org/#downiso memtest burada var




D Digitaldrop
10 yıl (764 mesaj)
Bu test Cl değerinden önce ram'in kaç gb olduğuna bakar, onu belirtelimde 8gb Cl9'dan yüksek olması lazım diyen aldanmasın




K kmserdar
10 yıl (322 mesaj)
quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

Merhaba arkadaşlar.
Kullanııcı incelemesi yarışmasından kazandığım ankarta geçenlerde Vatan Bilgisayardan bu ramleri aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl6d-4gbxh-4gb-(2x2gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53561

Fakat windows 7 puanım 5.9 şaka gibi

Biosta ramler herzamnki gibi x.m.p modunda 1600mhz 6-8-6-24 saatlarinde çalışıyor.
Anakartın üzerinde ROG swich'i var orsa kapalı durumda, ROG'un ne işe yaradığını bilmediğim için kurcalamak istemedim.

ANAKARTIM: ASUSMaximus IV Extreme-Z
http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-extreme-z-maximus-iv-extreme-z-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-(o.c.)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55703

birde şöyle bir durum var, bu aldığım ramleri p8p67 pro anakartta da denedim orda sistem puanlaması 7.9
bana sanki ben bu anakartta bişiyi kapalı tutuyorum gibime gelior

Acil yardım

aynı sorun bende de vuku buldu..anakartımı değiştirdim ve pc 'ye format attım,windows deneyim dizinindeki ram puanı 7.5'di,2 hafta sonra yeniden format atmak zorunda kaldım bu sefer ram puanı 5.9'a düştü..pc'yi hiç bir şekilde kurcalamama rağmen bu sorunu yaşadım..siz nedenini buldunuz mu?




F furki06
10 yıl (934 mesaj)
windows puanlamasına neden bu kadar takıyorsunuz ki... İşinizi görüyorsa sıkıntı yok demektir.




G gorgoaxion
10 yıl (719 mesaj)
senin ramlarin kardeş 2 çarpı 2 gb dimi yani toplam 4 gb sa 64 bit windowsda puanı 5.9 dur eğer 8gb olsaydı 7.5 alacaktın


Bu mesaja 1 cevap geldi.

A Alkımm
10 yıl (5601 mesaj)
quote:

Orijinalden alıntı: gorgoaxion

senin ramlarin kardeş 2 çarpı 2 gb dimi yani toplam 4 gb sa 64 bit windowsda puanı 5.9 dur eğer 8gb olsaydı 7.5 alacaktın

Benim emektar ocz platinum 2x2 4gb 1333 mhz cl7 ramler w7 de 7.7 alıyor zaten meret başka hiç bir şekilde çalışmıyor 7-7-7-16-26

Not:Aklıma gelmişken Gskill 16 gb ramler ile değişiklik yaptım p.tesi elimde olucak ramler yalnız anakartımın ram uyumluluk listesini bulamadım gitti bilen bula bilen varsa çok sevinirim

ANAKARTIM:sapphire pure crossfirex 790gx am3





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 1 Ocak 2012; 19:28:56 >


C CnZ
10 yıl (658 mesaj)
aynı sorunu ben de yaşıyorum. şu an ram skoru 5.9.

anakart: p8z68-v
ram: corsair xms 2x2gb @1866mhz @9-9-9-24 @1.55v

çeşitli volt, timing, mhz gibi kombinasyonları ben de denedim ama değişiklik yok.
aynı ramlar daha önce x58 sistemimde 7.9 alıyordu tabi o zaman 3x2 triple channel kullanıyordum.

çeşitli testlerde ramlarin okuma yazma hızları gayet iyi çıktı ve yaptığım diagnosticlerde de hiçbir sorun çıkmadı.
ama yine de neden 5.9