Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
3193
Tıklama
1
Öne Çıkarma
VW Jetta - CC TSI 125 bg ve 150 bg (yeni motorlar)
R
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Uzun süredir Jetta'ya veya CC ye ne zaman yeni 125 lik ve 150 lik motorlar gelecek diye bekliyordum. Passata geldi Audi A3 sedana geldi falan derken tesadüfen farkettim Jetta ve CC modellerine de gelmiş bu yeni motorlar.
Bunlar silindir kapatmalı ACT motor gibi görünüyor net bilgi göremedim ama fab.verisi yakıt tüketimleri buna işaret ediyor. 150 bg CC de ş.içi 6.9 lt 150 bg jetta da ise 6.2 lt ort.verilmiş.
Ayağının altında 150 bg / 240 nt tork 0-100 8,5 sn ve ort.tüketim benzinde 6 lt seviyelerinde. Fiyat/performans olarak muadillerinin fazlasıyla önünde ve çok daha ekonomik.
Her ne kadar CC ve Jettanın yüzleri eskimiş olsa da bu yeni motorlarla piyasada çok ciddi süpriz yapacaklarına eminim. Birde adam akıllı kasa/dizayn değişmi oldu mu kendi kategorisnde rakipsiz araç olacaklar.
CC doğal olarak çok daha tuzlu ama Jetta donanım/motor gücü ve ekonomiyi isteyip bir ev parası bayılmak istmeyenler için çok ciddi bir alternatif olacak 75-80 bin tl fiyatı ile.
2. el eski tsi Jetta piyasası kısmen biraz düşüş olacaktır ama CC de bariz bir düşüş öngörmek yanlış olmaz. 2.el CC alacaklar dikkat etsin!!
Bu motorlar/güç ve yakıt ekonomisi ile vw, rakiplerine sağlam bir fark atar bazı müşteri memnuniyetsizliklerine rağmen.
Bu yeni motorlu modelleri takip edin derim fiyat/performans/yakıt ekonomisi olarak benzinli kategoride tamamen rakipsizler şu an..



F
9 yıl
Yarbay

Kiytirik C sinifi arac 75-80 bin lira olmus, ev parasi vermek istemeyen aileler icin ideal diyoruz.Jetta bu jetta!75 bin nedir arkadas.
İsyanim jetta ya degil sadece.Focusa , astra ya , alayina kisaca.
Gerci tek isyan eden de benim.Bayilerde araba yok , gideyim bari b sinifi araba alayim desen , en kotusu 40 lira olmus.
Ama yok .Kimsenin umrunda degil.Cek krediyi , paran olmasa da olur.Komsular laf eder, kendini ezik hissedersin di mi sifir araba almazsan.Sunroof da eklet paşam .Dizel otomatik olmazsa zaten yak o arabayi.!!
Arkadas kimse de demiyor ki bu duzen ne zaman duzelecek.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

CC'de düşüş olmaz aksine 1.4tsi superchargelı olan motorda hiç turbo boşluğu ve tutukluk yok yakıt tüketimi ve performansı gayet iyi seviyede. Yeni nesilde bariz bir yakıt düşüşü yok ama performanstan feragat var.

1.4 TSİ 160 hp problemli ve fazla yakan bir motor. Yeni 150 lik ise şimdilik kullananlar memnun ve az yakıyor. Bana kalırsa şatışlar artar bile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hyundai Accent'ın 70 bin tl olduğu bir ülkedeyiz jettanın fiyatı bu normlarda fazlaca iyi bile. Yaklaşık 25 bin usd eder. Bu paraya abd.de sıfır Ford Mustang alıyorsun!!!!
Gelinen bu durumun tek nedeni bu ülkeyi son 15 yıldır yöneten iktidar ve onu trene bakan öküz gibi izleyen muhalefet ve bu sistemi oylayan halk!!
Benzin bayramda 4.84 tl ye çıktı hemen bayram sonrası 4.69 a düştü!!
Bayram boyunca benzinliklerde 1,5 lt su 2 tl kutu meşrubat 2,5 tl ye satıldı (çoğunda) bayram sonrası eski fiyatına (%50 aşağı) düştü.
Neysen osun aslında hakkettiğin gibi verdiğin verdirdiğin oya layık yönetiliyorsun. Sözüm sana özel değil genel!!




Bu mesajda bahsedilenler: @furkantasdemir
O
9 yıl
Teğmen

CC'de ki 1.4 TSI 150HP motorda ACT bulunmamakta.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
9 yıl
Yarbay

hocam bende Vw kullanıyorum. Cc kullanan bir çok arkadasım var. 1.4 tsı 160 hp motordan Vw keyfinden vazgeçmiyor. Yaşanan bir çok soruna denk geldim bir kısmı ile kendim ilgilendim. Kötü motor değil ancak iyi de değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TuzluSoğan
R
9 yıl
Yüzbaşı

160hp cc sahibiyim.150hp act de sürdüm.lakin yeni cc motoru act değil kompressör de varmı bilmiyorum.
fakat kompressor gerçekten farkettiriyor arkadaşlar.
0,5 lt daha az yakmak yakacağım diye ondan vazgeçmem diye düşünüyorum.
Şu ana kadar problemle karşılaşmadım.Allah'ta karşılaştırmasın



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.