Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
127
Cevap
26415
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WD TV Live Özel Yazılım Kurulumu Detaylı Anlatım
G
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi


Maslak ElectroWorld açıldığında ilk önce 200 liraya Egreat M33A aldımancak torrent ve benzeri uygulamaları kullanmak için sata disk bağlamak gerektiğini öğrenince bin bir güçlükle geri verdim ve yerine 240 liraya WD TV Live aldım; çünkü B-rad'in yazılımı ile torrent indirme eklenebiliyordu. Eve geldim ve normal yazılımla bir kaç gün kullandım performansı gerçekten çok iyiydi. B-rad'in yazılımını anlamakta oldukça zorlandım ve kendime söz verdim: Bu işi anladığımda bir klavuz hazırlayacağım. Şimdi sözümü tutuyor ve Klavuz başlıyorum.

OLUŞABİLECEK SORUNLARDAN NE BEN SORUMLUYUM NE DE DONANIMHABER SORUMLUDUR!

Uyarımızı da yaptıktan sonra şunu belirtmeliyim her zaman elimden geleni yapmaya hazırım.

Kuruluma başlamadan önce kazanacağınız ek özellikleri anlatayım:
Torrent idirme
HTTP/FTP link indirme(dahili otomatik unrar eklentisi)
nbzget uygulaması
Film Afişleri (kendiniz Ayarlayacaksınız)
Bağalığınız diske ağ içinden ftp ulaşımı
UMSP(Apple trailer ve gibi video ve radyo sitelerine ulaşım)

Kuruluma geçmeden önce baştan sona kurulumu okuyunuz.
Önce bu dosyayı indirin (aradki tireyi kaldırın)http://rapid-share.com/files/378313103/1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0.zip

Şimdi geçelim işleme:

Hazırlık

İndirdiğiniz dosyayı açtığınızda içinden 8 dosya ve bir klasör çıkacaktır bunları bir klasöre taşıyın

wdtvlive.ver
wdtvlive.bin
wdtvlive.fff
smb.conf
S00custom-options
README
net.mounts
Changelog
dosyaları ve orig.images klasörü

S00cutom-options dosyasını notepad ile açalım içinden istediğimiz ayarları yapalım. Merak etmeyin bu ayarlar daha sonra değiştirilebilir.

Burada istediğimiz özelliği aktifeleştirmek için altındaki komut satırının başındaki # işaretini kaldıralım örnek olarak

Örneğin Torrent uygulamasını aktifleştirmek için

## enable Deluge bittorrent client (default disabled)
## *** lighttpd webserver must be enabled to use webui ***
#config_tool -c DELUGE=ON

Buradaki #config_tool -c DELUGE=ON satırının başındaki # işaretini kaldırın

Afişleri açmak için

## Movie sheet modes (only one can be enabled at a time)
## unless you have sheets for each mode you will encounter oddities switching around modes
## AKA this isn't magic
## Full screen std mode:
#config_tool -c MSHEETMODE=std
## 1280x460 sheet mode:
#config_tool -c MSHEETMODE=sheet
## 500x720 wall mode:
#config_tool -c MSHEETMODE=wall bölümünü de

## Movie sheet modes (only one can be enabled at a time)
## unless you have sheets for each mode you will encounter oddities switching around modes
## AKA this isn't magic
## Full screen std mode:
config_tool -c MSHEETMODE=std
## 1280x460 sheet mode:
config_tool -c MSHEETMODE=sheet
## 500x720 wall mode:
config_tool -c MSHEETMODE=wall

Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız ben kendi kullandığım S00custom-options dosyasını buraya koyuyorum isterseniz buu da kullanabilirsiniz

http://rapid-share.com/files/408986140/S00custom-options (tieyi kaldırmayı unutmayın)

UYARI: Standby modundayken etherneti kapatma özelliğini önermiyorum bir kullanıcı kapatmış ve geriye açmak konusunda sorunlar yaşamıştı.

Hp usb disk storage format tool indir

Yukarıdaki adresten Hp usb disk storage format tool'u indirin ve kurun usb belleğinizi bilgisayarınıza bağlayıp progarmı çalıtırın ve bu program üzerinden flash belleğinize FAT32 olarak format atın ancak Quick formatı İŞARETLEMEYİN. Start diyip başlatın 1-2 dk kadar sürebilir merak etmeyin formatlandıktan sonra rardan çıkarttığınız dosyalarıyı flash belleğinize atın attığınız S00custom-options dosyasını düzenlediğinizden veya benim dosyamı koyduğunuzdan emin olun ve şimdi belleğinizi bilgisayardan güvenli kaldır dedikten sonra çıkartın.

Eğer en güncel orjinal yazılımı kullanıyorsanız wdtvlive.ver dosyasını notepadle açın ve 1.02.21 kısmını 1.02.30 gibi daha yüksek bir sayı yapın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yükleme

Wd'nin fişini çekin ve usb belleğinizi arkadaki usb portuna bağlayın ve fişi takın yeni yazılım bulundu diye uyarı veriri ok a basın ve yüklensin mi der sağ yön tuşuna bası ve ok a basın. Eğer yeni yazılım bulundu demezse yukarıdaki wdtvlive.ver dosyasını düzenleme işlemini yapın. yükleme başlayacak ve bir kaç dakika içersinde yüklenir yükleme yarıda kalırsa ağaıdaki kurtarma işlemini uygulayın.

Yarıda Kalan Yazılımı kurtarma

Bu adresten en son yazılımı indirin flash belleğinizi yukarıda verdiğim formatlama programı
ile FAT32 olarak formatlayın ve indirdiğiniz zip dosyasının içinden çıkan dosyaları ( PDF DOSYASI HARİÇ) flash belleğinize atın. wdtvlive.ver dosyasını yukarıdaki gibi modifiye edip kaydedin. Güvenli kaldır dedikten sonra çıkartıp fişini çektiğiniz WD TV Live'ınızın arkadaki usb portuna (USB2) takın. Fişi takın. İlk önce mavi WD logosu gelecektir bu logo kaybolacak ve bir kaç saniye sinyal yok diyecektir, bekleyin ve yazılım güncellenmeye başlar.

Telnet/SSH Kullanımı

Cihazı kullanmaya başlamadan önce telnet ve ssh sistemini yapılandırmamız gerekli. bunun için putty'yi indirmemiz gerekiyor. İndirin ve açın devamını fotoğraflardan takip edebilirsiniz. (not:fotoğraflar turkey forumdaki doctorxl5 adlı kullanıcının telnet anlatımından alınmıştır. doctorxl5 sadece telnet ve deluge anlatımı yapıştır ben sadece telnet fotoğraflarını aldım doctorxl5'e teşekkürler)


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kopyaladığınız konumu bir notepede not etmenizi öneririm çünkü deluge cihaz tamamen kapanıp açıldığında (reboot) deluge (torrent uygulaması) sıfırlanır ve buna ihtiyaç duyarız. Ancak DownloadDeamon (link indirme programı) sıfırlanmaz bir kere ayarlamamız yetecektir.

Özel Yazılım Kullanımı

Bu özel yazılım bize bazı çok güzel özellikler sunuyor. Bu özelliklerin çoğu bir usb belleğe ihtiyaç duyuyor. Uygulamala dosyaları uygulamaadı.app.bin dosyaları olarak, tema dosyaları temaadı.osd.bin dosyası olarak gelir rar/zip paketlerinin içindeki diğer dosyalar bilgilendirme amaçlıdır. Bu dosyaları usb belleğinizin doğrudan içine atmanız gerekiyor eğer bir klasörün içinde olursa uygulamalar çalışmaz.

Uygulamaları yönetmek için cihazımızın internet arayüzünü kullanacağız. Bu arayüze ulaşmak için cihazımızın ağ içi ip adresini tarayıcımıza yazmamız yeterli. Menüden Settings'e girin ve Network Settings'e girin oradan ip adresinizi manuel yapılandırın örneğin ben airties modem kullanıyorum dolayısıyla ip adresim 192.168.2.xx şeklinde, gateway ise modemin arayüzünden değiştirmediyseniz 192.168.2.1 dir dns olarak 8.8.8.8 öneririm. Bu ayarları yaptıktan sonra tarayıcımıza geçip adresi yazıyoruz ben 192.168.2.39 olarak atadığım için bu adresi yazıyorum adres çubuğuna ve devam edelim siz kendi atadığınız adresi girin. Adrese girdiğinizde aşağıdaki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız.

< Resime gitmek için tıklayın >

1-Ek uygulamaların Paneli
2-Dahili Uygulamaların paneli
3-Dosya Yöneticisi
4-Uzakten Kumanda
5-Torrent Uygulaması
6-Link indirme uygulaması
7-Sistem Araçları

1-Ek Uygulama Paneli
Buradan istediğiniz uygulamanın üstüne tıkladığınızda uygulamanın çalışıp çalışmadığına dair bir pencere gelecektir karşınıza bu pencereden uygulamayı kapatabilirsiniz.
2-Dahili Uygulama Paneli
Ek uygulama panelindeki gibi burada da uygulamaları kapatabiliyorsunuz ama bu panelle oynaşmamanızı öneririm zira hepsi çok önemli uygulamalar(deluge hariç).
3-Dosya Yöneticisi
Buradan disklerinize ulaşabiliyosunuz zira pek kullanışlı değil sadece dosyaları inceleyebiliyosunuz dosylarınız bilgisayara çekmek konusunda FTP sunucusu daha başarılı. Disklere ulaşmak için sırasıyla tmp/media/usb klasörlerine girdiğinizde USB1 ve USB2 klasörleriyle karşılaşırsınız. USB1 yantaraftaki, USB2 ise arka taraftaki usb portudur. bu klasörleri açtığınızda içinde farklı adlarda birer klasörle karşılaşırsınız bunlara girdiğinizde disk içeriğinizi görürsünüz.
4-Uzaktan kumanda
< Resime gitmek için tıklayın >
Mouse ile üzerine tıklayarak kullanabilirsiniz ayrıca klavye ile:
Yön tuşları ----> Yön okları
Enter ----------> Enter
Play/Pause ----> Space
Stop -----------> Esc
Geri ----------->Backspace(Silme Tuşu)

Gibi bazı kısayol tuşları da barındırıyor.

4- Deluge (Torrent Uygulaması)


Deluge şüphesiz en çok kullanacağınız 2 uygulamadan biri. yapılandırmaksa çok kolay. Aşağıdaki fotoğrafları takip edin, gerisi normal torrent programı kullanmak gibi)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

cihazın elektrik bağlantısı kesildikten sonra tekrar yapılandırmanız geremektedir.








EKLENMEYE DEVAM EDECEKTİR





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokooo -- 27 Temmuz 2010; 22:32:35 >

T
14 yıl
Yarbay

Iyı bır gelısme ama bu rıskı goze almak zor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Çavuş

3 aydır bu yazılımı kullanıyorum sorunsuz torent indirme olayı harika pc gerek kalmıyor elektrik taruffuda yapmış oluyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Çavuş

UMSP(Apple trailer ve gibi video ve radyo sitelerine ulaşım) farklı video paylaşım sitelerini ekleyebilirmiyiz aceba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Hocam devamını bekliyoruz.Ben uğraşmıştım baya yapmayı ama yapamadım.Eğer senin sayende yaparsam bol bol dua ederim sana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

en geç perşembe günü biter evet bazı siteler eklenebiliyor bunları da zamanla ekleyeceğim risk konusuna gelince sadece garantiniz yanar kalıcı zarar vermek çok zor yazılım kurtarma imkanı var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Hocam birde ben modem kullanmadan yapmaya çalışmıştım.Çünkü modem uydunet modemi.Wireless değil.Ben buraya kadar gelmiştim ama deluge simgesi çıkmamıştı bende.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ethernetle bağlayın cihazı zaten wlan kartı dahili olarak yok sonradan ayar değiştirmeyi göstereceğim şimdi



D
14 yıl
Çavuş

uydunet modemi etkilemez ayarlar tam yapıldıysa çıkması lazım ben bunu resimli anlatım formda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Ben modemde tek çıkış olduğu için direk laptopu wd ye bağlıyorum.Ama çıkmıyo o zmn.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

teşekkürler emeğine sağlık güzel bir paylaşım olmuş yarın bende yazılımı 500 custom olanını yükleyeceğim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı

Sayın gokooo bu detaylı anlatımınız için teşekkür ederim ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Ancak torrent ile indirdiğimiz yüksek kalite 1080p filmlerin boyutları çok büyük. Acaba kullanmış olduğumuz harici sabit diski hangi biçimde formatlamalıyız?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Hocam devamını bekliyoruzzz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Çavuş

arkadaşlar bende kullanıcı adı ve şifre istiyor. aşağıdaki sürümü yükledim. bunun webend inde kullanıcı adı ve şifresini bilen var mı

0.4.2.1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuhrer42 -- 7 Ağustos 2010; 17:14:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Çavuş

arayüz k.adı : wdlxtv
şifresi : wdlxtv


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Çavuş

F
14 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bir de rTorrent de büyük boyutlu dosyaların size larının negatif förünmesi gibi bir problem var. max_file sıze -1 de ve hdd ntfs olarak formatlı... bir türlü çözüm bulamadım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

öncelikle herkesten özür diliyorum tatilden dün döndüm bugün yeni yazılımı inceledim yeni yazılıma göre düzeltmeler yapacağım ve geliştirilebilir versiyon anlatımı da ekleyeceğim

disk formatlama olarak NTFS olması gerekli


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
14 yıl
Çavuş

disklerim ntfs. yoksa 7gb lık dosya yaratamazdı ztn.

sendeki rtorrent.rc dosyasında session ları tuttuğun yer local de mi? bence ondan kaynaklanıyor. ben de sadece session lar local de tutuluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Çavuş

wd live tv de plugins yükleme olayını bilen varmı ıp tv kanalları nasıl izlenebilir UMSP Media Server üzerinde nasıl farklı uygulamalar oluşturabiliriz


Bu mesaja 1 cevap geldi.