Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1928
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Volvo s60 Titreme - Sallantı Sorunu
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Volvo s60 2.0 t 2006 model 180 beygir otomatik vites 212000 km de bir aracim var.

Yolda giderken 80-90 dan sonra araçta bir titreme oluyor. Hatta yüklüyken bu titreme hatya sallama seklinde daha belirgin oluyor. 150-160 ta ise iyice azaliyor.

Bu titremeyi her zaman ayni şiddette yapmiyor. Mesela bir yere giderken cok az titriyor ayni yoldan dönerken daha fazla tirreme var. Yolun yapisi da titremesini etkiliyor.

Gazi birakinca bu titreme kesiliyor. Gaza basınca tekrar titremeye başlıyor.

Balanstan olsa gazi birakinca da titreme devam etmesi lazim. Motor kulagi olsa rölantide sallamasi lazim. 2 usta akstan dedi ama benim kafama tam yatmadığı için henuz aksa el değdirmedim.

Bir de tekerin birisinin rotilinde az bir boşluk var. Araca önden cekisli olduğundan rotildeki boakuktan ötürü titreme veya sallanti yapar mi? Aks olsa her zaman ayni siddetde sallanti olmasi gerekir diye dusundum ama benimki tahmin sadece.

Bu arada titreme direksiyonda hissedilmiyor. Araba titriyor. Titreme sag önden geliyor gibi.

Sizin düşünceniz nedir? Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Yarbay

V40 da ön rotlar rotiller değiştirdikten sonra tekrar rot balansa girdi azaldı ancak 150 civarı yine bahsettiğiniz gibi bir sallantı var. Motor takozları alt travers takozlarını da değiştirdik. Geriye aks kaldı sadece. Muhtemelen sizin de akstan kaynaklanıyor olabilir.



K
4 yıl
Çavuş

Jantların egri olup olmadığına bir baktırın bunlarda sorun oluncada aynı titreme yapıyo, daha sonra akslar tabiki ama ilk önce bozuk olan rotilleri değiştirtin ustanıza...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hangi ustaya sorsam rotilden oyle titremez diyor. Jant egri olsa gazi birakinca da titremesi lazim. Geriye aks kaliyor. Bakalim yarin Gaziantep te bir ustaya götüreceğim. Sadece aks tamiri yapıyor dediler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaslar

Akslar Gaziantep'teki Akissan adli aks tamircisinde yapıldı. Titreme kalmadi. Bakalim ne kadar dayanacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.