Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
507
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WhatsApp resim arama aracı ile sahte haberlerin önüne geçecek
M
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi


Sahte haberlerin önüne geçmek isteyen WhatsApp bu yönde adımlar atmaya devam ediyor. Facebook bünyesinde yer alan şirketin geliştirdiği yeni bir özellik sayesinde kullanıcılar kendilerine gönderilen resimlerin sahte olup olmadığını kolayca öğrenebilecekler.

 

Ayrıca Bkz.WhatsApp, modifiye edilmiş sürümleri kullananları yasaklayacağını açıkladı
WABetaInfo adlı internet sitesi WhatsApp'ın 2.19.73 numaralı güncellemesinde bir "resim arama" aracı keşfetti. Bu özellik, kullanıcıların kendilerine gelen resmi doğrudan Google’a yüklemelerini ve böylelikle benzer ya da aynı görüntüleri bulmalarını sağlayacak. Dolayısı ile mesajlaşma uygulaması ile yayılan bilgilerin gerçekliği daha kolay teyit edilebilecek.

 


WhatsApp mücadelesinde kararlı


WhatsApp bu yeni özellik ile birlikte sahte haber sorunu ile mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Yeni özellik şimdilik sadece beta sürümde mevcut. WhatsApp'ın resim arama aracını ne zaman genel kullanıma sunacağı bilinmiyor. Henüz geliştirildiği için önümüzdeki haftalarda tüm WhatsApp kullanıcılarına dağıtılabilir.

 Haberi Portalda Gör

O
5 yıl
Er

whatsapp ve instagram bu gidişle başka alternatif sosyal medya ağına gereksinim duyurmayacak.




M
5 yıl
Teğmen

Nice. Aşklar biticek 😁



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
5 yıl
Yüzbaşı

Kim "ben fake newse karsiyim" diyorsa, hep onlardan cikiyor buyun sahte haberler. Kendileri yapip baskalarina camur atiyorlar.




D
5 yıl
Er

yavaş yavaş bu sayede bilgisayar kullanım rahatlığı telefonlara bu şekilde entegre ediliyor




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.