Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1021
Cevap
68456
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WESTERN DIGITAL TV Live 'Streaming Media Player' ( İmal tarihi: kasım2011) anakonu
İ
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Western digital yeni ürününü duyurdu ancak merak ettiğim türkiyeye ne zaman gelecek ve fiyati ne kadar olacak.
Beklemek istemeyenler için ebay satış linki:
http://www.ebay.com/sch/Digital-Media-Receivers-/168058/i.html?_nkw=WD%20Tv%20Live%20Streaming%20Media%20Player&_clu=2&_dmpt=PCC_Drives_Storage_Internal&_fcid=204&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1
Amazonda daha ucuza bulabilirsiniz, bunun gibi:
http://www.amazon.com/Western-Digital-Streaming-Media-Player/dp/B005KOZNBW/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1321630971&sr=8-1-spell
ürün Türkçe resmi sayfası ve türkçe kullanım kılavuzu:
http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=1011&lang=tr

".....BURADAN ALINTI:................Ürünün kutusunu açtıktan sonra beni en çok şaşırtan şey, (bilmeme rağmen) ürünün küçük boyutu oldu. Nerdeyse 2.5 inçlik bir harici disk boyutunda makina. Kumandası playerın yanında dev gibi kalıyor. Ürün hem 110 hemde 220 voltta çalışabiliyor. Dolayısıyla fişin ucuna taktiğim küçük dönüştürücüyle hemen prize taktım.
Kutusundan hdmi kablo çıkmıyor. Bendeki hazır olan kablonun bir ucunu ürüne, diğer ucunu da Denon Avr 3311 Receiverıma taktım. Playerı ve tv'yi açtım ve görüntüyü beklemeye başladım. 5-10 sn. sonra Tvmin ekranında bir dalgalanma oldu. Anladığım kadarıyla Tv gelen ntsc sinyaline geçiş için hazırlanıyordu. Ve kısa bir süre sonra Playerın menüsü ekrana sorunsuzca geldi. Kuruluma başlayıp ön ayarları yaptım. İlk olarak kolayca kablosuz ağ bağlantısını kurdum. Hemen yeni firmware olduğu konusunda uyarı ekrana geldi. Yükle dedim ve arka arkaya iki güncelleme yaptı makina ve tekrar başladı. Daha sonra usb'den 1 tb passport harici diskimi makinaya takarak bekledim. Makina harddiski sorunsuzca gördü ve içindeki dosyaları kendi sistemine göre (müzik,resimler,videolar,dosyalar) şeklinde tasnif etmeye başladı arka planda. Bu arada bende film dosyasını açtım bir filmin klasörüne girdim. Options tuşuna basıp filmle ilgili bilgileri indir dedim. İnternetten 2 saniyede filmle ilgili bilgileri ve kapakları indirerek göstermeye başladı. Ancak şöyle bir durum var. Anladığım kadarıyla makinayla gelen tema da indirilen moviesheetleri, galeri görünümündeyken makina göstermiyor. Ancak seçilen filmin klasörünün içine girilince gösteriyor. Bunun için de insanlar kendi hazırladıkları temaları kullanıyorlar......................."
"..........................................Desteklediği formatlar ise şöyle:
Video - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9, FLV (h.264)
Photo - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
Audio - MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Playlist - PLS, M3U, WPL
Subtitle - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

Note:
MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
H.264 MP@L4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output.
Compressed RGB JPEG formats only and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only.
Uncompressed BMP only.
For details, please refer to the user manual.
File Formats Not Supported
Does not support protected premium content such as movies or music from the iTunes Store, Movielink, Amazon Unbox, and Vongo
Languages Supported

User Interface:

English, French, Italian, German, Spanish, Portuguese , Portuguese (Brazil), Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, Japanese, Russian, Turkish, Hebrew, Arabic, Polish, Czech, Dutch, Swedish, Norwegian,Hungarian

Subtitle:
English, Dutch, French, Italian, German, Spanish, Portuguese, Polish, Russian, Arabic, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish, Greek, Hebrew, Turkish, Czech, Slovakian, Hungarian, Polish, Romanian, Bulgarian, Serbian, Ukrainian, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, Japanese, Thai, Hindi (India), Malay/Bahasa (Indonesia), Central European language

Makina Dolby HDTrue yu desteklerken, DTS- HDMA yı yazmamışlar. WD bunu DTS ile olan lisans anlaşmaları gereği olduğunu söylüyor. Ancak yurtdışındaki kullanıcılar yaptıkları testlerde menülü müzik bluray isolarını oynatırken DTS HDMA sesi problemsizce aldıklarını yazmışlar.
Yine şu ana kadar arşivimde olmadığı için herhangi bir bluray iso dosyasını deneme şansım olmadı. En kısa zamanda onu da deneyeceğim.
Makineyi almadan önce bir ara, herkesin çok övdüğü Dune firmasının TV 301 modelini de inceledim. İki makinede aynı işlemciyi, Sigmanın son çıkardığı chipset olan 8670'i kullanıyor. Ama Wd Tv Live Smp' nin memory'si 512 Mb, Dune'un memory'si 256 Mb ve Wd'de dahili wifi olduğu, Dune'da olmadığı (ekstradan satın almak gerekiyor)............................................. "



Ayrıca aşağıdaki İncelemeyi yapan ***Cole tricle*** arkadaşımıza teşekkürler:
quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Öncelikle Player'ı almaya karar verdiğimde WD'nin sitesinde 2 model olduğunu gördüm. Biri Ntsc diğeri Pal. Playerı amerikadan alacağım için amazonla temasa geçip Pal versiyonunu temin edip edemeyeceklerini sordum. Araştırıp geri döneceklerini söylediler. Ertesi gün geri döndüklerinde araştırdıklarını maalesef ellerinde sadece Ntsc versiyonunun olduğunu söylediler. Televizyonum (Pioneer pdp 436 pe) hem pal, hem de ntsc'yi desteklemesine rağmen canım biraz sıkıldı ya bir problem çıkarsa diye. Daha sonra playerı yabancı forumlarda araştırırken, bir forumda playerın reset düğmesine 10 saniye süreyle basılırsa, sistemin ntscden pal'e döndüğünü yani multi format olduğunu okuyunca almaya karar verdim.
Ürünün kutusunu açtıktan sonra beni en çok şaşırtan şey, (bilmeme rağmen) ürünün küçük boyutu oldu. Nerdeyse 2.5 inçlik bir harici disk boyutunda makina. Kumandası playerın yanında dev gibi kalıyor. Ürün hem 110 hemde 220 voltta çalışabiliyor. Dolayısıyla fişin ucuna taktiğim küçük dönüştürücüyle hemen prize taktım.
Kutusundan hdmi kablo çıkmıyor. Bendeki hazır olan kablonun bir ucunu ürüne, diğer ucunu da Denon Avr 3311 Receiverıma taktım. Playerı ve tv'yi açtım ve görüntüyü beklemeye başladım. 5-10 sn. sonra Tvmin ekranında bir dalgalanma oldu. Anladığım kadarıyla Tv gelen ntsc sinyaline geçiş için hazırlanıyordu. Ve kısa bir süre sonra Playerın menüsü ekrana sorunsuzca geldi. Kuruluma başlayıp ön ayarları yaptım. İlk olarak kolayca kablosuz ağ bağlantısını kurdum. Hemen yeni firmware olduğu konusunda uyarı ekrana geldi. Yükle dedim ve arka arkaya iki güncelleme yaptı makina ve tekrar başladı. Daha sonra usb'den 1 tb passport harici diskimi makinaya takarak bekledim. Makina harddiski sorunsuzca gördü ve içindeki dosyaları kendi sistemine göre (müzik,resimler,videolar,dosyalar) şeklinde tasnif etmeye başladı arka planda. Bu arada bende film dosyasını açtım bir filmin klasörüne girdim. Options tuşuna basıp filmle ilgili bilgileri indir dedim. İnternetten 2 saniyede filmle ilgili bilgileri ve kapakları indirerek göstermeye başladı. Ancak şöyle bir durum var. Anladığım kadarıyla makinayla gelen tema da indirilen moviesheetleri, galeri görünümündeyken makina göstermiyor. Ancak seçilen filmin klasörünün içine girilince gösteriyor. Bunun için de insanlar kendi hazırladıkları temaları kullanıyorlar. Mojo bu konudaki popüler bir tema ve tumbgen adı verilen bir yazılımla birlikte makina mükemmel bir arayüze sahip oluyor. Temayı ve yazılımı indirdim ama henüz makinaya atma şansım olmadı. Atınca onunla da ilgili izlenimlerimi eklerim.
Daha sonra elimdeki değişik dosyaları kısa kısa sürelerle oynatmaya başlayarak, makinayı genel olarak denemeye başladım. Oynattığım değişik 720p ve 1080p mkv'lerin hepsini güzel bir resim kalitesi ve sorunsuz altyazıyla izledim. İleri ve geri almalarda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Bu makinadan önce player olarak Vaio notebookumu kullanıyordum. Daum potplayerla da yine gayet güzel bir resim kalitesi alıyordum. Ancak her akşam film seyretmek için devamlı işle ev arasında notebooku taşımaktan sıkıldığım için en sonunda bir media player almaya karar verdim. DaumPlayer da oynatırken en çok hoşuma giden özellik aspect ratio'yu istediğin gibi seçip filmi tam ekran yapabilme özelliğiydi. Bildiğiniz gibi filmlerin (ratiosuna bağlı olarak) çoğu ekranda sinemaskop gibi alttan ve üstten boşluklar bırakarak izleniyor. Oysa bilgisayarda (özellikle eşim öyle sevdiği için) ayarla tam ekran seyredebiliyorsunuz. Ancak bu doğal olarak biraz görüntü kalitesi kaybı getiriyor. WD Tv Live Streaming Media Playerda ise böyle bir ayar maalesef yok. Film hangi boyutta ise o boyutta seyredebiliyorsunuz. Bu eşimi biraz üzdü. Bu özellik başka playerlarda var mı ya da daha sonra bir firmware'le gelir mi bilmiyorum.
Notebooka göre hissettiğim en büyük fark ise nedense ses kalitesinde oldu. Oynattığım filmlerdeki surround etkisi inanılmaz derecede arttı. Filmleri seyretmek daha zevkli olacak bu makineyle.
Mkvlerden sonra sıra Dvd performansını test etmeye geldi. Doğal olarak görüntü kalitesi mkv'den sonra insana yavan geliyor. Player denediğim hem vob hem de iso dvdleri menüleriyle birlikte sorunsuzca oynattı, biri dışında. Santana Supernatural dvdsini oynatıyor ama maalesef menüye yada şarkı geçişlerine izin vermeyip takıldı. Neden böyle yaptı bilmiyorum ama en kısa zamanda başka bir kaynaktan aynı dvd yi indirip tekrar deneyeceğim.
Makineyle internete bağlanıp youtubedan video izleyip, facebook hesabınıza bağlanabiliyorsunuz. Bunun gibi bir çok internet servisi hazır olarak geliyor. Hiç birini deneme şansım olmadı ancak yurtdışındaki sitelerde yapılan incelemelerde bunlarda da bir problem olmadığı belirtiliyor.
Makinenin bir diğer özelliği ise (adından da belli zaten) bağlı olduğu ağdaki diğer bilgisayarlara yada Nas gibi storagelara bağlanıp onların üzerindeki dosyaları da sorunsuz bir şekilde oynatması.

Desteklediği formatlar ise şöyle:
Video - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9, FLV (h.264)
Photo - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
Audio - MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Playlist - PLS, M3U, WPL
Subtitle - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

Note:
MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
H.264 MP@L4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output.
Compressed RGB JPEG formats only and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only.
Uncompressed BMP only.
For details, please refer to the user manual.
File Formats Not Supported
Does not support protected premium content such as movies or music from the iTunes Store, Movielink, Amazon Unbox, and Vongo
Languages Supported

User Interface:

English, French, Italian, German, Spanish, Portuguese , Portuguese (Brazil), Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, Japanese, Russian, Turkish, Hebrew, Arabic, Polish, Czech, Dutch, Swedish, Norwegian,Hungarian

Subtitle:
English, Dutch, French, Italian, German, Spanish, Portuguese, Polish, Russian, Arabic, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish, Greek, Hebrew, Turkish, Czech, Slovakian, Hungarian, Polish, Romanian, Bulgarian, Serbian, Ukrainian, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, Japanese, Thai, Hindi (India), Malay/Bahasa (Indonesia), Central European language

Makina Dolby HDTrue yu desteklerken, DTS- HDMA yı yazmamışlar. WD bunu DTS ile olan lisans anlaşmaları gereği olduğunu söylüyor. Ancak yurtdışındaki kullanıcılar yaptıkları testlerde menülü bluray isoları oynatırken DTS HDMA sesi problemsizce izlediklerini yazmışlar.
Yine şu ana kadar arşivimde olmadığı için herhangi bir bluray iso dosyasını deneme şansım olmadı. En kısa zamanda onu da deneyeceğim.
Makineyi almadan önce bir ara Atakum52'nin de bahsettiği herkesin çok övdüğü Dune firmasının TV 301 modelini de inceledim. İki makinede aynı işlemciyi, Sigmanın son çıkardığı chipset olan 8670'i kullanıyor. Ama Wd Tv Live Smp' nin memory'si 512 Mb, Dune'un memory'si 256 Mb ve Wd'de dahili wifi olduğu, Dune'da olmadığı (ekstradan satın almak gerekiyor) üstüne de Wd Tv Live Dune'dan daha ucuz olduğu için kararım WD Tv Live SMP oldu.

Toparlayacak olursam 100$ yurtdışı fiyatıyla ve sahip olduğu özellikleriyle bu makine hitap ettiği fiyat çerçevesinde fiyat/performans açısından 4/4 lük bir makine gibi duruyor...




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 27 Kasım 2011; 12:55:06 >

C
12 yıl
Yüzbaşı

Dün kardeşim yurtdışından gelirken yanında getirdi. Akşam kurulumunu gerçekleştirip biraz oynadım. İlk defa media player kullandığım için, işin açıkçası başka playerlarla karşılaştırıp bir değerlendirme şansım yok. İlk izlenimim sorunsuz, resim kalitesi mükemmel, Türkçe Menü ve altyazı desteği var. Aslında alırken Himedia 900B ile bunun arasında çok kararsız kaldım ama en sonunda hem en son sigma çipi kullanması, hem başka bir forumda Himedia da Türkçe altyazı desteği yazmasına rağmen kullanan arkadaşın bunu (şu an için) doğrulamaması yüzünden WD'yi tercih ettim. Eğer sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle



aslında resimli, açıklayıcı ve kullanıma bağlı olan bir inceleme ve eğer mümkün ise video oynatımı çeşitliliği hakkında bilgi verirseniz iyi olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle Player'ı almaya karar verdiğimde WD'nin sitesinde 2 model olduğunu gördüm. Biri Ntsc diğeri Pal. Playerı amerikadan alacağım için amazonla temasa geçip Pal versiyonunu temin edip edemeyeceklerini sordum. Araştırıp geri döneceklerini söylediler. Ertesi gün geri döndüklerinde araştırdıklarını maalesef ellerinde sadece Ntsc versiyonunun olduğunu söylediler. Televizyonum (Pioneer pdp 436 pe) hem pal, hem de ntsc'yi desteklemesine rağmen canım biraz sıkıldı ya bir problem çıkarsa diye. Daha sonra playerı yabancı forumlarda araştırırken, bir forumda playerın reset düğmesine 10 saniye süreyle basılırsa, sistemin ntscden pal'e döndüğünü yani multi format olduğunu okuyunca almaya karar verdim.
Ürünün kutusunu açtıktan sonra beni en çok şaşırtan şey, (bilmeme rağmen) ürünün küçük boyutu oldu. Nerdeyse 2.5 inçlik bir harici disk boyutunda makina. Kumandası playerın yanında dev gibi kalıyor. Ürün hem 110 hemde 220 voltta çalışabiliyor. Dolayısıyla fişin ucuna taktiğim küçük dönüştürücüyle hemen prize taktım.
Kutusundan hdmi kablo çıkmıyor. Bendeki hazır olan kablonun bir ucunu ürüne, diğer ucunu da Denon Avr 3311 Receiverıma taktım. Playerı ve tv'yi açtım ve görüntüyü beklemeye başladım. 5-10 sn. sonra Tvmin ekranında bir dalgalanma oldu. Anladığım kadarıyla Tv gelen ntsc sinyaline geçiş için hazırlanıyordu. Ve kısa bir süre sonra Playerın menüsü ekrana sorunsuzca geldi. Kuruluma başlayıp ön ayarları yaptım. İlk olarak kolayca kablosuz ağ bağlantısını kurdum. Hemen yeni firmware olduğu konusunda uyarı ekrana geldi. Yükle dedim ve arka arkaya iki güncelleme yaptı makina ve tekrar başladı. Daha sonra usb'den 1 tb passport harici diskimi makinaya takarak bekledim. Makina harddiski sorunsuzca gördü ve içindeki dosyaları kendi sistemine göre (müzik,resimler,videolar,dosyalar) şeklinde tasnif etmeye başladı arka planda. Bu arada bende film dosyasını açtım bir filmin klasörüne girdim. Options tuşuna basıp filmle ilgili bilgileri indir dedim. İnternetten 2 saniyede filmle ilgili bilgileri ve kapakları indirerek göstermeye başladı. Ancak şöyle bir durum var. Anladığım kadarıyla makinayla gelen tema da indirilen moviesheetleri, galeri görünümündeyken makina göstermiyor. Ancak seçilen filmin klasörünün içine girilince gösteriyor. Bunun için de insanlar kendi hazırladıkları temaları kullanıyorlar. Mojo bu konudaki popüler bir tema ve tumbgen adı verilen bir yazılımla birlikte makina mükemmel bir arayüze sahip oluyor. Temayı ve yazılımı indirdim ama henüz makinaya atma şansım olmadı. Atınca onunla da ilgili izlenimlerimi eklerim.
Daha sonra elimdeki değişik dosyaları kısa kısa sürelerle oynatmaya başlayarak, makinayı genel olarak denemeye başladım. Oynattığım değişik 720p ve 1080p mkv'lerin hepsini güzel bir resim kalitesi ve sorunsuz altyazıyla izledim. İleri ve geri almalarda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Bu makinadan önce player olarak Vaio notebookumu kullanıyordum. Daum potplayerla da yine gayet güzel bir resim kalitesi alıyordum. Ancak her akşam film seyretmek için devamlı işle ev arasında notebooku taşımaktan sıkıldığım için en sonunda bir media player almaya karar verdim. DaumPlayer da oynatırken en çok hoşuma giden özellik aspect ratio'yu istediğin gibi seçip filmi tam ekran yapabilme özelliğiydi. Bildiğiniz gibi filmlerin (ratiosuna bağlı olarak) çoğu ekranda sinemaskop gibi alttan ve üstten boşluklar bırakarak izleniyor. Oysa bilgisayarda (özellikle eşim öyle sevdiği için) ayarla tam ekran seyredebiliyorsunuz. Ancak bu doğal olarak biraz görüntü kalitesi kaybı getiriyor. WD Tv Live Streaming Media Playerda ise böyle bir ayar maalesef yok. Film hangi boyutta ise o boyutta seyredebiliyorsunuz. Bu eşimi biraz üzdü. Bu özellik başka playerlarda var mı ya da daha sonra bir firmware'le gelir mi bilmiyorum.
Notebooka göre hissettiğim en büyük fark ise nedense ses kalitesinde oldu. Oynattığım filmlerdeki surround etkisi inanılmaz derecede arttı. Filmleri seyretmek daha zevkli olacak bu makineyle.
Mkvlerden sonra sıra Dvd performansını test etmeye geldi. Doğal olarak görüntü kalitesi mkv'den sonra insana yavan geliyor. Player denediğim hem vob hem de iso dvdleri menüleriyle birlikte sorunsuzca oynattı, biri dışında. Santana Supernatural dvdsini oynatıyor ama maalesef menüye yada şarkı geçişlerine izin vermeyip takıldı. Neden böyle yaptı bilmiyorum ama en kısa zamanda başka bir kaynaktan aynı dvd yi indirip tekrar deneyeceğim.
Makineyle internete bağlanıp youtubedan video izleyip, facebook hesabınıza bağlanabiliyorsunuz. Bunun gibi bir çok internet servisi hazır olarak geliyor. Hiç birini deneme şansım olmadı ancak yurtdışındaki sitelerde yapılan incelemelerde bunlarda da bir problem olmadığı belirtiliyor.
Makinenin bir diğer özelliği ise (adından da belli zaten) bağlı olduğu ağdaki diğer bilgisayarlara yada Nas gibi storagelara bağlanıp onların üzerindeki dosyaları da sorunsuz bir şekilde oynatması.

Desteklediği formatlar ise şöyle:
Video - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9, FLV (h.264)
Photo - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
Audio - MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Playlist - PLS, M3U, WPL
Subtitle - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

Note:
MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
H.264 MP@L4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output.
Compressed RGB JPEG formats only and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only.
Uncompressed BMP only.
For details, please refer to the user manual.
File Formats Not Supported
Does not support protected premium content such as movies or music from the iTunes Store, Movielink, Amazon Unbox, and Vongo
Languages Supported

User Interface:

English, French, Italian, German, Spanish, Portuguese , Portuguese (Brazil), Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, Japanese, Russian, Turkish, Hebrew, Arabic, Polish, Czech, Dutch, Swedish, Norwegian,Hungarian

Subtitle:
English, Dutch, French, Italian, German, Spanish, Portuguese, Polish, Russian, Arabic, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish, Greek, Hebrew, Turkish, Czech, Slovakian, Hungarian, Polish, Romanian, Bulgarian, Serbian, Ukrainian, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Korean, Japanese, Thai, Hindi (India), Malay/Bahasa (Indonesia), Central European language

Makina Dolby HDTrue yu desteklerken, DTS- HDMA yı yazmamışlar. WD bunu DTS ile olan lisans anlaşmaları gereği olduğunu söylüyor. Ancak yurtdışındaki kullanıcılar yaptıkları testlerde menülü bluray isoları oynatırken DTS HDMA sesi problemsizce izlediklerini yazmışlar.
Yine şu ana kadar arşivimde olmadığı için herhangi bir bluray iso dosyasını deneme şansım olmadı. En kısa zamanda onu da deneyeceğim.
Makineyi almadan önce bir ara Atakum52'nin de bahsettiği herkesin çok övdüğü Dune firmasının TV 301 modelini de inceledim. İki makinede aynı işlemciyi, Sigmanın son çıkardığı chipset olan 8670'i kullanıyor. Ama Wd Tv Live Smp' nin memory'si 512 Mb, Dune'un memory'si 256 Mb ve Wd'de dahili wifi olduğu, Dune'da olmadığı (ekstradan satın almak gerekiyor) üstüne de Wd Tv Live Dune'dan daha ucuz olduğu için kararım WD Tv Live SMP oldu.

Toparlayacak olursam 100$ yurtdışı fiyatıyla ve sahip olduğu özellikleriyle bu makine hitap ettiği fiyat çerçevesinde fiyat/performans açısından 4/4 lük bir makine gibi duruyor...




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 16 Kasım 2011; 12:53:51 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle




çok teşekkürler incelemeniz için. gerçekten de fiyat/performans olarak iyi bir cihaza benziyor. ilerki günlerde ama sizden, ama (eğer alan olursa) başka arkadaşlardan da izlenim almaya devam edersek çok güzel olur.

hayırlı olsun, umarım gülerek kullanırsınız cihazınızı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
12 yıl
Çavuş

Bu cihazda yadis kullanılabiliyor mu acaba?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

***cole tricle****
Teşekkürler güzel açıklamalar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 18 Kasım 2011; 17:08:09 >

C
12 yıl
Yüzbaşı

Bildiğim kadarıyla Yadis değil ama aynı işlevi gören benzer programlar (Thumbgen vb. gibi) kullanılıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

***cole tricle****
Hocam mümkünse yeni bir başlık açarmısınız ana konu olsun resim falan da koyun,
daha sonra burayı sileyim ordan devam edelim.


Olur dostum...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 15 Kasım 2011; 17:54:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

Ben de bunu bekliyorum artık. Fiyatı Live'a yakın olursa alacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Ben de bunu bekliyorum artık. Fiyatı Live'a yakın olursa alacağım.

ebayda 200 dolar olunca türkiyede 400 lirayı geçer tahminen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Yüzbaşı

güzel ürün trye ne zaman gelecek?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
12 yıl
Çavuş

Arkadaşlar, WD Live Streaming'de linkteki gibi flash movie art gösterimi var mı?
Varsa hazır bir uygulama mı yoksa uğraşmak mı gerekiyor?
http://www.youtube.com/watch?v=7nDSJts8-t0&feature=related





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pixel Plus HD -- 26 Kasım 2011; 18:18:22 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

Böyle bir player'in Türkiye'ye gelmemesi kötü olmuş. Emektar WD Live'den böyle bir ürüne geçebilirim ancak. Aslında, aynı chipsetli Dune A-101 var ama onun optik çıkışı yok.



C
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Pixel Plus HD

Arkadaşlar, WD Live Streaming'de linkteki gibi flash movie art gösterimi var mı?
Varsa hazır bir uygulama mı yoksa uğraşmak mı gerekiyor?
http://www.youtube.com/watch?v=7nDSJts8-t0&feature=related


Evet var, hazır olarak gelen bir uygulama ama senin linkte verdiğin hazır olarak gelen uygulama değil. Thumbgen programıyla hazırlanmış ve tema değiştirilmiş. Linkteki daha güzel ve geçişleri daha hızlı ama hazır olarak gelen de gayet güzel bir uygulama. Hem filmin kapağını hem de arka planda filmin konusunu, oynayanları, filmden sahneleri 5 sn. de bir değiştirerek gösteriyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

Dune modellerindeki optik çıkış sıkıntısından sonra artık kesin olarak geldiği gün alacağım bunu. Şu distribütörler ellerini biraz çabuk tutsalar bari. Amazon fiyatı 235 TL falan yapıyor ama gümrüğe takılırsa fena patlar. Onlara fiyatı düşük de göstertemeyiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay

ben de bu cihazla birlikte, egreat in var 2 modeli onları da bekliyorum. bir de kafamın bir köşesinde egreat R6A-II de var. şu optik olayı tamamen batırdı olayı.



T
12 yıl
Yarbay

Cihazı Turkiye'de bulamıyoruz galiba. Amazon'dan sipariş vermeyi düşünüyorum

@Cole Trickle, Amazon'dan aldığınız cihazı Pal yapabildiniz mi acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theraptorx -- 29 Kasım 2011; 23:38:01 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Yüzbaşı

Dostum Plazmama bağlayınca otomatik olarak ekran görüntüsü sorunsuz bir şekilde hemen geldiği için, işin açıkçası Pal'e geçmedim. Ayarlarını yapıpta kullandığım için Pal'e geçmek istersem her şeyi resetler diye rahatımı bozmadan Ntsc olarak kullanmaya devam ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Dostum Plazmama bağlayınca otomatik olarak ekran görüntüsü sorunsuz bir şekilde hemen geldiği için, işin açıkçası Pal'e geçmedim. Ayarlarını yapıpta kullandığım için Pal'e geçmek istersem her şeyi resetler diye rahatımı bozmadan Ntsc olarak kullanmaya devam ediyorum.

Evet ama benim TV NTSC destekliyor mu bilmiyorum. O yüzden format değiştirilebiliyormu öğrenenmem gerekiyor. Değiştirilebildiği forumun bağlantısını bulabilirsen paylaşabilirmisin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yüzbaşı

ilk versiyon wdtv yi abd den aldım. burda hiçbir ayar yapmadan kullandım.
bu da sanırım o şekildedir. zaten ayarlar/video kısmında pal - ntsc ayarı oluyor genelde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.