Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
837
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Wifi geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil
G
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Evde masaüstü kullanıyorum o yüzden wireless ile modeme bağlanabilmek için 2 3 yıl önce İnca wireless adaptör (router) satın almıştım. Sıkıntısız sorunsuz bir şekilde çalışıyor ürün. Dün internet servis sağlayıcımı değiştirdim yeni gelen modeme bağlanmaya çalıştığımda sınırlı erişim gözüküyor ve sorun gidermeye çalıştığımda ise başlıkta belirttiğim " Wifi geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil " hatasını alıyorum. Şöyle ki router bozuk değil çünkü telefondan internet paylaştığımda router ile bağlanabiliyorum ve masaüstü bilgisayarımda internet kullanıyorum. Fakat şöyle bir durum söz konusu laptop ile internete bağlanıyorum ama inca routerı laptoba taktığımda aynı hatayı laptopta da alıyorum. Yani kısaca router çalışıyor fakat yeni gelen modemle beraber çalışmıyor. Bunun nedenin veya çözümünü bilen bir arkadaş var mı. Router tak çalıştır bir ürün yani sıfırlama vs. gibi bir ayarı yok. Yeni router almam saçma ve gereksiz geliyor çünkü satın alıp deneyeceğim ürünün de çalışmama olasılığı oldukça fazla. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Router = inca 150m high gain wireless adapter (https://goo.gl/tOuEyM )
İnternet sağlayıcısı = Kablonet Modem= Netmaster


Not: İnternet sağlayıcısına çoktan arıza kaydı oluşturdum eve gelip baktılar modemin değerli normal zaten belirttiğim gibi evdeki interneti kullanabiliyorum. Sadece masaüstünde router kullandığım için bağlanamıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggunseli -- 12 Ağustos 2016; 11:53:52 >

L
8 yıl
Binbaşı

hocam önce modeme bağlanan tüm cihazların bağlanısınız kesin(kablolu ve wifi). daha sonra modemi yeniden başlatın. diğer cihazlar bağlanmadan önce ilk olarak inca kablosuz adabtörü kullanarak modeme bağlanmaya çalışın. ilk önce incanın bağlanması gerekiyor. diğer cihazlar bağlanmasın buna dikkat edin. sonucu yazarsanız ona göre yorum yapabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Her şeyi denedim bir türlü sorun çözülmedi. Evde hiçbir cihaz bağlı değilken bile bağlanmadı en son kapadım her şeyi haftasonu evde olmayacağım için. Dün gece geldiğimde açtım sorunsuz bir şekilde bağlandı. Böylelikle bir sorun daha nedenini öğrenemeden çözülmüş oldu. Şimdi pcyi her yenide başlattığımda tedirgin oluyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lodos denizcisi
L
8 yıl
Binbaşı

Kablonet modeminizin dhcp server i yoksa bu sorun ortaya çıkabiliyor. Çünkü, modeme bağlanan cihazlar ,ip adresini modemden değil modemin de bağlı olduğu ana routerdan alıyor. Aboneliğinize göre ip hakkınız var sanırım. Atıyorum 2 ip hakkınız var. İki cihaz bağlı iken 3. cihaz bağlanamıyor, ip alamıyor. Bunun çözümü bir tane router alıp modeme kablo ile bağlamak. Bunu yaptıktan sonra istediğiniz kadar cihazı router a kablolu kablosuz bağlayabilirsiniz. Benim bir tanıdığım da kablonet kullanıyor. Onda wifi özelliği olmayan tek portlu atlantis marka bir modem var. Denemelerimde modeme switch taktım gördüğüm kadarıyla en fazla 2 cihaz aynı anda bağlanabiliyor ve ana routerdan ip alıyorlar. 3.cihaz diğer iki cihaz bağlı olmasa bile bağlanamıyor. Çünkü bağlanan cihazlar modeme kayıt ediliyor. Modemi yeniden başlatana kadar ilk bağlanan iki cihaz dışında hiçbir cihaz ip alamıyor. Router ile şuan sorunsuz kullanıyorlar. Siz de bir bakın eğer modeminizin dhcp server özelliği varsa veya kapalı durumdaysa açın. Bir de cihazların aldıkları yerel ip adreslerini inceleyin. Modemden mi ip alıyorlar yoksa modemin de bağlı olduğu kablonete ait ana router dan mı?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ggunseli
S
7 yıl
Binbaşı

bende de modem arayüzünde güncelleme tamamlandı geçerli bir........ diye devam eden malum uyarıyı alıyorum ne yapsam olmadı ama denemeye devam güncel çözüm varmı bilen ayrıca bende hem kablo hemde kablosuz internet yok bilgisayırmda yani birinde var diğerinde yok şeklinde değil o yüzden güncelleme de yapamıyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.