Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
3871
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Volvo, 2020'den itibaren tüm araçlarında 180 km/s hız limiti uygulayacak
B
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

 

İsveçli üretici Volvo, 2015 yılında şu iddiayla karşımıza çıkmıştı: “2020 yılından itibaren ürettiğimiz araçlarda kimse ölmeyecek.” Ürettiği araçların sağlamlığıyla bilinen marka, bu iddiasının arkasında durarak gerekli çalışmalara başladı. İlk adım olarak 2020 yılından itibaren üretilecek tüm Volvo’ların son hızı 180 km/s ile sınırlandırılacak.

"Sürüş asistanları yeterli değil" 

Volvo’nun da dahil olduğu tüm yeni araçlarda güvenliği arttıracak pek çok sürüş asistan sistemi mevcut. Ancak İsveçli üretici ölüm veya ağır yaralanmalara yol açan kazaların yalnızca bu sistemlerle engellenemeyeceğine inanıyor. Belli bir hızın üzerinde hiçbir sistemin işe yaramayacağını belirten Volvo, bu müdahale ile sürücülerin aşırı hız yapmasını engellemeyi amaçlıyor. Hız limitinin de tamamen çözüm olmayacağını ifade eden yetkililer, “bir kişinin bile hayatını kurtarsak buna değer” mantığıyla hareket ediyor.

 

Okul ve hastane yakınlarında araç otomatik yavaşlayacak 

Volvo, tüm otomobil üreticilerinin araçlarına “sürücülerin davranışlarını değiştirmeye yönelik teknolojiler” ekleme hakkının olduğunu ve hatta bunun bir zorunluluk olduğunu dile getiriyor. İsveçli üretici ancak bu sayede aşırı hız, alkollü araba kullanma ve dikkatini yola vermeme gibi sorunların önüne geçilebileceğini söylüyor. Bu bağlamda şirket, son hızı sınırlamakla kalmayıp ”akıllı hız kontrolü” ve lokasyon odaklı “geofencing teknolojisi” kullanmaya da başlayacak. Bu teknolojiler de aracın hızını okul ve hastane yakınlarında otomatik olarak yavaşlatacak.

 

Meydana gelen trafik kazalarında hız faktörü büyük rol oynuyor. Elde edilen verilere göre ölümlü kazaların dörtte biri aşırı hız yapmaktan kaynaklanıyor. Volvo, 2020’den itibaren yürürlüğe koyacağı çalışmalarla diğer üreticilere örnek olmayı planlıyor.


 Haberi Portalda Gör

120-130 yeterli bir hız. Bundan fazlasında sağ kalma olasılığı oldukça düşük ki ölmeği dileyeceğimiz durumlarda kalmak da var.
Yoruma Git
khrmndgn - 5 yıl +36
Adamlar oturup etraflıca neler yapılabilir diye beyin fırtınası yapmışlardır.
Kendime bakıyorum 120 yi geçtiğim çok fazla yok 140 ı geçtiğim ise baya baya az. 180 üstün...
Yoruma Git
Yorumun Devamı etusch - 5 yıl +8
Volvo biraz fazla yüksekten uçuyor bence dikkat etsinler. İçten yanmalı argesini durduruyorlar yok efendim hız sınırı gelecek diyorlar. İnsanlar daha robotlara teslim olmuş değil. Paras...
Yoruma Git
Yorumun Devamı CVenturas - 5 yıl +5
B
5 yıl
Yarbay

Bu sınırı başta markalar değil tüm ülkeler uygulamalı ancak o kazalar olacak, o yollar bozulacak, o insanlar ölecek ki döngü devam etsin. :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

Mantıklı bir uygulama çoğu markanın yapması dileğiyle. Hız tehlike demektir . Biraz adrenalin yaşamak için hem başkalarını hemde kendi hayatını tehlikeye atmaya gerek yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

180 nedir yahu, 120 yapın bari de garanti olsun, çarptığı araçtaki de ölmesin...

400-500 civarı beygiri olan Polestar modellerine nasıl koyacaksın bunu? Müşteriye nasıl açıklayacaksın?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Bizdeki araba ilanlarını görür gibiyim. "2019 model hız limitsiz volvo. 2020'lerle karıştırmayın"



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
5 yıl
Binbaşı

Bence ülkemiz yolları için 180 bile fazla 160 yeterli. Hatta aracın hangi yolda gittiğini anlayıp sadece okul çevresinde değil kalan bütün yollarda hız sınırlarına uyması yazılımla sağlanmalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı

Bence olumlu bir hamle, bir yerden başlanmalıydı, gerisi gelir.




K
5 yıl
Yüzbaşı

120-130 yeterli bir hız. Bundan fazlasında sağ kalma olasılığı oldukça düşük ki ölmeği dileyeceğimiz durumlarda kalmak da var.




D
5 yıl
Yüzbaşı

Kesinlikle olmalı, yapılmalı. Hatta hükümetler global bir ortak karar alarak bunu topyekün yasalaştırmalı. 130 km/s gayet yeterli bir hız. Nasıl ki araçların çoğu şu anda 220'yi geçemiyor ve insanlar da bunu bildiği için ses etmiyor, gideri bu deyip susuyor, 130 olduktan bir süre sonra da aynını düşünecekler.




E
5 yıl
Yarbay

Adamlar oturup etraflıca neler yapılabilir diye beyin fırtınası yapmışlardır.
Kendime bakıyorum 120 yi geçtiğim çok fazla yok 140 ı geçtiğim ise baya baya az. 180 üstünü ise iki elin parmaklarını geçmez diyebileceğim durumda. Genelde benim için hızlı seyahat 140. Üstüne çıkınca yanlış birşey yapıyorum hissine kapılıyorum. Bütün bunlara rağmen aracımın hızının 180 ile sınırlı olmasını istemem (daha fazlasını yapacak gücü varken )
Ama gps harita vs virajlara giriş hızı limiti yerleşim yerlerinde belli hızları aşmama gibi şeyler olabilir. Ama en önemlisi müşteri profili.
Mesela BMW kullanıcısından basmasını hatta 3 serisi ile serserilik yapmasını bekleyebilirsin. Ama Volvo mersedes kullanandan ağırbaşlı olmasını bekliyor insan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Binbaşı

Üst segment araçlarda hızı gerçekten anlayamıyorsun. Bunu highline passat'ta yaşadım. Bizim corsa'nın 90, 100 ile girdiği viraja passat 210 ile girdi, aha dedim buraya kadarmış hayat girdik çıktık, corsa'da ki arabanın seni üstünden atma isteği ne bileyim savurması passatta çok çok az. Neredeyse birşey hissetmedim, arabaya alışınca yüksek hızlara gözde alışmaya başlıyor, ama bu matah birşey değil 100 'le bariyere girsen ya ağır yaralı ya da ölü çıkarsın. Anlatayım dedim konuyla pekte alakalı olmadı ama 180 gayet yeterli bence drag yarışçısı değiliz sonuçta. Hız isteyen trene yada uçağa binsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 4 Mart 2019; 22:34:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Yüzbaşı

Bizde Akn kalktı.Bunlara yeni geliyo :)




M
5 yıl
Teğmen

Herkes alkışlar kimse almaz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Kimse buna karsi cikamaz cunku oyle guzel argumanlarla yedirirler ki bunu aaa sen insanlar olsun mu istyorsun trafik kazalari artsin mi istiyorsun diye baslar humanistler. Ancak bir gun bakmissiniz herkes tek tip giyiniyor herkes tek tip evlerde yasiyor herkes robot olmus.

Olayin hizla bir alakasi yok. Türkiye'de ve Dunya'da kazalarin cogu trafik kurallarini bilmemekten kaynaklaniyor. Daha yola girer girmez kendini Sol seride atip 60 ile gidenlerle dolu ulke. Aynaya bakmaz, sinyal vermez, gece isiklarini acmiyor yav artik en kotu arabada bile lambalar otomatik naisl basariyorlar aklim almiyor. Donel kavsaklarda olay kavsak icindekine yol vermektir. Bazi yerlerde bu tabela bile varken hala son surat kavsaga giren var. İstersen 120 ye limitle cozum bu degil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Mart 2019; 23:9:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Yarbay

120kmh limit olsun denmiş de, araba o hıza limitlenecekse ne üzerindeki gelişmiş süspansiyonun, ne lastiklerin, ne rüzgar yalıtımı, güçlü motor vs hemen hiçbirşeyin anlamı kalmaz. Üreticiler böyle bir kısıt durumunda yavaş yavaş otomobilleri kırpmaya başlarlar, ilk otomobilin icadından günümüze kadar ileri doğru giden gelişim geri dönmeye başlayacaktır, lastik işi biter en temelde. Bu rekabet ortamında maliyet kısacak yer arıyorlar zaten yamyam gibi. 180kmh hız, bir derece. Muhtemelen Volvo'da çok büyük ihtimalle bu limiti polestar modellerine koymayarak mecbur bir ikiyüzlülük yapacaktır, 180kmh limit koy, 500hp makina sat, rekabet etmeye çalış falan o iş yaş. Avrupa hala japonya kadar kalabalık değil ve ne pazarı ne müşterisi de japonya'ya benzemez hp gücü veya hız limitleri uygulayabilesin orası gibi.

Prensip olarak da bu tip (hard limit denilen, yani sürücü kontrolünün dışında olan) hız yasaklarına karşıyım. Yasaklar koymak işi tembelce çözmeye çalışıp, yasaklanan unsurun kazanımlarını değerlendirmenin önünü kesmekten başka hiçbir işe yaramaz. Önemli olan yüksek hızı güvenli hale getirebilmek için çabalamaktır. Yüksek hız koridorları oluşturmak, sürücü puan-ceza sistemlerini denetimini iyileştirmek, daha iyi sürücü eğitimi, daha iyi yollar, daha iyi otomobiller. Bunun paralelinde otomobil, güvenlik, yol, sinyalizasyon teknolojileri istemdışı gelişecektir zaten, kendine yüksek hedefler koyarsan, her takılıp düştüğünde birşeyler öğrenirsin ama yasaklarla hiçbirşeyi geliştiremezsin. En zor yol, en çetrefilli ve maliyetli yol budur ama bence doğrusu da budur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 4 Mart 2019; 23:24:7 >

D
5 yıl
Binbaşı

Tüm msjları okudum ve bilinmediğini gördüğüm bir bilgiyi paylaşayım; Avrupa Parlamentosu bir süre önce bir karar aldı ve karara göre 2022 itibariyle trafiğe yeni çıkacak tüm araçların max. hızları standart hale getirilecek.Limitörlerin sürekli aktif olacağı zamanlarda pek uzak görünmüyor,ben aracımı hiç değiştirmeyeceğim sanırım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

Hayatımda 160 ı geçmedim ama bu kararı yanlış buluyorum. Gereksiz. Hız yapacak adam her türlü yapar. 120den hızlı gitmek yasa dışı hala giden gidiyor. Sadece pazarlama taktiği bunlar. Bakın ne kadar iyi bir şirketiz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
5 yıl
Yüzbaşı

"Volvo, tüm otomobil üreticilerinin araçlarına “sürücülerin davranışlarını değiştirmeye yönelik teknolojiler” ekleme hakkının olduğunu ve hatta bunun bir zorunluluk olduğunu dile getiriyor. "

Ne volvonun ne de baska herhangi bir sirketin veya yapinin boyle bir hakki yoktur, olamaz.

Bunu teklif edenler cok agir bir sekilde cezalandirilmalidir. Insanlarin ozgurluklerini kisitlamak, onlari kolelestirmek konu dahi edilemez. Avrupa birligi vs artik tiranliktan ve diktadan vazgecmelidir.




W
5 yıl
Yüzbaşı

otomotiv sektöründe rekabet oldukça yoğun, üstelik volvo gibi premium segmentte pastadan payı oldukça küçük olan bir şirket bunu hayata geçirirse kendi ayağına sıkmış olur.



R
5 yıl
Yarbay

Kardeşim Polestar artık Volvo bünyesindeki arabaları spor modele çeviren modifiye grubu değil. Marka oldu. Performanslı araç modellerinde şu an için bu limitin getirilmesinden bahsettiğini sanmıyorum. 2.0 dizel, benzin, hybrid modelleri için konuşuyor. Bu arabalar zaten uçup kaçması için tasarlanmamış modeller.





Bu mesajda bahsedilenler: @shkoksal