Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
53708
Cevap
3637174
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2368. sayfa)
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

720 TL'ye ergoActive ekletin.

Hocam makyajlıda da Ergo ile ön koltuk ısıtma geliyor değil mi ?



S
7 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

quote:

Orijinalden alıntı: sedakt


quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW


quote:

Orijinalden alıntı: sedakt

Arkadaslar aracimin tum islemleri bitti yarin oglen iki gibi teslim alirim kismetse sonrada 3 saatlik yol yapicam ancak takildigim bikac bisey var yardimci olursaniz sevinirim.birincisi su oto el freni ben hic kullanmadim onceki arabamda kollu el freni vardi ama asiri yokuslar disinda el freni ihtiyacim hic olmamisti P konumunda ihtiyac duyulmuyordu bunda oto el fren sisteminde yokus disinda kullanmalimiyim kullanicaksam nasil yoksa sadece P konumu yeterlimidir ? Ikincisi araci teslim alirken fatura ve kasko evraklari,disinda almam gereken bir evrak vs varmidir ve Aracin donanimlari bu faturada yaziyormudur ? Ucuncusu Arabamda led xenox far donanimi var daha dogrusu araci bu donanimlarla buldum ama ben bunuda kullanmadim hic karsidan gelen araclar acisindan yanlis bisey yapmak istemem napmaliyim?son olarak araca bayide koltuk koruma,boya koruma ve kaput koruma yaptirdim bunlarin yapildigina dair bir evrakta verirlermi

Değerli Hocam;
Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum.
Aracınızı teslim edecekleri zaman test sürüşü yapılacak. Bu test esnasında sormak istediklerinizi sağ koltukta oturan servis görevlisine sorabilirsiniz.
Bu test esnasında ilk yakıt istasyonuna veya bir lastikçiye girip lastiklerin basınçlarını 29 olarak ayarlayalım.
Emniyet kemeri takılı değilse kapılardan biri açılırsa elektrikli el freni devreye girmez ya da devreden çıkmaz.
Auto hold devredeyken el freni kendi kendine devreye girer ve çıkar. Yani otomatiktir. Ancak emniyet kemeri takmadan hareket ettirmek için sadece ayağınızı Frende tutarken tuşu aşağı doğru bastırarak el frenini kapatılması mümkündür.
Ben auto Hold'u sıkışık trafikte ve park ederken dar alanda manevra yapmam gerektiğinde kapalı tutuyorum. Yokuş yukarı sıkışık trafikte ise önümüzdeki araçla biraz fazla mesafe bırakarak auto hold'u açarım.
Zamanla alışırsınız.
Aracınızın geçici ruhsatını, kredi kullanacaksanız kredi evraklarını; trafik tescil belgesini verecekler unutmayın.
Faturada aracın tüm fabrika çıkışlı donanımları yazar.
Aracınızın üzerinde bulunan gündüz Ledli Bi-Xenon farları sadece uzun ve kısa huzmeli olarak doğru zamanda kullanın yeter. =)
Otomatik yükseklik ayarı arka aks üzerinde bulunur ve aracınızın yük durumuna veya yolun eğimine göre yüksekliği ayarlar.
Yaptırılan boya koruma koltuk koruma ile ilgili fatura isteyince verirler.
Heyecan tavan yapmış belli ki.
Ilk kilometrelerde yolun müsait yerlerinde frenlerini deneyin ama sonuna kadar basıp lastiklerin rodajını bozmadan alışmaya çalışın.
Ilk 1500 km'de hız denemesi yaparak rodajı bozmayın.
Ben size bir sonraki mesajimda
Auto hold ve elekro mekanik park freni ile teslimat esnasında dikkat edeceğinizi tavsiye edeceğim hususları yazarım.


Tesekkur ederim arkadasim cevabin icin sabah bayide beklerken gordm ama o an yazamadim sorunsuz ve detali olarak arabami aldim ve sag salim evimize ulastik saolsunlar cok ilgili ve alakadar davrandilar.cok sagolun

Değerli Hocam Merhaba;
"Bir allahin kulu bana auto hold ve onun ustundeki butonu sade ve anlasilabilir bir dille anlatabilir mi ? "
diyen Sabırsız karakterde olduğuna kanaat getirdiğim bir forumdaşımıza hitaben yazmış olduğum yazıyı sizinle ve yeni araçlarını teslim alan dostlarımızla paylaşmak istedim..
(Orijinal Mesaj: 5 Mart 2014; 16:06:24 link:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=95506936)

Kanaatimce sabırsız bir yapıdasınız ve tamamını okumaktan sıkılırsanız sadece koyu renkli yerleri okuyunuz yok ben hem eğleneyim hem de bu arada bilgileneyim derseniz sonuna kadar ve tüm yazılanları okumanızı öneririm.

Sizi daha fazla bekletmeden ben Auto Hold ve Elektronik park frenini anlatmayı deneyeyim... Beceremezsem burada pek çok hocam var daha diye içim de rahat....

Auto Hold her kontağı açtığınızda otomatik olarak devreye giren ve devrede olduğunu yeşil ışığının yanıyor oluşundan anladığımız, aracın ileri ya da geri kaymasını engelleyen sistemdir. Gereken durumlarda üzerine basarak devreden çıkartabiliriz. (söz gelimi çok sıkışık trafikte tampon tampona yokuş yukarı ya da yokuş aşağı pozisyonda durmak zorunda kalırsak, öne doğru hamle yaparak öndeki araca çarpma riskini ortadan kaldırmak için olabilir. Ancak ben aradaki takip mesafesini biraz daha geniş tutup Auto hold'u devrede tutmanızı öneririm.) Kontağı kapattığımızda ise devreden çıkarak benzer işlevini elektronik park frenini'ne devreder.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Auto hold devredeyken;
İster yokuş aşağı isterse yokuş yukarı, siz aracınızın içinde ve araç çalışır durumda (start stop'unuz motoru durdursa bile ki aşırı bir eğim algılarsa start stop devreye girmeyecektir.)ve kemeriniz takılı ve de kapılar kapalıyken aracınızı bulunduğu pozisyonda tutar... Yani aracın öne veya geriye kaymasını önler... Bunu mevcut fren sisteminiz kullanarak ve dört tekerleği de kavrayarak tutmak suretiyle yapar.
Bu pozisyonda yukarıdaki koşullar geçerli olduğu sürece durur.(Eski nesil adıyla Hill Holder'dan farkı da budur. Hill holder ancak belli bir süreliğine bunu yapar.) Daha önceleri bu lükse sadece lüks araçlarda "hill holder" sahipleri ve otomatik vites sahibi mutlu azınlık sahipken artık standart tüm golf sahipleri bu duyguyu hissedebilsinler diye Alman mühendisler kısa süreli aracın kaymasını önleyici ve çok pahalı Hill Holder'i geliştirerek Auto Hold'a dönüştürmüşlerdir.
Fren pedalımızın iki kademeli olduğunu ilk kademesinin aracı kaymadan yerinde tutmaya yaradığını fark ettikten sonra şu Alman mühendislere bir kez daha hayran oldum. Dolayısıyla Freni hassas kullanmaya alışırsanız Auto Hold devrede olmasına karşın aktive etmeden fren yapmayı da öğrenebilirsiniz zamanla.
Kısaca acemi şoförler için ideal, usta şoförler için gereksiz bir özelliğe sahip tuştur. Çünkü siz aracı, ileri ya da geri, harekete geçirecek gücü sağlayıp ara. hareket edecek duruma gelmeden aracı olduğu yerde tutacağından yokuş yukarı aracınızı stop ettirme derdiniz kalmayacaktır.
Ancak gerek mantığımız, gerekse kılavuz kitapçık buyurur ki;
"aracı yarım debriyaj tabir edilen kavrama durumunda uzun süre tutmak hem aktarma organlarına zarar verecek hem de ömürlerini kısa sürede tamamlamalarıyla sonuçlanacaktır."
Bu arada bir ayrıntı daha...
2012 Şasilerde öne doğru yerleştirilmiş bu tuş grubu; yapılan geri bildirimlerle olsa gerek tehlikeli adledilip, tespih kıvamında özellikle elektronik park freni tuşuyla ( kol dayamanın hemen bitiminde olduğundan) oynayanlar ve çocuklu ailelerde "hımmm bu neye yarıyormuş bakalım" diyen gözleri ve elleri fer fecir okuyup yazan; ebenlerine de sabır dilediğimiz çocuklardan korumak adına veya çocukların şimdilerde hiç duymadığı büyüklerimizin bize bolca ettikleri "elleme bozcaksın" sözündeki gibi 2014 şasilerde (2013 temmuz ayından itibaren üretilen araçlarda) biraz daha geriye ve ulaşılması güç bir noktaya konumlandırılmıştır.
Gelelim Auto Hold tuşunun önünde yer alan ve çekilerek kullanılan elektronik park freninin Üzerinde şu işaret vardır ((P)) yani ki yeni nesil, son teknoloji el freni.... Ama biraz daha fonksiyonlusu... açıklayayım.. İlk olarak Auto Hold devredeyken ve emniyet kemeriniz takılıyken devrededir.
Auto Hold kapalıysa kontağı kapattıktan sonra elle elektronik park frenini manuel olarak devreye sokmak suretiyle de kullanabilirsiniz. Devreden çıkması içinse kemerin takılı olması kapıların kapalı olması zorunludur. bu iki şart sağlandıysa manuel olarak devreye soksanız dahi yani Auto Hold kapalı olsa dahi tekerlekleri hareket ettirecek yeteri güç aktarıldığı anda devreden otomatik olarak çıkacağından herhangi bir tuşa basmanız çekmenize gerek yoktur.
Araç durmaktayken sürücü tarafındaki emniyet kemerini çıkarttığınızda ya da kapıyı açtığınızda eğer daha önce elle devre dışı bırakmadıysanız otomatik olarak devreye giren ve araç çalışır haldeyken sadece vitese takıp gaz vermenizle devreden çıkan elektronik park frenidir. Ki bunu da eski usül geri geri gelirken arkada ne kadar mesafe kalmış diye eğilip bakmak maksatlı kapıyı açar açmaz zınk diye yeri kazıyarak durmamıza sebep olabileceğini de şimdiden size denemenize gerek yok diye kesinlikle saflık değil de cansiperane bir edayla diğer üstadlarımız gibi ben de denedim.
Kötü haber, virajın tam ortasında şeytanın aklınıza soktuğu "Yav bakalım bu kitapçıkta yazan (ABS, XDS, EDL den bahsederek) üç harfli uyduruk teknolojik şeyler işe yarıyo mu?" deyip de Allah ne verdiyse asılıp aracın arkasını kaydırabileceğiniz ve arkadaşlarınıza "el mi yaman bey mi yaman" gösterebileceğiniz fırsattan yoksunsunuz demektir.
Aslında bir kötü yanı da, aslen performans için üretilmiş araçlarda varlığı halen korunan mekanik "el freni" kontrollü biçimde aracın ağırlık dengesini değiştirip hani şu ecnebilerin "Drifting" dediği olayın ilk adımını kendi çapında gerçekleştiren Yağız Türk gençlerinin performans için elden geçirdikleri esnada feleğin de çemberinden gani gani geçirilmiş Doğan görünümlü Şahin'lerinde en nazik tabiriyle aracın arkasını kaydırarak sokak aralarını imkansızlıktan piste çevirme olanaklarını da elden aldığı için esefle kınanmaktadır..... Ayrıca Amerikan yasalarına göre henüz bu teknoloji güvenli kabul edilmediği için; daha doğrusu düşülmez denilen Ginger'den düşmeyi başaran, saç kurutma makinelerine dış ortamda kullanmayın diye uyarı yazmalarına neden olacak kadar zeka yoksunu bir milletin bu elektronik sistemin istisnai durumlarını derhal keşfederek kullanabileceklerine ve sonra bunu dava edeceklerine yönelik şüpheleri olmadığından halen mekanik el freni kullanmaya devam etmektedir.
Ancak yurdumuzda sadece yaramaz çocuklar yok... ve araç hareket halindeyken merakına yenilip bu tuşun işlevini yerine getirip getirmediğini deneyen yetişkin sürücülerimiz de var. "Araç hareket halindeyken acaba nasıl olur?" diyerek denemiş cesaret sahibi kişilerden bahsederken isimlerini Zatı muhteremler olarak değiştirsem de forumun tozlu sayfaları arasında yerlerini almış satırlarda deneyimlerini paylaşan ve bizi denemekten kurtaran "cesaret" timsalleri ve hayat kurtarcılarımızın önünde bir kez daha eğilerek saygılarımı sunuyorum. Çünkü bu kişiler elektronik park freninin aynı zamanda aracın sağ salim durdurmaya yetecek denli kuvvetli bir icat olduğunu aktarmışlardır.... O halde nasıl oluyor da araç çalışır durumda frene basmadıkça devreden çıkartılamıyor da araç çalışır durumda ve hareket halindeyken devreye giriyor diye sorarsanız yanıtı şöyle: Ola ki fren sistemi zarar görürse ya da sürücü ek bir fren gücüne ihtiyaç duyarsa bu fren sisteminin tuşunu ilk çektiğinde sistem önce kısaca arka tekerlekleri kilitleyip bırakarak aynı zamanda uyarı sesiyle sesli biçimde uyarı vererek frenleri bırakır ancak 3 saniyeden uzun çekili tutarsanız "Acil fren destek sistemi" olarak devreye girerek aracın arka tekerleklerini siz çekili tuttuğunuz sürece kilitler ve dolayısıyla lastikler asfaltta sağa sola dalgalı izler bırakarak aracı durdurmaya ant içmişçesine kendisini tüketmek uğruna bu zorlu intihar görevini yerine getirir. Diğer bir deyişle hidrolik fren sisteminden bağımsız olarak bir elektrik motorundan tahrikle çalışan bu sistem frenlerin de bağlı olduğu hidrolik sistemin olası arızasında Acil durum fren sistemi olarak kontrollü biçimde durmanızı sağlamaktadır.
Kılavuz kitapçıkta, elektronik park freninin kullanılması için emniyet kemeri tokalı ; pardon; takılı ve araç kapılarının kapalı olduğu durumda otomatik olarak aktive olan bir fren olduğundan bahsetmektedir.
Eğer kemeriniz takılı değil kısa mesafe park manevrası yapıyorsanız Auto hold'un zırt pırt devreye girip sizi çileden aracı yoldan çıkartmasın diye aracın içerisine koydukları o tuştan veya elektronik park frenini ayağınızı frene basarak devreden çıkartabilirsiniz de...
Üstatlardan bazıları teknolojinin bu denli hayatımızı kontrol etmesine karşıdır ve araca biner binmez ilk işleri (bilinç altlarında güvenli buldukları davranışlarını sürdürmek suretiyle) eski alışkanlıklarını devam ettirmek adına bu tuşları devreden çıkartmakta ve bunun gerekli hatta zorunlu olduğunu düşünmektedirler ki; fikirlerin hepsine saygılıyız....
Bu arada "buzdolabının ışığı kapısını kapatınca boşuna yanıyo mudur?" diye merak eden efradın torunlarından biri olarak her iki tuşun da işevini yerine getirmeye devam ettesine rağmen kontağı kapattıktan 1 dk. sonra göstergedeki diğer ışıklarla beraber ışığının kapandığını test etmiş bulunmaktayım.
Bazıları pratik kaygılarla bu tuşları işlevsizleştirmek için çözümler aramaktadırlar. Sundukları gerekçeler son derece sağlamdır:
1. Lüzumsuz fren balatası israfı ve fren sistemi zorlanmasını engellemek için
2. Gaz vermeden devreden çıkmadığı için lüzumsuz yakıt sarfiyatını engellemek için
3. Sıkışık trafikte veya park manevrası yaparken sıkışık bir alanda sıçrayıp öndeki araca çarpmamak için
Son bir sözüm daha var...
Eğer sadece koyu renkli (Bold) yazıları okuduysanız, kesinlikle sabırsızsınız ve cevabın eğlenceli kısımlarını kaçırdınız ve bu kocaman hayatın satır aralarında gizli asıl lezzetini de hiç tatmamış, dahası ıskalamış olmanız muhtemeldir. Ancak daha önemlisi bu yazıda sadece koyu renkli kısımları okuyacak denli sabırsızsanız kemerinizi de takmayacağınızı varsayarak, ama dikkat!Auto Hold'u elle devreden çıkartmayınız uyarılarını kulak ardı edip tekrar elektronik park frenini manuel olarak devreye almadan aracı terk etmeniz kuvvetle muhtemel olduğundan aracınız da Allaha ve fizik kurallarına emanet olacaktır
Saygılarımla; bu kadar uzun yazdığım ve bu esnada sizi sabırsızlığa sevk ettiğim için anlayışınıza sığınır, af dilerim.


Hocam bu yazınızı bir sitede görmüştüm sanki?

Yanlış anlama da bu yazıyı hazırlayan kişiyi şahsen tanımasam da hitabeti saygısı konuşma seviyesini falan çok sevdiğim birisidir. Bir abi olarak görürüm kendisini desem yeridir. Kaynak olarak aldığın siteyi falan belirtseydin keşke zamanında büyük emeklerle yazılmış bir yazı. Söylemek istedim sadece



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SuwaTr


quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

quote:

Orijinalden alıntı: sedakt


quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW


quote:

Orijinalden alıntı: sedakt

Arkadaslar aracimin tum islemleri bitti yarin oglen iki gibi teslim alirim kismetse sonrada 3 saatlik yol yapicam ancak takildigim bikac bisey var yardimci olursaniz sevinirim.birincisi su oto el freni ben hic kullanmadim onceki arabamda kollu el freni vardi ama asiri yokuslar disinda el freni ihtiyacim hic olmamisti P konumunda ihtiyac duyulmuyordu bunda oto el fren sisteminde yokus disinda kullanmalimiyim kullanicaksam nasil yoksa sadece P konumu yeterlimidir ? Ikincisi araci teslim alirken fatura ve kasko evraklari,disinda almam gereken bir evrak vs varmidir ve Aracin donanimlari bu faturada yaziyormudur ? Ucuncusu Arabamda led xenox far donanimi var daha dogrusu araci bu donanimlarla buldum ama ben bunuda kullanmadim hic karsidan gelen araclar acisindan yanlis bisey yapmak istemem napmaliyim?son olarak araca bayide koltuk koruma,boya koruma ve kaput koruma yaptirdim bunlarin yapildigina dair bir evrakta verirlermi

Değerli Hocam;
Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum.
Aracınızı teslim edecekleri zaman test sürüşü yapılacak. Bu test esnasında sormak istediklerinizi sağ koltukta oturan servis görevlisine sorabilirsiniz.
Bu test esnasında ilk yakıt istasyonuna veya bir lastikçiye girip lastiklerin basınçlarını 29 olarak ayarlayalım.
Emniyet kemeri takılı değilse kapılardan biri açılırsa elektrikli el freni devreye girmez ya da devreden çıkmaz.
Auto hold devredeyken el freni kendi kendine devreye girer ve çıkar. Yani otomatiktir. Ancak emniyet kemeri takmadan hareket ettirmek için sadece ayağınızı Frende tutarken tuşu aşağı doğru bastırarak el frenini kapatılması mümkündür.
Ben auto Hold'u sıkışık trafikte ve park ederken dar alanda manevra yapmam gerektiğinde kapalı tutuyorum. Yokuş yukarı sıkışık trafikte ise önümüzdeki araçla biraz fazla mesafe bırakarak auto hold'u açarım.
Zamanla alışırsınız.
Aracınızın geçici ruhsatını, kredi kullanacaksanız kredi evraklarını; trafik tescil belgesini verecekler unutmayın.
Faturada aracın tüm fabrika çıkışlı donanımları yazar.
Aracınızın üzerinde bulunan gündüz Ledli Bi-Xenon farları sadece uzun ve kısa huzmeli olarak doğru zamanda kullanın yeter. =)
Otomatik yükseklik ayarı arka aks üzerinde bulunur ve aracınızın yük durumuna veya yolun eğimine göre yüksekliği ayarlar.
Yaptırılan boya koruma koltuk koruma ile ilgili fatura isteyince verirler.
Heyecan tavan yapmış belli ki.
Ilk kilometrelerde yolun müsait yerlerinde frenlerini deneyin ama sonuna kadar basıp lastiklerin rodajını bozmadan alışmaya çalışın.
Ilk 1500 km'de hız denemesi yaparak rodajı bozmayın.
Ben size bir sonraki mesajimda
Auto hold ve elekro mekanik park freni ile teslimat esnasında dikkat edeceğinizi tavsiye edeceğim hususları yazarım.


Tesekkur ederim arkadasim cevabin icin sabah bayide beklerken gordm ama o an yazamadim sorunsuz ve detali olarak arabami aldim ve sag salim evimize ulastik saolsunlar cok ilgili ve alakadar davrandilar.cok sagolun

Değerli Hocam Merhaba;
"Bir allahin kulu bana auto hold ve onun ustundeki butonu sade ve anlasilabilir bir dille anlatabilir mi ? "
diyen Sabırsız karakterde olduğuna kanaat getirdiğim bir forumdaşımıza hitaben yazmış olduğum yazıyı sizinle ve yeni araçlarını teslim alan dostlarımızla paylaşmak istedim..
(Orijinal Mesaj: 5 Mart 2014; 16:06:24 link:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=95506936)

Kanaatimce sabırsız bir yapıdasınız ve tamamını okumaktan sıkılırsanız sadece koyu renkli yerleri okuyunuz yok ben hem eğleneyim hem de bu arada bilgileneyim derseniz sonuna kadar ve tüm yazılanları okumanızı öneririm.

Sizi daha fazla bekletmeden ben Auto Hold ve Elektronik park frenini anlatmayı deneyeyim... Beceremezsem burada pek çok hocam var daha diye içim de rahat....

Auto Hold her kontağı açtığınızda otomatik olarak devreye giren ve devrede olduğunu yeşil ışığının yanıyor oluşundan anladığımız, aracın ileri ya da geri kaymasını engelleyen sistemdir. Gereken durumlarda üzerine basarak devreden çıkartabiliriz. (söz gelimi çok sıkışık trafikte tampon tampona yokuş yukarı ya da yokuş aşağı pozisyonda durmak zorunda kalırsak, öne doğru hamle yaparak öndeki araca çarpma riskini ortadan kaldırmak için olabilir. Ancak ben aradaki takip mesafesini biraz daha geniş tutup Auto hold'u devrede tutmanızı öneririm.) Kontağı kapattığımızda ise devreden çıkarak benzer işlevini elektronik park frenini'ne devreder.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Auto hold devredeyken;
İster yokuş aşağı isterse yokuş yukarı, siz aracınızın içinde ve araç çalışır durumda (start stop'unuz motoru durdursa bile ki aşırı bir eğim algılarsa start stop devreye girmeyecektir.)ve kemeriniz takılı ve de kapılar kapalıyken aracınızı bulunduğu pozisyonda tutar... Yani aracın öne veya geriye kaymasını önler... Bunu mevcut fren sisteminiz kullanarak ve dört tekerleği de kavrayarak tutmak suretiyle yapar.
Bu pozisyonda yukarıdaki koşullar geçerli olduğu sürece durur.(Eski nesil adıyla Hill Holder'dan farkı da budur. Hill holder ancak belli bir süreliğine bunu yapar.) Daha önceleri bu lükse sadece lüks araçlarda "hill holder" sahipleri ve otomatik vites sahibi mutlu azınlık sahipken artık standart tüm golf sahipleri bu duyguyu hissedebilsinler diye Alman mühendisler kısa süreli aracın kaymasını önleyici ve çok pahalı Hill Holder'i geliştirerek Auto Hold'a dönüştürmüşlerdir.
Fren pedalımızın iki kademeli olduğunu ilk kademesinin aracı kaymadan yerinde tutmaya yaradığını fark ettikten sonra şu Alman mühendislere bir kez daha hayran oldum. Dolayısıyla Freni hassas kullanmaya alışırsanız Auto Hold devrede olmasına karşın aktive etmeden fren yapmayı da öğrenebilirsiniz zamanla.
Kısaca acemi şoförler için ideal, usta şoförler için gereksiz bir özelliğe sahip tuştur. Çünkü siz aracı, ileri ya da geri, harekete geçirecek gücü sağlayıp ara. hareket edecek duruma gelmeden aracı olduğu yerde tutacağından yokuş yukarı aracınızı stop ettirme derdiniz kalmayacaktır.
Ancak gerek mantığımız, gerekse kılavuz kitapçık buyurur ki;
"aracı yarım debriyaj tabir edilen kavrama durumunda uzun süre tutmak hem aktarma organlarına zarar verecek hem de ömürlerini kısa sürede tamamlamalarıyla sonuçlanacaktır."
Bu arada bir ayrıntı daha...
2012 Şasilerde öne doğru yerleştirilmiş bu tuş grubu; yapılan geri bildirimlerle olsa gerek tehlikeli adledilip, tespih kıvamında özellikle elektronik park freni tuşuyla ( kol dayamanın hemen bitiminde olduğundan) oynayanlar ve çocuklu ailelerde "hımmm bu neye yarıyormuş bakalım" diyen gözleri ve elleri fer fecir okuyup yazan; ebenlerine de sabır dilediğimiz çocuklardan korumak adına veya çocukların şimdilerde hiç duymadığı büyüklerimizin bize bolca ettikleri "elleme bozcaksın" sözündeki gibi 2014 şasilerde (2013 temmuz ayından itibaren üretilen araçlarda) biraz daha geriye ve ulaşılması güç bir noktaya konumlandırılmıştır.
Gelelim Auto Hold tuşunun önünde yer alan ve çekilerek kullanılan elektronik park freninin Üzerinde şu işaret vardır ((P)) yani ki yeni nesil, son teknoloji el freni.... Ama biraz daha fonksiyonlusu... açıklayayım.. İlk olarak Auto Hold devredeyken ve emniyet kemeriniz takılıyken devrededir.
Auto Hold kapalıysa kontağı kapattıktan sonra elle elektronik park frenini manuel olarak devreye sokmak suretiyle de kullanabilirsiniz. Devreden çıkması içinse kemerin takılı olması kapıların kapalı olması zorunludur. bu iki şart sağlandıysa manuel olarak devreye soksanız dahi yani Auto Hold kapalı olsa dahi tekerlekleri hareket ettirecek yeteri güç aktarıldığı anda devreden otomatik olarak çıkacağından herhangi bir tuşa basmanız çekmenize gerek yoktur.
Araç durmaktayken sürücü tarafındaki emniyet kemerini çıkarttığınızda ya da kapıyı açtığınızda eğer daha önce elle devre dışı bırakmadıysanız otomatik olarak devreye giren ve araç çalışır haldeyken sadece vitese takıp gaz vermenizle devreden çıkan elektronik park frenidir. Ki bunu da eski usül geri geri gelirken arkada ne kadar mesafe kalmış diye eğilip bakmak maksatlı kapıyı açar açmaz zınk diye yeri kazıyarak durmamıza sebep olabileceğini de şimdiden size denemenize gerek yok diye kesinlikle saflık değil de cansiperane bir edayla diğer üstadlarımız gibi ben de denedim.
Kötü haber, virajın tam ortasında şeytanın aklınıza soktuğu "Yav bakalım bu kitapçıkta yazan (ABS, XDS, EDL den bahsederek) üç harfli uyduruk teknolojik şeyler işe yarıyo mu?" deyip de Allah ne verdiyse asılıp aracın arkasını kaydırabileceğiniz ve arkadaşlarınıza "el mi yaman bey mi yaman" gösterebileceğiniz fırsattan yoksunsunuz demektir.
Aslında bir kötü yanı da, aslen performans için üretilmiş araçlarda varlığı halen korunan mekanik "el freni" kontrollü biçimde aracın ağırlık dengesini değiştirip hani şu ecnebilerin "Drifting" dediği olayın ilk adımını kendi çapında gerçekleştiren Yağız Türk gençlerinin performans için elden geçirdikleri esnada feleğin de çemberinden gani gani geçirilmiş Doğan görünümlü Şahin'lerinde en nazik tabiriyle aracın arkasını kaydırarak sokak aralarını imkansızlıktan piste çevirme olanaklarını da elden aldığı için esefle kınanmaktadır..... Ayrıca Amerikan yasalarına göre henüz bu teknoloji güvenli kabul edilmediği için; daha doğrusu düşülmez denilen Ginger'den düşmeyi başaran, saç kurutma makinelerine dış ortamda kullanmayın diye uyarı yazmalarına neden olacak kadar zeka yoksunu bir milletin bu elektronik sistemin istisnai durumlarını derhal keşfederek kullanabileceklerine ve sonra bunu dava edeceklerine yönelik şüpheleri olmadığından halen mekanik el freni kullanmaya devam etmektedir.
Ancak yurdumuzda sadece yaramaz çocuklar yok... ve araç hareket halindeyken merakına yenilip bu tuşun işlevini yerine getirip getirmediğini deneyen yetişkin sürücülerimiz de var. "Araç hareket halindeyken acaba nasıl olur?" diyerek denemiş cesaret sahibi kişilerden bahsederken isimlerini Zatı muhteremler olarak değiştirsem de forumun tozlu sayfaları arasında yerlerini almış satırlarda deneyimlerini paylaşan ve bizi denemekten kurtaran "cesaret" timsalleri ve hayat kurtarcılarımızın önünde bir kez daha eğilerek saygılarımı sunuyorum. Çünkü bu kişiler elektronik park freninin aynı zamanda aracın sağ salim durdurmaya yetecek denli kuvvetli bir icat olduğunu aktarmışlardır.... O halde nasıl oluyor da araç çalışır durumda frene basmadıkça devreden çıkartılamıyor da araç çalışır durumda ve hareket halindeyken devreye giriyor diye sorarsanız yanıtı şöyle: Ola ki fren sistemi zarar görürse ya da sürücü ek bir fren gücüne ihtiyaç duyarsa bu fren sisteminin tuşunu ilk çektiğinde sistem önce kısaca arka tekerlekleri kilitleyip bırakarak aynı zamanda uyarı sesiyle sesli biçimde uyarı vererek frenleri bırakır ancak 3 saniyeden uzun çekili tutarsanız "Acil fren destek sistemi" olarak devreye girerek aracın arka tekerleklerini siz çekili tuttuğunuz sürece kilitler ve dolayısıyla lastikler asfaltta sağa sola dalgalı izler bırakarak aracı durdurmaya ant içmişçesine kendisini tüketmek uğruna bu zorlu intihar görevini yerine getirir. Diğer bir deyişle hidrolik fren sisteminden bağımsız olarak bir elektrik motorundan tahrikle çalışan bu sistem frenlerin de bağlı olduğu hidrolik sistemin olası arızasında Acil durum fren sistemi olarak kontrollü biçimde durmanızı sağlamaktadır.
Kılavuz kitapçıkta, elektronik park freninin kullanılması için emniyet kemeri tokalı ; pardon; takılı ve araç kapılarının kapalı olduğu durumda otomatik olarak aktive olan bir fren olduğundan bahsetmektedir.
Eğer kemeriniz takılı değil kısa mesafe park manevrası yapıyorsanız Auto hold'un zırt pırt devreye girip sizi çileden aracı yoldan çıkartmasın diye aracın içerisine koydukları o tuştan veya elektronik park frenini ayağınızı frene basarak devreden çıkartabilirsiniz de...
Üstatlardan bazıları teknolojinin bu denli hayatımızı kontrol etmesine karşıdır ve araca biner binmez ilk işleri (bilinç altlarında güvenli buldukları davranışlarını sürdürmek suretiyle) eski alışkanlıklarını devam ettirmek adına bu tuşları devreden çıkartmakta ve bunun gerekli hatta zorunlu olduğunu düşünmektedirler ki; fikirlerin hepsine saygılıyız....
Bu arada "buzdolabının ışığı kapısını kapatınca boşuna yanıyo mudur?" diye merak eden efradın torunlarından biri olarak her iki tuşun da işevini yerine getirmeye devam ettesine rağmen kontağı kapattıktan 1 dk. sonra göstergedeki diğer ışıklarla beraber ışığının kapandığını test etmiş bulunmaktayım.
Bazıları pratik kaygılarla bu tuşları işlevsizleştirmek için çözümler aramaktadırlar. Sundukları gerekçeler son derece sağlamdır:
1. Lüzumsuz fren balatası israfı ve fren sistemi zorlanmasını engellemek için
2. Gaz vermeden devreden çıkmadığı için lüzumsuz yakıt sarfiyatını engellemek için
3. Sıkışık trafikte veya park manevrası yaparken sıkışık bir alanda sıçrayıp öndeki araca çarpmamak için
Son bir sözüm daha var...
Eğer sadece koyu renkli (Bold) yazıları okuduysanız, kesinlikle sabırsızsınız ve cevabın eğlenceli kısımlarını kaçırdınız ve bu kocaman hayatın satır aralarında gizli asıl lezzetini de hiç tatmamış, dahası ıskalamış olmanız muhtemeldir. Ancak daha önemlisi bu yazıda sadece koyu renkli kısımları okuyacak denli sabırsızsanız kemerinizi de takmayacağınızı varsayarak, ama dikkat!Auto Hold'u elle devreden çıkartmayınız uyarılarını kulak ardı edip tekrar elektronik park frenini manuel olarak devreye almadan aracı terk etmeniz kuvvetle muhtemel olduğundan aracınız da Allaha ve fizik kurallarına emanet olacaktır
Saygılarımla; bu kadar uzun yazdığım ve bu esnada sizi sabırsızlığa sevk ettiğim için anlayışınıza sığınır, af dilerim.


Hocam bu yazınızı bir sitede görmüştüm sanki?

Yanlış anlama da bu yazıyı hazırlayan kişiyi şahsen tanımasam da hitabeti saygısı konuşma seviyesini falan çok sevdiğim birisidir. Bir abi olarak görürüm kendisini desem yeridir. Kaynak olarak aldığın siteyi falan belirtseydin keşke zamanında büyük emeklerle yazılmış bir yazı. Söylemek istedim sadece

Hocam o başka sitedeki yazıyı da büyük ihtimalle yine Murat hocamız yazmıştır. Golf konusunda kendisi çok kapsamlı bir kaynak zaten.

Galiba bu yazıdan bahsediyorsunuz ?http://www.golftutkusu.com/topic/85-auto-hold-ve-elektromekanik-park-freni/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 24 Mayıs 2017; 1:32:5 >

E
7 yıl
Onbaşı

Geçenlerde aracın tavanı ile ilgili sorunların olduğu resmi atmıştım.Dün itibari ile cevap verdiler ve aracın tavanının boyanarak çözüleceğini söylediler.Benim burada anlamadığım aracın tavanının boyandığında aracın değer kaybetmeyeceğini söylüyorlar.Soruyorum sizlere arabanın herhangi bir yeri ya da tavan kısmı boyandığında nasıl olurda değer kaybı olmaz.Bu durumda ne yapmalıyım bilmiyorum.Yardımınıza ihtiyacım var.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: emreavci

Geçenlerde aracın tavanı ile ilgili sorunların olduğu resmi atmıştım.Dün itibari ile cevap verdiler ve aracın tavanının boyanarak çözüleceğini söylediler.Benim burada anlamadığım aracın tavanının boyandığında aracın değer kaybetmeyeceğini söylüyorlar.Soruyorum sizlere arabanın herhangi bir yeri ya da tavan kısmı boyandığında nasıl olurda değer kaybı olmaz.Bu durumda ne yapmalıyım bilmiyorum.Yardımınıza ihtiyacım var.

< Resime gitmek için tıklayın >

Başınıza gelen tatsız bir vak'a. Sorunu ilk paylaştığınızda cevaplarının bu yönde olacağını söylemiştik maalesef. Size 3 ihtimal kalıyor. 1. Durumu anlatan yazı istemek, 2.elde ileride yaşanacak değer kaybında rücu etmek ( bu seçenekte değer kaybı yanında aracı satmak da zorlaşacak ) 2. Aracı mağduriyetimizi giderecek şekilde iyi bir fiyattan takasa almalarını talep ederek size yeni bir araç temin etmelerini sağlamak. Bu seçenek kısa çözüme ulaştırır. Elinizden bir miktar daha ödeme çıkar ama hem araç yenilenir hem de ileride olası sorunları bertaraf edersiniz. 3. Boya seçeneğini kabul etmeden yazı talep edip aracı satan bayi ve Doğuş'tan araç değişimini talep etmek. Bunu elbette ki reddedip size %100 kazanacağınız bir dava yolunu açacaklar. Ancak süreci uzun olacak. Hem arabanizdan hem firmadan soguyacaksiniz. Benim öncelikli tavsiyem 2.yolu denemeniz şeklinde olacaktır .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Binbaşı

Araç ve fiyatı güzel. Senin ihtiyaçlarını karşılıyorsa, bütçene uyuyorsa hemen al.
Almayıp bekleyen pişman oluyor bu devirde.

Araba "Nasıl satarım?" diye alınmaz. "Keyifle binebilir miyim?" diye alınır.
Vw araçları elde kalmaz. Üç aşağı beş yukarı 1.4 manuel aracı da (kaldı ki dolu bir araç) satarsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 24 Mayıs 2017; 11:11:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BaranSaglik
O
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

Antalya , istanbul yolculugumun yakıt verileri
Sürüş mesafesi,781 km
Süre 8:34
Ortalama hız 91
Ortalama tüketim 5,2
Araç 2016 comfortline 1.6 dizel dsg km 8000 de
Klima hep açık
Araçta 3 kişi
Ve bagajları tahmini 30-40 kg
Yolculuk tarihi 22 mayıs yolun yarısıda yağışlı havada geçti.

Bu verileri araç alacaklara yardımcı olur diye paylaştım
Benimde bir sorum var
Aracı genelde istanbul anadolu yakasında tek şöför olarak günde 20-30 km kullanıyorum lastik hava basıncı kaç olmalı
Kapı içindeki tabela karışık geldi ?

< Resime gitmek için tıklayın >

1.Sıra kısmi yükte (2 yolcu biraz bagaj) olması gereken basınç.
2.Sıra kısmi yükte (2 yolcu biraz bagaj) konfor lastik basıncı.
3.Sıra tam yükte (5 yolcu dolu bagaj) da olması gereken basınç.

Kitapta yazan bu.Ben 17 jant lastiklerimi 33-34 arası ayarlıyorum. 35 fazla hoplatır gibime geliyor.O yüzden biraz konfora dönük ayarlıyorum.



A
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar ön farı değiştirmek için ön tampon un sökülmesi gerekiyor mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ac2x

Arkadaşlar ön farı değiştirmek için ön tampon un sökülmesi gerekiyor mu

Hocam tam değil de kenarlarındaki tırnaklarından azıcık çıkarıp takmak gerekiyor.
http://www.golftutkusu.com/topic/4059-hayaldi-ger%C3%A7ek-oldu/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 24 Mayıs 2017; 11:51:4 >

E
7 yıl
Onbaşı

Volkswagen alana kadar mutlusunuz. Allah kimseyi servisin doğusun eline düşürmesin. Bir arabanin tavani boyandiginda nasil degeri dusmez ben anlamıyorum. Bana yaptıkları açıklama tam anlamıyla bu. Ayrica eger aracı boyarlar ve bana verirlerse 2. Elde kimse anlamazmış boyandığını. Simdi herkesin aklina şu soru isareti gelir mi ? Acaba aracı alirken kim bilir anlaşılmayacak neler yaptılar? Artık dava yolu gözüküyor. Yorumlarınız icinde teşekkür ederim. Vw maceram sadece 7 ay sürdü. Ne büyük firmaymış beee



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

2.elde kimse anlamazmış evet Artık herkes aracı en azından kaporta ekspertizine sokuyor 100-TL verip. Adamlar her 5cm de bir ölçüm yapıyor. Kimse anlamaz diyen mala " sen al bunu o zaman fikrini kendine saklayıp " demek lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emreavci
B
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: emreavci

Volkswagen alana kadar mutlusunuz. Allah kimseyi servisin doğusun eline düşürmesin. Bir arabanin tavani boyandiginda nasil degeri dusmez ben anlamıyorum. Bana yaptıkları açıklama tam anlamıyla bu. Ayrica eger aracı boyarlar ve bana verirlerse 2. Elde kimse anlamazmış boyandığını. Simdi herkesin aklina şu soru isareti gelir mi ? Acaba aracı alirken kim bilir anlaşılmayacak neler yaptılar? Artık dava yolu gözüküyor. Yorumlarınız icinde teşekkür ederim. Vw maceram sadece 7 ay sürdü. Ne büyük firmaymış beee

Hocam hemen bir avukatla görüşmenizi öneririm. Bir bilirkişi araçtaki kusuru belirler ve arkasından yüketici mahkemesine dava açılır. En fazla 1 seneye sonuçlanır ve %99 kazanırsınız. Ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi satan firmayla anlaşma yoluna gidip aracınızı takasta kullanın. Kolay gelsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

Yok zaten oradan yaptırmam ne idüğü belli olmayan marka ismini duyduktan sonra. Aklımda 3m var ama manisada yapan yeri bulmam gerekecek. Asıl soru hangi renk ve numara yaptırmak daha iyi olur araca bilginiz öneriniz var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @M.L.Crassus
E
7 yıl
Onbaşı

Ben anlamadım gerçekten mantıklarını.Yani saf yerine koyuyorlar insanı en çok ona sinir oluyorum.Arabanın kapısını bile boyatsan adam neden boyattın der insana yaa.Ve tavanda neden olduğu belirsiz sorunlar var.Ayrıca boyatınca değer kaybı olmayacak.Heşeyi geçtim öğretmenler odasında vw ilgi duyan ve almak isteyen o kadar hocam vardı ki şuan hepsi temkinli yaklaşıyorlar. Bu yazımı okuyan arkadaşlarım şunu kesin unutmayın.Araba sorunsuz çıkarda kullanırsanız harika bi marka vw.Ama olurda sorun çıkarsa dış kapının dış mandalısınız.Şuan yapabileceğimiz tek şey boyatmak deyip kenara çekiliyorlar.Ve muaatap olacağın kimse yok kale bilealmıyorsun




Bu mesajda bahsedilenler: @M.L.Crassus
M
7 yıl
Yarbay

Llumar yaptırırsanız atr35 cok güzel oluyor hocam. %35 miş gecirgenlik oranı. Hem aşırı karartmiyor hem de içerisi pek görünmüyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @matador_mirkhan
E
7 yıl
Onbaşı

Hocam olay mahkemeyi kazanıp kazanmamak değil.Olay insanları salak yerine koymak.Olay insanları uğraştırmak.

Bu belli birşey ya ayıplı mal işte.Garanti koşulları belli ve uygulayacaksın.

Büyük firmaysan böyle küçülmeyeceksin.

İnsanları saf yerine koyup senin yerine garanti belgesinde yazılanların dışına çıkıp senin adına karar vermeleri asıl mesele.

Ya bu araçlarda tüketiciden kaynaklı hataalr olduğu zaman a b c firması farketmez yapacağı ne varsa son kuruşuna kadar alıyor.Ama olay ayıplı ürün olunca dinlenmiyorsun bile

İnsanı üzen bunlar..


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bahaman
M
7 yıl
Yarbay

Maalesef bizim ülkemizdeki ticari ahlak bu kadar işte Çok doğru özetlemişsiniz tabloyu. Tanıdığınız avukat yoksa dava açma aşamasına gelmeden evvel görüşmek isterseniz PM 'im açıktır, en azından izlenecek prosedür hakkında yardımcı olmaya çalışırım. Allah beterinden korusun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emreavci
M
7 yıl
Yarbay

Hocam ingilizce yada almanca artık ne biliyosanız durumu vw almanyaya mail olarak bi atın derim başınızdan geçenleri güzelce yazın ne kadar mail adresi müşteri temsilcisi var sa yollayın belki bişiler olur?!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emreavci
E
7 yıl
Onbaşı

Hocam İngilizce ve Almanca olarak her iki dilde de Almanya'ya fotoğrafları ile birlikte yolladım.Sonuç bekliyorum.Pazartesiye kadar bekleyeceğim eğer sonuç gelmezse salı gidi dava açmayı düşünüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @matador_mirkhan
G
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis


quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Bence de mutlaka app connect+geri görüş kamerası+sunroof+acc olmalı, ergo active olmasa da olur. Kol dayama ve kapı içleri kumaş geliyor ve aracın içi simsiyah oluyor. Kum beji tavsiye ederim ben kullanıyorum çok şık. Ama bunlara ek mutlaka ve mutlaka durban jant alınmalı. Kesinlikle bu arabanın olmazsa olmazı durbandır. Benim içimde kaldı siz mutlaka alın. Sonradan çok pahalıya geliyor, yaylarda değişiyor çünkü. Bir de diğer arkadaşların dediği gibi böyle özel bir aracı beyaz almayın derim. Pasifik olsa onu alın derdim ama artık yok. Tungsren gri harika olur. Hayırlı olsun şimdiden.

Edit: eklemeyi unuttum, anahtarsız çalıştırma da çok kullanışlı ve nispeten uygun fiyatlı bir opsiyon. Anahtar cebinizden hiç çıkmadan aracı açıp kapar ve çalıştırırsınız.

herkesin bir olmazsa olmazı var. benim de şahsen olmazsa olmazım sipariş verdiğim an aracın fiyatını bilmek. 3 ay sonra ne fiyat gelecek, indirim alacak mıyım? bence hiç hoş değil.

ben de tungsten gri tercih ettim. daha doğrusu hanım o rengi beğendi. yıkanınca güzel duruyor. her taraf beyaz doldu zaten, artık beyaz alınmaz bence. app connect te artık opsiyonel olmaktan çıkmalı. bir çok markada standart oldu. vw bildiğim kadarıyla fahiş bir para istiyor bunun için. alt tarafı bir yazılım. anlayamıyorum doğrusu. vw teyplerinde kullandığı yazılım open source, ücretsiz bir yazılım. neyin parasını istiyor bilmem. app connect o yazılımın içinde değil belki de o kadar büyük firmasın, basarsın parayı, tek seferde royalty free lisansı satın alırsın. atla deve değil.

Onu Citroen çok kötü yapıyor internette 93 yazıyor bayide 73 yazıyorlar sonra satılmaz tabii.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >