ne güzel herkes bi yer açıyor, bırakın bilenler yapsın hürra diye gözü karartıp girmek çöplüğe çeviriyor kendinize güveniyorsanız tavsiye ederim, ama bak bu işte para var hadi girelim zihniyetindeyseniz 1-2 iş yapar gerisini yapamazsınız
yaklaşık 3,5 yıl freelance çalıştım ve 6 aydır kendi şirketimi kurdum bu sektörde çalışıyorum. Öncelikle arkadaşların söylediği gibi korkunç vergiler yok bi şekilde işi kitabına uyduruyor herkes ancak çok yüksek gelir beklentiside ilk günden yanlış. İş yeri olarak ufak bir ofis yeterli müşteri karşısında sanal bir ürün satın aldığı için sözleşme imzalayabileceği firma arıyor, fatura istiyor. yanında bir kişi + ofis giderleri(elektrik telefon vs) aylık giderin 2000 YTL ye yakın olur. daha detaylı bilgi ve işin detayları için istersen PM at.
arkadaşlar web tasarımda para yok sakın derim.ben bu işin içindeyim kimse internete para harcamak istemiyor.artı ,insanlar elle tutulacak bişey istiyor para ödeyince sakın derim.git kırtasiye dükkanı aç internetcafe aç web tasarım yapma derim web tasarım türkiyede sadece hobi işi zaten bu işi hakkıyla yapanlarda freelance çalışıyor.şirketlerde buluor zaten bunları.benden uyarması.
Genelde 2 şirket kuruluyor bu iş için. Ya da faturalandırmayı donanım satmış gibi gösterip yapıyorlar. Yoksa çok daha fazla vergi ödüyorsun, devlet; "sen bu iş için şu şu şu parayı harcamadın" filan bahanesiyle bunu uygulauyor...
Bilişim, mühendislik hizmetleri ve reklamcılık gibi terimlerle firma ünvanı için vergi dairesine ve ticaret odasına başvurun. Adres göstermek zorundasınız ve müşterilerinizin güvenebilmesi için gereklidir. Elinizdeki işin yoğunluğuna ve sizin ne kadar anladığınıza göre çalışan sayısı değişir. Son olarak bilgisayar donanımı, monitörler, ağ kurulumu ve nas masraflarından kesinlikle kaçınmayıp; alanınıza özel mobilyalar imal ettirmelisiniz. Kaliteli ve elit bir firma olmak istiyorsanız ilk etap 100 bin tl kadar bir sermaye sağlamanıza gerekli.
Vergi konusunda arkadaşlar sanırım biraz abartmış. Aracınızın yaktığı yakıttan tutunda şirketinize aldığınız açıklanabilir her şey gelir vergisinden düşülür. Önerim büyük bir firma kurmak istiyorsanız A.Ş olarak, yoksa şahıs olarak kurmanızdır. Bir kaç sağlam iş bağlarsanız, nasip kısmet dahilinde devamı gelecektir. Son olarak muhasebeci tutacağınız için o da sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle