Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
247
Tıklama
2
Öne Çıkarma
WeWalk projesi yılın girişimi seçildi
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

WeWalk projesi yılın girişimi seçildi



Amazon platformunun yılın en iyi girişimi yarışmasına katılarak ülkemizi temsil eden WeWalk akıllı baston girişimi gurur verici bir başarıya imza attı. Yılın en iyi girişimi artık WeWalk projesi. 



WeWalk nedir?



GSMA Birliği ve MIT Enstitüsü tarafından ödüllere layık görülen WeWalk, görme engellilere hayatı kolaylaştırmanın yollarını ararken ortaya çıkmış. WeWalk, ultrason tabanlı sensörü sayesinde belirli bir mesafe içerisindeki engelleri algılayarak, iki yanda bulunan titreşim motorları ile kullanıcısını uyarıyor. Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engeller, bu sayede kolaylıkla aşılabiliyor.



Ayrıca Bkz.Söylentiye göre yeni Call of Duty oyunu iki sürüm halinde çıkacak: Birisi yenil nesil için diğeri eski nesil için



Bluetooth yongasına sahip olan WeWalk, bu sayede akıllı telefonlara bağlanabiliyor ve daha geniş fonksiyonlara sahip oluyor. Üzerinde bulunan dokunmatik alan sayesinde akıllı telefonun uzaktan kontrolü mümkün oluyor. Bu özellik şimdilik sadece Android uygulaması tarafından destekleniyor. Android ve iOS cihazlarda ise touch pad, titreşim motorları, ultrasonik sensör, pusula ve LED'ler uzaktan kontrol edilebilir veya erişilebilir hale geliyor.



WeWalk projesi yılın girişimi seçildi



Amazon’un en iyi 5 girişim arasına kabul ettiği WeWalk sonrasında da en iyi girişim yarışmasına katılmıştı. Her ne kadar Amazon İngiltere üzerinden oylama yapılsa da WeWalk girişimi ipi göğüslemeyi başardı. 



Sosyal medyadan sitemiz de dahil desteğini esirgemeyen platformlara teşekkürlerini sunan WeWalk bu sayede 100 bin dolarlık ödülü hak etmiş oldu. Girişim bu ödülü daha çok görme engelliye bastonu ulaştırabilmek için kullanacak. 



https://twitter.com/wewalkio/status/1415044783148572673

 



 Haberi Portalda Gör

J
3 yıl
Yarbay

Önemli bir cihaz olmuş görme sorunu olanlar için faydalı olur.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.